Кокер спаньол
Публикувано: 11 October 2007 - 01:29 PM
И като новачка ще се радвам да ми дадете някои съвети. Преди 7-8 години имах бебе кокер само че тогава бях и по-малка и отговорността по гледането не беше изцяло моя.. за мен беше повече игра и дивеене :) за това сега ще чакам да ми кажете някои от основните неща за посрещането на кокерчето :) Пък после, ако имам въпроси за след това ще ги споделям :wub:
Публикувано: 11 October 2007 - 01:35 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 October 2007 - 01:59 PM
За храната и ние можем да кажем. Първо питате с каква храна е хранено до момента. Взимате малко такава, след което си харесвате марка гранули /да е висок клас, но си направете сметка за паричките/ и започвате да ги смесвате с тази, която му е давана до момента. Като за 1-2 седмици бавно увеличавате обема на новата храна, и по същия начин бавно намалявате старата, докато накрая остане само новата.
Гранули, качествени, за подрастващи от средни породи има достатъчно, с различни цени, все ще си харесате нещо. :) Ако не сте запознати, на лични мога да пратя списък с храни.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 October 2007 - 02:09 PM
По повод прегръдки на минувачи, всичко се коригира, колкото по рано, толкова по добре, обаче кучето трябва да е на повод с нашийник, не нагръдник! Като тръгне да прегръща някой направи и корекция и веднага забраняваща команда. Всяко куче трябва да е послушно, да ни е лесен живота след това!
Virbac има много продукти, предполагам, че сте и сложили чип.
GlupavoMoeMeche, съгласна съм със samotnata. Вземи куче което ти искаш, тук няма правила. Женска няма да цапа, ако в период на разгонване носи кучешки гащички, някой слага и памперс, много е удобно.
За мъжко куче трябва да имаш по твърда ръка, но общо послушание е задължително за всяко куче.
Успех ти пожелавам! Има много теми тук по отглеждане на малко куче, порови в форума.
Публикувано: 11 October 2007 - 04:38 PM
Не давам аз такива работи.Стои си до мен и това е!!!
То тя и Рафи не е от много любопитните де,кротка е ,а към чуждите хора е предпазлива,за което съм благодарна на майка и и татко и - расова кобилка ми е ,възпитана още на генетично ниво ;D
Публикувано: 11 October 2007 - 06:34 PM
Публикувано: 11 October 2007 - 06:41 PM
Искаме да видим следващото бебе в темичката ни.
Успех утре и много щастливи мигове,повярвай всички знаем какво изпитваш,ти си тази обаче която трябва да покажеш какво е любов и грижа на малката сладкишка от утре.. :blink: ;) :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 11 October 2007 - 09:28 PM
Цитат
;D ;D ;D :wub:
idol ike, няма родословие Нара, но аз и така си я обичам. ;D
По този повод доста се шегувахме с една приятелка в началото. Тя има дакел Николайчо, който е доста деликатен по нрав, а по произход е АВСТРИЕЦ. При което аз казвам за Нара - тя е от провинциите на Австро-Унгарската империя. :P
jujolinka, то си й личи, де, изобщо не е възпитана, ни на генетично, ни на психично ниво ;D. Вероятно аз съм виновна за това, но не ми дава сърце да й сложа нашийник. Тя е толкова щура, ще се обеси. Но не е непослушна, вече се държи доста прилично.
Публикувано: 11 October 2007 - 10:16 PM
Аз нямах време много да чета какво става тук, но виждам нови американски кокери на хоризонта. ДОБРЕ СТЕ НИ ДОШЛИ. Хайде, може и повече. Аз продължавам да търся английско кокерче за моят по-възрастен познат, единствено изискване е да е мъжко, склоних го за цветовете, че трицветно ще ми е трудно да открия. Ще му дам контактите на Български клуб кокери - БКК, ако съвсем нищо не открия да потърси той.
Благодаря ви за цялото внимание и търпение. Самата аз бях в неизвестност 36 часа, но всичко вече е на място и с Харди сме отново на линия. БЕЗ АБАЖУРИ ВЕЧЕ и може да си врем муцуната навсякъде (е, почти навсякъде) :P

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 11 October 2007 - 10:29 PM
GlupavoMoeMeche ,честита ти нова любов!!Малко ти завиждам,защото си спомням еуфорията от първите дни с моята кокерка.Такова щастие.. и не можеш да повярваш,че е в ръцете ти!Чакаме снимки! :kuchence:
Публикувано: 11 October 2007 - 11:16 PM
Не мога да спя от вълнение ама май ще е по-добре да си легна, че по-бързо да идва утре и да отивам за бебо :) Знам, че и липсвам както тя на мен ;)
:wub:
Публикувано: 12 October 2007 - 06:27 AM
Браво на Харди! Дано всичко да остане в миналото.GlupavoMoeMeche, завиждам ти за предстоящите моменти! Трябва да помислиш и за възможността да си в къщи първата седмица поне, за да си с нея и да й покажеш какво може и какво - не. Като начало, разбира се. Ще бъде трудно първите 5-6 месеца. Зареди се с търпение, обич както усещам имаш достатъчно. Животът ти ще се промени и голяма част от него ще е подчинена на НЕЯ! Поне при мен е така. Вече ме вземат "за мезе" и в работата и в къщи :P! Здраве и късмет ви желая и на двечките! Как ще се казва куклата? Радвам се, че предпочете кокер пред далматин :wub:!
Публикувано: 12 October 2007 - 07:17 AM
Добре дошли на GlupavoMoeMeche! Много се разваме за теб и с нетърпение чакаме снимките на малката принцеска!
Публикувано: 12 October 2007 - 09:20 AM
Добре дошли на Нара! :wub: Надявам се да ви хареса нашата компания!
GlupavoMoeMeche, ще чакаме да се похвалиш, че кокерчето е вече у вас! И задължително да пуснеш снимки!!! ;)
Много се радвам за Харди! Браво, браво, браво на вас! :wub:
Ние с Айрчика обаче на можем да се похвалим със същото... В началото на септември лимфните й възли под ушите се бяха възпалили страхотно- все едно беше глътнала две цели яйца! :o Заведохме я в София на лекар, там й наравиха кръвни изследвания, ня бяха добри. Казаха, че прави лека анемия. Дадоха й антибиотик, пихме го две седмици и се пооправи. Обаче преди около две седмици изгуби апетит, не искаше да яде дори кашкавал- а тя го обожава! :'( Миналата неделя бяхме на контролен преглед. Пак й направиха изследвания на кръвта и казаха, че е по-зле отпреди и анемията се засилва. В понеделник се обадихме и ни предложиха да я заведем пак и да я оставим за няколко дни, за да й прелеят кръв и да е все пак под лекарско наблюдение. Във вторник я оставихме, прелели са й кръв и са й направили по-пълни изследвания. Оказало се, че има някакво заболяване на кръвта - не са ни обяснявали, а и да ни кажат, аз нищо не разбирам. :rolleyes: :( Ще ни кажат как да я лекуваме, но ще бъде продължително - може би около 3 месеца, не знам със сигурност.
Много ми е мъчно! :'( Никой не знае защо се е получило това, тя двете години, през които е при нас не е имала никакви проблеми. Надявам се да се оправи без повече усложнения... :'(
Никога не съм се отделяла от нея толкова дълго време! Всъщност, били сме разделени за 5 дни, но тогава просто аз не си бях вкъщи. Сега ТЯ не си е у дома, знам, че сме я оставили в най-добрите ръце, но ми е много мъчно за нея! :'( У нас е толкова празно и тихо... Чак сега усещам колко много съм свикнала с нея! Сутрин се събуждам и първото нещо, което правя е да погледна в къщичката й! Но там няма никой... Тръвам да излизам от нас и казвам :"Айра, хайде, отивай си на мястото!" :'( И не го правя нарочно! Правя го просто по навик...
Обаждаме се всеки ден поне по веднъж, за да знаем как е... Днес пак ще звъним... Ако кажат да си я вземем утре- страхотно. Ако не- все пак ще я видим, защото ние така или иначе ще ходим в София и дори да не трябва да си я вземем, поне ще минем да я видим! :blink: Толкова много ми липсва... :'(
Поздрави на всички кокита и техните прекрасни собственици!
ПП. Много се извинявам за ОГРОМНИЯ пост, но имах нужда да споделя с вас... Извинявам се, че ви развалям настроението, просто ми е ужасно самотно без нея... :'(
:'( :'(

Публикувано: 12 October 2007 - 10:17 AM
Стискам палци и за Харди, щом тича момчето, значи си е добре вече!
Hardy, за съжаление няма регистрирани англ. кокери в клуба, да се надявам, че в близко бъдеще да се появят такива, то и ние издирваме родословни кокери, ама няма...
GlupavoMoeMeche, качвай снимки да се порадваме заедно с теб на малката сладурана! Имаше тема в форума как да се качват снимки, провери!
Инспектор Дюдю, разбира се, как няма да я обичате, то какво значение има дали има родословие или не, това само документ за произход! :blink:
Публикувано: 12 October 2007 - 10:33 AM
Цитат
Благодаря за стискането на палци! В клиника "Ита вет" сме при д-р Чернева. Преди малко се обадихме и каза, че утре можем да си я вземем! Урааааа! Нямам търпение да стане утре и да си я нагушкам, че вече откачам без нея! :blink: