Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 January 2012 - 04:02 PM

Показване на мнениетоdanny, в 24 January 2012 - 01:58 PM, написа:

Възможно е да се обиди единствено човек, който разпознае себе си в "отрицателния" герой.

И двете теории имат приложение. Стига някой да го види... И да спре да мисли като "дядо си".

Обичам те, интелигентно чудовище! Благодаря ти за цитираните неща (сама ли ги преведе?)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#342 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 January 2012 - 04:16 PM

Показване на мнениетоdanny, в 24 January 2012 - 03:58 PM, написа:

Възможно е да се обиди единствено човек, който разпознае себе си в "отрицателния" герой.

Ми аз за това написах, че е неприложимо и няма ефект. Не си разбрала простичкото ми изречение.
Все едно.
Наговорих се. Сполай ви. Продължете. Умеете го
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#343 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 January 2012 - 04:40 PM

Докато клечите и кютате времето си вървиииииииииии, вървиииии.

Вие каккво си въобразявате, че сме още онези тъпи наобразовани цървули, да не би? Ще ви се.
User's Signature

#344 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 04:58 PM

Показване на мнениетоdanny, в 24 January 2012 - 02:34 PM, написа:

„Съвременният гражданин е устроен много по-сложно от селското момче. Съвременният гражданин не дели света на свои и чужди, на лоши и добри, на черно и бяло.

А ти Данни, защо гоправиш(деленето), като явно се опитваш да си от градския тип... :md_064:
Имам само 1 въпрос, като отидете вмагазина, първо плащате сиренето и тогава казвате коя бучка да ви претеглят....?

Бушка, не се коси, че лелите пак се разпениха, гениалните са винаги неразбрани... :rc_036:

#345 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2012 - 05:02 PM

ама чудесен език се държи тук! замечателно просто! е, хубаво, кой лелка, кой овца, кой чака чакрите да му се отворят.... и?
Примерът със сиренето не е адекватен, съжалявам. Има закон, той се спазва.
1) регистър няма
2) няма и да има скоро
3) въпреки всичко, понеже аз съм такава, винаги съм изрядна, за да мога да кажа позицията си на недоволна. останалото е някъв вид бунтарство, което е насочено не където трябва. Или поне не както трябва. Просто сте на различни вълни. едните казват няма да си плащам билетче, докато трамваите са неотоплени, нередовни и смърдят, другите казват - е, как няма да си купиш, те за това са на това дередже. Затворен кръг. Наш си.
Това са ви акцентите.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 05:14 PM

Офтопик:
Форумните имена са много любопитно нещо. Ще избегна личните си теории (че ще станат много теории за една тема), но аз винаги използвам за регистрация името, с което най-често ме наричат. И понеже съм лелка и ползвам компютър от времето, когато кирилица вървеше на малко места, а после вървеше, но гърмеше здраво и безвъзвратно, имам глупавия навик да се регистрирам с името си на английски. Та - казват ми "Дани", което на английски се изписва така: Danny (http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Danny). Затова не мога да разбера защо, когато някой реши да се заяжда с мен, изписва името ми на кирилица с две "н"?! Не, не ми пречи. Само си любопитствам. И то риторично.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#347 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 January 2012 - 06:15 PM

Докато клечите и кютате времето си вървиииииииииии, вървиииии. (цитат , от тактичност не казвам от кой)

Аслъ докато писахте тук , можеше да спасите 2-3 кучета , или 5-6 котки ... поне гълъб??
От друга страна , по- добре за бедните душици , понеже миг след спасението следва чипиране и кастрация .
И после червей .
Цъкнете да видите какво е настроението за тези които мислим обратното , оставили сме планетата да се върти на самотек , галактиките все така да се разбягват бясно... , без да е ясно... :af_089: -
ДАЛИ кучетата по планетите са чипирани , иии кой ще плати ??
http://www.youtube.c...h?v=ZIlSuKHH0Cs

#348 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 06:21 PM

emilvr

Цитат

Аслъ докато писахте тук , можеше да спасите 2-3 кучета , или 5-6 котки ... поне гълъб??

Има една женска 45 дена за задомяване, чистокръвна помиярка. Защо не я вземеш, от три седмици й търсим дом, нали много знаеш, аре я задоми, че никой не я ще.
User's Signature

#349 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 January 2012 - 06:38 PM

Ако я взема , ше се появи и 1 мъж ( аз ) за задомяване , в апартамент съм :ab_041:
Веднага друг ще заеме мястото ми ,.. :wub:
Ноо обичам уличните кучета , много ... из градът повечето ме познават и ми махат опашка ... , обаче чувствам отговорност само за близките ми .
Всички пингвинчета , делфинчета и същества навсякъде да се спасяват кое - както може ... както и аз ...
Твоето е някаква безсмислен кибератака , но няма за какво ...?
:rc_036:

#350 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 06:46 PM

emilvr

Емо, разбирам иронията ти, и е забавно да си правиш кефа във форумите, но в реала е друго. А ние все пак за реален живот говорим.

То е симпатично да си дрън-дрън-дрън ярини относно ракийки и гъди-гъди мезенца, но това е до един момент, шеговит акцент относно ракийки все един момент свършва и е необходимо да порастнеш.

Така че нека останем от тук нататък без твоите дрън-дрън-ярини. МОЛЯ!
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 07:55 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 24 January 2012 - 05:02 PM, написа:

ама чудесен език се държи тук! замечателно просто! е, хубаво, кой лелка, кой овца, кой чака чакрите да му се отворят.... и?
Примерът със сиренето не е адекватен, съжалявам. Има закон, той се спазва.
1) регистър няма
2) няма и да има скоро
3) въпреки всичко, понеже аз съм такава, винаги съм изрядна, за да мога да кажа позицията си на недоволна. останалото е някъв вид бунтарство, което е насочено не където трябва. Или поне не както трябва. Просто сте на различни вълни. едните казват няма да си плащам билетче, докато трамваите са неотоплени, нередовни и смърдят, другите казват - е, как няма да си купиш, те за това са на това дередже. Затворен кръг. Наш си.
Това са ви акцентите.

Точно тъй. Добре казано, както винаги. Особено за законите - трябва да се спазват. Регистър няма - лошо! И скоро няма да има - тук дано да грешиш, че тогава наистина ще има обосновано недоволство, за което намеквам често. Но за трамваите не си права. Там поне стигаш до целта, така че дори в условия на дискомфорт си плащаш. А тук няма насрещна престация. Никаква. Това не е бунтарство, а вид дребнава, но оправдана обществена позиция.
Да и за кръга си права - затворен, ваш си...

#352 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 07:59 PM

Показване на мнениетоdanny, в 24 January 2012 - 04:14 PM, написа:

Офтопик:
Форумните имена са много любопитно нещо. Ще избегна личните си теории (че ще станат много теории за една тема), но аз винаги използвам за регистрация името, с което най-често ме наричат. И понеже съм лелка и ползвам компютър от времето, когато кирилица вървеше на малко места, а после вървеше, но гърмеше здраво и безвъзвратно, имам глупавия навик да се регистрирам с името си на английски. Та - казват ми "Дани", което на английски се изписва така: Danny (http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Danny). Затова не мога да разбера защо, когато някой реши да се заяжда с мен, изписва името ми на кирилица с две "н"?! Не, не ми пречи. Само си любопитствам. И то риторично.

1- За да се разгранича от теб, аз съм тази дето си пише името с 1н.
2- Има 1 чудесен лингвистичен закон,за транслитерирането на имента, който гласи, че транслитерираш буквално написаното. Така се е появило името Анна при нас и неговата разновидност Ана..Та дабъл Н не е задължителен, по нито едно граматично правило..
3- Ако сайтовете за бебешки имена са тези които учат на английска граматика, аз ще си изям дипломата и държавния изпит по английски, обещавам....Ще изям и дипломите на професорите, коио са ми преподавали.

Д-р Бобадова, каквото повикало, това се обадило (относно езика на говорене).
А колкото за тези, които се обиждат на лелка, ще цитирам преждеписалата..."микойто се разпознава в това определение, той се и обижда."

И понеже мненията са много офтопик, когато Данни се успокои, модераторът може да ги изтрие..
Лека вечер.

#353 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 08:36 PM

Хе хе, каква олелия!
Я да видим защо са нужни закони.
Нужни са за това, да има ред. Да може всеки да живее в обществото така, че неговите лични интереси и стремежи да не накърняват тези на другите - най-грубо казано. И който ги наруши - да бъде санкциониран, така че да не нарушава занапред. (Само дето като гледам колко престъпници ги пускат, без да ги осъдят и те пак извършват престъпления, не знам в България дали за това са създадени законите).

Както при правилата за шофиране - всеки да стигне там, където е тръгнал, но без да убива или блъска другите.

Закони, правила, наредби - създават се с цел да има ред. Но когато въпреки законите, правилата, наредбите няма ред, то тогава кой е виновен? Онзи, който не спазва, или онзи, който не санкционира за неспазване? Кучето играе според тоягата, както казва народа. Да не би да си въобразявате, че в така често даваните за пример западни държави всички хора са съвестни? Глупости! Там просто има санкции. И именно там е проблема в България, която и сфера да вземем - няма контрол, няма санкции.

Онзи, който не спазва закони, бива санкциониран. Това е част от задълженията на държавата - да следи за правилата и да санкционира.

Не виждам какво се вайкате кой не щял да чипира и да спазва наредбата. Това не е ваша отговорност, отговорността е на държавата да санкционира. Онзи, който решава да не спазва (причините за това са си лично негови) - не спазва и си търпи последствията (да видим какви ще са в този случай).

Като смятате, че всеки е длъжен да спазва законите - т.е. че всеки трябва да е съвестен, веднага контрирам - ако всеки е съвестен, защо тогава ще има нужда от закони. Тогава съвестта на всеки няма да му позволява да вреди, най-общо казано, на другите и няма да има никаква нужда от закони, защото така или иначе няма да има кой да нарушава общоприетите, дори неписани, морални норми.

Хайде стига вече, кой бил селянин, кой бил гражданин. Като сте толкова съвестни и всичко си спазвате, я кажете всеки път само на пешеходна пътека ли пресичате? Или само на зелено?

И последно за законите и спазването им. (Туй историята хич за нищо я нямате).

Когато в една държава преди известно време нареждането е било да се затварят в лагери и убиват хора само заради това, че са от друг етнос/националност - какво е трябвало да правят съвестните? Първо да убиват/предават/изтезават и пр., а след това да оспорват дали наредбите са правилни. В онези времена са се опълчвали именно разумно мислещите и не страхливите.

Така че, който иска, да чипира. Който не иска - да си търпи санкциите, които държавата трябва да налага. Какво толкова - щом сте за спазването на законите, приемете фактите и реалността. Да видим държавата с какво ще ви се отплати. Защото вашето спазване означава и че трябва да очаквате санкции за неспазващите -повсеместни и редовни, така че неспазващите да влязат в пътя. Ако се уповавате на законите, няма какво да пишете в тази тема - закона предвижда санкции, така че няма какво да говорите за съвест и прочие - чакайте държавата да си свърши работата и да санкционира.

Това е. Точка.

Другото е чесане на езици, или пък някакъв отчаян опит за повлияване, защото на всички им е ясно, че държавата никаква я няма в ролята си на контролиращ и санкциониращ орган.
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 08:40 PM

1) регистър няма
2) няма и да има скоро

Браво!!! Нека отговорните за това получат медал! А каква роля играе чипа? :dh_188:

#355 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 08:50 PM

Чипа доказва собственост и това не е никак малко!

Намирала съм две кучета, които по никакъв начин не реагираха на стопаните си, ако нямаха чипове, доказващи, че са техни сигурно нямаше да им ги върна.
User's Signature

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 08:51 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 24 January 2012 - 08:40 PM, написа:

1) регистър няма
2) няма и да има скоро

Браво!!! Нека отговорните за това получат медал! А каква роля играе чипа? :dh_188:

ъм... не виждам някой да смята, че за това трябва да получат медал. Медал трябва да получат търпеливите хора. А не тези, които ми вдигат рамене непрекъснато.

Показване на мнениетоg_tanov, в 24 January 2012 - 07:55 PM, написа:

Да и за кръга си права - затворен, ваш си...

всички сме в кюпа. ъмда. ти с твойто куче, аз с мойто. и аз, и ти, като граждани на това общество на вонящи трамваи с левче билетчето

Показване на мнениетоDanyto, в 24 January 2012 - 07:59 PM, написа:

Д-р Бобадова, каквото повикало, това се обадило (относно езика на говорене).
А колкото за тези, които се обиждат на лелка, ще цитирам преждеписалата..."микойто се разпознава в това определение, той се и обижда."

Просто не е нужно :)
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 08:58 PM

Колко да е търпелив човек? Един кучешки живот явно няма да е достатъчен.. :dh_188: Нямам против чипирането и търпеливо чакам базата данни да заработи. Като я пуснат и има някаква полза от този чип(не 15 ненужни цифри) ще чипирам. До този момент получавам 15 ненужни цифри и нищо друго.. Колко намерени кучета с чип седят и хората чакат и се оглеждат за разлепени обяви? е, ходят до някой друг вет. кабинет, но от там им показват 15 цифри и удрят на камък. А колко по-лесно можеше да е..

#358 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 09:17 PM

едните казват няма да си плащам билетче, докато трамваите са неотоплени, нередовни и смърдят, другите казват - е, как няма да си купиш, те за това са на това дередже. Затворен кръг. Наш си.
Това са ви акцентите.

Това за билетите не го разбирам. В почти всички други градове освен в София хората са си измислили начин да излязат от кръга - има си човек в автобуса, който минава и продава билети. Така няма възможност да се возиш гратис и няма нужда от затворени кръгове и разногласия между редовни и нередовни пътници.

С други думи, когато има желание за постигане на резултат, има и начин за реализация.
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 January 2012 - 09:56 PM

Цитат

Има закон, той се спазва.
1) регистър няма
2) няма и да има скоро

:ab_041: Това, че няма регистър, е пример за спазването на закона, нали?
От години се опитвам да съм примерен гражданин и да си спазвам законовите задължения. До миналата година, когато всичко ми дойде вповече. Само няколко примера, за да разберете, защо вече и аз съм на мнението на Бушката:
1. Кучето ми е с чип и съм подала декларация в данъчното за него още в началото на 2009. Декларацията е затрита и на мое име не фигурира куче и данък за него. А аз си имам бележката с входящия номер.
2. Декларация за придобиване на лек автомобил съм подала миналото лято. И тя е затрита някъде по пътя. Няма регистрирана кола на мое име, няма и данък за плащане. А аз имам входящия номер. Имам и подадена жалба срещу данъчния, който прие декларацията - пак от миналото лято. Не са отговорили до тук. А срокът за отговор е 1 месец.
3. В служба ЕСГРАОН ме водят омъжена, нищо, че от много години съм вдовица. През това време 3 пъти си вадя удостоверение за семейно положение, 3 пъти си обясняваме, 2 пъти нося копие от смъртен акт - ами нищо не се е променило.
....
Мога да изпиша още доста по темата чии задължения какви са. И защо, според вас, след като държавата и общината системно не си изпълняват задълженията към един коректен гражданин и данъкоплатец, той трябва да продължава да е такъв?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#360 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 10:15 PM

ама моля ви се, никъде не съм казала, че това, че няма регистър е прекрасно!!! малко почвам да се чудя на български ли говоря... защо изобщо за някой това би било удобно???
Аз като гражданин се старая да спазвам законите. Това, че самата държава не го прави е факт, но това не променя гражданската ми позиция. Според държавата зет ми е роден в София. Той е роден в Никопол. И след като открил този странен факт, помолил служителката в общината да го запознае с начина да промени, не, да оправи тази грешка. И тя взела една химикалка, задраскала София в дебелата си книга, написала отгоре Никопол и казала - ей, на, готово. И? Аз по тоя повод да не си регистрирам колата ли, що ли? Това че тя е идиотка защо трябва да влияе на мен?
Да не мислите, че за мен е яко цялото това туткане!? Айде, моля ви се! Лично съм молила, писала молби, говорила, преговаряла, натискала, подсещала, че тоя регистър трябва да се случи, така че не ми обяснявайте, баш на мен, че съм особено доволна или че не разбирам.... Нали....Самият факт, че за мен като вет ще е в пъти по-лесно мисля е пре-пре-прееееее достатъчен.
Уинд, няма какво толкова да се разбира, няма как по-ясно да го кажа. Не е важен трамваят, а метафората, Уинд, и асоциациите към нея.
Аре, сега ме изяжте мен, щото смятам, че трябва да съм съвестен гражданин! Всеки има право да избере позицията си. Дали мойта е по-по-най или вашата... не ми се влиза в полемики от тоя сорт, защото нито аз ще променя мнението си, нито вие вашето. За мен в графата ако пише - съвестен, коректен и прочие е достатъчен аргумент. От толкова писане наистина нещо загубихМЕ ориентация... Прощавайте, че си казах мнението за дистанционното, лъченията, кълбовидните мълнии и прочие и изразих позицията си, гражданската. В моя защита - не съм предводител на световната конспирация, не съм доволна, че няма регистър, точка от мен. Божке....
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »