Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2761 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2007 - 01:29 PM

Здравейте на всички!
Като Ви слушам, било горещо времето.
В къщи не е горещо b) . Стоим си под климатика и си се кефим wink .
Що не направите и вие така, а мъчите милите животинки?

#2762 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 02:10 PM

Поради една проста причина-както вече обсъдихме въпроса в една друга тема климатика е вреден както за нас ,така и за животинките wink Нали не мислиш,че някой зорлем си мъчи животинката и не иска най-доброто за нея cl)

а ето и темататук

#2763 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 June 2007 - 02:32 PM

Като знам какво може да причини климатика на Сара никога няма да я оставя в къща с такъв. Седим си на теченийце, поливаме се с водичка и ходим на разходки къъъъсно вечер и никак не й е зле на милото. Така сме си добре. Да не си докараме нещо с тея климатици по-лошо от жегата.
ВОда му е майката, вода навсякъдеее 1super
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2764 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2007 - 04:25 PM

Подкрепям misheto7 и samotnata изцяло! super best
Ние сме на вентилатор в къщи, нямаме климатик, но пък имаме в колата и много добре знам каква беля може да стане. Водица му е майката на разхлаждане! 1super
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2765 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 June 2007 - 04:28 PM

"Африкански" жеги, едва издържам вече, много продължиха! А Рудо не е бил толкова кротък никога! Лежи, разстлан като меча кожа пред камина и отвреме навреме сменя мястото. Като се върна от работа започваме да се мокрим, да поливам терасата и да шляпаме в сгорещилата се вода. Притеснявам се, че не пие много вода, но ледчетата не отказва. И храната - също. Снощи излязохме след 21 за кратка разходка, подухваше и горещината се понасяше. Мечтая си за кротък и продължителен ДЪЖД!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2766 Потребителят е офлайн   lqllqlq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 04:47 PM

Здравейте всички!
Няма живот в тия жеги!!! Ние проблема го решихме с командировка на Робърт "на село" :)) Сега в къщи е удивиелно, дори непривично тихо и спокойно и много ни липсва, но пък няма по-щастливо кучо от него. Вече 5-ти ден е при майката на приятелката ми и разполага с пълната власт над почти 1 декар двор...и да ви казвам ли какво се случва?!? След 2-рия ден градината с цветя просто бе опасана w) , на път е да преполови половината лехи с картофи и единственото нещо по-интересно от гонене на картов е преследване на бутилка от мин. вода b) Няма да споменавам тоталния контрол над чехлите и други подобни вещи, за чиято "кражба и укриване" са му необходими не повече от 20-40 сек r)
Робърт е с стройна програма за деня включваща мин 3 пъти преследване и лов на струя вода, храна, сън и мноооооогооо игра.
Доста ни липсва, но пък не е редно да го затворим в бетона на града само за да ни е под ръка за игри / естествено грубо казано/ , но така и той се чуства по-добре...Алтернативата е сянката в бокса и игра в легена с вода, но и аз да можех да избирам на негово място мисля, че щях да се спра на варианта с двора и маркуча :D

#2767 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 06:40 PM

Привет, кокеролюбци! Днес си защитих дипломната работа, та затова тия дни ме нямаше, че учех. Успешно мина - 5.25. Отсега нататък започва бясното лято с кучетата и ваканциииииииииииияяяяя. cheers
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2768 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 09:04 PM

Пиша и при вас, ако случайно жената погледне тук и види изгубеното си кученце, подробности тук

А ето го и изгубеното днес в Южния парк кученце:

Качена снимка
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#2769 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 09:06 PM

И още една:

Качена снимка
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#2770 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 09:21 PM

А защо не разлепите обяви жената да види ,че кучето е намерено и да знае къде да го търси.Много е хубаво ,че си го предала на това момиче,но няма голям шанс ако не разлепите обяви жената да разбере ,че малката душица е намерена.Хич не ми се мисли как ще изкара нощта като не знае кучо къде е и какво прави,а пък утре могат да се разминат с това момиче от лодките s)

А кучо е страхотен все едно е брат-близнак на моя,същата муцка има само дето е по-смешно подстриган от нас l)

Дано се намерят по-скоро със стопанката си worthy

#2771 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 09:28 PM

Да, аз също се чудя как да помогна по-качествено, но утре през деня съм на работа, а вечерта имам важен ангажимент s) Иначе там мястото е доста видно, няма начин ако обикаля жената да не мине оттам - просто не знаех какво друго да направя, да го взема вкъщи нямаше никакъв начин /защото в момента положението е сложно/, а и не ми се искаше да го пусна просто така да обикаля сам!

А и аз по принцип влизам от главния вход на парка, днес бях там по изключение. Когато мога да стигна дотам ще проверя какво става.

Много ми е жал, защото освен всичко е много хубав, чистичък, добре гледан и кротък!
User's Signature

#2772 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 09:51 PM

Стискаме палци и лапи всичко да е наред.Моля те като имаш някакви новини пиши какво е станало r)

#2773 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2007 - 10:04 PM

Patita Дръж ни в течение на нещата, дано да се намери мъника. Много добре си постъпи, друг щеше да отмине. super best
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2774 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 June 2007 - 10:46 PM

СТискам палци кучо да се намери със стопаните и да си заживеят щастливо.

Аз да се оплача, днес пак се водихме на лекар. То не бяха жлези, обезпаразитявания, купихме си най-накрая и безценната пинсета за кърлежи. Освен това установиха, че Сара има ниско ПХ в урината и сега ще е 7 дни пак на лекарства. Пуу, няма отърване от тез проклети хапчета, ама много често пишка милата като сме на разходка. Сега освен гадостите като жега, паразити и т.н. си добавихме и хапчета.

Аааа, и си сложихме адвантикс, по-нататък ще кажем как действа и добър ли е.
User's Signature

#2775 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 08:16 AM

Не знам за Адвантикса ,но с всеки изминал ден се убеждавам ,че тоя Фронтлайн не става за нищо.Вчера взех нова противопаразитна каишка ,че старата и беше минал срока и два дни бяхме само с Фронтлайна и какво мислите че намерих докато слагах каишката-две бълхи които подскачаха доволно по дългоухия bl) Изкъпах го с противопаразитен шампоан и сложих каишката ,но честно казано вече ме подкарва на лудост с тия гадини n) Отделно от това вече 10 дни сме на капки в ушите ,че имаме възпаление и няма никакъв ефект.Довечера пак сме на лекар ouu .така че Билянка няма да се притесняваш не сте само вие s)

#2776 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 10:22 AM

Стискам палци на Сара, да се оправя по бързо. samotnata, по добре че сте свършили всичко наведнъж, а не всеки ден да ходите, да създавате допълнителен стрес на Саричка. Пинцета за кърлежи е полезно нещо, ох дано да не ви се налага да вадите.
misheto7, преди време пазара тука беше залян с фалшив Фронтлайн , но слава богу сега е ок. Ние взех ме от зеления, той е по нов, но и бая скъпичек. От адвантикс също бяхме доволни, струва ми се, че всичко е до куче, моите не хващат(ТТТ), но ние слагаме на 25 дена препарат, не пропускаме, това е само в рискови месеци, зимата не слагаме.
misheto7, какви капки са ви дали? Преди 2 дена и аз забелязах, че при Айк едното ушенце се обрина от вътре. Веднага го почистих с Епи-Отик, после сложих Дексорил на Вирбак, на втория ден нямаше и следа от обрива.
Оправяйте се по бързо, че в тези жеги само болести ни липсват.
П.П. Не успях на неделната изложба да снимам кокерката, тези дни обаче ще ги причакам на поляната и ще я нащракам едно хубаво. r)
User's Signature

Качена снимка

#2777 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 11:02 AM

Много гадно с тия лекари.
И на нас Фронтлайна ни помага поне засега,преди около 20тина дена го сложих и досега не е имал нищо,ама той не ходи много много по големите треви,само върви по тях докато стигнем до едно малко райграсче дето пада голямо търкаляне(Рони много се таркаля,прави някви смешни калбета),и с доста кучета си играе,дано и занапред да нямаме проблеми с гадинки.
А за ушите,аз още от първия ден когато го водих на ветеринар,те ми казах през 2-3 дни да му почиствам ушето със стерилна марличка,напоена с реванолче, увита около праста ми,без да ръчкам ами до където мис тига пръста(видимата част от ушния канал).Аз поне 3 пъти в седмицата си го изпълнявам,дали е добра тази техника,защото знам и др вариянти за почистване???

#2778 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 June 2007 - 11:20 AM

Мише, на Сара фронтлайна както много пъти съм споменавала никога не проработи. А и на мен лично не ми допада идеята кърлежите да се качват да се забиват и след това да умират. Виж, ако става дума за бълхи и силно опаразитяване спрея е добър. Но капките за кърлежи не стават, а ние имаме точно проблем с кърлежите. Затова все сменях от каишка килтикс на баер, през Болфо, все неща, които сушат кърлежите преди да са се забили. Сега Адвантикса е на същата фирма, дано и качеството да е същото. Плюс ми хареса, че има репелентно действие. Ще видим.
Ушите на кокерите са голям проблем, няма отърване от него. Аз /чукам на дърво/ само с тях не съм имала проблеми /сега вече чакам и това да се появи/. Само един осил сме вадили от едното ухо, но той седя там само няколко часа. Иначе почистване редовно, я с риванолче, я с 50% разтвор на спирт във вода.... всичко става.
Пинсетата за съжаление се налага честичко да я ползваме, само тази година на Сара съм й махнала 3 досега, пък за напред не ми се мисли.
Сега отивам да си бутаме пак хапчета..... (love)
User's Signature

#2779 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 11:28 AM

irina_dimitrova, ако ухото е добре, няма смисъл да се бърка толкова на често. Най добре да се чистят когато се къпе кучето, но само по ушната мида, без да се бърничка на вътре. Никакви клечки!!! Само с памук или марля напоена с реванол, кислородна вода, физ. разтвор или нещо подобно. При Епи-Отика, почистването става по различно, той се накапва, после се масажира ушето и чак тогава се обира с памук.
User's Signature

Качена снимка

#2780 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 12:14 PM

idol ike не знам но явно доста от ветерианрните лекари са на такова мнение.Откакто имам Мики използвам Епи-отик както е указано на опаковката-един път в седмицата.Когато бяхме на лекар заради ухото той ме попита дали чистя ушите и с какво.Аз му обясних на което отговора беше ,че съм немарлива и ухото се почиствало, ако не всеки ден то през ден bl) Така ,че колкото хора толкова мнения.Аз лично следя всеки ден как са му ушите и ги почиствам веднъж седмично

Билянка, а с бълхите като с кърлежите ли трябва да става като го ухапят и след това да умират от Фронтлайна или ? Питам защото едната която хванах вчера видно беше и хапнала вече та това ми е странно.А още по странното е че освен двете които убих на него други не можах да намеря bl)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни