Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   Самотно КУЧЕ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 12:37 PM, написа:

Моето куче е чипирано от малко и си живее прекрасен и спокоен живот...
Мога да се сетя за доста други неща, неща които доказано водят до тумори, но това не спира хората да ги ползват...

Да и за това защищеващ чипирането.Ако има нещо вярно защо да си само ти.Познато като в училище когато има повече с двоики ни е по поносимо оправданието е не съм само аз и ти олеква. Но това е в училище не в живота
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...Качена снимка

#422 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 01:11 PM

Щом има работеща система от обща база данни към агенцията, към която имат достъп ветеринарите, значи вече има полза от чипирането.
Най-вероятно има риск от рак, но доколкото съм запознат той е незначителен съотнесено с ползата за стопанина от наличието на чип.

С оглед на нестабилната нормативна уредба (визирам отменената наредба на общината) контролът и санкциите не са възможни към настоящия момент, но да речем, че стопаните постепенно ще осъзнаят ползата от чипирането и сами ще оформят съзнанието си на съвестни граждани.

Аз лично, вече съм склонен да си чипирам кучето, естествено след като проверя - дали наистина системата работи.

#423 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 09 May 2013 - 01:12 PM

Показване на мнениетоСамотно КУЧЕ, в 09 May 2013 - 01:00 PM, написа:

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 12:51 PM, написа:

Та не ми стана ясно кое е травмиращото според теб?
wind ще ми е интересно да разбера и коя е тази ваксина която изгражда имунитет до края на живота?
Сега ще разгледам и линковете за чипирането.

някаде да съм споменал за ваксина която държи до края на живота какво искаш да вношиш ,че не си ваксинирам кучето Тези похвати са ми познати Предложих да спрем свободен си да правиш каквото желаеш.Но не плюи тези които не го споделят

това не е за теб, не виждаш ли че съм се обърнала към конкретен човек?
WIND ти май не четеш много много...

#424 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 01:16 PM

Може ли някой да даде линк към тази база? Мерси

#425 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip

Показване на мнениетоСамотно КУЧЕ, в 09 May 2013 - 01:08 PM, написа:

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 12:37 PM, написа:

Моето куче е чипирано от малко и си живее прекрасен и спокоен живот...
Мога да се сетя за доста други неща, неща които доказано водят до тумори, но това не спира хората да ги ползват...

Да и за това защищеващ чипирането.Ако има нещо вярно защо да си само ти.Познато като в училище когато има повече с двоики ни е по поносимо оправданието е не съм само аз и ти олеква. Но това е в училище не в живота

ох до сега не бях сигурно, но вече знам че определено не си пълнолетен...
спирам да отговарям на твои постове

#426 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip

Показване на мнениетоElenaA, в 09 May 2013 - 01:16 PM, написа:

До тази база имат достъп само ветеринарните лекари!
g_tanov работи, провери при твоя ветеринар.
не знам какво са отменяли или приемали, но в квартала в който работя редовно проверяват, ходят с четец и пишат предписания и актове.

#427 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 01:34 PM

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 01:16 PM, написа:

не знам какво са отменяли или приемали, но в квартала в който работя редовно проверяват, ходят с четец и пишат предписания и актове.

Ще проверя, защото темата ме интересува от доста време, не само заради моето куче.

А тези с четците действат малко извън правомощията си и закона, ама няма как да ми паднат.

#428 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 01:47 PM

Мога ли да Ви задам едно бързо въпросче: моя е регистриран , но все не намирам време да му платя таксата тази година (като дойде момента с лихва ще я платя ако трябва) та тези прословути с четците при регистрирано куче и този факт могат ли да напишат акт, защото гладам че май са се променили нещата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 02:05 PM

Не си длъжна да носиш квитанция за платен данък. Регистрирана си в общината. Най-много да платиш някаква глоба за забава, когато отидеш да си плащаш данъка.

Относно чипирането ситуацията е малко по-деликатна и става въпрос за обжалване на евентуален акт, ако бъде съставен от съответен орган. Говорим за юридическа процедура, която аз бих могъл да си позволя като приключение, но е дълго за обяснение в този формат. Споделял съм основните насоки в предишни постове и сходни теми.

#430 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 02:09 PM

Фактически имаме чип, евентуално паспорт ако не го забравя и всичко е ок, че веднъж за малко в храстите да скоча...ще си платя то си ми се води, ама като нямам време... Мерси за отговора :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2013 - 05:59 AM

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 12:51 PM, написа:

wind ще ми е интересно да разбера и коя е тази ваксина която изгражда имунитет до края на живота?

Информацията е на английски, съжалявам. Накратко на български.
В края на 70те години на 20 век д-р Роналд Шулц открива, че еднократна ваксина срещу бяс и някои други основни болести предпазва животното през целия му живот почти във всички случаи. През 2003 г. ветеринарните асоциации предлагат ваксинацията да не е годишна, а на всеки 3 години. Защо ветеринарите и отговорните органи продължават да се придържат към остарели възгледи.
Необходимо ли е в действителност ежегодно ваксиниране на любимците ни?
В коментарите под статията собственици обясняват, че години след поставена ваксина бяс (например 9 г), изследването на титър за антитела против бяс сочи, че кучето продължава да си е защитено.

My link

Набързо прегледах, цитирам инфо на български от тук My link

Цитат

Ще стане като преди 20 години с антибиотиците, пиехме ги как си искаме каквито искаме и за квот се сетим. Мислехме ги за Панацея. Сега обаче почти всеки срещнат ще сподели че се стреми да ги избягва, ако може прави антибиотикограми спазва период на прием, подбира правилния вид и т.н. Оказа се че увреждат доста неща.

цитати от официални документи;

Цитати от насоки за ваксинация на WSAVA 2008

Ние трябва да се стремим да намалим "натоварването с ваксини" на отделните животни, за да се сведе до минимум възможността за нежелани лекарствени реакции към продуктите на ваксината.

Ваксините не трябва да се дават по необходимост. Основните ваксини не трябва да са по-чести от веднъж на три години след ваксинация на възраст 12 месеца и първоначална бебешка.

При кучетата, имайте предвид, че продължителността на имунитета след ваксинация с MLV ваксини е 7 години или повече, твърдението е основано на проби за имунитет и серологични изследвания, за Canine парвовирус Тип 2 (CPV-2), Canine Adenovirus (CAV-2) и гана вирус (CDV) ваксини.

Д-р Жан Додс DVM специалист имунолог при кучета.
Въз основа на нашите данни, се стигна до заключението, че годишните реваксинации са ненужни.

Професор Шулц;
Не мисля, че има нужда от реваксиниране на зрели кучета, тъй като началната ваксинация е достатъчна, за да стимулира клетъчната памет."

Има и много други подобни тези .....

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#432 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 10 May 2013 - 06:27 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 09 May 2013 - 01:11 PM, написа:

но да речем, че стопаните постепенно ще осъзнаят ползата от чипирането и сами ще оформят съзнанието си на съвестни граждани.

Искам да добавя, че освен "ползи" евентуални има и "вреди" евентуални от чипирането.
Нямам нищо против регистрации и т.н., но съм против чипирания, безразборни ваксинирания (както и за хора, между другото), използване на химикали в селското стопанство и хранителната промишленост - т.е. срещу всичко, което е противоестествено. Дори не осъзнаваме как бавно и постепенно се тровим и убиваме. Вероятно и видоизменяме, както има теория, че при т.нар. "деца индиго" например нишката на гените е видоизменена ...

А освен това, ако стопаните оформят съзнанието си, то изобщо няма да има проблеми с бездомни кучета, та и чипирането няма да е необходимо като мярка срещу изхвърляне на домашни любимци. Санкции, закони, наредби и т.н. са предназначени, според мен, за несъзнателните, не за съзнателните, за да може несъзнателните да се въздържат от определени действия, но като гледам нито навремето смъртните присъди, нито мерките за лишаване от свобода елиминират нежелани действия, вероятно ги ограничават, елиминирайки личността, която ги извършва - или чрез нейната смърт, или чрез отстраняването й от обществото за определен период.
User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 May 2013 - 11:24 PM

Ето един хубав материал.Предимства,недостатъци.... на който му се чете да заповяда :beer:
http://babh.governme...d_dogs_cats.pdf
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 09:30 AM

Показване на мнениетоtedito, в 09 May 2013 - 01:16 PM, написа:

Ами взех, че проверих. Базата данни работи, ама не както трябва. Типично по български има доста недостатъци и корупционни практики.

Първо - попълват се данни за кучето (порода, адрес и разни други). Отделно се попълват данни за собственика. Интересното е, че връзката между тези две бази с данни не винаги сработва. Т.е. имаме куче, имаме собственик, ама кое куче на кой е - не се знае.

Второ - в малките населени места, за да изпълняват задължението, вменено им от ЗВМД на клетите селски ветеринари им се плаща, както на бройка регистрирано животно, така и твърда ежемесечна сума. Познайте кой им плаща, с чии пари и дали това е законно!?

Затова си я обичам администрацията - знае как да мотивира. :flagbg:

#435 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 26 December 2013 - 10:50 PM

Показване на мнениетоwind, в 17 January 2012 - 01:51 PM, написа:

Колко пъти обаче зададох въпроса как ще се реагира, ако има закон за задължително чипиране на хора, единствения отговор, който си спомням, че получих беше, че хората и животните са различни неща. Е, да, но за мен не са - все сме живи организми. Май имаше и нещо от рода на "какво притеснително ще има в чипирането на хората, освен че може да се локализира къде правим секс" :)

Някои хора смятаха, че си измислям фантастични филми и ме гони параноя, като пиша, че чипирането рано или късно ще го пренесат и върху хората. Ето ви доказателство, че не е фантастика, а реалност. Дори и да не го приемат сега, дори и това да са само слухове, рано или късно ще стане факт. Честито ви чипиране, мили хора. Само дано не ми се наложи да пиша след време, че не е фантастика и параноя, когато писах, че чрез чиповете ще могат да се контролират и емоциите и поведението на хората...

http://www.varnautre...ove_ot_may_2014

Цитат

Имплантирането им ще сложи край на отвличанията
От май 2014 в цяла Европа всички новородени ще бъдат задължени да им се имплантира подкожен микрочип, който ще се въведе в държавните болници, съобщава ednodete1.blog.bg, позовавайки се на италианския в. Corrire di Roma. Mикрочипът е микросхема, която ще се намира в подкожната тъкан. Микрочиповете са с размерите на оризово зърно и са базирани на пасивната технология НВО (NWO), уточнява frognews.bg.

Тези микрочипове, както се посочва в статията, ще бъдат особено полезни в случай на изчезване или отвличане на дeтето. Подробностите са още по-интересни: "Много страни вече са въвели микрочип при ваксинация. Такъв микрочип съдържа информация за едно лице, а схемите от ново поколение GPS вътре в чипа могат да открият човека носител на микрочипа с точност до 5 метра. Микрочипът ще бъде свързан директно към спътник, който ще управлява включените към него устройства.Taкъв микрочип всеки желаещ може да имплантира за себе си или децата си безплатно, независимо от датата на раждане, след като попълни формуляр. В отдела, за съществуването на който научаваме за първи път - КККН, Консултативния комитет по контрол над населението, са взели предвид възможността за имплантиране на всички граждани, родени преди тази дата. Въвеждане на чипа ще бъде напълно безболезнено, защото ще се имплантира под кожата на левия лакът", обяснява Corriere di Roma.

По-нататък в статията се казва, че този път новината от света на технологиите наистина е добра. Благодарение на микрочипа най-сетне ще може да се избегнат случаите на отвличания и рекет, които разтърсиха света през последните години, в това число и България. Освен това, благодарение на тази технология в бъдеще ще бъде лесно да се проследят всички престъпници, бегълци от правосъдието.

User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 12:34 AM

Евала, wind.
Точно в една друга тема писах, че чип на кучето си няма да сложа никога!
Тогава не написах защо, но е точно заради това, което каза wind.
Тези чипове, които ни задължават да слагаме на животните ни със сигурност не го правят заради нас. Много им дреме на тях, че ще си изгубиш кучето. През всички тези години не се ли научихте, че правителството не мисли за нас? Всичко което правят е само и единствено в тяхна полза, после излизат по новините с някакви смешни обяснения и масата хора вярват безрезервно.
Та да се върна на чиповете и кучетата. Идеята е да свикнем с мисълта за тях, да спрем да се страхуваме, за да могат един ден като въведат закон, в който трябва всеки от нас да бъде чипиран, ние с отворени обятия да го приемем.
Последствията обаче ще са фатални, освен, че ще бъдем следени, възможно е парите да изчезнат по начина, по който ги познаваме, а да се прехвърлят в чиповете. Един вид виртуална валута. И така, когато нещо сгафиш, те просто изтеглят необходимата сума. Както и да е, влизаме в теория на конспирацията, но аз лично вярвам в това. Изгледал съм адски много материал.
Всъщност чипирането на хора вече е факт и до колкото съм запознат в някои държави вече всеки, който желае може да си постави чип. В Америка примерно, мисля че на войниците им поставяха чипове, както и в някои затвори.
А пък вие продължавайте да си вярвате, че чипирайки кучето си правите нещо хубаво. :)

#437 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 10:22 AM

Така... Чета някои коментари и се забавлявам.

Да започнем от там, че някои хора наистина не виждат полза от чипирането. Ок. Факт, системата не е ефективна. Осъзнавайки това, да не си чипираш кучето би следвало да е осъзнат избор. Решаваш, че не желаеш, защото не намираш смисъл и не го правиш. Не виждам проблем в това, след като си наясно с евентуалните последици.

Обаче да се търси оправдание в разни конспиративни теории е абсурдно. Дали вярвате в такива или не, замислете се малко:
- Използвате интернет
- По всяка вероятност имате мобилен телефон
- По всяка вероятност използвате дебитни/кредитни карти
- Имате постоянен адрес
- Много от вас живеят в градска среда
- Имате постоянна работа

На фона на това и още много други да виждате в чипирането на кучето проблем, свързан с ограничаване на личната ви свобода, е просто забавно, както и да се сочи чипирането за някакъв фактор, който застрашава изключително много здравето на кучето...

Или инак казано, живеем в контролирана среда - който не е решил да ни следи, не го е направил, и се оказва, че чипът на кучето е онова парченце свобода, срещу отнемането на което се бунтуваме... И повдигаме въпроса: Кое е естествено и кое - не? Какъв е естествения начин на живот за хората и кучето? И темата става много дълга :)

Разбирам недоволството на хората и отказа им да чипират домашните си любимци поради голяма част от причините, изброени по-назад в темата. Но моля ви, не изпадайте в крайности като например тази, да не си ваксинирате кучетата. Това е различен и много сериозен въпрос и най-вече това ме провокира да пиша изобщо тук. По-малко филм и повече информираност (но не избирателна) не вреди.

Поздрави!

#438 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2013 - 11:29 AM

Corriere di Roma съобщи, че CCCP, ъъъ тъй, де, комитетът за контрол над населението, ще ни чипира.
Трогателно.
Завиждам ви на наивитета. Вие сте истински чисти хора, казвам го без ирония.

#439 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2013 - 11:42 AM

Мдам, и аз попаднах на такава информация :( Дано да е поредната конспирация на жълтата преса, сори за офтопик-а!
http://www.varnautre...ove_ot_may_2014

#440 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2013 - 11:50 AM

Чак пък информация ... или конспирация ... Просто фалшива новина, написана с цел да се възпроизвежда в други издания като вирус.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни