Кокер спаньол
Публикувано: 25 October 2007 - 02:05 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 October 2007 - 05:45 PM
Публикувано: 25 October 2007 - 09:08 PM
Сега празнувахме на тате рожден ден в едно завдение и като се прибрахме я заварих до вратата и скимтеше и още не мога да я успокоя и я гушкам.. ама нали е бебе нормално е явно..
Хайде за сега :wub: драги дългоушковци и да не се предаваме, че гледам вече има подфорум за хъскита дано си извоюваме и наш B)
:wub: :wub: :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 06:48 PM
Публикувано: 26 October 2007 - 07:33 PM
GlupavoMoeMeche,щом се върнеш у дома,не бързай да се радваш или успокояваш малката още от вратата.Така само й показваш,че наистина е имало от какво да се страхува и следващия път, когато те няма тревогата й ще бъде по-голяма.Достатъчно е да я погалиш и поздравиш здържано(знам,че е трудно).След като са минали няколко минути и кучо се е поуспокоил,тогава гали и се радвай.Всичко е по-подробно обяснено в темата "страх от самота",прегледай я ако искаш.Нищо,че е бебе, възпитанието от самото начало е много важно за щастливия ви съвместен живот в бъдеще. :blink:Успех с бебоците!Ех,че ми липсва.. :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 07:51 PM
Исках да споделя нещо с вас като влязох във форума. Нещо, което видях днес и което буквално ме потресе. Е, сега като прочетох горните постове, може да се каже, че има връзка и с тях.
Сутринта видях една жена, беше извела кокера си, той се рееше като свободен електрон, без каишка. Вече наближаваха да пресичат и той се щураше напред-назад към колите. Тя го извика, показваше му каишката, той естествено не дойде, тогава тя го докопа и с рязък удар с крак отгоре върху задницата го залепи за земята и като му се караше ядосано го завърза. Гледах и не вярвах на очите си, беше много злобен удар. Възможнво ли е това? :o
Публикувано: 26 October 2007 - 08:43 PM
Цитат
Инспектор Дюдю,да с възрастта кучето улегва,но ако не можеш да го контролираш в пуберитета най-вероятно няма да можеш и по-нататък.A не върви да чакаш да престарее,че да се кротне ^_^Естествено трябва да имаме реалистични очаквания и да не се надяваме,че едно бебе ще изпълнява всичко. ;)
Публикувано: 26 October 2007 - 10:01 PM
За някои кучето е просто прищявка, показност, запълване на свободно време.
И аз съм виждала подобни случаи с ам. кокерка, която беше много лошо гледана от стопаните си и най-вече от дъщерята (тинейджърка), която я биеше, риташе ,затваряше по терасите , защото била мръсна, а грам не се сещаше, че просто трябва да я изкъпи например.(а тя беше много миличка и въпреки всичко я обичаше)
За щастие сега кучето има втори стопани, които се грижат и я обичат много, предишните се върнаха в Русия, която им е родна страна.
Относно пубертета и начина на възпитание, мога да ви споделя, че след първите две разгонвания вашата Нара ще стане ново куче, просто женски кучета променят драстично поведението си след настъпването на тези хормонални промени.
Моите кокерки са били все дами и мога да кажа че не съм имала никога проблем
с непослушание, а и като вземем впредвид че това е ам.кокер, няма какво повече да се каже от това, просто си имаме страхотни кучета, това е.
Е, бебешкия период бързо отминава, вярно че ни правят на луди , ама после като пораснат пък ни се иска да лудеят.
Публикувано: 27 October 2007 - 08:23 AM
Тая сутрин с триста зора му наврях на Хардунци таблетка и половина Дронтал + за черволяци, та да видим после на разходката какво ще излезе. Дано нищо. От както сме в София с Харди се страхувам от повече болести, отколкото преди като си живееше в Луковит. Тук пред блока има плъхове, но не като нашите там - чисти и хранени само с житце, а направо мръсни мутанти. Освен Лепто кой знае какво още разнасят. Тук е мръсно навскякъде и има твърде много улични кучета, които макар досега да не забелязвах чак толкова имам чувството че са различни всеки ден тук около блока. КОй знае и те милите какви болести имат и няма кой да им помогне. Има адски много стъкла - счупени навсякъде и разходката е доста ограничена за някои места от съображения за сигурност. София е едно мръсно петно. Досега не се бях замисляла изобщо за това. В Луковит може да е малко, но е чисто, тревата се коси в градинките и хората не си хвърлят стъклата през прозореца и боклука също. УЖАСНО Е ТУК. :angry:
Тук всяка (почти) градинка пустее пълна с боклуци, неокосена трева и плъхове, кърлежи и кой знае какво още. Уж чистим около блока 2 пъти годишно, но пак е пълнбо с боклуци. Ейййй и фасове навсякъде, аз съм пушач, ама си хвърлям фаса там, където ще го изметат, а не в тревата да гние цифра време. Много неприятно. Адски.
Да не говоря какво има около кофите за боклук - стъкля и боклуци всякакви. Не трябваше да слагат кофи за разделно събиране като няма завод, а и тези кофи за стъкла, които са са много опасни и около тях винаги има купчини стъклени остриета. Освен кучета има и деца :drugarche:

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 27 October 2007 - 01:27 PM
Сега му наготвих малко патешко с моркови + черно хлебче и се облизва доволно. Чистих косми цял предиобед и пусках прахосмукачка и така всяка седмица. У нас е с килими навсякъде и пълзя с едни мокри парцали да събирам косморляците му. Не се оплаквам. Искахме да ходим на Витоша, ама в това "прекрасно" време се задоволихме с 25 мин. разходка с дъждобранището. Очаквам включване за следобяда и Северния парк. Ако има някой от моя район да се обажда да се водим по разходки в почивните дни.

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 27 October 2007 - 02:02 PM
А снимките са страшни!

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 October 2007 - 08:07 PM
Публикувано: 27 October 2007 - 09:09 PM