Британска късокосместа котка
Публикувано: 29 February 2008 - 02:05 PM
просто съвет към всички които гледат руските сайтове, като видите да пише за плюшени британци, питайте защо са плюшени, а не късокосмести.
B)
Публикувано: 29 February 2008 - 10:12 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 01 March 2008 - 02:10 PM
Защо не се информирате предварително, за да не се изказвате сравнително неподготвена. Прочетете какво пише в сайтовете на някои развъдници и ще ви стане ясно каква е разликата. Има и разбира се друг начин да се информирате при вашия ветеринар за разликата, ако е компетентен. Има и непризнати породи, но на тях не им се издават родословия и т.н. и т.н.
Спирам по темата, нека запазим добрия тон, защото ще взема да го изпусна.
Какво става със снимчиците? Искаме още снимчици на порасналите бебоци на Арчи, моля.

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 01 March 2008 - 02:23 PM
Ще си позволя да внеса важна поправка - няма по света развъдник (кучешки/котешки), който да издава родословия. Всяко чистопородно животно трябва да има родословие, защото то доказва неговия произход. Издаването на родословие не е обвързано с това дали въпросното животно е някакъв клас (шоу, брийд...). Освен това, всеки развъдник решава дали да прави такава категоризация или не. Зависи от породата, зависи от политиката му, зависи от др. фактори.
Прочее, Честита Баба Марта! Бъдете засмяни, весели и здрави !

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 01 March 2008 - 05:18 PM
А тези които поплюват ,първо трябва да отийдат на изложби на FIFe в Москва или Сант-Петербург та да видят за какви британци става дума.
Сър Арчи на Йона Алекян май като му отвориш родословие ,само руска кръв,но това не му попречи да стане толкова хубав и известен. ;)
Публикувано: 01 March 2008 - 05:38 PM
Публикувано: 01 March 2008 - 05:45 PM
Цитат
просто съвет към всички които гледат руските сайтове, като видите да пише за плюшени британци, питайте защо са плюшени, а не късокосмести.
B)
Вземете речник и разберете защо руснаци казват плюш и какъв е превод на тази дума. Как няма да пишат плюш когато всички истински британци са -ПЛЮШЕНИ.Това винаги била и сигурно ще си остане тази дума за британците , хората техния косъм сравняват с - кадифе и викат на британците ,че са плюшени играчки.
Сами трябва да се сетите защо?
Публикувано: 01 March 2008 - 06:10 PM
Цялата наша Българска Фелинология тръгна от " грозни " Руско-украински котки, но се наложи е се доказа.
И в Русия и в Украина има доста добри развъдници и хора които работят не толкова за пари колкото за самата порода.
И друго ще ви кажа ,че няма гаранция ,че ако купите от някой развъдник в Европа ,няма да ви бутнат нещо толкова грозно ,та да ви е срам да го покажете.От това никой не е застрахован.
Добре ,че Vagabogo по семейни обстоятелства се премести да живее в Люксембург и може на место да ходи по развъдници и да купи нещо което му харесва.
Публикувано: 01 March 2008 - 06:14 PM
Публикувано: 01 March 2008 - 06:23 PM
http://www.britancat.ru/rus/
Публикувано: 01 March 2008 - 07:00 PM
Е така ,защото горките русначета нямат парички та да си купят хубави котенца ,за да имат високо ниво на развъждане. ;D
А " грозните котенца " от този руския развъдник живеят в доста държави ,това е сигурно защото в Русия няма хубави животни. ;D
Британские котята нашего питомнка экспортируются в США, Канаду, Германию, Францию, Швейцарию, Бельгию, Австрию, Италию, Испанию, Турцию, Грецию, ОАЭ. На больших выставках CFA и TICA в США и Канаде питомцы Британского Клуба имели большой успех.
http://www.britishcat.ru/
Публикувано: 01 March 2008 - 07:14 PM
А иначе какво се опитвате да докажете? ... не е нужно, успокойте се ;) и 50 линка да дадете не може да убедите някой, които разбира достатъчно. Няма какво да се влиза в излишни коментари относно всеки развъдник. А това че има много котки в БГ от Русия и региона, вече казах защо е така :blink:. Всеки има право на собствено мнение, но общото мнение сигурен съм е, че истинските британци не са в Русия, или ако има такива там те са резултат от развъдна дейност от западна Европа ... да не забравяме и котките от UK ;)
Хайде честита баба Марта и от мен, и весел уикенд :yahoo:
Публикувано: 01 March 2008 - 07:31 PM
За плюш ,мога да споря само по една причина ,че съм рускиня и много добре знам защо така в Русия гальовно ги наричат и какъв смисъл те влагат в тази дума. Моля Ви влезте в сайта на Тин Арден и вижте как момичето ги нарича - плюшено чудо.Тя се занимава с Британците ,а не с скотиши.В родословия на нейните животни няма нито един скотиш ,вижте ги сами.
http://www.britancat.ru/rus/
Публикувано: 01 March 2008 - 07:41 PM
http://www.katrins.ru/
Публикувано: 01 March 2008 - 07:58 PM
Цитат
http://www.katrins.ru/
Аз тук публикувах снимка в изложбите.Това е моя приятелка от Москва която се занимава с Бритиши биколори.Това е едно от децата от тази кръв,защото тя е приятелка с този развъдник и работи с него.Това детенце замина за Италия.
Публикувано: 01 March 2008 - 07:58 PM
Никога не съм отричал, че две от женските в моя развъдник дойдоха от теб Светле и предполагам, че поради тази причина си така афектирана. Отделен е въпросът кой на кого направи услуга в онзи момент, но това си остава между нас :blink:
За информация на интересуващите се вече 2 от моите женски са кастрирани и най-вероятно до началото на другата година ще бъдат кастрирани и други две. Работата на конвейер и стремежа към изцеждане и на последната живителна силица от разплодните животни не ми е много присърце.
Във фелинологията и в кинологията не сме много хора и обикновено си знаем кирливете ризи и някой много обичат да ги размахват, но забравят първо да се вгледат в себе си. И поведението в такива ситуации показва много точно възпитанието на хората.
Хайде сега дружно да плеснем с ръце и да се прегърнем!

Публикувано: 01 March 2008 - 08:14 PM
лично аз за първи път чувам за бритиши биколори. защо? извън стандарта ли са за сега? защо са толкова редки? нещо повече за тях?
лично на мен много повече ми харесват биколорите изобщо като окраска, а не знаех че има такива бритиши.