Кокер спаньол
Публикувано: 28 November 2007 - 11:28 AM
направо незнам ...
Публикувано: 28 November 2007 - 11:39 AM
Харди, възможно е, тя нали е страдала много преди да я намерим, може и нервите да не са добре. Иначе не дава признаци да й има нещо, спи разплута на възглавницата ми /за справка аватара/. С нас си е през цялото време, сама не остава вече. Не се вижда вече с други кучета, че да се скарат... не знам от какво може да е стреса.
Жужолинке, това е голям проблем. Потърси адекватна лекарска помощ /не от педиатрите дето веднага ще ти кажат да разкараш кучето/ Допитай се и до ветеринарните лекари.... попитай хора с опит.... направи каквото можеш, че да остане бебока вкъщи.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 November 2007 - 12:51 PM
Цитат
направо незнам ...
В медицинска академия правят посевки, на тях се определя от какво е алергията - в случая вече знаете, после на Янко Сакъзов се изготвя на тази база Серум, който се бие като инжекция това е лечение в рамките на 3 или 5 години. Имах приятел с много тежка алергия, водеща до задушаване от кихане - сега е излекуван по този начин. Дано успеете, но процесът отнема време. Страшно ви съчувствам. Ееехххххх.
Дано и Рудо се оправи, много болни тия дни дечицата бе. Стискам палци за всички. Явно нещо броди.
Публикувано: 28 November 2007 - 03:52 PM
jujolinka, не знам какво да кажа... Дано наистина с помощта на лекарите (независимо дали хуманитарни или ветеринарни) успеете да задържите кученцето и да не страда детето! Преди време пробите за алергия ги правеха само на деца над 4 годишна възраст, дано сега да са се развили и променили нещата :(. Ех, защо не можеше само да се радваме на съкровищата си - двукраки и четирикраки, без да страдат и те, и ние...

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 28 November 2007 - 05:49 PM
Ира, как е малката? Дано вече да е по добре. Ако е наистина вирус, то просто нямам думи как мутират тези гадове, дано лечението да е адекватно.
jujolinka, за вас нямам думи... Сигурна ли си че е от кучето, провери го, не разчитай само на педиатри, как то казва samotnata, за тях все кучето е виновно. В какво се проявява алергия?
Публикувано: 28 November 2007 - 06:33 PM
Ира, пиши как е Голди, че се тревожим!
Публикувано: 28 November 2007 - 07:22 PM
Сега бяхме на разходка и наш'та лудетина като каза,че ще бяга и няма да слуша и край...чак до вкъщи си дошла сама пущината...детето бяга и реве и вика и изобщо не гледа ,че ще я сгазят колите.Много се изплаших и Рафка яде шамари :Абе, ти чуваш ли ме?!: :gnqv:.
Дано да мине всичко ,щото не искам да я махам.Толкова си я обичаме. :kuchence:
Публикувано: 29 November 2007 - 11:37 AM
Много,много благодаря на всички,които изпратиха положителната си енергия и мисли към нас!Не знам за Голди, но на мен много ми помогна!
За всички болнички душици и най-вече за техните хора - дръжте се;мисля за вас и ви желая много бързо оздравяване! Целувки и много гушки от нас!
Рудо,не се тревожи(знам,че не е лесно)-реагирала си навреме,кучо има диагноза и е на лечение,направила си всичко възможно,въпрос на няколко дни е да се възтанови напълно и пак да те побърква от лудории.Аз се поддадох и взех Голди да спи при мен -по-спокойно ми е като ми диша в ухото ;D после като се пооправи не знам как ще се разберем обаче.
Публикувано: 29 November 2007 - 11:45 AM
На останалите още стискаме палци.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 November 2007 - 12:03 PM
jujolinka, сигурна ли си ,че алергията е от кучето.Тестове за алергия все още не се правят на малки деца.Това е не заради друго ,а защото може да дадат нереални и подвеждащи резултати.Сигурна съм в това,защото племенника ми ,който е на 5 години и половина има някакъв алергичен проблем и го водиха по какви ли не лекари и професори тук и в София.Единственото,което препоръчват е да се изключат от менюто всички възможни алергизиращи храни и напитки и изписват хапчета на основата на хистамина.Казват,че е възможно алергиите ,които се проявяват толкова рано да се израстат с времето.
Последните изследвания сочат,че противно на предишните схващания животът със домашен любимец по-скоро предпазва от алергии отколкото да ги предизвикват.Виж тази статия Алергии и домашни любимци
Много интересен материал по темата"Болест ли е алергията" имаше и в "National Geographic" броя от Май 2006.Там също се обръща внимание на това,че контактът с животни помага на децата да изградят имунитет към алергените.
Не е нужно веднага да мислите за раздяла с Рафи.Първо се убедете,че тя е причината.Наистина ще бъде много тъжно ако се наложи това.Стискаме палци!
Сега се сетих и за една истинска история на наши приятели от преди доста години.Детето им имаше астма с тежки пристъпи.Водиха го къде ли не,накрая в отчаянието си стигнаха до Ванга.Тя им казала да си всемат рошаво кученце и да оплетат елече на детето от него.Взеха му коли.Майката разказваше как като довели кутрето детето се прозяло и кучето се прозяло, детето кихнало и кучето кихнало.Оставили ги да се боричкат и играят ,да спят заедно.И така лека полека пристъпите затихнали,били вече съвсем леки.Оплели и елече от събраните космарлаци ка кучо. ;D Абе знам,че звучи нереално ама живота е шарен!
Публикувано: 29 November 2007 - 01:37 PM
Публикувано: 29 November 2007 - 03:56 PM
Публикувано: 29 November 2007 - 05:08 PM
Ира, радвам се за моимченцето ти. Нека бързо се оправя. И Рудо също да оздравява и да се разведри отново форумът с весели неща за кутретата. :kuchence:
Публикувано: 29 November 2007 - 06:48 PM
Днес не ходихме на лекар, защото аз съм болна от грип с 39 температура и едва стоя. Обадих се на вет по телефона. Обясних му, че Рудо вече е добре, всичко си е както преди. Аз продължавам да си го наблюдавам.
Публикувано: 29 November 2007 - 07:45 PM
Ira, страхотен линк прати, добре че е в бг мама, нека повече майки да го прочетат, че все домашните любимци бяха виновни за всичко! :blink:
jujolinka, така и не ми отговори как се проявява алергия. Стискам палци да не от кучето!
Публикувано: 30 November 2007 - 07:43 AM
Жужолинка, в какво се изразява алергията на малкия? Моят син когато беше 3 годишен прояви алергия към котки. Баща ми има 4-5 котки в двора и нашият като ходеше да играе, се връщаше с подути очи и обилна хрема. Всичко това отзвучаваше след прием на алергозан, а по-късно и от самосебеси. Успоредно с това му взехме куче и хамстер. Интересно, че към тях не проявяваше такава алергия. Чувствителността към котките си остана, но в значително по-мек вариант. Дано да се оправи, човечето! Но вие имате Рафи отдавна. Възможно ли е толкова късно да се прояви алергия към кучето? Синът ми получаваше и обструктивни пристъпи и естествено докторите ме посъветваха да махнем животните. Детето се разплака, а аз се заинатих, защото тези пристъпи ги получаваше и като ходеше на градина, а ги имаше и преди животните. Борихме се и се лекувахме дълги години - до 7-мата, когато всичко приключи. Но аз продължавам да съм убедена, че не беше от кучето и хамстера.
Публикувано: 30 November 2007 - 10:17 AM
Ето така се лекуваме - с големи количества любов! :PИ е най-добре ако се е наместила между мама и тати!
Публикувано: 30 November 2007 - 12:31 PM
Публикувано: 30 November 2007 - 02:04 PM
Ха-ха - говориш за бебешка козина, все забравям,че сте доста по-малки от нас. :blink:На Голди бялото жабо на гърдите се разхубави и започна да расте след годинката.Я виж аватарите ни ;D стават все по-еднакви. :OK:
Публикувано: 30 November 2007 - 02:21 PM