Британска късокосместа котка
Публикувано: 03 December 2007 - 01:16 PM
и-бей, например ;D

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 03 December 2007 - 02:46 PM
:palec: и за мен, моля B)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 07 December 2007 - 12:02 AM
Някъде видях по строителните маркети нещо подобно, не мога да се сетя къде. Но при следващите обиколки като го видя ще запиша какво е, колко струва и къде се продава. Ако може някой да ми каже какво е това наименование или спецификация ще проуча възможностите.

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 07 December 2007 - 12:50 AM
Цитат
Някъде видях по строителните маркети нещо подобно, не мога да се сетя къде. Но при следващите обиколки като го видя ще запиша какво е, колко струва и къде се продава. Ако може някой да ми каже какво е това наименование или спецификация ще проуча възможностите.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 December 2007 - 11:11 PM
И какво й е на bushkata ? ;)

Публикувано: 09 December 2007 - 02:30 PM
:blink: хубавица е тя! :wub:

Публикувано: 11 December 2007 - 05:46 PM
Здравейте всички! Извинявам се предварително ако това изказване идва малко офтопик, но прекарах голяма част от последните два дни в четене на тази тема и не ми се струва неподходящо да изкажа странично мнение. Не разбирам защо е проблем да се споменават имена на развъдници и да се разменят мнения за тях. Още от първото си влизане във форума (до онзи ден бях чела само раздела "с котка в леглото") разбрах, че alekian_yona е собственик на развъдник за британски късокосмести котки. То си й е в подписа. От тази тема разбрах и името на развъдника. От някои постове пролича и че Вагабого е развъдник на котки, имаше дори положително изказване за него. Защо споменаването на други развъдници се приема за реклама и се коментира така остро? Не искам да ме разбирате погрешно, alekian_yona (надявам се да изписвам правилно името Ви), станахте ми симпатична с много от постовете си, отговорихте ми и на въпрос за собственото ми коте, пък и както разбирам сте колега преводач, но се чувствам длъжна да подам малко градивна критика. Отстрани оставяте впечатлението за прекалена авторитарност и ми се струва несправедливо да санкционирате споменаването на други развъдници като реклама, като в същото време за вашия собствен може да се намери предостатъчно информация тук. Освен това ми се струват неподходящи коментарите за правописа на някои от форумците. Аз самата се дразня ужасно от лошия правопис и много добре разбирам чувствата Ви, но това все пак е форум за котки. Когато някой зададе въпрос, не е чак толкова необходимо да отговаряте с подчертано пренебрежение - все пак хората питат, за да знаят, а не за да се направят на интересни. Напълно осъзнавам, че реакциите Ви се дължат на сериозното Ви отношение към развъждането на котки и конкретно на тази порода, но съм сигурна, че можете да подхождате и с повече разбиране към лаиците. Оставам с впечатлението, че в средите на специалистите се ползвате с достатъчно голям авторитет. Надявам се да започнете да проявявате по-голяма снизходителност към простосмъртните.
Публикувано: 11 December 2007 - 09:19 PM
Здравейте, tiririram,
Добре дошла в този форум, надявам се не само водена от желание да критикувате. ;)
Градивната критика е винаги добре дошла, стига наистина да е градивна.
Някои преводачи си падат по-серт от други. :rolleyes:
Разликата е в това, че някои са поставили в подписа си имената на своите собствени развъдници, а други - нещо доста по-различно. Както може би сте установили, прекратих отдавна спора кой какво да си слага в подписа и престанах да обръщам внимание. Давам си сметка, че щом потребителите не желаят да се запознаят с елементарните принципи на етично общуване, нямам намерение да съм тази, която да налага общоприетите и "тацитни" правила за общуване във форума.
Колкото до правописа, убедена съм, че всеки модератор ще реагира по подобен начин след като те очевАдно затрудняват (понякога) осмислянето на постинга или са направо смехотворни. Разбира се, зависи до голяма степен за каква именно възраст на юзера говорим...
Обичайно във форумите практиката изисква да се използва ник-ът на пишещия.
За съжаление, много неща не фигурират вече в тази тема или са преместени в други такива, както и поради разни причини вие самата не сте запознати с много от тях, само че на този етап за мен лично това е тема табу, поради ред малко известни ви или тотално неизвестни ви причини. Монетата има две страни, нали? За истината, впечатлението ... и т.н. да не говорим.
Независимо от всичко, оставам с най-добри чувства и ви пожелавам спокойна вечер.
Добре дошла в този форум, надявам се не само водена от желание да критикувате. ;)
Градивната критика е винаги добре дошла, стига наистина да е градивна.
Някои преводачи си падат по-серт от други. :rolleyes:
Разликата е в това, че някои са поставили в подписа си имената на своите собствени развъдници, а други - нещо доста по-различно. Както може би сте установили, прекратих отдавна спора кой какво да си слага в подписа и престанах да обръщам внимание. Давам си сметка, че щом потребителите не желаят да се запознаят с елементарните принципи на етично общуване, нямам намерение да съм тази, която да налага общоприетите и "тацитни" правила за общуване във форума.
Колкото до правописа, убедена съм, че всеки модератор ще реагира по подобен начин след като те очевАдно затрудняват (понякога) осмислянето на постинга или са направо смехотворни. Разбира се, зависи до голяма степен за каква именно възраст на юзера говорим...
Обичайно във форумите практиката изисква да се използва ник-ът на пишещия.
За съжаление, много неща не фигурират вече в тази тема или са преместени в други такива, както и поради разни причини вие самата не сте запознати с много от тях, само че на този етап за мен лично това е тема табу, поради ред малко известни ви или тотално неизвестни ви причини. Монетата има две страни, нали? За истината, впечатлението ... и т.н. да не говорим.
Независимо от всичко, оставам с най-добри чувства и ви пожелавам спокойна вечер.