Британска късокосместа котка
Публикувано: 28 July 2008 - 07:51 PM
Цитат
обаче да:))))
Бритишът стои покорен в ръцете на стопанина си само за негово удоволствие :) Това разбира се, не означава, че той се бори със зъби и нокти да бъде оставен на мира, но не е от тези котки, които ще се свият доброволно в скута ви, просто той е самостоятелен и ще стои на милиметри от вас и ще копнее за близостта ви :)
Бритишът стои покорен в ръцете на стопанина си само за негово удоволствие :) Това разбира се, не означава, че той се бори със зъби и нокти да бъде оставен на мира, но не е от тези котки, които ще се свият доброволно в скута ви, просто той е самостоятелен и ще стои на милиметри от вас и ще копнее за близостта ви :)
Цитат
Темата съвсем заспа, заради това реших да ви покажа едно малко клипче за това как Х-tasy прие най-новото попълнените в котешкото ни семейство. :wub:
http://www.youtube.c...h?v=uyCt3K4dTsw
http://www.youtube.c...h?v=uyCt3K4dTsw
Публикувано: 05 August 2008 - 11:03 AM
Приятел търси бр. коте цвят тигърче като от уискас рекламата-като на аватара на анабел 10 тук от форума има ли колко струва,кога очаквате ако няма? за домашен любимец без значение пол,но здраво и красиво разбира се.

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 09 August 2008 - 03:18 PM
Здравейте!
Колко би трябвало да тежи мъжкото британче на 7 месеца ( с цел разрешаването на един спор) ?
Благодаря предварително!
Колко би трябвало да тежи мъжкото британче на 7 месеца ( с цел разрешаването на един спор) ?
Благодаря предварително!
Публикувано: 09 August 2008 - 05:26 PM
Индивидуално, зависи от кръвните линии. При вс случаи трябва да има поне 2,700 - 3,000 кг

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 August 2008 - 06:58 PM
Хм,означава,че малкият калпазанин контролира храненето си доста добре(тежи 3кг и 300гр),както и предполагах. ;D
Благодаря за отговора!
Поздрави.
Благодаря за отговора!
Поздрави.
Публикувано: 11 August 2008 - 04:22 PM
Вчера пак видях гальовното синьо женско британче в един зоомагазин в "Младост", преди 2 седмици също беше там, в нещо като аквариум на витрината... Въпреки това е много игрива и страшно мила, скоро ще стане на 4 месеца. Разбира се, няма родословие, което да доказва чистотата на породата му, но сме поразени от дружелюбността на това същество, което започва да мърка само като го погледнеш. Усещам невероятна виталност у това коте и жажда за внимание. За съжаление никой не го взима, затова реших да пиша за нея тук. Много ми се иска да си намери хората.

www.sibirela.bravehost.com
Публикувано: 11 August 2008 - 07:24 PM
Много добре ви разбирам - и аз имам развъдник и очаквах подобна реакция на неприемане на моето споделяне. Затова и изрично споменах, че произходът /породата/ не е гарантиран - мисля, че съм достатъчно лоялна. За да си позволя подобен постинг, то значи съм била изключително впечатлена и това го правя единствено за конкретното коте. Независимо дали се купуват или не, животни в аквариуми за съжаление ще има, докато не се предприемат съответни забрани за такъв вид продажби. Те не са стока за рафт, а живи същества. И вместо да си говорим по форумите, като хора, които сериозно се занимават с фелинология, би трябвало да предприемем сериозни инициативи за забрана на продажби по този начин. Той не само, че е нехуманен, но и вече - при наличието на интернет и модерни технологии - остарял.

www.sibirela.bravehost.com
Публикувано: 18 August 2008 - 04:14 PM
Взех си Мисти вчера от Холандия :yahoo: Волвега е много красиво градче, в Холандия е невероятно красиво... Имам малко снимки на къщи от това място, ако някой иска да види на ЛС. Собствениците на развъдник van Sawillu бяха страшно гостоприемни и котките им бяха адски красиви британци. Доколкото разбрах от същото котило, някои от котетата отиват в големи развъдници в Чехия, което означава че интереса към това котило е бил наистина голям. За мое щастие имам честа, да взема единственото би-колор коте, за него са питали адски мн хора но "van Sawillu" имат ред и спазиха обещанието си че съм първи, за разлика от много други развъдници, които си правят каквото си искат. Колкото до Мисти, котето е просто страхотно мъниче. Мн компактно, мн светло синьо, къси крачета, опашка и ушички, също мн кръгла главичка... както и мн обещаващ цвят на очите. Освен страхотния характер (то не се спира просто - само игра и мъркане), Мисти е 100% топ Бритиш ... и съм страшно доволен и щастлив, че е вече вкъщи B)
Публикувано: 18 August 2008 - 06:46 PM
Честито и от мен!

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/