Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2201 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2007 - 12:54 PM

Цитат

Лично аз съм имала и родословен кокер,сега имам кокер без родословие,и проблемите,които имах с родословното ми кокерче бяха безкраино много.А със сегашното ми кокерче от 180лв.(надявам се да бъде така и за в бъдеще)нямаме проблеми.

Самотната явно не си права wink

#2202 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 12:57 PM

Цитат

Здравей голямо кокерско семейство:))).Четейки всичко написано вече цяла седмица,дойде време и аз да се похваля че си имам бебе кокерче!Много сладко бебче, на 40 дни-момче!И снимки бих ви показала,но само спи и още не сам го снимала!Това е от нас засега

кажи още нещо какъв цвят, откъде си и откъде го взе малкия разбойник :)

Самотната нали този път няма да се караш ако кученцето е от магазин или от обява, защото съм забелязала, че вместо да се радваш на новите бебоци ти започваш с нападките и безсмислените речи за родословията

#2203 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 01:20 PM

Сърдечни поздрави за новото попълнение. bravoS Въобще и не се съмнявям,че е много сладко бебче.Ще чакаме да чуем и видим повече за него. 1super

#2204 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 01:36 PM

Самотната,по повод културата на гледане на кучета на запад да не би да имаш лични наблюдения?Или може би си ветеринарен лекар с достатъчно опит?Или имаш дългогодишен личен опит в отглеждането на кучета?Е,мисля че в повечето от гореспоменатите неща имам доста повече опит от теб,а и доста други хора.Но само ти продажлаваш да се опитваш да се налагаш така упорито.Както вече казах всички четящи темата са добре запознати с мнението ти.И както ти каза"всеки има право да изложи своето мнение във форума" и се надявам,че модератоpите няма да тръгнат да коригират мненията отново.

#2205 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 02:18 PM

Защо нападате Самотната тя си казва мнението Моето е категорично за родословие Имам родословна кавказка овчарка и нямам никакви проблеми с нея кои знае какви освен тези свързани с породото и не виждам какви проблеми може да има човек заради родословие Та аз нямам кокер но ще си взема когато събера необходимата сума Предпочитам да е чистокръвен да знам мама и татко кои са и какви награди имат а не да си купя за 180 лв и и да не знам нищо Давам ви пример с една моя приятелка аз я запалих по кокерите и тя бързата си купи за 180лв кучето порасна повече от необходимото за кокерче и не е с дълъг косъм а с къс Кучето е закупено от зооомагазин ако искате такива купуваите колкото искате Аз не искам
/някои хора много лесно решават че като си изкажеш мнението си го налагаш Така-че да ви кажа АЗ НЕ СИ НАЛАГАМ МНЕНИЕТО/
Подкрепям мнението на Самотната

#2206 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 03:06 PM

Не защото просто си е изказала мнението,а защото го повтария вече прекалено често.На всеки няколко страници Самотната повтаря все едно и също.Ясно,разбрахме вече какво и е мнението,няма нужда да ни се повтаря толкова често.А всеки,които се интересува може да го прочете на предните страници,многоо,много пъти.

#2207 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 April 2007 - 03:12 PM

Моля, успокойте се. Не виждам нищо обидно в постингите на Samotnata, че да се чувствате нападнати.
Не забравяйте, че този сайт има за основна цел да популяризира кинологията. Част от кинологията е чистопородното развъждане съгласно правилата на FCI, а именно - само на кучета с доказан произход. Родословието е документ за доказан произход, нищо повече. Така че, не само тя, но и много хора тук няма да спрат да повтарят, че трябва да се развъждат само кучета с родословия. Тук изобщо не говорим за снобизъм, титли и др., а за опазване на една порода съгласно международно приети правила.

Това няма нищо общо с любовта към своето куче, неговата красота или други мили черти, щастливите мигове с него, не бива да го приема като лична обида нито един собственик на неродословно кокерче.

И съвсем трети е въпросът, че в България няма достатъчно родословни представители на породата, а тя е много популярна и има търсене, което до известна степен (с много уговорки) оправдава и извънклубното развъждане. Но виждам как всеки иска поколение от своето куче без изобщо да се замисли за някои последствия. В моя парк има един невъзможно агресивен кокер, когото упояват, за да подстрижат - е, той има поколение вече два пъти, значи още агресивни животни ... Не бива така, такива неща е имало и по света и после са брани ядове, дори се е появило понятието Cocker rage.

Вместо да се сърдите на правилата, помислете дали не е по-добре хората, които милеят за породата и имат съответните възможности да внесат кученца с доказан произход отвън, да се включат в клуба и да започнат развъждане по правилата, вместо да се обяснява, че по-добре да се купуват животинки, развъдени на случаен принцип, защото пак са прекрасни?

#2208 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 04:35 PM

Аз искам да ви попитам няколко неща, вас, които настоявате колко е хубаво безпородното кокерче. (Моето беше такова и Бог ми е свидетел на този свят още не се е появило нещо, което да обичам повече от него и с което вярвам, че ако Бог е милостив отново ще ни събере някой ден под каквато и да е форма, вид, време и пространство). Та искам да ви попитам, защо сте влюбени в породата? Какво толкова й харесвате, което да е различно от другите породи? Не е ли все едно какво кученце ще гледате? Не - вие сте си избрали кокер. Обожавате погледа им, енергията им, интелекта им. Харесвате коприната по ушите им, въртеливата и вечно подвижна опашчица. Покъртитрлния поглед, напевния глас... Не знам - вие кажете? А задавате ли си въпроса, благодарение на како е тази любов към породата, която питаете?

Като си взимате кученце предполагам всеки от вас чете мнбого за породата, за характера й, за историята... знаете как възниква породата. Самото куче като такова, което човек е създал се е появило мноооооого векове назад в историята на човечеството. Защото И преди хиляди години, човека е видял огромното знаение на вълка и е започнал една дълга селекция, която днес стига до тези невероятни, очарователни, всякакви породи. Векове наред и строга селекция, томове изписани и труд за постигането на това, което сега е една порода. И вие мислите, че когато в дома и обятията ви попадне нещо така очарователно, без да знаете произхода му, имате право и наглост да размножите без всякакъв оглед на генетични, наследствени деформации, болести, характер, белези и какво ли още не с онова от съседния блок?????????????????????? Само защото ви е симпатично???????????????????????????
Та вие плюете по труда на толкова поколения селекционери, които за вас сега са създали дадената порода. Подигравате се и потъпквате труда и най-страшното - СПОМАГАТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПОРОДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Моето първо куче беше кокер шпаньол. Без родословие - т.е. без порода. И както и всички ваши кученца беше неповтроим и прекрасен, но далеч от това, което е породата. Беше по-дребен, по-космат, с "косичка" и ред други. Все пак всеки от вас предполагам е чел предостатъчно стандарта на породата, за да забележи различните отклонения от породата на своето съкровище. По-къси уши, неспецифична окраска, по-къдраво, нехарактерни петна, плашливо или агресивно, с по-изправени задни крачета или по-късички... Дребни нещица, които знаете, че не са по стандарта, Нима го обичате по-малко. Никой не допуска това.
Но аз преди да имам първото си куче, поради голямото си увлечение по породата бях изчела всичко и четях години по-късно освен за дресура, възпитание, поведение, така също и много за породата - като видех кокер му правех рентгенова снимка на кости, задни крайници, череп, виждах пропорции, линия на гърба, дълбочина на гърдите, движения... Без да искам. Но с годините, а сега вече е очеизвадно, у нас не виждам вече кокери които да приличат на коекри. Изчезват все повече, а популацията на тези сладки подобия се увеличава драстично и сигурно. Нима това ви радва? Че вече тази порода в България изчезва. Защото без ред и подбор, всеки с женско куче и още по-фрапантното - с мъжко - смята че неговото трябва да има поколение. АМА ЗАЩО??????? Нали сте влюбени в породата. Как може да прокламирате безпородното развъждане. Това че вашето е сладко не ви дава право да развъждате без документи.

Някой наистина интересувал ли се е как се започва нова порода? Знаете ли нашата прекрасна българска порода куче - Каракачанското от колко десетилетия не може да влезе в FCI. Знаете ли какъв къртовски труд и колко е сложно, трудоемко да се постигне стандарт на дадена порода и той да се утвърди. А имаме ред още прекрасни породи, които са все още непризнати. За да се започне порода си има много стриктни правила - колко поколения трябва да произведеш, от какви кучета, които да наблюдаваш и да селектираш и т.н. това са много години труд, за да се стигне до момента, в който породата ти е официално призната в световен мащаб. И някъде някой да си въобрази, че като му попадне таков акученце и го е изтървал без да иска и се е заплодило с комшийското, малките които са се пръкнали да ги продава за същата порода, да Лъже хората, а те от своя страна да решат че е тяхно право също да развъдят без оглед на породата и правилата с друго което прилича, но е без документи и то и не се знае баба му каква е. И така потъпквате толкова години труд за породата и я претопявате постепенно докато се изгуби. Ако си купувате списания и се интересувате има вече немалко породи, които са заплашени от изчезване, останали са само няколко екземпляра в света. Защо ли? КОй ли е виновен?

Ами погледнете в огледалото и пак се запитайте, какво харесвате в кокерите и защо държите да се погуби породата.

#2209 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 05:18 PM

1super super best super best wink bravoS bravoS bravoS МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНА ДУМА ЕВАЛА bgflag bgflag bgflag

#2210 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 April 2007 - 07:50 PM

Абе вижте сега. Ясно е, че не всички в този форум са кинолози и искат да станат такива. Ясно е, че не всички са наясно точно за какво става дума. И аз допреди 4 години незнаех каква е разликата, и "събирах" 150 лева да си купя кокерче, защото ми харесваше породата. Не си купих, съдбата ми я подари. Няма по-страхотна кокерка от нея /за мен/. Но за тези 4 години аз си промених коренно мнението за кучетата. Реших това да уча, с това да се занимавам.
На всички, които четат този форум често им е ясно моето /и не само моето/ мнение, което е подкрепено с факти, но на новите във форума може да не им се чете за вечния спор родословно срещу неродословно.
За мен главната цел е на когото мога да дам съвет, а той какво ще прави по-нататък си е негова работа. Разбира се, ясно е, че ако дошлия за съвет човек не е кой знае колко богат няма да седне да си внася кученце за 300 евро от сърбия примерно, просто защото няма финансовата възможност. Но да кажем, че тук дойде за съвет човек, който има тази възможност, и той получи същия съвет и го послуша - ами породистите кокери у нас ще се увеличат с още един. Нима това ще е лошо?

Карли, нещо си в грешка за мен. Никъде, ама никъде не съм се "карала" на някой, че си е взел кученце от зоомагазин. На всички нови съм се радвала, посрещала съм ги с хиляди въпроси за бебето и самите тях. Много ясно, че след свършен факт аз нищо не мога да направя. Няма да ги накарам да го върнат в магазина или на хората от обявата, я!

Ирина, добре дошли. Надявам се, че малкия ни спор няма да ви откаже да пишете тук. Разкажете нещо за бебето, какво е, как решихте да си вземете кокерче?
И защо само спи, това не е много нормално за бебе, те /както биха казали собствениците на доскоро бебета кокери/ би трябвало по цял ден да подскачат и правят бели.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2211 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 April 2007 - 07:58 PM

Много сте прави всички, които сте против развъждането на кокери без родословие, но все ми се появява един въпрос в главата "Какво да правим с тези мъничета, които са се пръкнали благодарение на човешката недобросъвестност и безотговорност?" Аз знам, че моят дългоушко не е от чиста порода кокери, знаех го още като го вземах (подарък) и си знам ( и не е нужно да бъда убеждавана) , че той няма да стане татко никога, както и първото ми куче не стана майка! Но какво да се направи с вече родените питам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2212 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 April 2007 - 08:06 PM

Е, какво може да се направи? То е ясно, че те ще си намреят стопанин. Но тези вече родените рано или късно повечето ще станат родители на също такива кученца. Затова е хубаво хората да бъдат съветвани за такива неща, за да знаят какво е хубаво да правят /в случая да НЕ правят/. И да се надяваме, че тези хора ще стават все повече, а развъждащите по блоковете все по-малко.
Пък и таксата от 1000 лева за развъждане без да принадлежи към развъдник също би трябвало да стряска.
User's Signature

#2213 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 April 2007 - 08:12 PM

Ами то на българина, за много неща трябва да му бръкнеш в джоба та да се усети.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2214 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 April 2007 - 08:21 PM

Ето за този манталитет на гледане на кучета говорех в по-предния си пост. Много правилно си го казала, за съжаление е вярно...
User's Signature

#2215 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 08:46 PM

Тези, които вече са се пръкнали, трябва да обичаме и гледаме като всяка една душичка под небето. Но и да не продължаваме развъждането. Кученцето без документи не е по-малко кученце, не прави по-различни бели, не радва по-малко, не е способно на по-различна от искрената кучешка любов, а и на него хич не му пука какво е то самото. Но ние сме тези, които носим отговорност да не се продължава развъждането. Защото носим отговорност пред породата и пред другите хора, които искат кокер. Когато мен ме питат и тук и в други форуми за кокери, аз казвам следното:
В България има клуб от съвсем скоро - ето неговите координати "..." Не знам дали в момента се очертава някакво кучило за в близко бъдеще. Попитай там, свържи се с хората и се представи. У нас не знам да има много чистопородни кокерчета, но има много , ама страшно много без порода, приличащи на кокерчета. Те със сигурност са много по-ефтини от едно породисто, внесено от чужбина кученце, но и не са истински кокери. Ако ще си взимате такова само никога да не е от борса или магазин, по-добре от самото семейство, за да видите, къде е живяло, как е гледано и поне да видите единия родител. Но без документи това не е коокерче, а кученце, което прилича на такова.
Така се казва. А не се казва - породисти кокерчета - еди колко си струват. Ама породисто ли е - Еми да, дадоха ми паспорт с ваксини и ми гарантираха. bl) oleeee ouu
Не трябва така да се подвеждат хората. Породисто куче има само с документи, а без - кученце, което прилича на някаква порода и по никакъв начин не подлежи на размножаване. Но пък ще ви обича безкайно както всяко друго. Но не носи порода, и не трябва да се развъжда.

#2216 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 10:07 PM

Почти се намесвам в темата (:

Съжалявам, че ще миа само на време, но вече нямам никакво време да стоя пред компютъра си ): Авичка е добре, но е разгонена (мисля) и се надявах, че някой ще може да ми препоръча хубави хапчета.
Освен това разбрах, че е нормално, докато е разгонена да не се храни добре, но тя почти не хапва напоследък или една купичка храна я мъчи по 24 часа, а аз я храня с точен грамач гранули, няма как да е преяла. А си е съвсем весела и енергична, няма никакви признаци да е болна.

Колкото до спора - ще се намеся адски неадекватно, сигурно, но понеже подразбжрах за какво става въпрос:
От всички нас Биляна е най - осведомена, при това не само от книги, но и от собствен опит. През не малко неща е минала със Саричка. Това е форум и свободно може да си изказва мнението, а според мен освен всичко друго, то е и винаги полезно. И е истина, че никога не се е отнесла грубо или невъзпитано към някого, камоли да се кара/
Най - малкото е било обида това, което е казала, да не се развъждат непородисти кокери, защото Сара също няма родословие, сега не ви ли звучи абсурдно?

Исках всъщност само да изкажа подкрепа, наджафкайте се, ще ви мине поне. И ми отговорете за хапчета, плс.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2217 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 10:29 PM

Ira я пусни някоя бебешка снимка на Голди 4е много ме радва да я гледам такава мъничка l) w)

#2218 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 April 2007 - 10:36 PM

lalait, благодаря за разбирането и подкрепата, но аз далеч не съм най-знаещата. Просто покрай Саричка съм изпитала какво ли не... но то далеч не е всичко и не съм убедена, че е най-правилното... просто опита и на други хора също е важен, а аз умея да се вслушвам в съвети..

Относно хапчета - абсолютно, твърдо и категорично НЕ! Никакви, ама никакви хапчета да не си й дала на Авичка. Прибери я вътре в къщата, сложи й памперс за да не цапа. АКо не искаш да я заплождаш и не искаш да се разгонва по-добре помисли за кастрация, но не и за хапчета, те водят до ужасни болести.
Иначе е нормално да не си изяжда всичко, сега не й е до ядене а до едни други неща, хормоните й говорят, затова позабравя малко апетита. Нормално е.
User's Signature

#2219 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 10:13 AM

Здравейте на всички отново!:)
Защо реших да си взема кокер?!Честно казано и аз не мога да си отговоря много конкретно на този въпрос,просто наистина много ми хареса породата-първоначално заради външния вид,но след като прочетох всичко намерено из нета мнението ми се затвърди.
А моето мъниче си го харесах по обява от интернет:)Родом е от Варна,но вече е столичанин.Вече прекарахме едно денонощие заедно и нещата вървят добре според мен!Храни се добре,ходи си редовно по всякакви нужди:)не на най-подходящите места де...Посреднощ се събуди 3 пъти,като само първия се размекнах и станах да си поиграем,следващите 2 пъти го оставих да си поплаче и да си заспи сам!
Точно като бебе е,играе 20 мин като лудо подскача,прави опити да лае...и после оп заспива за 2 4аса!
Засега не се справяме много добре с вестниците и с това че като ме изпусне от поглед дори за 1 мин се почва адското скимтене,но предполагам че с времето ще свикне...
Забравих да кажа че се казва Рони:)

Прикачени файлове

#2220 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 10:15 AM

Още една........

Прикачени файлове

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 109