Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3831 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 October 2007 - 12:26 PM

За пикаенето навсякъде: Рудо като беше бебе, първите нощи спа при мен (грешка) за да не тъгува за мама и братчета и сестрички. Само като се размърдаше и аз "граб" и в тоалетната. Много ми се искаше там да се научи заради моето удобство - и чистенето по-лесно и като ни няма в къщи през зимата ще си пишка там. Но НЕ! Той си избра терасата. Но преди да я предпочете пишкаше като чешма НАВСЯКЪДЕ и в нашите легла и в неговата територия... Бях се отчаяла :mazohist:! Не го извеждах навън, защото нямаше още всички ваксини. Докато ги направим и мине нужното време след тях, той свикна на терасата да върши всичко. После дълго време НИЩО не вършеше навън! Като се върнехме и терасата ставаше река и тортички, тортички... Чак като стана на 8 месеца, започна да препикава навън и един прекрасен ден се и изака. Сега също продължава на терасата, когато не сме навън. Но тези дни правя експеримент - затварям терасата и го наблюдавам дали ще се изходи на друго място. Радвам се, че задържа защото през зимата не може терасата да стои отворена непрекъснато и докато сме на работа трябва да стиска. Ще видя, времето ще покаже. Не ме бива много в дресировката, то си е дарба според мен. Аз нещо не мога да се справям лесно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3832 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2007 - 12:34 PM

И моя Амба така правеше и стискаше през разходката, и само като влезне вкъщи и се изпишква на дюшечето на леглото му  :huh: И така след 2-3 път го махнах и започнах тактиката която ти описах, и след като се научи че навън се ходи за да се изпишка(2-3 дни) пак му го сложих и вече няма птоблеми, не си е и помислил да се изпишка там, защото вече знае къде.Препоръчвам ти да го махнеш леглото, и така ще я объркаш и тя ще се зачуди " ами сега къде ли да пишкам" и точно затова си ти- за да и покажеш някоя полянка ида я насърчаваш.Но наистина разходките са минимум 4.
Пожелавам ти успех  :wub:

#3833 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 October 2007 - 12:38 PM

Сара ми е пишкала на леглото няколко пъти като по-малка. ВИнаги когато ми е сърдита за нещо. Това й беше начин за отмъщение. Даже го е правела и пред мен. Откакто няма за какво да ми отмъщава не е пишкала на моето /т.е. и нейното/ легло. Всичко зависи от възпитание, брой на разходките и постоянство. Няма куче, което да не може да се научи на хигиенни навици, има стопани, които не знаят точно как да го направят.  ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3834 Потребителят е офлайн   sezgi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 12:59 PM

Съгласен съм с колегите-колкото повече разходки докато е по малко кокерчето-толкова по добре-това е истината-другото е търпение

#3835 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 01:05 PM

Айк, прекрасна снимка! Много впечатляваща! Имат невероятни осанки! А дрешките наистина са много практични, интересно е, че те явно не протестират срещу тях :blink:
И на Дюдя ще й трябва някаква дрешка, бебешкото й пуловерче е малко естествено, ще трябва ново. През зимата тук винаги духа студен вятър, а диването все гледа да ходи във водата. :huh:

jujolinka, може да показва характер твоята хубавица. Ти упорствай! Максимално често я извеждай, разходки е силно казано, просто я изнеси за малко и после пак вътре. На ръце е по-бързо и лесно, а и няма да миеш лапи по сто пъти. ;)

#3836 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 01:12 PM

Наистина, търпение му е майката на успеха тук. Не мога да се сетя какво правех с предното си куче, но като стана на 6 месеца прекрати с пишкането навсякъде и си вършеше всичко в банята. Имало е моменти, в които сме забравяли вратата затворена и съм я заварвала да стои пред нея нещастна! Като ме види скимти и драска по вратата на банята ;D и при отварянето й едва сварва да влезе и да се облекчи! Не съм се мъчила да я уча навън, защото работното ми време е много скапано и няма кой да върши това отначало 5-6 пъти. Така е и с Рудито. Основното гледам да е някъде у дома, а за навън си е за навън.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3837 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 02:34 PM

Доста се изписа по този въпрос по форуми, припомнете това:

http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html

По надолу има и за по възрастни кучета, само търпение да има човек.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3838 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 02:50 PM

искам да попитам слагате ли някакви медалиончета на жа6ите сладурчета?Аз търсих в няколко магазина и ми казаха 4е няма.Може ли да ми кажете от каде да си взема намоята.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3839 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 October 2007 - 02:54 PM

Кучето би трябвало да има 2 медальона - 1 от ветеринарния кабинет, който да удостоверява, че кучето има сложена ваксина за бяс и един за поставен микрочип. А медальонче с адрес или нещо подобно се намира по зоомагазините.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3840 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 04:23 PM

Ние на Томи като му сложихме чипа не ни дадоха медальон за ваксините също ,само му смениха паспорта,че за регистрацията ни искаха от новите паспорти.А видях в един зоомагазин тънко синджирче с табелка за адреса.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3841 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 06:39 PM

az wzeh moeto kyче преди малко пове4е от масец и вече два пъти повръща-веднъж преди две седмици и днес.Искам да попитам нормално ли е,защото започвам да се притеснявам :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3842 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 08:06 PM

Ама че пишете, не мога да ви насмогна :rolleyes: ;D. За повръщането - често се среща и може да се каже, че е нормално. Какво повръща - слуз и малко храница, треволяци? Ако повръща ден след ден е вече опасно. А и изобщо, ако нещо те тревожи винаги попитай вета на кученцето. По-добре е да му "досаждаш" често, отколкото да се чудиш сама и да се притесняваш. Той ще те разпита (би трябвало) подробно за храненето, изхождането, цвета и всичко, което може да е важно и ще ти каже най-добре дали има повод да се тревожиш.

#3843 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 10:30 PM

ами онзи ден повърна малко слуз и една обелка от кренвирш,която е намерила в кофата за боклук-та мисля,че най-вероятно то нея беше,но този път я изведох на разходка и както си тичаше,повърна без причина-та за това ми стана странно-а не е от прехранване :rolleyes:.
User's Signature

#3844 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 10:36 PM

Относно повръщането: Памела го прави 5-7 пъти месечно и е като все едно се дави. Дължи се на разните косми, треви и какво ли още не което, малката и прахосмучеща моцунка е побрала.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3845 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 10:39 PM

liubka, много внимавайте за храненето. Тук е изписано прекалено много по този въпрос и пак не е излишно. Кокерите ядът мноооого, ако им дадеш  :rolleyes:
А относно коша, ние си решихме проблема като взехме кох, с по-малки размери и с педалче. Така няма как да си бърка в него.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3846 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 11:17 PM

Ама че активни кокери  :wub: Все така да сме ;)
Жълти дъждобрани... есенни моряци.. на Айк красотите... нямам думи :) Всичките са много сладички  :wub: Живи и здрави да са ни всички любимци :)
Колкото до пишкането и Киара още пишка почти навсякъде.. и малко се отчайвам.. Като я занеса в банята винаги си пишка там.. от няколко дни и сама се сеща просто скача и отива право там независимо дали си играе или спи или яде.. (което ме обнадеждава де;) ) Само дето нямаме решение на проблема "мокра баня", ако й е мокро на лапичките просто няма сила дето да я накара да свърши каквато и да е работа там..
Любка.. лакома била.. няма нелаком кокер :) Това им е в природата явно.. е, ако има сред нас да ме извини аз поне до сега не съм чувала здрав, прав кокер да не е лаком :) Дори последния път като ходихме до Вета да се консултираме за храната сестрата и подаде една гранулка и вика "Ще я вземеш ли" и един мъж се обади зад нас с думите "Ако е кокер няма шанс да откаже" и Киара не отказа много ясно.. Тя нищо не отказва..  :o От там ни идва и проблема с това, че повръща... е откато съм я взела повърна само веднъж.. и то само храна, което ме успокои.
Имаме си ние обаче друг проблем.. Гризе всичко! Обувки - прибрахме ги, крака - караме се, нос.. предимно моя.. и предимно като спя -  е него няма къде да го сложа..  :rolleyes: и като се заиграе няма спиране нито с "НЕ" нито с каквито и да било думи.. гризе всичко наред.. крака ръце носове.. усти.. каквото докопа. Играчки има всякакви.. топка, животинчета.. меки, твърди.. не и не.. Предпочита си чистото месце :) Сигурно ще премине.. като поотрасне.. ако мислите, че няма да премине и имате решение моля ви кажете го докато още всичките ми части са си на място  :huh:
За сега  :wub: от нас и ни стискайте палци, че в петък сме на преглед за гъбичките да видим накъде отиват  :(

:wub: :wub: :wub:

#3847 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 06:45 AM

GlupavoMoe :meche:, гризкането ще престане като си смени всички зъбчета, но това не значи, че трябва да спираш със забележките. Може и да пляскаш леко по муцунката, съпроводено с НЕ! Забележките не бива да спират, това си е твое задължение, докато започне да изпълнява безпрекословно. Рудо скоро ще стане на година и все още си правим забележки и корекции, защото "глухотта" му е пословична, чува избирателно и понякога ме вбесява, особено когато бързам :yahoo:!
А повръщането, ако е инцидентно и не продължи, ако след него няма промяна в изпражненията, и аз не мисля че е проблем. Кокерите просто имат чувствителен стомах, а са лакоми и не подбират какво поглъщат и после повръщат. А относно коша за боклука tigyrcho, и ние имаме с педал. Рудо просто го "тръшка" на земята и капакът се отваря и... "пей сърце"!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3848 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 07:14 AM

Леле, щом Рудо се е научил да се "доричка" с коша,...  :blink:
Незнам, какво вие спасението. В крайна сметка там държите най-вкусните неща на земята и за него е пир  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3849 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:33 AM

;D! Ами, затискам го от горе с друга кофа с плътно прилепващ капак и така. Въобще това ЧУДО Рудо ме учи да бъда изобретателна и предвидлива за всичко. Тоалетната хартия трябва да се откъсва до рулото, без да виси, защото после я намирам цялата развита по земята. По масата в кухнята нещата трябва да са към стената, на недостъпно за него разстояние, защото ще си намериш цигарите, GSM-а, парите и ... каквото се сетиш, разпертушинени до неузнаваемост. В стаите, по ниското, не трябва да има НИЩО, за което да се ядосваш после, всичко е на високо. Любопитна и лакома сврака :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3850 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 07:38 AM

И Памела разпердушинва каквото и се набие в муцката, ама го прави само в мое отсъствие. Предполагам, че е някаквъв вид израз на страх от самота, но не съм сигурна. Или пък просто все трябва да има нещо в устата  ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема