някой знае ли от къде може да се намери папагал от вида Какарики? и съответно ориентировъчна цена. а също и снимки ако имате да ги видя как изглеждат r)
Какарики
Публикувано: 09 July 2006 - 06:56 PM
Аз имам какарики.Жълто е с червено по главата,а по гърба има тъмно зелени петна.Голямо е колкото корела,но не е с такава дълга опашка.Много е спокоен,стои по ръцете ми и детето много си играе с него.Тих папагал-не вдига шум,а само се смее.На възраст е около 5-6 месеца.Струва 80лева.Ако го искаш пиши ми.
Публикувано: 14 July 2006 - 03:05 PM
Публикувано: 20 July 2006 - 12:22 PM
Кико,така се казва папагалчето,е много спокоен защото е излюпен в България и е дохранван на ръка.Не знам каква представа имаш за ръчните папагали,но това са идеалните домашни любимци.Характерни за него са две неща-първо не е шумен и второ няма прах.В момента той живее с две корели в една клетка и се разбира много добре с тях.По принцип папагалите са шумни птици-казвам го от опит защото имам две амазони,жако,което страшно много говори и едно какаду алба.Кико само издава слаби звуци,наподобяващи кикот.Характерния за папагалите прах,който те отделят при него почти го няма,тоест не се вижда както при други видове,където е в голямо количество.Много обича да се къпе.Зимата не съм го виждала,но сега лятото всеки ден си взема душ.Яде смеска за корели,но хапва и плодове и зеленчуци.Не хапе и много обича да играе с детето.Почти не лети,повече му харесва да се катери.
Ако имаш други въпроси-питай.
Ако имаш други въпроси-питай.
Публикувано: 20 July 2006 - 09:58 PM
Папагали,люпени в плен и ръчно хранени, има отдавна в България.Всъщност големите видове от скоро ги хранят ръчно.Аз отгледах едно такова жако.Купих го от Варна миналата зима.Беше на 52дни.Бяха 3 папагалчета в гнездото и аз взех едно.Нямаше нито едно перо на себе си и човекът от когото го купих каза,че си хвърлям парите на вятъра,а те не бяха малко.И се започна великото гледане на бебе папагал.Хранене през 3 часа 24 часа в денонощието.Направих си специални приспособления за хранене,а после и други,за да го науча да лети.Ячко,така се казва папагала,ми беше второто бебе.Голямо изживяване бяха първите му месеци докото стане човек,тоест папагал.Но всеки миг тогава си струваше.Просто такава безприкословна любов е безценна.Безсънните нощи и часовете в нета бяха забравени.Първата дума,която каза беше "мамо".
Знам със сигурност,че люпят папагали във Варна и в Свищов,но не съм чула някой да е хранил бебе жако ръчно.Ако те интересува мога да попитам.Познавам хората лично,тъй като този от Свищов идва да ме пита как точно съм го гледала.
Никой не вярваше,че жакото ще оцелее когато го взех,но ние с Ячко успяхме.Той просто е чудесен папгал.
Знам със сигурност,че люпят папагали във Варна и в Свищов,но не съм чула някой да е хранил бебе жако ръчно.Ако те интересува мога да попитам.Познавам хората лично,тъй като този от Свищов идва да ме пита как точно съм го гледала.
Никой не вярваше,че жакото ще оцелее когато го взех,но ние с Ячко успяхме.Той просто е чудесен папгал.
Публикувано: 04 January 2007 - 09:03 PM
В Пловдив има ,даже днес в зоомагазина видях и се чудех дали да не си взема ,но 80лв ми се стори солено ,затова си взех два вълнисти r)
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +