Кокер спаньол
Публикувано: 01 April 2005 - 12:35 AM
А да ви се похваля Лъки след месец и половина започва да ходи на разсходки b) l) но ме е страх как ще го приемат другите кучета(около моя блок има много бездомни кучета и ме е стах да не го захапят)и днес ходихме да му биат 2-ра ваксина r)
Публикувано: 01 April 2005 - 11:28 AM
Цитат
Хехе-браво..Малко ше се "гаврят" в началото с него, ама като поотрасне ще се размине r) r)
Публикувано: 01 April 2005 - 03:59 PM
Честито за Лъки,ReS5eCt! Доколкото помня съвсем бебешките разходки, кучетата нямаха особено отношение към моето... Те надушват, че е бебе и не му обръщат особено внимание:)

" SO PURE TO ME "
#384 Guest_Erica_*
Публикувано: 05 April 2005 - 11:07 AM
Та това е.Оплаках ви се.Сега ще го оставям наред с котарака убиец и две костенурки.Милото ми кученце.
Лек ден на всички.
Публикувано: 07 April 2005 - 10:21 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 April 2005 - 09:59 PM
#391 Guest_Erica_*
Публикувано: 11 April 2005 - 02:58 PM
Ще го оставим за 2 седмици с баба му и дядо му.Ама за лятото направо не ми се мисли.
Между другото направих му нови снимки и искам да си сменя аватара.Joryvk,ще имаш ли възможност да ми ги смалиш?Извинявай,че пак те притеснявам s)
Публикувано: 16 April 2005 - 09:01 PM
Първото куче което помня е кокер, беше преди около 13 години- аз бях на 7... Даже помня и как се казва- Ванда, кучето беше на съседите и живееше с едно коли, което оба4е не се сещам как се казваше:(. Толкова игриво и интилигентно куче беше, никога няма да я забравя, с нея са свързани много хубави детски спомени w) !!! Странно колко търпеливи могат да бъдат тези приятелчета с децата и колко обичливи. Нямам думи.:)) От тогава ми е мечта да си имам куче и аз, цели 13 год. чаках... и дочаках:) Поздрави на всички кокери и на стопаните им!!!Страшни сте! b) !!

DOG RULEZZZZZZ!!!
Публикувано: 18 April 2005 - 01:29 PM
Публикувано: 18 April 2005 - 04:10 PM
Ако да, пробвай следното: Дебни я и като видиш, че се наглася й се скарай строго "НЕ" та чак да звъннат джамовете. След като й се скараш я заведи в банята и я дръж там докато се изпишка - веднага похвали. И така след п- на брой пъти се надявам, че тя ще започне да си върши работата там. Съществено е да й се караш само на момента на "белята", иначе ще се обърка и няма да те разбере.
Номерът действа, но иска време, постоянство (ако можеш да си по цял ден с нея) и пак време и постоянство. Предполагам си забелязла, кога най-често го прави, тогава да си най-нащрек.
Малко ми е странно да пишка и ака толкова често. Посъветва ли се с ветеринар?
Колко пъти на ден я храниш?
Питам защото моето куче е на седем месеца - храня я три пъти на ден с едно и също (суха храна в количество дневната й дажба според написаното на чувала) и последната седмица започна да ходи веднъж, два пъти на ден по голяма нужда. Преди това беше на всяка разходка - излиза три пъти на ден.
Пишкането го прави доста по-често и на разходка и вкъщи - решихме, че няма да й се караме, за да може когато е лошо времето или сме скапани да спестим някоя разходка (големи сме мързели нали :()
Ако съпругът ти не е съгласен София да пишка и ака и в банята, повтаряш горе описаното само че вместо в банята тичаш навън (а ако си в блок като мен и то на петия етаж - на балкона).
Съпруга го измародействай по женски b).
Въоръжи се с търпение и успех!
Публикувано: 18 April 2005 - 04:21 PM
Храня я вече само веднъж, вечер, но пак ака поне по 3 пъти, а пишкането е повече. Като малка беше свикнала на балкона, но при застудяването зимата се наложи да затваряме балконската врата. Според ветеринаря е много чувствителна и се чувста самотна през деня, а факта че я заключваме вечер я прави несоциализирана...Вече чувствам доста отговорна, че мъча животинчето,но нали и другите хора ходят на работа?
Публикувано: 18 April 2005 - 06:03 PM
Къде я заключваш?
Нашето куче е късметлийче. Остава по четири максимум пет часа само. И то не всеки ден.
Когато излизаме от къщи винаги й даваме лакомство. Стои в коридора, когато ни няма. Но най-дългото ни отсъствие беше 10 часа и то само веднъж.
А, да и спи в коридора. Не при нас.
Ще е хубаво, ако се включат и притежателите на кокери, защото аз имам нещо като овчарка и ми се струва че темпераментът им не е един и същ.
Върни се в началото на темата и я изчети. Имам спомен, че имаше съвети за подобен проблем.