animal, в 19 December 2011 - 12:36 PM, написа:
Само от любопитство да ви попитам :
Вие свинско ядете ли ?
А знаете ли как се колят прасетата ? И в месокомбинатите и по селата...а агнешко ? А пилешко ?
Аз лично знам. Но преди заколването там никой не ги гони, намазани с олио за да е по-трудно хващането. Не съм вегетарианка, и истерична защитничка не съм, и не съм от онези бабички-лелки които крещят по уплашените от глутници хора "махнете се от тука, пречите на миличките кученца!". Ям месо, риба, нося кожени обувки и връхни дрехи.
Но нито аз, нито децата ми не се забавляваме по този начин. Сред моите приятели и познати няма нито един такъв човек - дори и да знам за човек, който се забавлява така, не го допускам близо до семейството си, не съм приятел с подобни индивиди и няма да бъда.
И децата си уча да подбират приятелите си според милосърдно отношение към животните. Самата аз на човек, забавляващ се така, ръка няма да подам. Всичко си има граници. Забавления с животни за тяхната сметка си е варварщина.
Точно тези, които се забавляват с животните по този начин, са в състояние да подгонят подплашената ми дъщеричка: - Копеуе, скивай колко смешно, как крещи от ужас, мухахахахаха купоннннннн!!!!!
И после за обяснение ще кажат: - Ма кфо толкова, ние само се пошегувахме, забавлявахме се.
За вас може и да е много смешно, за мен - не.
Точно между 5-ти и 7-ми клас за най-гнусната паплач, гаврещата се с първолаците, се знаеше че бесят котките за удоволствие.
Така че, въпроса не е в това кой яде пържоли, а в това, че хората като ядат пържоли не се гаврят преди това с животните.