Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1921 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 March 2007 - 10:54 PM

Blinki, какво стана? Насрочихте ли операцията, кога ще е, какво се разбрахте? Искам да знам всичко. АКо имате нужда да останете повече от един ден в София можете да дойдете у нас, няма да се притеснявате да го направите.
Операцията на АЙра ще е за премахване на едно топченце, което засега е туморче, на ушето. Аз лично се надявам всичко да мине бързо, както трябва и Айра на следващия ден да е в същото настроение като сега.
Чакам да ми кажете какво става, и не се извинявайте и не благодарете, знаеш, че това ми е удовослтвие, ако мога да помогна. Пък и нищо не съм направила, само показах снимките на лекарката.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1922 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2007 - 07:38 AM

здравейте от нас искрено се надявам и стискам палци вси4ко с Айри4ка да е наред и
операцията да проте4е безпроблемно и барзо да се вазтановява успех r)

#1923 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 10:53 AM

Здравейте, приятели! Колко отдавна не съм ви писала, но ...така е, не винаги имам време. Малката Одри, вече не е малка - разгонена е, представете си. Сега е с памперс и хич не се чувства комфортно, но нямам друг избор. Общо взето добре се развива. Тича, не прави много бели /в смисъл не унищожава мебели, кабели, книги и др./, храни се, вече всичко прави навън. Много е сладка - когато й се допишка отива и сяда до вратата. Много е миличка. Започна и да лае, но е миниатюра - 5 кг.

Прикачени файлове

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#1924 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 March 2007 - 06:40 PM

Днес ни беше първата разходка l) !Около блока и на близката улица,но все пак разходка.Голямо душене падна ,не си вдигна носа от земята.Помъчи се да изяде малко нечистотийки,но не му излезе късметът.С каишката и поводът нямахме големи проблеми.Само дето от време на време , той насам,аз натам...Потича си на паркинга ( беше много сладък).Като му свирна ,поглежда ме,казвам му "Ела
миличко!" и ...спринт d) !Докато го ръсех с пудрата преди да излезем от нея му попадна в оченцето(голямо мърдане ви казвам!).Измих го обилно с вода.Като се прибрахме му накапах отвара от лайка.Склеричката е бяла,не е зачервена.Все го наблюдавам.Голяма съм паника oleeee !От както изтървах Ирка все не смеех да си взема куче,не че не съм искала.Страх ме беше да не се проваля отново и сега е така.Трябва да го давам по-спокойно ,че ще стана истерична кучкарка bl)
Естествено като се прибрахме ,веднага на водата и после на терасата.Там една голяяяяма локва и една чудееесна торта!Цял час се е въздържал да се прибере и да си свърши работите там ,където е научен.Постепенно ще стане да ги върши на вън. Миенето на лапите беши с голямо боричкане.Дано оправят скоро форума!Гушки на всички ви от нас с Рудолф.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1925 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 06:54 PM

Браво на вас. Сладур. Много ви се радвам, и знам, че всичко ще си е наред, няма да се притесняваш прекалено много. Щом има любов и отговорност няма как да се провалиш. Убедена съм. На мен Сара ми е първо истинско куче /смисъл да я гледам само аз/ пък като гледам тя не се оплаква. Важното е да се обичате d) w)
User's Signature

#1926 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 07:37 PM

Чудесно е,че оправиха форума!Благодаря super best !Видях Айра!Красавица!Всичко да мине благополучно.А миниатюрната Одри станала жена!Сега известно време ще бъде различна в поведението си от преди.Ирка имаше една любима играчка(гумено агънце)и като се разгонеше го гушкаше ,слагаше го под себе си и не даваше да го докосна.Въобразяваше си ,милата,че има бебе.Само да се надвеся над нея и оголваше зъбки.Като се разгони Руди,какво ли ме чака (love) ?Какво става с Арчи!Мира,пиши нещо по-подробно.Как са тапетите?Още ли са на стената?Защото при нас дупката във вратата на банята е достатъчно голяма като съм вътре ,той от вън да си мушка лапата или носа oleeee !Чудя се какво легло да му направя.За сега спи в една голяма пластмасова касета и му е удобно,но като порасне още малко,мисля че ще му стане тясно.С неговото гризане не знам дали дунапрен облечен в някаква дамаска,ще издържи.Да знаете нещо за железни дамаски bl) b) ?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1927 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 07:56 PM

Ами пред мен никога не е стоял въпроса за легло, защото Сара ми се качи на леглото още първата вечер. И след един милион пъти сваляне, команда НЕ и слагане на одеалцето й тя всеки път се качваше на леглото. И лягаше в краката ни, между мен и мъжа ми. Това още първата вечер след като мъжа ми я намери и донесе. И така няколко вечери аз се опитвах да я отуча, но уви не успях и сега спи така:

Качена снимка
User's Signature

#1928 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 08:21 PM

Когато ни го донесоха го взех при мен в леглото,за да не плаче и да се адаптира постепенно.Беше преживял за един ден много емоции и срещи с непознати хора.Пътуване от Добрич до Варна.После от Варна до Шумен с влак ,от Шумен до Преслав с такси (без да се напишка).Дойде вкъщи сънен и кротък като angelpik !Сърцето ми беше замряло от ...просто се влюбих.Но после реших,че за него не е добре да спи при нас.Ако се обърна и го затисна? А като стане голям и няма да му стига мястото?И го преместих в коридорчето до банята,на закътано място,в което е само неговото легло.Свикна за две нощи.Беше мъчително и за мен и за него ,но свикна.През цялото време с него беше парче от одеалото на майка му.И сега го разнася напред назад.Но седя и обмислям ново легло,само дето се хващам,че само седя!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1929 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 08:25 PM

Легла да искаш. Отиваш в някой сайт за кучешки стоки и започваш да седиш и да разглжедаш. После ще се хвнаше, че искаш да му купиш няколко легла, понеже всичките ти харесват. Аз колко искам Сара да си спи в едно плетено панерче, ама на, иска си под одеалото и тва си е.
User's Signature

#1930 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 08:27 PM

Пак се загледах в снимката на Сара спяща в леглото.Божествена картинка!И колко е лъскава козинката й,като коприна.Много са им меки козинките,умирам да го галя ,когато стои мирен - разбирай "Рядко" bl) !Влизала съм в такъв сайт и съм се захласвала,но доста са ми скъпи.А ако е панер от камъш примерно ,за два дена ще му остане само дъното.Не знам ,ще пробвам облечен дунапрен.По-нататък.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1931 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 08:29 PM

Аааа, тази снимка е стара. Сега на Сара й порастна един пух, който е ужасен, има го навсякъде, рошав, мек, дълъг... ужас. Аз тия дни искам да направя една снимка в гръб, да покажа най-накрая разликата от преди кастрацията и сега. Се едно не е същото куче. Много странно стана.
User's Signature

#1932 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 08:34 PM

Сигурно се дължи на промяната в хормоналното равновесие.Изкуствена менопауза все пак.Лека нощ на всички и приятни сънища oo !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1933 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 08:37 PM

Да, и аз така си го обясних, все пак идваше лято, а тя пускаше зимен пух :)
Сега е пухкава и рошава, но след някоя и друга седмица ще я обръсна, че още отсега й става горещо.
User's Signature

#1934 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 08:49 PM

Как ще я обръсне!?Съвсем ли?И как ще стане това,ще я водиш някъде,където подстригват кучета ли?Или ще се справиш сама.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1935 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 09:03 PM

За Айра - решихме, че операцията ще бъде в началото на април, за да може непрекъснато да има някой покрай нея/ нали е пролетна ваканция/. Решихме, че направо и ще я кастрираме, с една упойка и една яка да мине всичко. s) Лекарките казаха, че може, но естествено, първо ще я прегледат. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред... r) d)
Биляна, да питам още нещо: Сара колко време след кастрацията стоя с яка?
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1936 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 March 2007 - 10:15 PM

Snowy Сара не е стояла с яка след кастрацията. Гери /д-р Чернева/ я оперира, зашиха я с резорбируеми конци и после я напръскаха и с едно нещо, което запечатва операцията за няколко дни, така че дефакто тя нямаше как да стигне дотам. А и понеже я понаболяваше не смееше много да се сгъва да се ближе. След което конците се резорбираха и за една седмица всичко мина.

Сара мисля аз лично да си я обръсна, 1-ви номер, с машинка за хора, една като с гребенче отпред.
User's Signature

#1937 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 07:16 AM

Само да те предупредя,че ако машинката не е мощна,трудно ще подстрижеш дългата козинка.Ще трябва най-напред да я подстрижеш с ножица.Казвам го от опит,защото подстригвам всички в къщи с машинка.И недей 1-ви номер.Много е ниско.Ще бъде като обръсната със самобръсначка.Сложи най-голямото гребенче,то не е повече от 9мм.Ще бъде дълга процедура s) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1938 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 07:19 AM

Не съм била само аз с подобни еретични помисли :)))

Наумихме си, купихме машинка и Шели вече не е това, което беше!
Силно препоръчвам обаче, ако машинката има масло, с което да се маже, това да става често, защото нашата се нуждаеше от почивка, защото не предполагах, че още първият път ще ми се наложи да я напоявам.
Имайки предвид, че на Шели и се случваше за първи път, беше доста стресиращо за всички. Фрида само влизаше при нас и ближеше Шели, за да я успокои. На следващия ден беше само козметичната намеса. Като за първи път се справих блестящо, докато свикна и направих две дупчици на гърба, но те бързо се запълниха с нова козинка. Усещането е страхотно, все едно да изкъпеш за пръв път собственото си дете ;-), затова пожелах сами да го направим.

samotnata, аз не използвах представките, с едната само премахнах мъхчето на гърба.

Ще направя снимки тези дни, за да визуализирам всичко това, за което пиша.
Още ми е малко трудно да различавам коя кокерка коя е, смятам обаче, че напредвам с адаптацията. А, Шели, Шелката-а-а тича така, както никога не го е правила. Вчера хамстерите бяха избягали и тя преобърна стаята, видимо се чувства по- лекичко... ;-))) И все така харизматична... ;)

Snowy, успех с операцията!
И всички бебета се развиват чудесно, хвала на кокерското войнство!

samotnata, нацелувай Саричка, изпращаме и нашият кураж! ;-)

#1939 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 08:34 AM

о колко много сте си писали r) Ар4и е много добре расте и хубавее давам си му калция по принцип лесно му го пахам в усти4ката но не успея ли от парвия втория пат и ве4е става трудно запо4ва да се a)
на мястото кадето бе6е отгризал пер4ето тапет слава богу 4е е под леглото ми и не се вижда сложих даска за да не продалжи с заниманието си и на следва6тия ден като сам на работа и да на другия ден няма6е неприятни изненади но само да вмакна 4е сам махнала вси4ки килими вдигнала сам вси4ки кабели обезопасила сам вси4ки контакти с по една даска варху тях ваоб6те вси4ко до което може да се докопа и е добре ама като порасне тогава незнам каво ме 4ака но тогава 6те мисля
ве4е става 5 дни откак сам махнала вестниците от стаята и от терасата ходи си сам на терасата дори и ве4ер и си вар6и работите нямах си представа с колко интелигентна и умна порода си имам работа тази седмица по4ивам и ре6их 4е е време да се понау4им на не6то и направо oleeee казх му седни и тои седна ре6их 4е е просто савпадение но не след малко пак седни и тои пак седна после в играта ни ре6их да му хварля игра4ка и саответно да я донесе и познаите донесе я пак ре6их 4е е слу4аино и пак опитах и така ве4е сядаме по команда и носим игра4ка и това от парвия пат и е затвардено за един ден хора имаме стра6но умни ку4енца bravoS w) удивена сам и сам изненадана как схва6та от парвия пат какво се иска от него b) има си и наградки разбира се и много хвалби
за леглото аз са6то бях много втре6тена каде 6те спи мястото го бях избрала под бюрото ми 6ироко и просторно е но вапроса с леглото ме ма4е6е ходих в зоомагазините и като видях цените oleeee не бе6е това варианта после мислех и аз за кама6итен панер неможах да намеря и накрая приятеля ми му направи понеже работи в цех за дарвени плоскости взе размера и го сглоби удобно и 6ироко 4ак аз се побирам в него l) постелила сам олекотено юрган4е което ве4е е поизгризано l) та Руди може да си направите и вие ето това представлява и струва по малко от 10 леваКачена снимка
казахте по подробно аз пак нямам спиране хаиде 4ао 4е иска и 4етене l)

#1940 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 09:54 AM

Здравейте.Не съм изчела целия форум, но съм болен любител на тазо порода. Имала съм два. Първият ми кокер беше закупен от семейство през 93 г Вторият от магазин и се оказа че магазинът както вероятно знаете не е добър вариянт. Вчера намерох обяви за продажба на кокери от семйства. Дайте ми съвет-според вас от семейство или от някъде другаде да си търся кокерче. Искам да бъде английски кокер защото и първият и вторият ми бяха такива и много ги харесвам. Понеже имам обеца на ухото и много ме е страх да се доверя просто ей така на някой който продава, а за борси и развъдници..също не ми се мисли,може да не съм права,затова и пиша тук...Винаго съм имала мъжки, но казват че женските не са така агресивни а на мен и двата ми бяха с изразена агресия. Изобщо ако може някой запознат да ми даде съвет ще е супер. А и ако знаете някоя наскоро родила английска кокерка, която познавате, ще е още по добре.Мерси

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни