Dog.bg Форуми : Извратена "забава" с декоративно прасенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Извратена "забава" с декоративно прасенце

#21 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 19 December 2011 - 09:21 PM

Цитат

Аз ям свинско и агнешко, и телешко. Животните, които ям в повечето случаи са родени, за да бъдат изядени. Грубо звучи, но е факт. Обикновено хората, отглеждащи животни за храна, се опитват да ги умъртвят бързо и безболезнено. Сигурно първата им цел не е точно хуманността, а и пестенето на време и сили.

Това е страаашно далеч от истината. Изобщо не желая да измествам темата, но вие вече сте го направили.

Не , не смятам, че хората , които ядат месо са същите по манталитет ( аз също ядях до скоро ), като тези които са били в дискотеката, НО определено смятам, че хората, които ядат месо и носят кожи и т.н. имат доста нереална представа какво точно се случва в кланниците, фермите за мляко и фабриките за кожи. Не сравнявайте представата, която имаме от малката ни страна, където все още дядо и баба отглеждат животни на село в кошарката, с огромната млеко и месо-добивна индустрия задоволяваща потребителските желания, които сама създава на страни като Америка, ЮК и т.н. Само в Лондон населението е , колкото на цяла България, че и отгоре. Когато ТОВА многомилионно месоядно, носещо кожи и пиещо мляко население си поиска своето...става страшно за животните, повярвайте...

който иска да ВИДИ, ето едно документално филмче, а че и ние вървим натам, съмнение няма..
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 December 2011 - 12:03 AM

Темата вече не новина.

Има подобна тема в Общ форум, така че и тази ще бъде там.

Ако имате по добра идея къде да бъде - пишете.

#23 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2011 - 02:24 PM

Мдааа, там къде си беше....Тук има теми дето не са новина от години, защо точно тази да я местите?!
Може би заради хората, които нямат достатъчно акъл да направят разлика м/у хранене и извращение спрямо живота на животно, което има 90% сходна нервна система като нашата... Няма да се изненадам ако утре на мястотона прасенцето сложат човек...ще се почувстват като истински гладиатори... :eg_033: Всъщност :zz_020:

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 20 December 2011 - 12:03 AM, написа:

Ако имате по добра идея къде да бъде - пишете.

Нямам по-добра идея къде да бъде тази.
Само че абсолютно недоумявам защо ТОЧНО тази биде преместена от раздел, който на нищо не прилича. Ще разбера масово чистене и подреждане на подфорум Новини, но тенденциозно местене само на една тема...?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 December 2011 - 04:49 PM

Защото премина от новина в полемика ... за това я преместих. Без никакъв замисъл в това ТОЧНО тази, ама никакъв ...

Ако мислите, че не съм прав - ще бъде върната.

Но вече си мисля, че трябва да има един раздел за такива теми, те са разхвърляни из целия форум.

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 05:13 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 20 December 2011 - 04:49 PM, написа:

Защото премина от новина в полемика ... за това я преместих.

Съгласна съм, така е.

Това не е е ли също полемика? Нищо, че датата не е дошла все още?
http://forum.dog.bg/...ндленда/
http://forum.dog.bg/...учетата/
Има и още много.

Просто за справка.

Когато Админ липсва като цяло във форума и изведнъж се намеси инцидентно и според мен неадекватно (неадекватно не спрямо тази тема, а спямо принципа на разчистване - там седят още много подобни), то тогава човек се чуди какъв му е личния мотив да не хареса точно тази тема.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#27 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 December 2011 - 05:29 PM

Все пак не разбрах шибаното прасенце , заклано ли е след шоуто , или са го пуснали ?
Това коренно променя цялата идея . В първият случай е леко просташка забава ( по мойте критерий ) :af_089:
,а във вторият наистина варварство .
Въпреки , че варварство/ вулгаро/булгаро превод от гръцки си е простак/ци .

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2011 - 07:08 PM

emilvr
Не, не мисля че е било заклано накрая, както го раздухват медиите, най-вероятно тази въшка я пускаха всяка седмица за "забава" в тази въпросна чалгатека (все по-евтин вариант отколкото да се коли едно и да се купи друго), но за мен това не променя нещата.
Твоят син вече е голям и най-вероятно е минал този период, когато организирани училищни побоища не са били смятани от тинейджърите за един вид забава: когато се бият две момчета, останалите да ги снимат на мобилните и да закачат в ю-туб клипчета...
Има достатъчно насилие в ежедневието ни за да толерирам подобна "забава" над животните под какъвто и да го наречеш начин. Съществува вече дори такъв социален феномен сред младежите наречен Happy Slapping, "щастливо пребиване". това е когато някой напада случаен минувач, удря го или го пребива и бяга, докато някой отстрани снима на мобилен всичко това и го пуска в ютуб. Тази "забава" тръгва от Англия между другото, така че недей да плюеш българина.
Простаците нямат националност, но това не значи че трябва да ги толерираме. И против дадена простотия не са само вегани-фанатици, дедо видете ли сега ще ме светнат как се коли кокошка на село, щото до вчера са мислили че млякото расте по дървета директно в опаковките с винтова капачка.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#29 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 07:27 PM

Аз не схващам тезата, че ако някой на село си коли прасето по особено мъчителен начин, трябва всички да хванем ножа и хайде юруш на клането.
Има междувпрочем наредби и как да става домашното клане. Това, че не се контролира спазването им каква индулгенция може да бъде за въпросната "забава"? Ми възмутително е и да се коли прасе на село, на Марс или на Луната по особено мъчителен начин.
Според медиите е заклано прасето.

Интересното е, че това все още е новина, в медиите излиза по нещо, случаят се коментира е не е прегорял. В новини ако има нещо, дето е новина, е точно тази тема. Нейсе, предсказуемо беше.

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 07:40 PM

http://www.gabrovonews.bg/news/23148/
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2011 - 07:57 PM

Цитат

е било заклано, сготвено и изконсумирано от студентите. Без да се е налагал всякакъв тормоз върху животното.

Е какво да й консумираш на тая бълха? То е голямо колкото котка, виждала съм такива мини-пигита. какво да му ядеш на това? Една пържола е по-голяма от това което успяха да "изконсумират". Брех, че и да се играеш да го колеш, след като си поиграеш с другарчета да го хванеш... И не ми казвайте, animal, че с тази въшка двама яки младежи са се нахранели и са го направили щото са били ама умиращи от глад. Спасили са си живота с това ми ти прасенце, умиращи от глад.
Стига глупости.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#32 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 07:58 PM

Емо....., заклан е, бе майка!А дали е и "шибано"....ти как разбра?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#33 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 12:49 PM

" шиб...прасенце " - това е оксиморон .
То трябва и малко сексуална култура да имаш като пишеш ввв форум .
Ии да не минаваш по другият бряг . ( не е оксиморон ) :ab_041:
Става дума , че хленчейки , манипулирани за ... заа прасенцето/ пингвинчето , при условие , че скоро са заклани двама младежи пред съдебната палата , ии Билла , и др. са пълни догоре с заклани прасенца ...
при условие че животът основно е(ККК)- кал , кръв и кал .... за повечето ...
Създавате образ на обичащият и грижещ се за животинки - образ на особняк , луд , странник ...
в очите на 99% от останалите хора .
Иии така излагате и мен :ab_041:
Животът е чалга , не е буссс :ab_041:
http://www.youtube.c...h?v=TUJeMsbU1DE
( поздрав за Ариел )

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2011 - 08:18 PM

Абееее, и ти ни излагаш като се прайш, че не разбираш за какво иде реч, но такъв е животът, една голяма излагация.

#35 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 08:30 PM

Ако не те познавах, бих се втурнала да ти обяснявам, че едно в да се гледа и се умрътвява с цел хранене, а да се гавриш с хайвана си е вече манталитет.Блажи си по Коледа и мерси за поздрава-дори не смея да го пусна, но се надявам да е от моите! :db_046:
П.П.-познах, от моите е-благодарско! :ba_025:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#36 Потребителят е офлайн   Irony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 December 2011 - 11:21 PM

А какво ще кажат българските кинолози за гаврите, които спретват с горките кучета в своите развъдници?! И гаврите с хората, на които им изтъргуват болните си кученца? Размножават болни животни на всяко разгонване с цел печалби, "печелят" титли от подкупни съдии, плащат дарения на Литов само и само тяхното куче да е с шампионска титла, т.е. купуват си титли, а не се състезават по правилата и т.н. Не може форум, защитаващ такъв род гаври и жестокост към животните, т.е. защитаващ извратената българска кинология да се присмива и диктува морал на някаква група елементарни простаци. Просто и двете групи си приличат, а едната е по-по-най. Познайте коя от първи път. :zz_020:

#37 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2011 - 05:45 AM

Тези за които пишеш , нищо няма да кажат , а ще ти се изсмеят :ab_041: , не им пука .
Тука пишат 99% хора които се грижат за "свинчетата" си по- добре отколкото за самите себе си .
http://www.youtube.c...1&v=Tp3P7UGz4j4

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни