Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4161 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2007 - 09:05 AM

Дам и аз се чудя как Бижу ще реагира, тъй като на двора си имаме вече едно (доста старо) куче, което около НГ и Коледа се побърква от гърмележките, скимти, лае, скача, дори се е случвало да скъса синджира и да влезе в мазето да се скрие. Иначе за сега Жу не е реагирала по някакъв особен начин на заря и пиратки, но ще видим какво ще се случи когато гърмележките станат много много :)

#4162 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 10:41 AM

Честити 5 месеца на Рея с малко закъснение!!!  :wub: Да е жива и здрава и да прави много щуротии!  :P
За пиратките- Айра не се страхува въобще, даже им се радва. Миналата година искаше да скочи от терасата да ги гони!  :o И аз я прибрах вътре (не че щеше да скочи, ама...). Около нас пиратките са редовно явление и тя явно е свикнала.
liubka, аз сигурно ще се повторя с някой, но това, което знам за такива случаи е да не я успокояваш, да се опиташ да я заиграеш. Не знам, може би ще е по-добре някой по-опитен да каже.  ;) :izcherven:
БижУ, пожелавам ти да нямате проблеми с гърмежите. Щом досега не е реагирала, да се надяваме, че и на Нова година няма да се страхува.  ;)
А вашите кокери и кокерки ядат ли сняг? Защото Айра много го обича, като излезем имам чувството, че върви с отворена уста и поглъща всичко по пътя си...  :rolleyes: Каквато е ниска й е точно на височината на муцуната.  ;D
Много целувки на всички щуротийки и техните стопани!  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4163 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 10:46 AM

:D Ххаха дам и Бижу обича да яде сняг, но пък въобще не обича да стъпва в локви и ги заобикаля и е много смешна :) :)

#4164 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 10:57 AM

Ехх, и Айрата да заобикаляше локвите!...  ;D Тя само като види нещо мокро и - право там.  ;D Следователно белият й корем става... невероятен. Да се чудиш пясъчен кокер ли е, тъмнокафяв ли е...  :P
User's Signature

Качена снимка

#4165 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2007 - 11:54 AM

ООО, снега е най вкусното нещо на света, все едно сладолед за кучета!  ;D
Нашите също не ги е страх от гърмежи, а Blinki, ти си права, в никакъв случай не трябва да реагираме с гушкане и успокояване, трябва да игнорираме ситуацията, а най добре да отвличаш внимание на кучето, да го разсееш с нещо.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4166 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 December 2007 - 07:42 PM

спам
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4167 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2007 - 08:15 PM

Аз четох в саита за страх от гърмежи и пишеше да се правим,че не чуваме пиратките,да ги игнорираме напълно,и да заиграваме кучето,за да не м обръща внимание.Аз така и правя-щом излемем на разходка изчаквам я да си свърши работите и веднага започвам да я заигравам.Хвърлям и клечки,защото тя обожава да ги гони,давм и награди и така.Дотук добре,но чуе ли пиратки веднага започва да скимти,да бяга в някъква посока,като вид човек,тръгва по него...Вчера даже след като чу една пиратка,побягна и влезе в съседния блок с една жена,добре,че я видях,защото беше тъмно.А като е вкъщи и чуе пиратки започва да скимти и д се крие в банята.Ако някой има съвет,да каже.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4168 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 09:39 PM

:huh: ние пък си имаме краста....ЛЕЛЕЕЕЕЕ то не беше алергия, после невродермит...НАЙ-накрая станя ясно, защо кучето се чеше като побъркано  :mazohist: :mazohist: :mazohist: :mazohist: през кфо ли не мина горкото кутре, а какво ли ни очаква....  :huh:

#4169 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 December 2007 - 10:56 PM

Цитат

Аз четох в саита за страх от гърмежи и пишеше да се правим,че не чуваме пиратките,да ги игнорираме напълно,и да заиграваме кучето,за да не м обръща внимание.Аз така и правя-щом излемем на разходка изчаквам я да си свърши работите и веднага започвам да я заигравам.Хвърлям и клечки,защото тя обожава да ги гони,давм и награди и така.Дотук добре,но чуе ли пиратки веднага започва да скимти,да бяга в някъква посока,като вид човек,тръгва по него...Вчера даже след като чу една пиратка,побягна и влезе в съседния блок с една жена,добре,че я видях,защото беше тъмно.А като е вкъщи и чуе пиратки започва да скимти и д се крие в банята.Ако някой има съвет,да каже.

Като за начало си вземете ролков пород /възможно най-дългия/ и не я пускайте от него. Играйте но да е на каишка. И когато чуете пиратка и тя започне да скимти и да иска да избяга вие заковавате на място и се правите, че нищо не сте чули и продължавате да я заигравате. АКо иска да тръгне нанякъде - корекция и пак заиграване. Но без каишка, със страх от пиратки покрай Коледа и Нова година е много опасно. Следващия път може да тръгне в посока към улицата....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4170 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 December 2007 - 07:45 AM

[quote author=БижУ link=topic=455.msg310540#msg310540 d :huh: ние пък си имаме краста....ЛЕЛЕЕЕЕЕ то не беше алергия, после невродермит...НАЙ-накрая станя ясно, защо кучето се чеше като побъркано  :mazohist: :mazohist: :mazohist: :mazohist: през кфо ли не мина горкото кутре, ate=1197401988]а какво ли ни очаква....  :huhСигурно ли е, че е краста? От къде я лепна, душицата мила! Чувала съм, че е много упорито заболяване и се лекува дълго. Има ли оголени участъци по кожата, ранички и струпеи? До колкото знам тя се причинява от кърлежи, не като другите дето им се забиват в кожата, ами такива, които паразитират дълбоко в кожата. Започва от главата, около очите, в основата на ушите и после по тялото. От все сърце ви пожелавам да се оправите и да забравите бързо. Знам колко е гадно да му има нещо ( независимо какво ) на кучето ти. Успех и много  :wub: :wub: :wub:!
Моят лудньо пък като излезем на разходка, гледа да се завре в най-голямата мръсотия! Ама възможно най-калното, най-мокрото място, в което хубаво да се овъргаля :prase:! А локвите - просто ги обожава. По няколко пъти прецапва през тях и просто не мога да се справя, ако е без каишка. Примирявам се, че ще има баня и това е!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4171 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 08:35 AM

Не знам от къде я е лепнало, може да от развъдника, от който я взехме. Но определено вече си личи че е олисяла около очите, а и от дълго време вече и по коремчето и задните крачета. На нас първо но казаха, че е алергия и ще мине, после продължаваше да се чеше и ни казаха невродермит започнахме лечение с някакви като захарчета и още 2 вида лекарства ( и това ни го каза много хвален кожен лекар), после изчакахме някакво време за да видим дали ще отшуми всичко, но напротив то си продължаваше кучето да се чеше и отидохме пак при него той каза, че започваме с инжекции, решихме да си отидем до нашия си вет и той направо си започна с ново лечение. Но проблема е че тя имаше малки пъпчици, но не можеше да се взема материал за изследване и такам....Вече сме с установена диагноза и сме започнали лечението и ни остават още 3 инжекции...Аз съм сигурна, че ще се оправи :)
keep smiling :)

#4172 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 12:47 PM

Съвет - сменете доктора. При подобни симптоми се взима за изследване проа от козината и кожичката, а не се лекува ей тъй :angry:. Упорита е гадта, но с елекува. Успех ;)

Аз Чарли не съм спирала от мръсотия и локви. Като гледах, какво щастие го озаряваше докато цамбури и мете с уши из кал и шума :yahoo:... как да го спра и за какво - времето навън си беше изцяло за негово удоволствие, пък моята борба с тръните и мръсотията си я знаех после в банята :rolleyes:
А сега и с тези костюмчета,. които може да си ушиете - никакви грижи - пей сърце - само локви да има :yahoo:.

#4173 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 12:55 PM

Мдам, лечение "на око" и по самопреценка без изследване си е направо вредно. Аман от лекари, които ги мързи проба да пуснат.

А Сара ми е госпожичка. В локва не стъпва, обикаля ги, на мокро не иска да ходи до тоалетна, ако се закачи трънче вдига лапата и спира, за да ми покаже, че там има трън и трябва да го махна. Не тръгва преди да е била почистена. И като се приберем сам сама си влиза в банята и знае, че първо трябва да бъде измита. И заспива само ако е под одеало.
User's Signature

#4174 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 03:40 PM

:oАйййййй, Сара е кокерче-брилянтче в това отношение :->).

#4175 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 03:48 PM

Вкъщи е много кротка и послушна. Предполагам тормоза от преди да я намерим я е направила много добродушна и мирна и кротка. Разбира ужасно много и ни гледа все едно аха аха ще си отвори муцунката и ще каже "Благодаря ви, че ме спасихте и ме обичате, винаги ще съм ви признателна". Сутринта стоя 10 мин седнала до купичката си с вода, в която нямаше вода. Гък не каза, стои си кротко и чака смирено някой да я забележи, ч ее жадна, а няма вода. Куклата ми тя. Сега за награда ще получи пауч.
User's Signature

#4176 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2007 - 03:53 PM

Билянка да ви завиди човек/благородно де/Това моето "говедо" като вид локва и се спуска все едно не знам какво е видял ,и се започват едни спа- процедури чудо.След което много доволен от себе си скача върху мен и започва да ме блъска за да си играем.Прибирайки се вкъщи хитреца му с хитрец се научи сам да излиза от ваната и вчера какво гонене му спретнахме из апратамента :rolleyes:за чистенето после не говоря.За капак на цялата сага в 4 часа сутринта дойде и започна да ме налага с купичката си за вода по главата защото беше празна :huh:Та както казах направо сте за завиждане.Да я нагушкаш красавицата от нас.А аз продължавам да търся отговор на въпроса как уцелих най-шантавото куче ;D

#4177 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 04:12 PM

Винаги има и по-лошо. Не си уцелила най-шантавото. Аз познавам и по-шантави ;)
Сара не смее да стане от изпод одеалата ако мъжа ми не се е събудил. С мъка я измъквам в 11 на обед изпод прегръдките им за да я изведа да се изпишка, че ме хваща страх да не си пукне пикочния мехур. Ако тя стане и не се прибере веднага под завивките - значи е болна.
User's Signature

#4178 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2007 - 04:31 PM

С такова умиление четох за Сара, чак се разтопих, то и моите трътльовци могат да спят до обяд, не мога да разбера как не им се пишка де??? Но като прочетох поста на misheto7, смях се със сълзи!  ;D  ;D  ;D  Виж с купа по глава не ми се е случвало, но топка в уста да ми бутат, това е редовен номер!  ;D
БижУ, стискам ви палци, да се оправяте, ако е краста, тогава се запази с търпение, упорито е, но излечимо.
samotnata правилно го каза на liubka,  засега най-доброто решение е само повод и никъде без него!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4179 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 06:18 PM

Не, не, ти не можеш да си я представиш, една така мила, тиха, седи кротко 10-15 мин и аз си викам какво па седи сега там тва куче? тя обикновенно не седи на пода, лежи на дивана. И чак на 15-тата минута виждам зад нея паницата с вода... Толкова мило и гузно ми стана, а тя като ме видя да я взимам размаха голямата, дълга опашка и взе да се облизва. После си я нагушках и така.
Иначе топка, и въже, и какво ли не ми е навирала в уста, ама като всеки кокер, на който му се играе. Нормално.

А за повода, аз го знам от собствен опит. Сара не я е страх от пиратки, а напротив. Като ловно куче чуе ли гърмеж инстинка е да тръгне към него. Веднъж за малко да изкочи на една улица след една пиратка, един път се навря в краката на едни хлапета да я обстрелват с пиратки, а тя да лае. От тогава след 10 декември САМО на повод. Затова си купихме ролков такъв. Много е удобен. Но само по този начим съм убедена, че няма да й се случи нещо, защото никога няма да си го простя, ако стане. А когато стане ще е късно да се замислям виновна ли съм, защо не съм я обучила и какво е щяло да стане ако съм направила друго...
User's Signature

#4180 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2007 - 10:53 PM

И Рея заобикаля локвите,обаче види ли някой боклук-стиропор,чашка от кафе или нещо подобно,веднага го захапва и започва да тича като луда.Аз доста  се карам когато хапе боклуци,а тя си мисли,че искам да си играя с нея :o .А свърши ли водата в паничката,веднага я захапва и започва да я носи из стаята,докато не я напълня.Аз вече за всеки случай съм сложила още една.
Сега сме хванали някъкво разстройство и незнам от какво е.Дали защото снощи за вечеря яде риба?Днес сме само на гранули-дано се оправи.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни