Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3659 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2007 - 01:29 PM

Всички я чакаме с много любов :)
И като новачка ще се радвам да ми дадете някои съвети. Преди 7-8 години имах бебе кокер само че тогава бях и по-малка и отговорността по гледането не беше изцяло моя.. за мен беше повече игра и дивеене :) за това сега ще чакам да ми кажете някои от основните неща за посрещането на кокерчето :) Пък после, ако имам въпроси за след това ще ги споделям  :wub:

#3660 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 October 2007 - 01:35 PM

АМи като за начало, преди да се вземе кучето трябва да сте избрали лекаря, който ще се грижи за него, да сте му избрали място, да сте му купили панички, храна, играчки, да знаете, че до поставянето на ваксините не трябва да излиза, не трябва да има достъп до коридора и обувките, да сте прочели как се обучава малко бебе на хигиенни навици и основни неща. И е хубаво веднага след като го вземете да го заведете до ветеринаря за да ви го обезпаразити, да назначи дата за първа ваксина и да ви каже някои основни неща.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3661 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 01:50 PM

Добре. Прочетох за хигиенните навици... тре като я вземем ще идеме до клиниката, която има предвид и ще разбера и повече. Ветеринаря ли ще ни каже за храната или пак трябва да прочета някъде за нея?

#3662 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 October 2007 - 01:59 PM

Коя клиника сте си избрали? Предполагам за СОфия става дума, за кой район?
За храната и ние можем да кажем. Първо питате с каква храна е хранено до момента. Взимате малко такава, след което си харесвате марка гранули /да е висок клас, но си направете сметка за паричките/ и започвате да ги смесвате с тази, която му е давана до момента. Като за 1-2 седмици бавно увеличавате обема на новата храна, и по същия начин бавно намалявате старата, докато накрая остане само новата.
Гранули, качествени, за подрастващи от средни породи има достатъчно, с различни цени, все ще си харесате нещо. :) Ако не сте запознати, на лични мога да пратя списък с храни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3663 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2007 - 02:09 PM

Инспектор Дюдю, значи и Нара е Унгарка, като нас! Освен паспорта малката дали има и родословие, питам заради клуба на кокери, че водя племена книга.
По повод прегръдки на минувачи, всичко се коригира, колкото по рано, толкова по добре, обаче кучето трябва да е на повод с нашийник, не нагръдник! Като тръгне да прегръща някой направи и корекция и веднага забраняваща команда. Всяко куче трябва да е послушно, да ни е лесен живота след това!
Virbac има много продукти, предполагам, че сте и сложили чип.
GlupavoMoeMeche, съгласна съм със samotnata. Вземи куче което ти искаш, тук няма правила. Женска няма да цапа, ако в период на разгонване носи кучешки гащички, някой слага и памперс, много е удобно.
За мъжко куче трябва да имаш по твърда ръка, но общо послушание е задължително за всяко куче.
Успех ти пожелавам! Има много теми тук по отглеждане на малко куче, порови в форума.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3664 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2007 - 04:38 PM

оооо,това с прегръдките наистина не е добре.Аз даже забранявам да ми пипат кучето на по-нахалните минувачи,на по-разбраните просто обяснявам,че не може.Как така всеки ще ми пипа кучето  :angry: ,че то така няма изобщо да ме слуша,ще си ходи след всеки срещнат.
Не давам аз такива работи.Стои си до мен и това е!!!
То тя и Рафи не е от много любопитните де,кротка е ,а към чуждите хора е предпазлива,за което съм благодарна на майка и и татко и - расова кобилка ми е ,възпитана още на генетично ниво  ;D
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3665 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 06:34 PM

Ето ме и мен... видях я, гушнах я ... и сега още сякаш ми е в ръцете и утре в 10 ще е моя :) взимаме я .. минаваме през клиниката за преглед и гранулки и се прибираме в новия дом... Щастлива съм и знам, че вие можете наистина да разберете какво ми е :)

#3666 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2007 - 06:41 PM

браво,но ще честитим утре мила.Дано всичко е наред.Да не си посмяла да пишеш без снимки  :wub:
Искаме да видим следващото бебе в темичката ни.
Успех утре и много щастливи мигове,повярвай всички знаем какво изпитваш,ти си тази обаче която трябва да покажеш какво е любов и грижа на малката сладкишка от утре.. :blink: ;) :wub: :wub: :wub:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3667 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 06:45 PM

Не мога от утре... още от одеве почнахме с любовта.. колко се целувахме и гушкахме само  :yahoo: Благодаря много :)

#3668 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 09:11 PM

Честито за кученцето! Сигурна съм, че ще е голяма сладурана нямам търпение да пуснете снимки да видя това бонбонче!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3669 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 09:28 PM

Цитат

Не мога от утре... още от одеве почнахме с любовта.. колко се целувахме и гушкахме само  :yahoo: Благодаря много :)

;D ;D ;D :wub:

idol ike, няма родословие Нара, но аз и така си я обичам. ;D
По този повод доста се шегувахме с една приятелка в началото. Тя има дакел Николайчо, който е доста деликатен по нрав, а по произход е АВСТРИЕЦ. При което аз казвам за Нара - тя е от провинциите на Австро-Унгарската империя. :P
jujolinka, то си й личи, де, изобщо не е възпитана, ни на генетично, ни на психично ниво ;D. Вероятно аз съм виновна за това, но не ми дава сърце да й сложа нашийник. Тя е толкова щура, ще се обеси. Но не е непослушна, вече се държи доста  прилично. 

#3670 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 10:16 PM

Ехоооо... Стопанката беше доста заета в последно време. Ето какво става и с нас. В петък заминахме в Луковит на воля да си тича песа по двора, защото това е най-важно - движението в момента да е повече. Вярно, че валя доста дъжд, но и слънце имаше. Като се прибрахме в Сф в понеделника бяхме на доктор да ни махнат концичките и сега зарастнаха дупчиците. Много съм заета - ходя и на работа и в университета. Сега го мажа само с антифлегмин и то само вечер, защото преди разходка, а и вечерната ни разходка е по-дълга по принцип. Ще пусна скоро някоя снимка след оправянето, защото избягвам да снимам душичката болничка и тъжна. Искам само хубавите неща да пазя като спомен. Вече стъпва доста по-често с крака и сякаш малко остава до пълно оздравяване. Да не кажа голяма дума - ще видим с времето.  :yahoo: Дано, дано.
Аз нямах време много да чета какво става тук, но виждам нови американски кокери на хоризонта. ДОБРЕ СТЕ НИ ДОШЛИ. Хайде, може и повече. Аз продължавам да търся английско кокерче за моят по-възрастен познат, единствено изискване е да е мъжко, склоних го за цветовете, че трицветно ще ми е трудно да открия. Ще му дам контактите на Български клуб кокери - БКК, ако съвсем нищо не открия да потърси той.
Благодаря ви за цялото внимание и търпение. Самата аз бях в неизвестност 36 часа, но всичко вече е на място и с Харди сме отново на линия. БЕЗ АБАЖУРИ ВЕЧЕ и може да си врем муцуната навсякъде (е, почти навсякъде)  :P
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3671 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 10:29 PM

Браво на Харди!Мъжко момче! :->)Не съм се и съмнявала,че ще се възтанови бързо и напълно.

GlupavoMoeMeche ,честита ти нова любов!!Малко ти завиждам,защото си спомням еуфорията от първите дни с моята кокерка.Такова щастие.. и не можеш да повярваш,че е в ръцете ти!Чакаме снимки! :kuchence:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#3672 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 11:16 PM

Много благодаря на всички за топлото посрещане :) снимките лесно ще ги направя ама май няма да се справя с качването тук  :huh: Ще се помъча де пък каквото стане :)
Не мога да спя от вълнение ама май ще е по-добре да си легна, че по-бързо да идва утре и да отивам за бебо :) Знам, че и липсвам както тя на мен  ;)

:wub:

#3673 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 October 2007 - 06:27 AM

[move]Здравейте, милички![/move]
Браво на Харди! Дано всичко да остане в миналото.GlupavoMoeMeche, завиждам ти за предстоящите моменти! Трябва да помислиш и за възможността да си в къщи първата седмица поне, за да си с нея и да й покажеш какво може и какво - не. Като начало, разбира се. Ще бъде трудно първите 5-6 месеца. Зареди се с търпение, обич както усещам имаш достатъчно. Животът ти ще се промени и голяма част от него ще е подчинена на НЕЯ! Поне при мен е така. Вече ме вземат "за мезе" и в работата и в къщи :P! Здраве и късмет ви желая и на двечките! Как ще се казва куклата? Радвам се, че предпочете кокер пред далматин  :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3674 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2007 - 07:17 AM

Знаех си, че Харди е силен, както е силна и мама му. Браво и на двама ви за усилията които сте положили, за да се справите с всичко което ви сполетя така из невиделица.  :wub:
Добре дошли на GlupavoMoeMeche! Много се разваме за теб и с нетърпение чакаме снимките на малката принцеска!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3675 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2007 - 07:33 AM

Тази неделя, ще има ли кокерска среща във Варна? Ако има, то часът е ясен 15:00, но в морската градина или в новия кучешки парк? Този път да се надявам, че ще успеем да дойдем, защото вече  :'( за двете Голдита и Тимбър!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3676 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 09:20 AM

Здравейте, приятели кокери!
Добре дошли на Нара!  :wub: Надявам се да ви хареса нашата компания!
GlupavoMoeMeche, ще чакаме да се похвалиш, че кокерчето е вече у вас! И задължително да пуснеш снимки!!!  ;)
Много се радвам за Харди! Браво, браво, браво на вас!  :wub:
Ние с Айрчика обаче на можем да се похвалим със същото... В началото на септември лимфните й възли под ушите се бяха възпалили страхотно- все едно беше глътнала две цели яйца!  :o Заведохме я в София на лекар, там й наравиха кръвни изследвания, ня бяха добри. Казаха, че прави лека анемия. Дадоха й антибиотик, пихме го две седмици и се пооправи. Обаче преди около две седмици изгуби апетит, не искаше да яде дори кашкавал- а тя го обожава!  :'( Миналата неделя бяхме на контролен преглед. Пак й направиха изследвания на кръвта и казаха, че е по-зле отпреди и анемията се засилва. В понеделник се обадихме и ни предложиха да я заведем пак и да я оставим за няколко дни, за да й прелеят кръв и да е все пак под лекарско наблюдение. Във вторник я оставихме, прелели са й кръв и са й направили по-пълни изследвания. Оказало се, че има някакво заболяване на кръвта - не са ни обяснявали, а и да ни кажат, аз нищо не разбирам.  :rolleyes: :(  Ще ни кажат как да я лекуваме, но ще бъде продължително - може би около 3 месеца, не знам със сигурност.
Много ми е мъчно!  :'( Никой не знае защо се е получило това, тя двете години, през които е при нас не е имала никакви проблеми. Надявам се да се оправи без повече усложнения...  :'(
Никога не съм се отделяла от нея толкова дълго време! Всъщност, били сме разделени за 5 дни, но тогава просто аз не си бях вкъщи. Сега ТЯ не си е у дома, знам, че сме я оставили в най-добрите ръце, но ми е много мъчно за нея!  :'( У нас е толкова празно и тихо... Чак сега усещам колко много съм свикнала с нея! Сутрин се събуждам и първото нещо, което правя е да погледна в къщичката й! Но там няма никой... Тръвам да излизам от нас и казвам :"Айра, хайде, отивай си на мястото!"  :'( И не го правя нарочно! Правя го просто по навик...
Обаждаме се всеки ден поне по веднъж, за да знаем как е... Днес пак ще звъним... Ако кажат да си я вземем утре- страхотно. Ако не- все пак ще я видим, защото ние така или иначе ще ходим в София и дори да не трябва да си я вземем, поне ще минем да я видим!  :blink: Толкова много ми липсва...  :'(

Поздрави на всички кокита и техните прекрасни собственици!

ПП. Много се извинявам за ОГРОМНИЯ пост, но имах нужда да споделя с вас... Извинявам се, че ви развалям настроението, просто ми е ужасно самотно без нея... :'(
:'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#3677 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2007 - 10:17 AM

Божеееее, миличката Айра, какво е това чудо? В коя клиника сте, при кой доктор? Стискам палци и лапи за Айра, дано да се оправи по бързо и да дойде час по скоро в къщи!
Стискам палци и за Харди, щом тича момчето, значи си е добре вече!
Hardy, за съжаление няма регистрирани англ. кокери в клуба, да се надявам, че в близко бъдеще да се появят такива, то и ние издирваме родословни кокери, ама няма...
GlupavoMoeMeche, качвай снимки да се порадваме заедно с теб на малката сладурана! Имаше тема в форума как да се качват снимки, провери!
Инспектор Дюдю, разбира се, как няма да я обичате, то какво значение има дали има родословие или не, това само документ за произход!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3678 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:33 AM

Цитат

Божеееее, миличката Айра, какво е това чудо? В коя клиника сте, при кой доктор? Стискам палци и лапи за Айра, дано да се оправи по бързо и да дойде час по скоро в къщи!

Благодаря за стискането на палци! В клиника "Ита вет" сме при д-р Чернева. Преди малко се обадихме и каза, че утре можем да си я вземем! Урааааа! Нямам търпение да стане утре и да си я нагушкам, че вече откачам без нея! :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена