Кокер спаньол
Публикувано: 06 June 2007 - 03:34 PM
irina за тичането аз вече ти написах ние вече девет месеца сме така.Ако сам е шляпал в локвите и реките няма проблем,ама като сме го изкъпали ние стой та гледай-като тайфун е l) Справяме се само като го завием с хавлията и го държим гушнат докато му разминат бесовете
Публикувано: 06 June 2007 - 08:32 PM
Цитат
irina за тичането аз вече ти написах ние вече девет месеца сме така.Ако сам е шляпал в локвите и реките няма проблем,ама като сме го изкъпали ние стой та гледай-като тайфун е l) Справяме се само като го завием с хавлията и го държим гушнат докато му разминат бесовете
Здравей, сега в събота ще ходя да го гледам, надявам се да отговаря на очакванията ми ;) d) d) d) d) d)
Публикувано: 06 June 2007 - 09:32 PM
Цитат
Всъщност каква е разликата между американски и английски ?
Разликата е в окраската и дължината на косъма: "....Създаването на породата английски кокер спаньол започва в началото на 19 век. Селекционира се изключително за лов на дребен пернат дивеч в гори, водни площи и пресечени местности. За първи път кокери са били показани на изложба през 1859 г. в Бирмингам. През 1883 и 1884 г. те завоюват признаването си за отделна порода. Заслугата за това е на Джеймс Фероу, посветил на тази порода 70 години от живота си. Кучетата от селекционираната от него линия "Обо" се считат за родоначалници на съвременните английски и американски кокер спаньоли.
Английският кокер спаньол е с размери 38 40 см., с плътно компактно и хармонично телосложение. Има правоъгълна муцуна, заоблен череп и дълги уши. Ушите, гърдите, страните, корема и крайниците са покрити с дълъг украсяващ косъм.
Американският кокер спаньол е с размери 35 39 см. Формата на тялото му е квадратна. Има квадратна муцуна, равняваща се на 1/2 от дължината на черепа. Космената покривка е с обилен украсяващ косъм. И двете породи изискват специални грижи за козината, ушите и очите. Адаптират се еднакво добре към апартаменти и дворно отглеждане.
Кокер спаньолът е ловно куче. Неговата роля е да открие и вдигне дивеча и след отстрела да го донесе. Работи без стойка, на бързи обороти и е истинско предизвикателство към способностите на ловеца. ......."
Публикувано: 07 June 2007 - 10:27 AM
На няколко пъти Харди направи демонстрации с апорт от вода и онея като ахнаха. Само викат по мен: " Поощри го с нещо, похвали го!" Споко бе колеги, знам си урока. Най-голямото удоволствие за кучо е да се къпе във водата. "Аааааа, ти не му викаш достатъчно браво, виж го идеално е за лов на патици." Хахахах ми да бе и аз тъова им обяснявах, ама те НЕ ТА НЕ. Наистина е експириънс да си на лов в полето с такова пумпалче, защото не е куче, което прави стойка и доста рови и претърсва, та като литнат 9 пъдпъдъка и се същисваш. Ама после ти ги носи и се научихме да не ги ядем още от първия път, въпреки че се опита да изяде моята ръка барабар с пъдпъдъка в нея. l)
Обичам ги кокерите, имат страхотни умения за лов. Само трябва да се занимава човек редовно и да създава хъс на кучето, защото не мога да отрека, че този му ловен инстинкт беше позаспал отначало. Но усети ли се веднъж започва да му ври и кипи кръвта на това куче. Знае какво ще правим и изгаря от желание да върши работа. Като идем на полето преди лов и като му дръпне един d) спринт до хоризонта още ореди да сме сглобили пушките, че чак се учудвам после откъде взима тази енергия за преходите, които правим по цял ден.
И вечер като се приберем и аз и той полуумрели от умора oo oo oo та чак до другия ден и пак отначало.
P.S. Когато не е ловен сезон се задоволяваме с разходки по реките в района и с гонене на косовете от градината. Като изкося двора с косачката и налитат всякакви врабци да ядат насекомите, които се показват отдолу и Харди пощурява да ги гони. Командата от скоро е сменена на: "Мисирка!" хихихи и "Дръж мисирката" и "Къде е мисирката", "Търси!" . Като викна "Къде е мисирката" и чувам как съседката, която има пуйки и кокошки излиза на двора и почва да ги прибира. Е, вярно веднъж Харди й отмъкна едно пиле, но какво да се направи - това му е работата, как да му се скара човек.

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 08 June 2007 - 02:59 PM
Цитат
На animals_fan* искам само да кажа, че фронтлайна няма как да "гони" кърлежите, защото той няма репелентно действие. Неговото действие е след като се забие кърлежа да го убие. Затова аз лично за кърлежи предпочитам Болфото, защото от него изсъхват на място без да се забиват.
Харди, какво значи кучето да си "подбие" лапите при скачане? Аз лично за първи път чувам за такова предпазване, би ли обяснила защо се прави? Всичките кучета, които съм виждала като бебета са си скачали на асфалт, на плочки, и на всякакви твърди неща, досега не съм чула да има някое, което да си е увредило нещо. Та нали кучетата са създадени едва ли не за да подскачат и тичат. Ще ми е интересно тези твои приятели какво обяснение ще дадат за този съвет за пазене от скачане на асфалт.
Ето точно описано действието на Фронтлайн - не ги гони, а наистина ги убива, след като са захапали вече.
http://www.sambs.bg/...e/faq/index.htm
С Кора нямам никакви проблеми за сега с паразити, но Чарли нищо не го спасяваше. Фрнтлайн и Адвантикс едно време нямаше, но всичко "много ефикасно" което имаше съм го пробвала и нямаше ефект. Мине покрай пумияр и целия бълфяса. Кърлежи най-редовно махах. Спасяваше го пудрата, но до първата локва или лек дъждец. Пък и козината ставаше пепелява cl) Тъй че си мисля, че кокерите са особен случай. r)
Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM
Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM
А да се похваля вече гоним и носим пръчки,не всеки път де,когато сме в настроение:)ама е голяма веселба l)
Публикувано: 08 June 2007 - 08:46 PM
Много се радвам за Рони, че се разхождате, че сте се изчипкали, че си върши работите навън (Руди още НЕ). А Харди май е единственото работещо куче тук. Голяма работа е, а и разказите са страхотно образни и шеговити, смея се с глас, а мъжът ми само констатира " А, ти пак си при твоите."
Борбата с кърлежите, бълхите и осилите е просто безкрайна и мъчна работа! Не можеш да си пуснеш животинката никъде да потича на воля, без да му се лепне нещо. Кошмар! Като вземем заплата ще му купя Фронтлайн да пробвам и с него за кърлежите. Бълхи няма мисля. До сега съм открила една дебела на главата, ровя но не откривам други. Изглежда каишката и пудрата помагат за тях. Страхувам се, че като го подстрижа ще го окепазя и ще изглежда жалък, но трябва да опитам. Ще бъдем красиви през другите сезони. Лека нощ oo !
Публикувано: 08 June 2007 - 09:03 PM
За прическата не се притеснявай.Виж темата за грууминг на кокер шпаниол и ни виж всички с летните причеки-и Мики,и Сара на Билянка,и Айричка,и Харди така че присъединете се към нас 1super
За осилите аз съм имала същия проблем със стараото ми куче.Той от близане на лапата беше вкарал осила навътре и наистина след 2-3 осила излезна сам cheers
Ето ти една снимка да ти оправя настроението.както казва един приятел-"Прилича на нощна лампа" b)
Прикачени файлове
-
_______.jpg (36.89K)
Брой сваляния: 31
Публикувано: 08 June 2007 - 09:41 PM
Публикувано: 09 June 2007 - 08:09 AM
Искам да похваля Руди пред вас! Вече ходи редом до мен, сяда когато му кажа преди да слезем от тротоара, като се засили към някоя мръсотийка само леко като дръпна повода се отказва от нея. Но знам, че ако го пусна на свобода пак ще си прави каквото иска. Дано с времето да му "уври главата". Сега му показвам какво трябва и какво не трябва, а той дано да разбере. В игрите няма грешка! Имаме си едно въженце, което много обича да дърпа и да разтърсва глава (имам чувството, че ще се откачи от вратлето). Когато се уморя и го пусна, той идва и с лапичка ме подбутва да го хвана и да дърпаме пак. Топката ( която вече е толкова огризана, че не личи какъв цвят е била ) се носи и пак с лапичка се напомня какво трябва да става. Хвърлям, носи, но не пуска. Аз се правя на безразлична, тогава той пуска и пак "бут-бут" с лапа.
Когато му сипя гранулите седи, чака гледайки ме в очите да кажа "яж" и тогава. Веднъж забравих и се моткам нещо край мивката. Усещам се, че не чувам "прахосмукачката", поглеждам го, а той седи чинно и ме гледа очаквателно l) . Само де не си помислите, че времето е било много. Говоря за пет-шест секунди. Ако се забавя повече сигурно ще си омете "манджата". Важно е да съм постоянна и така да изграждам и затвърждавам навици. Вчера от 12.30 до 16.30 няма пишкане и акане навън - НЯМА! Разтривах около пишората, натисках го да заеме позиция за пишкане, та дано се сети какво го карам - е, НЯМА! Като се прибрахме... няма да ви обяснявам за наводнението и тортите на терасата. Май си вкарах автогол с тая тераса ouu !
Как минава изпитната сесия за студентите! Стискаме палци и лапички и пожелаваме късмет и успех!
Публикувано: 09 June 2007 - 02:04 PM
Сетих се,че на някои му бяха подарявали комплект за кучешки прически и ми е интересно длаи е взет от БГ и дали някой знае и София къде се продава?
За пишкането и акането навън,аз си мисля че Рончо се справя защото така и не го научих да си върши работата вкъщи на определените места и той си мисли,че навсякъде може да си се изхожда и сигурно ако го бях приучила на вестници или на терасата(въпреки че вестниците в 80% от случаите ги уцелва),навън щеше да си стиска.
Та аз исках да попитам за тези усили как изглеждат,как се махат, и т.н.,защото хич не съм запозната.
ПП:Ето малко снимчици от сутрешно-обедното кафе на терасата:)
ПП2:Тия сесии ще ме уморят,утре ми е последния изпит-Финанси и направо ужас n)
Прикачени файлове
-
Picture_ugtyh.jpg (18.93K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 09 June 2007 - 02:22 PM
Публикувано: 09 June 2007 - 02:48 PM
Днес му ОСТРИГАХ на моя дивчо предните лапички и подстригах крачетата нагоре. Оформих ушите, но щом реших да подстрижа около ушния отвор настъпи паника и аз спрях за днес. Руди се държа неочаквано прилично и търпеливо, особено за лапките. Ама така съм ги очистила, че са като взети с машинка. А между пръстите и отдолу на стъпалцето и грам козина не оставих. Проклети осили! Заради тях си загрозих кучо. Харесваше ми с тези рошави крачета, но щом е за добро нека да е малко грозен l) . Против уруки! Утре грууминг-ът продължава, стига да има кой да стои. А как си яде остриганата козина, не е истина oleeee ! Едва успявах да я прибера, голямо дебнене падна!