Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4141 Потребителят е офлайн   KRISI_BABY Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2007 - 12:23 AM

Леле колко много сме испуснали с Рики.По темата с рязането на опашките немога дакажа много,защото не знам закона за първи път чувам че има такъв.Но мисля че всяко едно куче е еднакво игриво и красиво с или без опашка.Рики го взехме с рязана,но невиждам да не си играе или да е болен или нещо друго а си е като всяко друго куче.Пък и аз не съм го взела само да си седи в къщи за украшение,а за да ловува с приятеля ми понеже това си му е в кръвта.То заради такова опитовняване много от кокерите са загубили смоята способност за лов.Незнам всеки си има свое мнение по вупроса,но това е моето.Така,че с или без опашка кокера си е кокер,както бсяко друго куче. 

Впрочем ние вече сме на 6 месеца или на половин година и не сме бебета :->) :->) :->) днес ги навършваме. :yahoo: :yahoo:Много цвлувки от нас :wub: :wub: :wub:

#4142 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 December 2007 - 12:35 PM

Чл. 177. (1) Забранява се:

1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:

а) рязане на опашка;

б) рязане на уши;

в) изрязване на гласни струни;

г) отстраняване на нокти и зъби;

2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;

3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;

4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци

взето от тук

Така, значи тук не е тема за обсъждане на жестокостите към животните като цяло. Всички сме съгласни, че положението в България с бездомните животни и животните като цяло не е никак розово, има си теми за обсъждането им.
После никой не е споменал, че кокер с рязана опашка е по-малко кокер, по-малко куче, че играе по-малко или е по-малко го обичат. Тук става дума, че това се прави на 3 дневна възраст, БЕЗ упойка, и тях ги БОЛИ. СТава дума, че ако вие имате кокерче с опашка вече нямате избор и НЕ можете да я отрежете. По този начин също се намалява жестокостта към животните. Някой от вас случайно пък да е минавал през форума ветеринарен кабинет, където имаше тема, как едно бяло боксерче починало докато му купират ушите? И после ми обяснявайте, че боксерите не били хубави с уши. За мен са си хубави, вашето мислене е по-различно, ами време е да го промените.
Та айде да спрем с темата, щото хем е безсмислена при наличието на закон, хем я има и в друг раздел... Просто ако някой се сдобие с кокерче с опашка да знае, че е жестоко да я реже и е забранено със закон. И чрез отрязването й става престъпник, нарушил закона.

И сега е време да си поговорим за кокерчетата, а не за техните опашки. Виждам някои растат, вече не са бебета... Останалите как са?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4143 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2007 - 01:09 PM

И аз съм си надупчила и ушите и пъпа - последното с пресен спомен от преди две години - нищо не усетих, а и решението си беше мое! Подобни сравнения са повече от безсмислени. Като сте си взели кокерчетата без опашка, както и аз моето - добре, но като е с опашка и вие сериозно да го заведете да му я одрежат... :o :rolleyes:
Колкото до скопяването - разбира се, че е  с упойка - животно като прасето може да те убие, ако пробваш без. И четирима мъже трудно могат да удържат такъв звяр като се разбеснее. Моето куче също е кастрирано - дали с упойка или без й изрязваха всичко от корема? :huh: А и от това й зависеше животът!!! От това да окълцаш външния вид на животното и то когато е забранено??? Законите са за това, защото мозъкът на хората не винаги е достатъчен. Като на тридесетина дена да откъснеш кутренце от майка му! :huh:

#4144 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2007 - 03:47 PM

Честито шестмесечие на Рики, да е жив и здрав и много ловни постижения да има!

За съжаление , някой погрешно е разбрал написаното за копировката на опашката, никой не е казал че в единия случай кучето се чувства по малко куче.Ами в крайна сметка и самотната и диана, са написали и дали достатъчно факти за нещата, който не иска да вземе впредвид тяхното мнение, да си прави каквото иска, в крайна сметка не можеш насила  на някои който не иска да дадеш нещо полезно нали?
За тези които са си взели кученце вече с купирана опашка, все пак трябва да са получили отговор за това от човека които им е го дал, нали?
За съжаление хората са масово неинформирани относно отглеждането на кученце, ако очаквате някой човек на улицата да ви даде, достатъчно квалифициран съвет, много се заблуждавате.
Надявам се да се сложи край на този дебат, той е абсолютно безполезен.
Хайде да поговорим за коледните подаръци, идва такъв хубав празник, а най хубавото е че ще има и подаръци, както за нас , така и за нашите любими кокери.
Кой с какво мисли да зарадва кучето си за празника - играчки, вкуснотиики, .... :yahoo:

#4145 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 December 2007 - 04:36 PM

Ох, ние първо се надяваме тези празници да ги изкараме здрави, че Сара миналата Коледа беше с яка и зашит клепач /който си спомня знае за какво иде реч/. Та на първо време сега се пазим здрави.
Аз за Коледа няма да съм до мойте две добичета /кучето и мъжО/ но ще им нося чужбински подаръци /предполагам в Истанбул имат зоомагазини/. Надявам се нещо интересно да намеря там.

Иначе Сара ще получи доза от свинското по Коледа, някоя и друга играчка, пуловерче, надявам се, и много вкусни нещица, които още не съм измислила. А за нова година може би и пътуване ще получи.
User's Signature

#4146 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2007 - 04:56 PM

Здравейте приятели и дългоушковци сладки!Радвам се ,че темата за опашките се смени с много по приятна тема :blink:Аз на Томи миналата седмица му направих новогодишния подарък.Поръчах му от София кожено палтенце и светещ нашииник.И от двете неща съм доволна в това студено време се прибира сух и затоплен ,а нашииника е удобен защото вечер като го пуснем за малко се вижда къде е, свети с приятни мигащи червени светлинки!Малко сме като дядо Коледа ,само ни липсват звънчетата ;D ;D.Другата неделя сме пак на фризьор и след това ще сложа снимки да го видите :wub: :wub: :wub: на всички
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4147 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2007 - 10:07 PM

А така, да сменим темата и да говорим за по приятни неща.
Diqna_Stoicheva, чакам да качиш снимки и с новото палтенце, а как то казваш че и кожено, много фешън ще е Томката!  :yahoo:
И при нас май ще има доста подаръци по празници, преди Коледа ще имаме един рожденик, който никога не се е разминал без торта, за другите подаръци още има време да помисля, при нас нали всичко върви по две, та каквото на единия, такова и на другия.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4148 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2007 - 10:40 PM

Аз мисля да подаря на Рея за коледа една каишка,рокова с 2 години гаранция,дано изкара по дълго,защото последната,която и взех се разглоби при една разходка.Харесала съм и също и един светещ нашийник.Обаче като стане 00:00 часа на нова година едва ли ще и бъде най-приятниятния момент.Като започнат гърмежите незнам какво ще правиме :o .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4149 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 12:38 AM

Страхотно подаръци сте намислили, а някои и вече поръчали, ето линк към сайт за поръчки, където нещата се изпращат или по-куриер или чрез пощите.

http://www.bg-pet.com/index.htm

Мисля, на Дианчето Стойчева светещия нашийник и палтенцето са от там.
Наистина е удобно, особено когато няма наблизо такива магазини, които да предлагат добро разнообразие от аксесоари и прозводители.
На нас част от подаръка ни са каишки Rogz, те са ни любимите, харесала съм си две разцветки, но за жалост ще изчакам за тях, защото тук ги няма налични, а и в този сайт също, иначе съм и харесала едно легло за градина.
А ето и сайта на фирмата производител Rogz ,страшно е весел и цветен.
http://www.rogz.com/home.htm

#4150 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 10:12 AM

Наистина от там ги поръчах ,тука при нас няма такъв голям избор и доставката е по куриер. :blink:Харесала съм му и автоматичен повод на Flexi-8м днес ще му го поръчам и приключваме с подаръците за Томи :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4151 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 02:44 PM

:blink:Ние ще заведем пиколинка на почивка за четири дни между празниците. Открих великолепно място близо до Банско - хубав хотелски комплекс, ограден от ппрекрасни гледки :Танц:. И най-прекрасното му е, че ще ни приемат с Кора на драго сърце. Без нея всъщност нямаше и да ходим. Никога не съм виждала смисъл да "почивам" без нея :(
За продуктите на рогз мога да ръся само суперлативи - мноооого съм доволна и от поводи, и от играчки и от постелки... Всичко е супер качествено и издръжливо, дори при сериозно пране. Могат да ме вземат за рекламно лице!!! ;D

#4152 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 08:43 AM

Здравейте на тези които ме помнят бегло, но никакво време не ми оставя да седна да прочета целия форум(от147 страница) непосилно е за мен, защото това учене ми изпива силите и времето. Искам да поздравя всички студенти - настоящи и бивши за този празник - 8-ми декември. Имате много поздрави от Чара. Тя скоро ще навърши 6 годинки, ама лудостите нямат край. Хайде желая ви всичко най-хубаво! :kuchence:
:Танц:

#4153 Потребителят е офлайн   dadli2005 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски Булдоци !

Публикувано: 08 December 2007 - 09:40 AM

Привет на всички!
  Има една госпожа от гр. Сопод ,която се гаври с породата Кокер Шпаньол.
Пуснала е обяви по сайтовете и когато отидете, виждате  улични помяри.
Продавала Кокер .
Бягаш от работа,Пътуваш 120 км. за да видиш,как една луда иска пари
за помяри ,който кръстила Кокерчета.

Внимание!

#4154 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2007 - 11:03 AM

dadli2005 Ми то заради това са има Български клуб кокери.като искаш кокер шпаниол се свързваш с тях и получваш информация или помощ при закупуването на кокерче,а не обикаляш страната на сляпо.Още повече не е уместно да наричате кучетата"помяри".Едно,че не е написано правилно и второ във форум като този никой няма такова отношение и не би употребил такава дума за безпородно куче.Успях в намирането на куче.Като гледам имате доста разнообразни интереси относно породата на бъдещия ви домашен любимец .

Привет на всички и от нас.Честит празник на samotnata.Желая ти много здраве, щастие ,успехи и безпроблемно вземане на изпитите :palec: Весело изкарване довечера

#4155 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 December 2007 - 01:06 PM

Еми докато има хора, които търсят "евтинджака" вместо качеството, ще си обикаляте страната. Само не така за горките кучета, които не са виновни, че са такива, каквито са.

Мерси Мише, и аз поздравявам всички празнуващи, имаше още тук сред нас. И всикчи, които са били празнуващи, защото според мен няма бивш студент, има само ученолюбиви хора. Успех на всикчи. Сара е тази, която ще намаже най-много от празника. Деня й започна с вредните 30 мл млекце /стискам палци да не се разповръща/ и половин палачинка.  ;D
User's Signature

#4156 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2007 - 01:45 PM

dadli2005, то да беше само тя, има мноооого такива и в села и в по малки градчета, за съжаление.  :(  Женските раждат непрекъснато, един господ знае от кои мъжки, гледат ги като стока, а кой оживее от бебетата значи е късметлия.  :( Кученцата не са виновни милите, те хората са за пребиване.  :angry:
Честит празник на всички студенти и от нашата глутница!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4157 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2007 - 11:13 PM

къде се загубихте всички?Приготвяте ли се за празниците?Ние вчера направихме 5 месеца.Още не мога да се справя с проблема с пиратките.Какво ли не опитах и мисля,че няма шанс Рея да преодолее страха от гърмежи :'( .Много жалко.А като знам какво идва на нова година...
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4158 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2007 - 11:18 PM

Къде се загубихте всички?Ние вчера наравихме 5 месеца.Но не можах да се справя с проблема с пиратките.Какво ли не опитах и не става :'( .а като знам какво я чака на нова година..
User's Signature

#4159 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2007 - 11:48 PM

Честитки за 5 месеца! Да е жива и здрава малката! А за гърмежи, какво да кажа, това е сериозен проблем. Какво точно правиш ти в случая, когато се гърми, как реагираш?
User's Signature

Качена снимка

#4160 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 December 2007 - 08:21 AM

Честити 5 месеца на Рея от Рудо и мен :wub:! Голяяямо момиче да стане, здравичко и послушничко ( горе-долу) :P! А за гърмежите - и аз не знам какво да те посъветвам! Миналата Нова Година Рудо беше бебе и не реагира никак на пиратките и другите глупости. Но имаме един съсед ( в къща ), който с повод и без повод си пуска фоерверки и пиратки. Рудо се изнася тихичко и се скрива в неговата стаичка, като дори бута с дупе вратата да се затвори и си кротува там докато свърши данданията. Не трепери, нито скимти. Понякога, когато първият звук е много силен, сърдито лае. Това мога да разкажа, а след Коледа и Нова Година - повече. Незнам как ще реагира, когато всички започнат масово да гърмят?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема