Цитат
Кокер спаньол
Публикувано: 23 November 2007 - 11:22 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 01:19 PM
samotnata,и ние сме имали тези мистериозни сърбежи.Не са гъби,няма обриви.Появяват се веднъж-дваж в годината.И докато се опитваме да открием причината -изчезват.Една от теориите на нашия лекар е че може да е нещо свързано с хормоните.Особено като се има предвид,че Голди постоянно кара фалшиви бременности(за това съм се решила на кастрация само да се възтанови сега и да укрепне)Четох нещо за "естроген зависима дерматоза".Абе незнам.Може и да е случайно,но забелязах,че и в двата последни случея сърбежите затихнаха след като давах Петнил.Може да опиташ-това е хранителна добавка за кожа и козина,няма да навреди дори напротив.Успех!
Публикувано: 27 November 2007 - 02:05 PM

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 27 November 2007 - 02:25 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 02:46 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 03:02 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 03:44 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 05:21 PM
Ето Ви малко снимчици и от нас, от изложбата станаха с много лошо качество и затова само една :P но има и направени днес.

Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM
Билянка, възможно ли е някакъв препарат у вас да дразни Сара? Нещо, с което миете? Аз така смених Доместос с Мистър Пропър, Мистър Пропър с Медикс. И накрая подобни дразнения изчезнаха. Медикса бил с най-ниско съдържание на ...незнам си к'во си - подобно на белината май. Та да не е от нещо подобно дразненето. Или някакъв ароматизатор за въздуха... неща, които ние не забелязваме. Аз съм на мнение да не предприямате лечение със силен медикамент. Чарли си замина от многото лекарства и затова съм може би предубедена и направо ужасена от подобен ход. Лекарствата много сериозно и невъобратимо увреждат телцето, черният дроб, бъбреците. Поизчакайте малко, пробвайте нещо друго, шом не е наистина наложително подобно лечение.
Дано всичко мине. И за Сара и за Голди. Прегърнете силно и нежно момиченцата от мен.
Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 08:04 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 08:14 PM
За Сара, знаеш, не са хормони, тя е кастрирана. След кастрацията едни такива сърбежи се махнаха. Не са препарати, аз имам 4 животни у нас и след като измсия с препарат /което се случва рядко/ задължително минавам два пъти с вода само. Щото пък котката постоянно се ближе. Не позлвам нищо друго, нито ароматизатори, че даже и дезодорантите само в коридора се пръскат. Тя лятно време получава такива сърбежи, нашата докторка каза, че няма точна причина, много кучета правели така лятото. АМа сега е зима. Не съм съгласна с кортикостероидите и сега само си правим забележки, че се ближе и чеше. Мен ме съмнява жлезата, ама ще правим още консултации. ДО тогава - само витамини ще гълтаме.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 November 2007 - 09:06 PM
Аз едва сега отварям тук, защото и ние сме с проблем и само наблюдавам Рудинцето. В неделя му се разреди акото и го оставих на малко сухар и водичка. В понеделник отидох на работа със свито сърце. От там се обадих на нашия вет в Шумен да го питам какво да правя. Той ми даде някои напътствия, но каза че е най-добре да го заведа. Като се прибрах, какво да видя - изпражненията съвсем редки и с кръв :'( - откачих! А той жизнен и енергичен за сто кокера. Намерих кола и - в Шумен! Измери му температурата, беше със 7 градуса повече от нормалното. Каза, че е вирусен ентерит, от рода на парвовирозата и добре, че е ваксиниран...Набоде го с антибиотици, витамини и още нещо, а аз бях полужива и трябваше да укротявам 15кг енергия. Днес беше на глад и водичка, но от обяд полекичка започнах да го захранвам със сухар и чай от лайка, защото сутринта си повърна лекарствата, които му дадох на гладен стомах. Единият антибиотик е Синулокс - 2 пъти по табл. и половина и Енрофлоксин - 1път по табл. и половина. Днес въобще не е акал, то няма и какво - с тоя глад. Но аз все го дебна и дори се чудя дали тази вечер да не го оставя да спи при мен??? В сряда сме на контролен преглед. Това е при нас :mazohist:!
Публикувано: 27 November 2007 - 10:41 PM
Аз.. се налага да замина за Стара Загора и да поживея там.. до март месец сигурно. Ще се върна за празниците и после още веднъж два пъти ама Киарка ще ми липсва ужасно. Колко е пораснала само. Не я видях 1 ден и на другия ми се стори страшно голяма. Дано нашите дойдат на гости след 1-2 седмици, че да ми я докарат. Стига с лошите постове.. от сега нататък ви желая на всички само хубави неща да имате да пишете.. а мен докато ме няма само ще чета.. До скоро кокерчовци и бъдете здрави.. много целувки от нас
Публикувано: 28 November 2007 - 09:27 AM
@samotnata: А чували ли сте нещо за невродерматомикоз? Една позната имаше нещо като руски пинчер ли и аз не зная какво и той имаш невродерматомикоз и от нервички се чешкаше и никога нямаше видими последици от това като струпеи и т.н., гъби и разни ми ти. Не зная възможно ли е това да е при вас. Като ти гледам кучерланката има страхотна козинка. Намачкай я от мен :)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 28 November 2007 - 10:03 AM
Рудо, пожелавам ви от сърце да не е нищо сериозно! Бързо да оздравява Рудито!

Публикувано: 28 November 2007 - 10:12 AM

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]