Кокер спаньол
Публикувано: 27 June 2007 - 02:32 PM
ВОда му е майката, вода навсякъдеее 1super

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 June 2007 - 04:25 PM
Ние сме на вентилатор в къщи, нямаме климатик, но пък имаме в колата и много добре знам каква беля може да стане. Водица му е майката на разхлаждане! 1super
Публикувано: 27 June 2007 - 04:28 PM
Публикувано: 27 June 2007 - 04:47 PM
Няма живот в тия жеги!!! Ние проблема го решихме с командировка на Робърт "на село" :)) Сега в къщи е удивиелно, дори непривично тихо и спокойно и много ни липсва, но пък няма по-щастливо кучо от него. Вече 5-ти ден е при майката на приятелката ми и разполага с пълната власт над почти 1 декар двор...и да ви казвам ли какво се случва?!? След 2-рия ден градината с цветя просто бе опасана w) , на път е да преполови половината лехи с картофи и единственото нещо по-интересно от гонене на картов е преследване на бутилка от мин. вода b) Няма да споменавам тоталния контрол над чехлите и други подобни вещи, за чиято "кражба и укриване" са му необходими не повече от 20-40 сек r)
Робърт е с стройна програма за деня включваща мин 3 пъти преследване и лов на струя вода, храна, сън и мноооооогооо игра.
Доста ни липсва, но пък не е редно да го затворим в бетона на града само за да ни е под ръка за игри / естествено грубо казано/ , но така и той се чуства по-добре...Алтернативата е сянката в бокса и игра в легена с вода, но и аз да можех да избирам на негово място мисля, че щях да се спра на варианта с двора и маркуча :D
Публикувано: 27 June 2007 - 09:04 PM
А ето го и изгубеното днес в Южния парк кученце:

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 27 June 2007 - 09:21 PM
А кучо е страхотен все едно е брат-близнак на моя,същата муцка има само дето е по-смешно подстриган от нас l)
Дано се намерят по-скоро със стопанката си worthy
Публикувано: 27 June 2007 - 09:28 PM
А и аз по принцип влизам от главния вход на парка, днес бях там по изключение. Когато мога да стигна дотам ще проверя какво става.
Много ми е жал, защото освен всичко е много хубав, чистичък, добре гледан и кротък!

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 27 June 2007 - 10:46 PM
Аз да се оплача, днес пак се водихме на лекар. То не бяха жлези, обезпаразитявания, купихме си най-накрая и безценната пинсета за кърлежи. Освен това установиха, че Сара има ниско ПХ в урината и сега ще е 7 дни пак на лекарства. Пуу, няма отърване от тез проклети хапчета, ама много често пишка милата като сме на разходка. Сега освен гадостите като жега, паразити и т.н. си добавихме и хапчета.
Аааа, и си сложихме адвантикс, по-нататък ще кажем как действа и добър ли е.

Публикувано: 28 June 2007 - 08:16 AM
Публикувано: 28 June 2007 - 10:22 AM
misheto7, преди време пазара тука беше залян с фалшив Фронтлайн , но слава богу сега е ок. Ние взех ме от зеления, той е по нов, но и бая скъпичек. От адвантикс също бяхме доволни, струва ми се, че всичко е до куче, моите не хващат(ТТТ), но ние слагаме на 25 дена препарат, не пропускаме, това е само в рискови месеци, зимата не слагаме.
misheto7, какви капки са ви дали? Преди 2 дена и аз забелязах, че при Айк едното ушенце се обрина от вътре. Веднага го почистих с Епи-Отик, после сложих Дексорил на Вирбак, на втория ден нямаше и следа от обрива.
Оправяйте се по бързо, че в тези жеги само болести ни липсват.
П.П. Не успях на неделната изложба да снимам кокерката, тези дни обаче ще ги причакам на поляната и ще я нащракам едно хубаво. r)
Публикувано: 28 June 2007 - 11:02 AM
И на нас Фронтлайна ни помага поне засега,преди около 20тина дена го сложих и досега не е имал нищо,ама той не ходи много много по големите треви,само върви по тях докато стигнем до едно малко райграсче дето пада голямо търкаляне(Рони много се таркаля,прави някви смешни калбета),и с доста кучета си играе,дано и занапред да нямаме проблеми с гадинки.
А за ушите,аз още от първия ден когато го водих на ветеринар,те ми казах през 2-3 дни да му почиствам ушето със стерилна марличка,напоена с реванолче, увита около праста ми,без да ръчкам ами до където мис тига пръста(видимата част от ушния канал).Аз поне 3 пъти в седмицата си го изпълнявам,дали е добра тази техника,защото знам и др вариянти за почистване???
Публикувано: 28 June 2007 - 11:20 AM
Ушите на кокерите са голям проблем, няма отърване от него. Аз /чукам на дърво/ само с тях не съм имала проблеми /сега вече чакам и това да се появи/. Само един осил сме вадили от едното ухо, но той седя там само няколко часа. Иначе почистване редовно, я с риванолче, я с 50% разтвор на спирт във вода.... всичко става.
Пинсетата за съжаление се налага честичко да я ползваме, само тази година на Сара съм й махнала 3 досега, пък за напред не ми се мисли.
Сега отивам да си бутаме пак хапчета..... (love)

Публикувано: 28 June 2007 - 11:28 AM
Публикувано: 28 June 2007 - 12:14 PM
Билянка, а с бълхите като с кърлежите ли трябва да става като го ухапят и след това да умират от Фронтлайна или ? Питам защото едната която хванах вчера видно беше и хапнала вече та това ми е странно.А още по странното е че освен двете които убих на него други не можах да намеря bl)