Кокер спаньол
Публикувано: 11 December 2007 - 09:05 AM
Публикувано: 11 December 2007 - 10:41 AM
За пиратките- Айра не се страхува въобще, даже им се радва. Миналата година искаше да скочи от терасата да ги гони! :o И аз я прибрах вътре (не че щеше да скочи, ама...). Около нас пиратките са редовно явление и тя явно е свикнала.
liubka, аз сигурно ще се повторя с някой, но това, което знам за такива случаи е да не я успокояваш, да се опиташ да я заиграеш. Не знам, може би ще е по-добре някой по-опитен да каже. ;) :izcherven:
БижУ, пожелавам ти да нямате проблеми с гърмежите. Щом досега не е реагирала, да се надяваме, че и на Нова година няма да се страхува. ;)
А вашите кокери и кокерки ядат ли сняг? Защото Айра много го обича, като излезем имам чувството, че върви с отворена уста и поглъща всичко по пътя си... :rolleyes: Каквато е ниска й е точно на височината на муцуната. ;D
Много целувки на всички щуротийки и техните стопани! :wub: :wub: :wub:

Публикувано: 11 December 2007 - 11:54 AM
Нашите също не ги е страх от гърмежи, а Blinki, ти си права, в никакъв случай не трябва да реагираме с гушкане и успокояване, трябва да игнорираме ситуацията, а най добре да отвличаш внимание на кучето, да го разсееш с нещо.
Публикувано: 11 December 2007 - 07:42 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 December 2007 - 08:15 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 11 December 2007 - 09:39 PM
Публикувано: 11 December 2007 - 10:56 PM
Цитат
Като за начало си вземете ролков пород /възможно най-дългия/ и не я пускайте от него. Играйте но да е на каишка. И когато чуете пиратка и тя започне да скимти и да иска да избяга вие заковавате на място и се правите, че нищо не сте чули и продължавате да я заигравате. АКо иска да тръгне нанякъде - корекция и пак заиграване. Но без каишка, със страх от пиратки покрай Коледа и Нова година е много опасно. Следващия път може да тръгне в посока към улицата....

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 December 2007 - 07:45 AM
Моят лудньо пък като излезем на разходка, гледа да се завре в най-голямата мръсотия! Ама възможно най-калното, най-мокрото място, в което хубаво да се овъргаля :prase:! А локвите - просто ги обожава. По няколко пъти прецапва през тях и просто не мога да се справя, ако е без каишка. Примирявам се, че ще има баня и това е!
Публикувано: 12 December 2007 - 08:35 AM
keep smiling :)
Публикувано: 12 December 2007 - 12:47 PM
Аз Чарли не съм спирала от мръсотия и локви. Като гледах, какво щастие го озаряваше докато цамбури и мете с уши из кал и шума :yahoo:... как да го спра и за какво - времето навън си беше изцяло за негово удоволствие, пък моята борба с тръните и мръсотията си я знаех после в банята :rolleyes:
А сега и с тези костюмчета,. които може да си ушиете - никакви грижи - пей сърце - само локви да има :yahoo:.
Публикувано: 12 December 2007 - 12:55 PM
А Сара ми е госпожичка. В локва не стъпва, обикаля ги, на мокро не иска да ходи до тоалетна, ако се закачи трънче вдига лапата и спира, за да ми покаже, че там има трън и трябва да го махна. Не тръгва преди да е била почистена. И като се приберем сам сама си влиза в банята и знае, че първо трябва да бъде измита. И заспива само ако е под одеало.

Публикувано: 12 December 2007 - 03:40 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 03:48 PM

Публикувано: 12 December 2007 - 03:53 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 04:12 PM
Сара не смее да стане от изпод одеалата ако мъжа ми не се е събудил. С мъка я измъквам в 11 на обед изпод прегръдките им за да я изведа да се изпишка, че ме хваща страх да не си пукне пикочния мехур. Ако тя стане и не се прибере веднага под завивките - значи е болна.

Публикувано: 12 December 2007 - 04:31 PM
БижУ, стискам ви палци, да се оправяте, ако е краста, тогава се запази с търпение, упорито е, но излечимо.
samotnata правилно го каза на liubka, засега най-доброто решение е само повод и никъде без него! ;)
Публикувано: 12 December 2007 - 06:18 PM
Иначе топка, и въже, и какво ли не ми е навирала в уста, ама като всеки кокер, на който му се играе. Нормално.
А за повода, аз го знам от собствен опит. Сара не я е страх от пиратки, а напротив. Като ловно куче чуе ли гърмеж инстинка е да тръгне към него. Веднъж за малко да изкочи на една улица след една пиратка, един път се навря в краката на едни хлапета да я обстрелват с пиратки, а тя да лае. От тогава след 10 декември САМО на повод. Затова си купихме ролков такъв. Много е удобен. Но само по този начим съм убедена, че няма да й се случи нещо, защото никога няма да си го простя, ако стане. А когато стане ще е късно да се замислям виновна ли съм, защо не съм я обучила и какво е щяло да стане ако съм направила друго...

Публикувано: 12 December 2007 - 10:53 PM
Сега сме хванали някъкво разстройство и незнам от какво е.Дали защото снощи за вечеря яде риба?Днес сме само на гранули-дано се оправи.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!