Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2501 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2007 - 10:09 PM

Цитат

едно от нещата е кучо да яде по-малко b) , да не дебелее за да не натоварва ставите. Да образува достатъчно силна мускулатура и стегнати връзки, коита да държат ставите в добра позиция.

Ами то това по принцип е препоръчително за всяко едно куче.
Виждала съм кучета на 3-4 години, които се задъхват от дебелина по стълбите, не могат да играят, защото бързо се уморяват, в по-напреднала възраст имат проблеми със сърцето, ставите и хиляди още минуси на това, кучето да е със свръх тегло.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2502 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 May 2007 - 10:19 PM

Цитат

Мисля, че снимки за дисплазия се правят след година (някъде), а това че сяда така - правят го и други кучета, Дисплазия "се вижда" по-скоро в една особено клатеща се походка, по-скоро връткане на дупето, като разбира се, не всяко връткане е дисплазия  r)

Значи, когато се селектират за разплод, доказателството, че няма дисплазия е едно от изискванията( рентг. снимка и разчитане) и със снимките се започва от 6 месечна възраст до полова зрялост и готовност за разплод - 15 мес. Така разбрах, като четох по диагонал, защото все търся някой да пише като как изглежда куче, което има дисплазия (вродена или придобита при раждането).
Благодаря, успокои ме, че не само Рудо сяда така смешно. И клатеща походка няма, а дупето си не върти прекалено l) ! От три месечен пие с почивки артростабил и калций. За калция пък четох, че не бива да се прекалява, особено ако се храни с храни обогатени с него и Д3. Вет беше казал да ги пием до 7 мес. възраст, до когато се изгражда скелета на кучето. Пукаха му ставичките - вече не пукат. Дори проскимтяваше като понечех по-рязко да го взема под мишничките - сега и това го няма. Ама аз нали съм си една "истерична кучкарка" oleeee и го наблюдавам под лупа и все намирам за какво да се тревожа. Още веднъж, мерси!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2503 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 May 2007 - 11:02 PM

Рудо за сядането хич не се притеснявай.Аз откакто го имам нито един път не е седнал нормално.Утре ще кача и снимки да ти покажа l) Даже баба ми ми питаше да не би опашката щото му е отрязана да му пречи да седне нормално.От известно време насам започна да сяда по-нормално,не на една кълка l) Малкия ти палавник е случил на "майка" дай боже всички такла да си обичат и гледат животинките cheers

#2504 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2007 - 11:47 PM

ето и снимката да видиш "поседнала Тодорка " l) и така седим през повечето време

Прикачени файлове

• Прикачен файл  111.jpg (60.73K)
    Брой сваляния: 32

#2505 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 06:21 AM

Качена снимка

Цитат

Е, те това е! И поставянето и дължината, а пък и окраската отговарят. Незнам колко е чистокръвна Шели, но е по-  от Руди, да не кажа на светлинни години!

Те са си нашите, никаква друга аргументация не е нужна. За мен. Освен тези очи...

#2506 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 07:09 AM

Цитат

Ние тук със смеските само можем да гадаем колко е дължината на козината на нашия кокер.

samotnata,
прекаляваш.
Надявам се, че разбираш за какво говоря, ако не - справка на последните ти 20-30 поста.

Всички тук живеем в душевен мир, хармония и разбирателство с факта ПРИТЕЖАНИЕ НА НАПОРОДИСТ КОКЕР СПАНИЕЛ.

#2507 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 07:59 AM

Цитат

Цитат

Ние тук със смеските само можем да гадаем колко е дължината на козината на нашия кокер.

samotnata,
прекаляваш.
Надявам се, че разбираш за какво говоря, ако не - справка на последните ти 20-30 поста.

Всички тук живеем в душевен мир, хармония и разбирателство с факта ПРИТЕЖАНИЕ НА НАПОРОДИСТ КОКЕР СПАНИЕЛ.

добре го каза 1super bravoS super best

#2508 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2007 - 08:19 AM

Ей вие двете мира нямате.Все път все намирате с кой и за какво да се заядете.Най-малкото пък за това не се намесвайте,защото Билянка е отоговорила на мой въпрос видно от обръщението.Освен това ако първо осмислите написаното и после се заяждате ,ще видите че е права.Ама явносамо търсите с които да се заяждате. Ако нямате къде да си изкарвате нервите не тук.Беше доста спокоино и приятно докато не пишехте.Хайде със здраве и спрете вече.Ние не си обичаме по -малко кучетата от вас.

#2509 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 09:12 AM

Цитат

Ей вие двете мира нямате.Все път все намирате с кой и за какво да се заядете.Най-малкото пък за това не се намесвайте,защото Билянка е отоговорила на мой въпрос видно от обръщението.Освен това ако първо осмислите написаното и после се заяждате ,ще видите че е права.Ама явносамо търсите с които да се заяждате. Ако нямате къде да си изкарвате нервите не тук.Беше доста спокоино и приятно докато не пишехте.Хайде със здраве и спрете вече.Ние не си обичаме по -малко кучетата от вас.

С теб отдавна приключих, това като начало, макар и да не търся конфронтация.
Дойдох тук с цялата си присъща позитивност, но нейсе... струва ми се, че ще си останете тук 2-3, които във всеки пост си обясняват за нечистокръвните, смесени кокери. Това натежа, повярвай!
И след като Билянка е отговорила на твоя въпрос, зададен от първо лице, единствено число, то нека тази същата Билянка отговаря в първо лице, единствено число.
И... не се задълбочавай с нервите, че навлизаме в друга тема, ако си пропуснала - говорим за кокери!

Съжалявам, че не можем да диалогираме нормално, без подчертаване във всеки пост на несъвършените ни кокери.

#2510 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2007 - 09:32 AM

Напротив можем ,а това че някой от вас така си тълкуват нещата е тема на съвсем друг разговор cheers
Явно сте доста докачливи ,пък и не виждам какво точно ви засяга вас изказването при положение ,че ние си говорехме за нашите кучета,а не за вашите.Не мога да разбера и защо всеки път като се заговори за това вие подскачате като ущипани моми?Какъв ви е точно проблема ,че всеки път търсите под вола теле?!?
И по-добре 2-3 които да могат да си говорят нормално,отколкото такива дето се включват само за да направят интрига и спор и после да не пишат 1super
Пък и не знам какво си приключвала с мен ,като аз не си спомням да съм започвала нищо с теб l) d)

#2511 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 11:38 AM

Цитат

Напротив можем ,а това че някой от вас така си тълкуват нещата е тема на съвсем друг разговор cheers
Явно сте доста докачливи ,пък и не виждам какво точно ви засяга вас изказването при положение ,че ние си говорехме за нашите кучета,а не за вашите.Не мога да разбера и защо всеки път като се заговори за това вие подскачате като ущипани моми?Какъв ви е точно проблема ,че всеки път търсите под вола теле?!?
И по-добре 2-3 които да могат да си говорят нормално,отколкото такива дето се включват само за да направят интрига и спор и после да не пишат 1super
Пък и не знам какво си приключвала с мен ,като аз не си спомням да съм започвала нищо с теб l)  d)

Вятърна мелница...

Съобщението ми беше за samotnata, не за теб! И ако тя се опита да осмисли изречението ми, както и да проследи препоръката, без да е замъглена от адреналин, ще бъде пърфект, ако не - здраве да е!

Подскачай...

п.п. Загубихте една "интригантка" за винаги ;-)

#2512 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2007 - 12:21 PM

bl) bl) bl) откъде тръгнахме-къде стигнахме ouu

#2513 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 12:54 PM

Ей, дечица наперени, какво търсите тук не разбирам. samotnata е сред най-ерудираните хора в този форум относно породата, отглеждането, проблемите и възпитанието. Тя също живее с непородист кокер и от това следва, че опитите ви да се заядете са повече от абсурдни. Мисля че е преголяма привилегията, която получавате изобщо някой да ви отговаря. Но с подобен тон може скоро само двете да си джавкате някъде сами.

#2514 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 12:58 PM

Цитат

Сега прочетох какво точно си писала:

Цитат

Кога се установява тазоб. дисплазия ако я има, като при хората до 4-5 мес. възраст ли или по-късно? Като сяда, седи много странно, задните крака разчекнати. Иначе не изпитва болка, бяга бързо и дълго като време, докато се умори и се тръшка на земята като торба.

Мисля, че снимки за дисплазия се правят след година (някъде), а това че сяда така - правят го и други кучета, Дисплазия "се вижда" по-скоро в една особено клатеща се походка, по-скоро връткане на дупето, като разбира се, не всяко връткане е дисплазия r)

Да не дава Господ, bushka, но стигне ли се до специфичната походка положението е значи вече доста сериозно и дисплазията е доста висока степен. Рентгена е единствения за сега у нас метод за откриване на дисплазия. В София - клиника Син Кръст, в страната - Стара Загора. Поне там нашият клуб е приел за най-достоверни и професионални както снимките, така и мнението на докторите, които ги разчитат. Инча има и други клиники. Само казвам нашият клуб къде снима и от къде признава снимките.

#2515 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 01:44 PM

Искам да ви попитам, след като майката на Чара се води по документи породиста(поне такъв спомен имам), бащата също май имал някакви документи, обаче нямам никаква връзка с тях, моето кокерче за онези болнавите, непородисти и без право на поколение ли е

p.s. Направих си труда да изчета всичките 168 страници за кокера и лично моето мнение е, че наистина прекалявате с писанията за синята кръв на кучетата. В крайна сметка форумът е общодостъпно място и си мисля, че тук хората трябва да споделят неща свързани с кучетата, а не да се чувстват престъпници, за това че кокера им не е от развъдник в Сърбия

#2516 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2007 - 02:23 PM

Не знам защо повечето хора четат написаното тук като дявола евангелието bl) какво ще рече от ония болнавите и кой точно каза че само кучетата без родословие са болнави n) Родословието не е сертификат за качество n)
Не знам с какво прекаляваме и с какво не ,но освен форум в които да си говорим как нашите гарджета са най-хубавите и най-умните ,е и място от което човек да научи нещо,да обмени опит и да повиши общата си киноложка култура.Никой не може да ви спре да си заплождате и развъждате кучетата.Това си е ваше лично решение.,за което си носите съответната отговорност.За куче което "няма право на поколение" се говори само при родословните кучета.Има си изисквания ,на които кучето трябва да отговаря за да се допусне до разплод,ако не отговаря но въпреки това бъде пуснато то на неговите кученца няма да бъдат издадени родословия.Това е направено с някаква цел не сте ли се замисляли и целта определено не е за да се вземат повече пари за кученцата,а за да се запази и развие породата.Има хора които са отдали живота си на това.За това има стандарт на породата,отклонение от стандарта,племенни книги и т.н
Никой не може да те накара да се чувстваш по начин по който ти самия не искаш!
Хубаво ,че си изчела всичките страници,а защо не си направите труда да попрочетете и в другите теми във форума-направим как да запазим и развием породите,дискусиите във темите за другите породи и т.н да се опитате да си отговорите защо толкова много хора /освен тук пишещите,които ви караме да се чувствате като престъпници ,че не сте си взели куче с родословие /са на това мнение ?!?

#2517 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 02:51 PM

misheto7 поне в 10 поста се описва как ако кучето не е с родословие ще се прехвърлят всички болести. Нямам желание да се заяждам. Съгласен съм, че изписаното дотук обогатява познанията на всеки за отглеждането на кучето, но когато нещо се преекспонира, то започва да дразни. Едва ли има юзър, който да не е осъзнал правотата на изложените тези за запазване на расата, но наистина не е необходимо човек, четейки да се чувства виновен, за това че кучето му не е породисто. Аз лично така се почувствах, а се регистрирах във форума, за да споделя радостта и городостта си, че при мен съжителства едно изключително красиво, здраво и жизнерадостно куче.

#2518 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2007 - 04:28 PM

tnt 76 всеки от нас се е регистрирал с тази идея.Пак повтарям ,че не е задължително куче с родословие да е здраво ,а такова без да не излиза от клиниките.Говорим единствено за това,че при нашите кучета възможността за това е по-голяма.Никой от нас ,а и тези от които сме взели кученцата си не е правил изследванията,които развъдниците правят.Никой от нас не знае дали кучето което ще пуснем с нашето не му е роднина или и двамата нямат ген на болест които би се предал на малките.Това е замисъла.А това което дразни повечето хора тук че че въпреки че са изписани толкова страници по върпоса все ще се намери някой който да почне да обяснява че много са харесали кучето на съседите и сега искат да си имат малки n) .Не е казано ,че трябва да помагаме за развитието на породата,но поне да не пречим доколкото е възможно.Всеки от нас знае за себе си гледайки снимки и сравнявайки в колко много отношения голяма част от кучетата са на светлинни години от начина по които изглеждат кокерите.И какво ние си ги гледаме ,обичаме и сме щастливи че са до нас.Грозното е че /този път ще бъда конкретна/ samotnata имаше съвсем друго предвид,но думите й бяха обърнати веднага и се започна пак старата песен на нов глас-вие лошите дето гоните хората от тук и ние добрите .Всички тук сме се събрали по една единствена причина безкрайната ни любов към тези прекрасни същества w) Мога да твърдя със сигурност и за мен и за Биляна и за Диана,че никоя от нас с думите си не е искала да кара когото и да било да се чувства зле.Но в повечето случай думите ни са били изопачавани и преекспонирани s) .
Аз предлагам да спрем до тук с тази тема.Мисля че вече е изчерпана. Все пак уж кучетата приличали на стопаните ,пък кокерите не биха ссе държали така нали 1super

p.s извинявай в горния пост май съм ти объркала пола ouu

Хайде сега ако сме изчерпали темата да разкажеш повече за твоята девойка,качи и снимки ако имаш.Като я гледам на снимката на аватара ти е много хубава r)

#2519 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 May 2007 - 05:11 PM

Само да си кажа и аз, набедената.
Enfant^Terrible - честно, не разбрах в какво ме обвиняваш. Ние тук всички имаме кокери. Да. Кокери са защото имат поне половината външни белези на тази порода. Никой не го отрича. За мен тези кучета са най-страхотните. А тези вашите са още по-страхотни, защото съм се докоснала и до харатера им чрез вашите постове. Била съм мислено с повечето когато са били взимани, изживявала съм първите им нощи в които са плачели. И съм растяла заедно с тях. В никакъв случай никога не съм си помисляла да обидя който и да било кокер или човек в този форум. Конкретно онзи пост, който си цитирала, имах предвид, че нито едно куче от нашите няма толкова дълга козина като на някое от онези, сниманите на изложбата. Аз съм убедена, че в кръвта на почти всеки кокер тук има 99.9% кокерско. Но никой не може да докаже по никакъв начин, че няма например едно кученце в родата, родено от по-различен родител. Например бретоните са също спаниели, но са с къса козина. Не е било обида целта ми, целта ми беше да покажа на Мишето, че докато не порастне Мики тя няма как да разбере колко точно ще е дълга козината му. Както аз нямах представа колко точно ще е дълга козината на Сара, която за 3 години се променя 3 пъти.

tnt76 Незнам какви документи имат родителите на твоето кученце, но документи за родовловие се издават само от БРФК. АКо при раждането те не са издали документ на твоето куче, че е от еди кои си родители с еди какви си родословие, то кучето ти може да бъде оценено на изложба. Там съдия по породата ще каже дали кучето отговаря на стандарта и ако има оценка 6, то ще може да има бебета, на които ще им бъде издаване родословие. Болнността, не зависи от документите. Те са документ, че кучето е плод на здрави родители, но не го прави автоматично здраво. Има си изследвания, които доказват има ли болести, които могат да бъдат изявени в последствие или да бъдат предадени. А за прекаляването - ами съжалявам. Наистина. Но предпочитам да ме мразят или да не ме харесват 2-3ма човека, но аз да съм направила колкото се може повече неща, за да разберат хората какво точно се случва след подобни заплождания. Искам да има по-малко кученца като Сара, плод на болнави родители, тя е била изхвърлена на 7 месеца на улицата, защото се е разболяла много малка. Не искам да има такива кученца, които висят постоянно по кабинетите като нас. Но това в никакъв случай не значи, че ви обвинявам, че имате непородисти кучета. Та за бога и моето е такова. Аз съм САМО и ЕДИНСТВЕНО ПРОТИВ МЕЖДУБЛОКОВОТО ЗАПЛОЖДАНЕ. Нищо повече. Нито имам нещо против който и да е било от вас. Най-малко пък против кучетата ви. АКо мога ще ги взема всичките у нас да ги гледам, толкова си ги обичам.
Надявам се съм станала ясна. Аз не разбирам кой знае колко от кинология. За мен тези неща са далече. Не съм кинолог. Знам само, че от здрави родители е по-трудно да се родят болнави кученца. Но не е гаранция. И също така вашите кученца не съм казала, че са болнави. А че поради неизвестността на техните родители има по-голям шанс евентуални техни деца да са болнави. Разбира се и това не е сигурно. Може кучетата да са здрави като камък до 20 -тата си година.
Айде спирам и аз, че пак станах много емоционална. Така и не разбрахте, че мен ме е грижа най-вече за кучетата, за всички кучета. А хората са тези, които се грижат те да са добре.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2520 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 07:51 PM

tnt76, не разбирам защо се чувстваш виновен/ вна. Посочи ми един юзър в този форум, който има породист кокер и злепоставя друг с непородист. Моля те, посочи ми. Настоявам. Всички тук си обожаваме кучетата НЕПОРОДИСТИ ДО ЕДНО!!! idol ike има породисти кокери, но тя по никакъв начин никого с нищо и никога не е наскърбила. Единствено сме против безсмисленото, свободното развъждане. Ако нещо те кара да чувстваш вина - ми сподели си, ще го обсъдим. Затова сме тук. r)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни