Кокер спаньол
Публикувано: 06 December 2007 - 12:23 AM
Впрочем ние вече сме на 6 месеца или на половин година и не сме бебета :->) :->) :->) днес ги навършваме. :yahoo: :yahoo:Много цвлувки от нас :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 06 December 2007 - 12:35 PM
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;
в) изрязване на гласни струни;
г) отстраняване на нокти и зъби;
2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци
взето от тук
Така, значи тук не е тема за обсъждане на жестокостите към животните като цяло. Всички сме съгласни, че положението в България с бездомните животни и животните като цяло не е никак розово, има си теми за обсъждането им.
После никой не е споменал, че кокер с рязана опашка е по-малко кокер, по-малко куче, че играе по-малко или е по-малко го обичат. Тук става дума, че това се прави на 3 дневна възраст, БЕЗ упойка, и тях ги БОЛИ. СТава дума, че ако вие имате кокерче с опашка вече нямате избор и НЕ можете да я отрежете. По този начин също се намалява жестокостта към животните. Някой от вас случайно пък да е минавал през форума ветеринарен кабинет, където имаше тема, как едно бяло боксерче починало докато му купират ушите? И после ми обяснявайте, че боксерите не били хубави с уши. За мен са си хубави, вашето мислене е по-различно, ами време е да го промените.
Та айде да спрем с темата, щото хем е безсмислена при наличието на закон, хем я има и в друг раздел... Просто ако някой се сдобие с кокерче с опашка да знае, че е жестоко да я реже и е забранено със закон. И чрез отрязването й става престъпник, нарушил закона.
И сега е време да си поговорим за кокерчетата, а не за техните опашки. Виждам някои растат, вече не са бебета... Останалите как са?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 December 2007 - 01:09 PM
Колкото до скопяването - разбира се, че е с упойка - животно като прасето може да те убие, ако пробваш без. И четирима мъже трудно могат да удържат такъв звяр като се разбеснее. Моето куче също е кастрирано - дали с упойка или без й изрязваха всичко от корема? :huh: А и от това й зависеше животът!!! От това да окълцаш външния вид на животното и то когато е забранено??? Законите са за това, защото мозъкът на хората не винаги е достатъчен. Като на тридесетина дена да откъснеш кутренце от майка му! :huh:
Публикувано: 06 December 2007 - 03:47 PM
За съжаление , някой погрешно е разбрал написаното за копировката на опашката, никой не е казал че в единия случай кучето се чувства по малко куче.Ами в крайна сметка и самотната и диана, са написали и дали достатъчно факти за нещата, който не иска да вземе впредвид тяхното мнение, да си прави каквото иска, в крайна сметка не можеш насила на някои който не иска да дадеш нещо полезно нали?
За тези които са си взели кученце вече с купирана опашка, все пак трябва да са получили отговор за това от човека които им е го дал, нали?
За съжаление хората са масово неинформирани относно отглеждането на кученце, ако очаквате някой човек на улицата да ви даде, достатъчно квалифициран съвет, много се заблуждавате.
Надявам се да се сложи край на този дебат, той е абсолютно безполезен.
Хайде да поговорим за коледните подаръци, идва такъв хубав празник, а най хубавото е че ще има и подаръци, както за нас , така и за нашите любими кокери.
Кой с какво мисли да зарадва кучето си за празника - играчки, вкуснотиики, .... :yahoo:
Публикувано: 06 December 2007 - 04:36 PM
Аз за Коледа няма да съм до мойте две добичета /кучето и мъжО/ но ще им нося чужбински подаръци /предполагам в Истанбул имат зоомагазини/. Надявам се нещо интересно да намеря там.
Иначе Сара ще получи доза от свинското по Коледа, някоя и друга играчка, пуловерче, надявам се, и много вкусни нещица, които още не съм измислила. А за нова година може би и пътуване ще получи.

Публикувано: 06 December 2007 - 04:56 PM
Публикувано: 06 December 2007 - 10:07 PM
Diqna_Stoicheva, чакам да качиш снимки и с новото палтенце, а как то казваш че и кожено, много фешън ще е Томката! :yahoo:
И при нас май ще има доста подаръци по празници, преди Коледа ще имаме един рожденик, който никога не се е разминал без торта, за другите подаръци още има време да помисля, при нас нали всичко върви по две, та каквото на единия, такова и на другия. ;)
Публикувано: 06 December 2007 - 10:40 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 07 December 2007 - 12:38 AM
http://www.bg-pet.com/index.htm
Мисля, на Дианчето Стойчева светещия нашийник и палтенцето са от там.
Наистина е удобно, особено когато няма наблизо такива магазини, които да предлагат добро разнообразие от аксесоари и прозводители.
На нас част от подаръка ни са каишки Rogz, те са ни любимите, харесала съм си две разцветки, но за жалост ще изчакам за тях, защото тук ги няма налични, а и в този сайт също, иначе съм и харесала едно легло за градина.
А ето и сайта на фирмата производител Rogz ,страшно е весел и цветен.
http://www.rogz.com/home.htm
Публикувано: 07 December 2007 - 02:44 PM
За продуктите на рогз мога да ръся само суперлативи - мноооого съм доволна и от поводи, и от играчки и от постелки... Всичко е супер качествено и издръжливо, дори при сериозно пране. Могат да ме вземат за рекламно лице!!! ;D
Публикувано: 08 December 2007 - 08:43 AM
:Танц:
Публикувано: 08 December 2007 - 09:40 AM
Има една госпожа от гр. Сопод ,която се гаври с породата Кокер Шпаньол.
Пуснала е обяви по сайтовете и когато отидете, виждате улични помяри.
Продавала Кокер .
Бягаш от работа,Пътуваш 120 км. за да видиш,как една луда иска пари
за помяри ,който кръстила Кокерчета.
Внимание!
Публикувано: 08 December 2007 - 11:03 AM
Привет на всички и от нас.Честит празник на samotnata.Желая ти много здраве, щастие ,успехи и безпроблемно вземане на изпитите :palec: Весело изкарване довечера
Публикувано: 08 December 2007 - 01:06 PM
Мерси Мише, и аз поздравявам всички празнуващи, имаше още тук сред нас. И всикчи, които са били празнуващи, защото според мен няма бивш студент, има само ученолюбиви хора. Успех на всикчи. Сара е тази, която ще намаже най-много от празника. Деня й започна с вредните 30 мл млекце /стискам палци да не се разповръща/ и половин палачинка. ;D

Публикувано: 08 December 2007 - 01:45 PM
Честит празник на всички студенти и от нашата глутница! :blink:
Публикувано: 10 December 2007 - 11:13 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 10 December 2007 - 11:18 PM

Публикувано: 10 December 2007 - 11:48 PM
Публикувано: 11 December 2007 - 08:21 AM