Dog.bg Форуми : Аби - малко коте

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аби - малко коте Не му върви

#1 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2012 - 05:18 PM

Здравейте,

Аби /от абанос/ е малка котанка, намерена през октомври в една студена и дъждовна нощ. На около 1 месец, сукалче. Аз я намерих, а няколко дена по-късно трябваше да се връщам в Чехия. От 2.5 месеца Аби живее и дивее в необитаем апартамент. Жената, която я храни и чисти обаче вече отказва да ходи. Уговорката беше за 1 месец. След това котачката трябваше да бъде взета от моя позната, която да я снима, ваксинира и гледа с нейните котки до моето завръщане през март. Това за съжаление не се случи, поради непонятни за мен причини...вероятно много често се дават обещания, които не се изпълняват, но аз и вярвах на тази позната.... Както и да е. Котачето ще направи скоро 3 месеца саминко, незнам и доколко мога да издевателствам над моята близка, която всеки ден ходи да го храни и вече ми предложи да го пусне пред входа....не е ваксинирано, нямам и подходящи снимки да го предлагам, не е социализирано. Но не беше диво като го намерих и жената каза че ходи да го храни заедно с пинчера си и двамата играели. Моля ви помогнете да му намерим приемен дом за 2 месеца! Покривам храна, тоалетна и ваксини, а в началото на март ще го взема с мен и ще му търся дом тук. Котаче е в Бургас.

Това е най-хубавата снимка, която успях да му направя през октомври с телефона:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2012 - 05:45 PM

Аби е чудесна и всъщност е голяма късметлийка! А Highway е прекрасен човек. Благодаря ти, че не си подминала малката, въпреки обстоятелствата и че макар и да си далеч, си поела и продължаваш да носиш отговорност! Качена снимка

Вярвам, че ще се намери вариант. Все пак до март са колко - няма и два месеца. А малките котета са толкова забавни и весели.

Хайде хора от Бургас, дайте приемен дом на тази хубавица!

Тук няма риск животинчето да стане 'ваше' или да си го 'забрави' попечителят за дълги месеци. Има краен срок. А Highway е доказала, че е отговорен човек.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#3 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 02:49 PM

Ели, мила благодаря ти за хубавите думи. Не ги заслужавам. Постоянно чета какво правят момичетата от форума сред които и ти и.....моето нищо не е. Правя опити обаче и знам че дори един живот е от голямо значение.

Ужасно е да си на голямо разстояние и да си с вързани ръце за най-простите неща, като например да няма кой да снима Аби или да я заведе на лекар. За съжаление нямам на място такъв човек. Засега котаче е в апартамента с ясното съзнание, че притискам жената, която ходи да я храни. Понякога нещата не опират и до пари, на нея и липсва време.

Остава проблем пътуването на Аби и по-точно доколкото знам ваксината за бяс трябва да е сложена 1 месец преди полета, а аз ще съм в бг около 10-тина дни. Това означава, че трябва да намеря кой да я заведе на ваксина преди моето идване. Добре, че в момента тя е здрава. Има ли някакъв вариант тази ваксина да се направи 10 дни преди пътуването?

И въпреки, че никой познат или непознат бургазлия от форума не се включва в темичката на Аби, ние имаме и добра новина! И тя е, че има интерес към Аби от Чехия! Постнах обява с по-горната снимка и имам запитване, като хората са готови да я чакат до март. Дано не се променят нещата, но така или иначе това е хубава новина и си давам надежда. Който не ни чака, ще загуби една хубава котанка! Засега сме разменили 2 писма, живеят в собствена къща с градина, имат голяма дъщеря /незнам години/ и са имали куче, което е починало около коледа на 11г. Били са в България и са видели, че има много котки, но явно желанието не е било достатъчно голямо за да се задълбаят в процедура по пренасяне или може би ги е било страх като не са запознати как става. Чехите са далече от немците, да търсят връзки и да звънят телефони. Казват, че нямат търпение Аби да дойде, вкл и дъщеря им. Предстои да разменяме още писма и да получавам информация, като например дали някога са имали котка и кой ще храни котето когато отидат за лятото в друга държава напр. Ако има друг важен въпрос за който в момента не се сещам, при все че прегледах темите за задомяване, моля помагайте! Иска ми се да ги питам и от какво е починало кучето, макар че ми е неудобно.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 06:48 PM

HighWay, ако се намери вариант за транспорт до София, с удоволствие ще приемем Аби да ни погостува. Имаме котак и куче, които ще поработят върху социализацията й. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 11:47 AM

Вероника, благодаря ви от сърце за предложението! При вас би бил най-добрия приемен дом във всяко отношение!

Търся вариант. Ние нямаме клетка, всичко щеше да се купува като дойда. Засега намерих кой да снима котето в събота. Така че очаквам нови снимки, да я видя колко е пораснала и чаровна! Имам впечатление само от малчето през октомври, тогава беше и със тъмно сини-сиви очи, а сега били станали светли. Още веднъж благодаря за подкрепата!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 01:08 PM

Малката Аби най-вероятно следващата седмица ще смени временно местожителството си. Има възможност да бъде докарана в София. Дано всичко върви по план.

В събота бебка е заведена на лекар, поставена й е ваксинка. Галила се е, мъркала е, подмазвала се е. :wub: Вече си има паспорт и транспортна клетка. Остава още една ваксина и чип. Лека - полека девойката се подготвя за път :ab_041:

Ето и няколко фотки на малкото дяволче :oc_171:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2012 - 12:18 AM

Аби вече е на топло при приемната си мама! Държала се е добре по пътя, като изключим, че е искала да изкаже и нейното мнение за пътуването :)

Това стана възможно благодарение на Elizd i Veronika13! Повече подробности и снимки ще чакаме от Рони :)

За съжаление както винаги хубавото се редува с лошо и вече нямаме дом, където да я чакат в Чехия, поради независещи от хората обстоятелства. Имах още 2 запитвания, които отказах. Предстои пускане на обяви в български и чешки сайтове. Аби търси постоянен дом!
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 January 2012 - 12:54 AM

Аби е добре, спокойна е, мързелува, хапва, ползва си тоалетната. Радва ни се, дава ни да я галим, но се страхува, ако понеча да я гушна или вдигна, тогава започва да ръмжи и да хъска. И след това бяга. Личи й, че не е контактувала много с хора, държи се като малко диваче. Иначе сме й много интересни и с любопитство следи какво даваме, какво носим, какво правим, от време на време ни мърка по малко. Много се забавлява с играчките, всички й харесват и скача, търкаля ги, дивее.
Вярвам, че лека-полека ще преодолее недоверието и ще се поотпусне.

Днес сутринта трябваше да й дам обезпаразитяващо хапче. Пробвах с хватки, пробвах с пауч, пробвах пак с хватки. Не успях. По никакъв начин. Останах си само с украсата по ръцете.
И следобяд като виден пораженец занесох малката победителка в клиниката. След намесата на кунг-фу лекарките Аби си изпи хапчето. Е, остави малък отпечатък и върху д-р Ива, но й е простено :ab_041:

Та така, забавляваме се с малкото дяволче. Ще се учим на обноски и ще си печелим доверието. Снимах я, ако успея и кабела за компа да намеря, ще мога да споделя снимките с вас. :r_181:
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 12:26 AM

Диването днес е променено, направо друго коте - гали се, мърка, закача се, говори ни

:wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2012 - 12:23 PM

Мале, че интересни играчки има тук! Ама сме се настанили блажено все едно винаги сме си били на мястото..... :wub:

Рони :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2012 - 02:59 AM

Аби вече е пълноправен член и има достъп до всичко и всички. Харесва й да си има другарчета, като на особен интерес се радва кучо. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 11:30 AM

Прекрасна тя! Все повече се социализира и тайничко се надявам да намали страха си от даване на хапче. Чудесни снимки! А кучо е такава добродушна муцуна....де да беше и наша Буба така с котките :wub:
Благодаря ти Рони за всеотдайността и любовта!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 12:28 PM

Мисс Аби :wub:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Накара ни и да си приберем поизостаналата коледна украса

Прикачена снимка Прикачена снимка

п.п. клипче и още едно

на слънчице

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 02:46 PM

:wub:

На предпоследната снимка даваме коремче за почесване! Страхотна! За щастие останалите снимки разсейват съмнението, че може да се смята за куче и показват едно типично игриво и щастливо коте :md_064:

Толкова е зареждащо да я гледаш как се забавлява :ae_085: Аби вече си има втора ваксинка и след като ни изненада с разгонване, и предстои скорошна модернизация. Да стиснем палци всичко да е ок! Понеже съм суеверна засега няма да казвам повече, но съм безкрайно щастлива, че подзаглавието не отговаря на развитието на темата и се моля и занапред това да остане така. Veronika13, Elizd и не на последно място miraj4e/ която заведе Аби на първата и ваксинка, купи клетка в Бургас и съдейства за транспортирането й/, благодаря ви от сърце, заедно постигнахме това, което в началото ми изглеждаше трудно постижимо! А именно да видя тази котачка щастлива!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2012 - 07:43 PM

Много красиво коте. Личи си колко е пухена, даже от снимките. Съжалявам, че чак сега виждам темата. Можех да помогна. Важното е, че вече е добре, повече от добре, ако съдя по снимките. HighWay вие при себе си ли ще я взимате?
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 12:10 PM

Благодаря за комплиментите!

Nellidi, това ми беше намерението да я взема тук и да и търся дом, тъй като друг вариант нямам. Ето какво се случва покрай нас накратко:

Аби беше кастрирана и се възтановява без проблем, но за съжаление се появиха симптоми, които пораждат съмнение за автоимунна болест. Тя беше предложена и харесана за Германия, заедно с Хипи, с очаквана дата на заминаване 24 Февруари, но след тези симптоми не е сигурно дали ще пътува. Моля всички съпричастни да пожелаят на Аби късмет, точно в този момент тя има най-голяма нужда от него! Без да преувеличавам мисля, че днес и утре се решава съдбата и! Благодаря предварително за всички стиснати палци! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 05:07 PM

Тъкмо видях темата и сега вече съм на тръни за малката.Може ли пояснение в какво се изразяват тези симтоми?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#18 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 February 2012 - 05:23 PM

Имаше възпаление на едната задна лапичка - подути възглавнички, тук-таме беше нацепена повърхността им, имаше остра миризма. Няколко дни беше на антибиотик и я мажех с Кортизем. Повлия се перфектно от терапията.

Аби вече изучи повечето порядки у дома и активно се включва в дружното посрещане, крънкането за някой залък от човешката вечеря, среднощното препускане. Общо взето батко й я учи на всичко, което знае, а Аби е перфектната ученичка :ab_041: Невероятно забавна, симпатична и добра котачка е, и благородно завиждам на бъдещите й стопани.

п.п. Токущо Елизд ми съобщи хубавата вест - и Аби ще пътува на 24 февруари заедно със сестричките Хипи и Дрипи. Благодаря на всички за стиснатите палци!

А на мен ще ми липсва ужасно много това диване ...

Това мнение е редактирано от Veronika13: 22 February 2012 - 06:33 PM

User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 09:07 PM

:be_107:

Незнам какво да кажа! Много благодаря за стиснатите палци и лапички! Те помогнаха! Каква страхотна новина! Очакваме с трепет самото пътуване и се надяваме всичко да мине успешно. Моля стиснете още малко! :md_064:

П.П Сигурна съм че тя ще липсва на всички, които бяха в досег с нейния чар, характер и персоналност! Но най-много разбира се на приемната си мама....какво да се прави нали това е крайната цел на всички усилия! Рони :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 February 2012 - 11:03 AM

Ами ние сме за местенееееееееее :flagbg:

Котачка Аби замина в петък за Германия и пое по своя път. Отива в приемен дом и се надявам съвсем скоро да ни се похвали, че е попаднала при чудесни стопани. Всичко това, се случи благодарение на tinati, Elizd и HighWay. :rc_036:

Бъди щастливо мило коте! И ти открадна част от сърцето ми ...

Фотки от последния час у дома

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема