Публикувано: 23 May 2007 - 05:11 PM
Само да си кажа и аз, набедената.
Enfant^Terrible - честно, не разбрах в какво ме обвиняваш. Ние тук всички имаме кокери. Да. Кокери са защото имат поне половината външни белези на тази порода. Никой не го отрича. За мен тези кучета са най-страхотните. А тези вашите са още по-страхотни, защото съм се докоснала и до харатера им чрез вашите постове. Била съм мислено с повечето когато са били взимани, изживявала съм първите им нощи в които са плачели. И съм растяла заедно с тях. В никакъв случай никога не съм си помисляла да обидя който и да било кокер или човек в този форум. Конкретно онзи пост, който си цитирала, имах предвид, че нито едно куче от нашите няма толкова дълга козина като на някое от онези, сниманите на изложбата. Аз съм убедена, че в кръвта на почти всеки кокер тук има 99.9% кокерско. Но никой не може да докаже по никакъв начин, че няма например едно кученце в родата, родено от по-различен родител. Например бретоните са също спаниели, но са с къса козина. Не е било обида целта ми, целта ми беше да покажа на Мишето, че докато не порастне Мики тя няма как да разбере колко точно ще е дълга козината му. Както аз нямах представа колко точно ще е дълга козината на Сара, която за 3 години се променя 3 пъти.
tnt76 Незнам какви документи имат родителите на твоето кученце, но документи за родовловие се издават само от БРФК. АКо при раждането те не са издали документ на твоето куче, че е от еди кои си родители с еди какви си родословие, то кучето ти може да бъде оценено на изложба. Там съдия по породата ще каже дали кучето отговаря на стандарта и ако има оценка 6, то ще може да има бебета, на които ще им бъде издаване родословие. Болнността, не зависи от документите. Те са документ, че кучето е плод на здрави родители, но не го прави автоматично здраво. Има си изследвания, които доказват има ли болести, които могат да бъдат изявени в последствие или да бъдат предадени. А за прекаляването - ами съжалявам. Наистина. Но предпочитам да ме мразят или да не ме харесват 2-3ма човека, но аз да съм направила колкото се може повече неща, за да разберат хората какво точно се случва след подобни заплождания. Искам да има по-малко кученца като Сара, плод на болнави родители, тя е била изхвърлена на 7 месеца на улицата, защото се е разболяла много малка. Не искам да има такива кученца, които висят постоянно по кабинетите като нас. Но това в никакъв случай не значи, че ви обвинявам, че имате непородисти кучета. Та за бога и моето е такова. Аз съм САМО и ЕДИНСТВЕНО ПРОТИВ МЕЖДУБЛОКОВОТО ЗАПЛОЖДАНЕ. Нищо повече. Нито имам нещо против който и да е било от вас. Най-малко пък против кучетата ви. АКо мога ще ги взема всичките у нас да ги гледам, толкова си ги обичам.
Надявам се съм станала ясна. Аз не разбирам кой знае колко от кинология. За мен тези неща са далече. Не съм кинолог. Знам само, че от здрави родители е по-трудно да се родят болнави кученца. Но не е гаранция. И също така вашите кученца не съм казала, че са болнави. А че поради неизвестността на техните родители има по-голям шанс евентуални техни деца да са болнави. Разбира се и това не е сигурно. Може кучетата да са здрави като камък до 20 -тата си година.
Айде спирам и аз, че пак станах много емоционална. Така и не разбрахте, че мен ме е грижа най-вече за кучетата, за всички кучета. А хората са тези, които се грижат те да са добре.

Nothing but the best is good enough!