Аби - малко коте Не му върви
Публикувано: 03 January 2012 - 05:18 PM
Аби /от абанос/ е малка котанка, намерена през октомври в една студена и дъждовна нощ. На около 1 месец, сукалче. Аз я намерих, а няколко дена по-късно трябваше да се връщам в Чехия. От 2.5 месеца Аби живее и дивее в необитаем апартамент. Жената, която я храни и чисти обаче вече отказва да ходи. Уговорката беше за 1 месец. След това котачката трябваше да бъде взета от моя позната, която да я снима, ваксинира и гледа с нейните котки до моето завръщане през март. Това за съжаление не се случи, поради непонятни за мен причини...вероятно много често се дават обещания, които не се изпълняват, но аз и вярвах на тази позната.... Както и да е. Котачето ще направи скоро 3 месеца саминко, незнам и доколко мога да издевателствам над моята близка, която всеки ден ходи да го храни и вече ми предложи да го пусне пред входа....не е ваксинирано, нямам и подходящи снимки да го предлагам, не е социализирано. Но не беше диво като го намерих и жената каза че ходи да го храни заедно с пинчера си и двамата играели. Моля ви помогнете да му намерим приемен дом за 2 месеца! Покривам храна, тоалетна и ваксини, а в началото на март ще го взема с мен и ще му търся дом тук. Котаче е в Бургас.
Това е най-хубавата снимка, която успях да му направя през октомври с телефона:

Публикувано: 03 January 2012 - 05:45 PM

Вярвам, че ще се намери вариант. Все пак до март са колко - няма и два месеца. А малките котета са толкова забавни и весели.
Хайде хора от Бургас, дайте приемен дом на тази хубавица!
Тук няма риск животинчето да стане 'ваше' или да си го 'забрави' попечителят за дълги месеци. Има краен срок. А Highway е доказала, че е отговорен човек.

Публикувано: 05 January 2012 - 02:49 PM
Ужасно е да си на голямо разстояние и да си с вързани ръце за най-простите неща, като например да няма кой да снима Аби или да я заведе на лекар. За съжаление нямам на място такъв човек. Засега котаче е в апартамента с ясното съзнание, че притискам жената, която ходи да я храни. Понякога нещата не опират и до пари, на нея и липсва време.
Остава проблем пътуването на Аби и по-точно доколкото знам ваксината за бяс трябва да е сложена 1 месец преди полета, а аз ще съм в бг около 10-тина дни. Това означава, че трябва да намеря кой да я заведе на ваксина преди моето идване. Добре, че в момента тя е здрава. Има ли някакъв вариант тази ваксина да се направи 10 дни преди пътуването?
И въпреки, че никой познат или непознат бургазлия от форума не се включва в темичката на Аби, ние имаме и добра новина! И тя е, че има интерес към Аби от Чехия! Постнах обява с по-горната снимка и имам запитване, като хората са готови да я чакат до март. Дано не се променят нещата, но така или иначе това е хубава новина и си давам надежда. Който не ни чака, ще загуби една хубава котанка! Засега сме разменили 2 писма, живеят в собствена къща с градина, имат голяма дъщеря /незнам години/ и са имали куче, което е починало около коледа на 11г. Били са в България и са видели, че има много котки, но явно желанието не е било достатъчно голямо за да се задълбаят в процедура по пренасяне или може би ги е било страх като не са запознати как става. Чехите са далече от немците, да търсят връзки и да звънят телефони. Казват, че нямат търпение Аби да дойде, вкл и дъщеря им. Предстои да разменяме още писма и да получавам информация, като например дали някога са имали котка и кой ще храни котето когато отидат за лятото в друга държава напр. Ако има друг важен въпрос за който в момента не се сещам, при все че прегледах темите за задомяване, моля помагайте! Иска ми се да ги питам и от какво е починало кучето, макар че ми е неудобно.

Публикувано: 06 January 2012 - 11:47 AM
Търся вариант. Ние нямаме клетка, всичко щеше да се купува като дойда. Засега намерих кой да снима котето в събота. Така че очаквам нови снимки, да я видя колко е пораснала и чаровна! Имам впечатление само от малчето през октомври, тогава беше и със тъмно сини-сиви очи, а сега били станали светли. Още веднъж благодаря за подкрепата!

Публикувано: 09 January 2012 - 01:08 PM
В събота бебка е заведена на лекар, поставена й е ваксинка. Галила се е, мъркала е, подмазвала се е.

Ето и няколко фотки на малкото дяволче

Публикувано: 21 January 2012 - 12:18 AM
Това стана възможно благодарение на Elizd i Veronika13! Повече подробности и снимки ще чакаме от Рони :)
За съжаление както винаги хубавото се редува с лошо и вече нямаме дом, където да я чакат в Чехия, поради независещи от хората обстоятелства. Имах още 2 запитвания, които отказах. Предстои пускане на обяви в български и чешки сайтове. Аби търси постоянен дом!

Публикувано: 22 January 2012 - 12:54 AM
Вярвам, че лека-полека ще преодолее недоверието и ще се поотпусне.
Днес сутринта трябваше да й дам обезпаразитяващо хапче. Пробвах с хватки, пробвах с пауч, пробвах пак с хватки. Не успях. По никакъв начин. Останах си само с украсата по ръцете.
И следобяд като виден пораженец занесох малката победителка в клиниката. След намесата на кунг-фу лекарките Аби си изпи хапчето. Е, остави малък отпечатък и върху д-р Ива, но й е простено

Та така, забавляваме се с малкото дяволче. Ще се учим на обноски и ще си печелим доверието. Снимах я, ако успея и кабела за компа да намеря, ще мога да споделя снимките с вас.

Публикувано: 09 February 2012 - 02:46 PM

На предпоследната снимка даваме коремче за почесване! Страхотна! За щастие останалите снимки разсейват съмнението, че може да се смята за куче и показват едно типично игриво и щастливо коте

Толкова е зареждащо да я гледаш как се забавлява

Публикувано: 22 February 2012 - 12:10 PM
Nellidi, това ми беше намерението да я взема тук и да и търся дом, тъй като друг вариант нямам. Ето какво се случва покрай нас накратко:
Аби беше кастрирана и се възтановява без проблем, но за съжаление се появиха симптоми, които пораждат съмнение за автоимунна болест. Тя беше предложена и харесана за Германия, заедно с Хипи, с очаквана дата на заминаване 24 Февруари, но след тези симптоми не е сигурно дали ще пътува. Моля всички съпричастни да пожелаят на Аби късмет, точно в този момент тя има най-голяма нужда от него! Без да преувеличавам мисля, че днес и утре се решава съдбата и! Благодаря предварително за всички стиснати палци!

Публикувано: 22 February 2012 - 05:23 PM
Аби вече изучи повечето порядки у дома и активно се включва в дружното посрещане, крънкането за някой залък от човешката вечеря, среднощното препускане. Общо взето батко й я учи на всичко, което знае, а Аби е перфектната ученичка

п.п. Токущо Елизд ми съобщи хубавата вест - и Аби ще пътува на 24 февруари заедно със сестричките Хипи и Дрипи. Благодаря на всички за стиснатите палци!
А на мен ще ми липсва ужасно много това диване ...
Това мнение е редактирано от Veronika13: 22 February 2012 - 06:33 PM
Публикувано: 22 February 2012 - 09:07 PM

Незнам какво да кажа! Много благодаря за стиснатите палци и лапички! Те помогнаха! Каква страхотна новина! Очакваме с трепет самото пътуване и се надяваме всичко да мине успешно. Моля стиснете още малко!

П.П Сигурна съм че тя ще липсва на всички, които бяха в досег с нейния чар, характер и персоналност! Но най-много разбира се на приемната си мама....какво да се прави нали това е крайната цел на всички усилия! Рони

Публикувано: 26 February 2012 - 11:03 AM

Котачка Аби замина в петък за Германия и пое по своя път. Отива в приемен дом и се надявам съвсем скоро да ни се похвали, че е попаднала при чудесни стопани. Всичко това, се случи благодарение на tinati, Elizd и HighWay.

Бъди щастливо мило коте! И ти открадна част от сърцето ми ...
Фотки от последния час у дома