Китана, как може да си толкова злобна жена..
Ужасно съжалявам за котенцето ви, направо ми минава като лента пред очите ако това беше станало с моята котка, и ми се насълзяват очите.. Ужасно ми стана тежко, не се занимавайте повече с този форум, тук е пълно със злобни хора, които ще ви накарат да се чувствате виновни и още по-безсилни.
Да ви е живо и здраво бъдещото детенце, желая ви леко и безпроблемно раждане и много семейно щастие.
Персийско коте, след подстригване с упойка не излиза от упойка, в депресия
Публикувано: 17 December 2011 - 10:27 PM
Публикувано: 18 December 2011 - 05:10 PM
Пьрва мьсьл за вина на стопани и при мен беше.Обаче няма смьсьл да ги обвиняваме .Те сами знаят за своя грешка ,и сигурна че на тях не им лесно.Ние просто приемаме това коте- като коте.За тях то беше член на семейство.Ние име на това коте незнаем,так че оставете хора с тяхна болка.Трябва им много време за да не мислят постоянно за това.А ние мислим за това само кога вьв форум влизаме.
Мойте соболезнования..
Мойте соболезнования..
Публикувано: 19 December 2011 - 10:02 AM
kitana, най-добре си премерете тона и ще е добре да се извинете.
Изрично е написано мнението на ветеринаря :
Ветеринарят е виновен , защото не е направил поне грам усилие в този случай! Щом е преценил, че е опасно котето да ходи в клиниката ТОЙ да отиде при котето!!!
Ама така е , взел е паричките , защо да се чуди как да си оправя грешките нали има подпис
Най-искрени съболезнования за котенцето. Леко раждане и да сте живи и здрави.
Изрично е написано мнението на ветеринаря :
Цитат
... на другия ден звънях на този доктор - той каза "най-вероятно е депресия, не я води, за да не стане по-лошо".
Ветеринарят е виновен , защото не е направил поне грам усилие в този случай! Щом е преценил, че е опасно котето да ходи в клиниката ТОЙ да отиде при котето!!!
Ама така е , взел е паричките , защо да се чуди как да си оправя грешките нали има подпис

Най-искрени съболезнования за котенцето. Леко раждане и да сте живи и здрави.

Публикувано: 23 January 2012 - 09:48 PM
Аз подстригах моята персийка през април миналата година.Бях я оставила на грижите на баща ми,който и без това не е много щастлив от факта,че я взех,защото съм студентка в друг град.Козината й толкова се беше сплъстила,че единствения вариант беше да я подстрижа.Такъв страх брах тогава...За щастие за около 6-7 часа излезе от упойка,и то защото е била все още разгонена (лекарят изрично ми каза,че не трябва да е разгонена,защото няма да я хване упойката) и не беше напълно упоена,но все пак повръщаше и се напишкваше.Това беше първият и последен път,в който я упоявам,за да я подстрижа.Оттогава я подстригвам сама и поддържам козината й около 2-3см.Моят съвет към хората,които искат да си подстрижат котката е да потърсят професионални фризъори,които биха я подстригали без упойка или да се пробват сами.Трагичните случаи след упойка въобще не са редки!
Публикувано: 31 December 2012 - 04:04 PM
Измъчихсе и аз със свойте персийци. Имах мъжкий котарак ,усинових и женска.Уж да има приятелка.И ето ,още далече до пролетта а вече цяла къща ми в косми. Чистя прахосмукача,тях реша всекий ден.Вече на сън ги виждам постригани. Но найлошо че усиновена женска за един ден става на кълбенца по крака. .Първо опитвахсе да ги разресвам ,после пуснах в ход ножици. Постригах ий корем и панталонки по крака ,стана грозна.А котарак като ходи до туалетна ,насирасе по дълги косми .Те им пораснаха на крачолах до 12 см.
Може би че ги храним само с роял и проплан.Красиви станаха ,но ходим след тях със салфетки и собирам лайна.То им се лепи по дупето а после ги губят по килимах и леглах.
Днес изчетух в руский сайт че трябва да се решат със вода с лимонов сок.цял ден ги ресах и скубах ,и те станаха два пъти подребни а аз имам цял плик косми.Обаче наистина косъм им стана копринен,можеби от лимон .Мокрих ги и ресах.Значи все пак, да гледаш персийци не лека работа.И много ми е странно че мъжкий котарак не става на топки ,а женска става буквално за един ден.Но едно знам ,никога няма да ги упоявам,може би ще ходят ускубани,постригани там таме ,но няма да прибягвам към упояване заради това че не можах да приценя как се гледа персийска котка.Ако някой професионалист може да ми даде совет как да си улесня живот с тези два кълба козина,ще приема го с радость ,че на мен ми се струва че все пак има тънкости които незнам.Може би сега започват да линеят,но до пролетта май ще е далечко.Да не би храна трябва да сменя ,но с каква?
Задавам вопрос към хора с опит със дългокосмести котки,а найвече с персийци,че то е ясно че те се поразлични.Или всичко това в реда на нещата. при тая порода.По повод на ресане ,реша ги всека сутрин.И по повод спластяване на косъм на женска,дали има някоя хитринка ,препарат някой ефикасен.Знам че трябва да се къпат ,вчера я изкъпах,та тя мила толкова се страхува от вода ,че мислих чи серцето ий ще пръсне.След това качисе на гардероб и половин ден не слизаше,имам чувство че и очите ий се подули.Исплашихсе, че веднъж така ий се воспалихася очи ,че бяхме при офтолмолог Борисов.Излекувах ме ги,но доктор е бил категоричен че всичко стана от стрес. Това беше . като я усинових,за нея беше ужасен стрес да се срешне с моят котарак ,два пъти погулям от нея.
От там изводи ,освен че болнави,лигави,та и нерви им куцат..Да не говорим и за стрес от постригване.
И още нещо ,както им постригах кореми и крачоли ,чели срамуватсе да ходят ,подвиват опашки и през няколко крачки лягат ,чели прикръват голотата си,направо ми жал да ги гледам.
Може би че ги храним само с роял и проплан.Красиви станаха ,но ходим след тях със салфетки и собирам лайна.То им се лепи по дупето а после ги губят по килимах и леглах.
Днес изчетух в руский сайт че трябва да се решат със вода с лимонов сок.цял ден ги ресах и скубах ,и те станаха два пъти подребни а аз имам цял плик косми.Обаче наистина косъм им стана копринен,можеби от лимон .Мокрих ги и ресах.Значи все пак, да гледаш персийци не лека работа.И много ми е странно че мъжкий котарак не става на топки ,а женска става буквално за един ден.Но едно знам ,никога няма да ги упоявам,може би ще ходят ускубани,постригани там таме ,но няма да прибягвам към упояване заради това че не можах да приценя как се гледа персийска котка.Ако някой професионалист може да ми даде совет как да си улесня живот с тези два кълба козина,ще приема го с радость ,че на мен ми се струва че все пак има тънкости които незнам.Може би сега започват да линеят,но до пролетта май ще е далечко.Да не би храна трябва да сменя ,но с каква?
Задавам вопрос към хора с опит със дългокосмести котки,а найвече с персийци,че то е ясно че те се поразлични.Или всичко това в реда на нещата. при тая порода.По повод на ресане ,реша ги всека сутрин.И по повод спластяване на косъм на женска,дали има някоя хитринка ,препарат някой ефикасен.Знам че трябва да се къпат ,вчера я изкъпах,та тя мила толкова се страхува от вода ,че мислих чи серцето ий ще пръсне.След това качисе на гардероб и половин ден не слизаше,имам чувство че и очите ий се подули.Исплашихсе, че веднъж така ий се воспалихася очи ,че бяхме при офтолмолог Борисов.Излекувах ме ги,но доктор е бил категоричен че всичко стана от стрес. Това беше . като я усинових,за нея беше ужасен стрес да се срешне с моят котарак ,два пъти погулям от нея.
От там изводи ,освен че болнави,лигави,та и нерви им куцат..Да не говорим и за стрес от постригване.
И още нещо ,както им постригах кореми и крачоли ,чели срамуватсе да ходят ,подвиват опашки и през няколко крачки лягат ,чели прикръват голотата си,направо ми жал да ги гледам.
Публикувано: 31 December 2012 - 05:46 PM
Цитат
От там изводи ,освен че болнави,лигави,та и нерви им куцат.
това може да е извода за вашите две "персийки", които никой не знае до колко са такива. за моите, а и голяма част от породата като цяло изобщо не е вярно. напротив... известни са с това, че са спокойни и търпеливи. да чукам на дърво с моите за толкова години сме ходили на доктор само за годишните процедури по ваксинирането.
така, че бих казал правилния извод би бил - ВЗИМАЙТЕ СИ КОТКИТЕ от проверени ЛЕГИТИМНИ развъдници.
Публикувано: 31 December 2012 - 06:10 PM
Не съм ги купувала ,една е подарък,втора е усиновена от сайта.Вопрос стоеше са съвет в отглеждане а найвече грижа за козина а не от къде да купя. Факт свършен ,ас ги имам така или иначе ,само че май нямам достаточно опит,че не съм поставяла за цел да ги продавам или купувам.
http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/
Публикувано: 31 December 2012 - 11:34 PM
не става дума за ТЕБ, а за изводите, които правиш за четящите. трябва все пак да е ясно, понеже това е форум и трябва информацията да е поднесена коректно.
най-доброто което може да направиш е да ги подстригваш два пъти годишно, след като няма как да се къпят редовно. има по магазините и едни специални гребени (от рода на ФУРМИНАТОР-а), които също биха били много подходящи за вашия случай...
най-доброто което може да направиш е да ги подстригваш два пъти годишно, след като няма как да се къпят редовно. има по магазините и едни специални гребени (от рода на ФУРМИНАТОР-а), които също биха били много подходящи за вашия случай...
Публикувано: 01 January 2013 - 11:51 AM
НЕзнам какво толково лошо съм написала,бялата ми котка толково страхлива поскоро не от порода а поскоро от последствия от живота ий като улична котка.Кой го знае какво преживя тя ,стрескасе от сушуар от вода ,от всичко.В начало реагираше на всекий шум панически.Естественно и при ресане напрегната,всекий момент готова да се защитавасе ,даже ако не я скубеш Излично предупредих децата да не я взимат на ръце,че ако се стресне ,драска в опита си да избяга,просто се стряска и може да нарани някого. Където бежевият мъжкар спокоен,можеш да го вертиш както искаш,децата могат да го влачат без да се страхувам да ги нарани,даже не мяучи.С неговата козина нямам проблем ,тя не става на калтуни ,ако ще и да не го решиш.Но козина на бяла поразлична, един ден испуснеш ,и се налага да изрязвам топчета по задни крака , по корема и под мишници,и имайки предвид нейният страх ,това хич не лесно,тя постоянно в очакване че ас ще я нараня с тоят страшният гребен.Иначе да я решем по гърбъ,няма проблем,даже мърка.Но когато я взехме ,тя мила мяучеше вместо да мърка.,с мяучене изразяваше и удоволствие и недоволство.
Прегледах линка за вълшебен гребен,прочетух много в интернет и ме заинтересува.Предполагам че това найподходящо нещо за мойта ситуация,поне се надявам .МЕРСИ за инфо,за такъв гребен не съм знаела.Прегледах много линкове и бих искала да намеря с копче отгоре за почистване,ако не намеря ,ще купя и пообикновен. Разбрах че има за дългокосмести и за късокосмести.Можеби рискувам да имам късокосмести персийци ,но какво толкова, да се живи и здрави и можеби и ние ще станеме пощастливи без косми в чинии.
ЧЕСТИТА НОВА ?2013 ГОДИНА!!!!
Прегледах линка за вълшебен гребен,прочетух много в интернет и ме заинтересува.Предполагам че това найподходящо нещо за мойта ситуация,поне се надявам .МЕРСИ за инфо,за такъв гребен не съм знаела.Прегледах много линкове и бих искала да намеря с копче отгоре за почистване,ако не намеря ,ще купя и пообикновен. Разбрах че има за дългокосмести и за късокосмести.Можеби рискувам да имам късокосмести персийци ,но какво толкова, да се живи и здрави и можеби и ние ще станеме пощастливи без косми в чинии.
ЧЕСТИТА НОВА ?2013 ГОДИНА!!!!