Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4341 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 January 2008 - 10:06 PM

На 28 дни?????? Как може такова нещо? Какви са тия хора дето дават бебетата си на 28 дни? Да я пазите много, че тя има много слаб имунитет. Веднага на лекар - добър при това, че да се погрижи хубаво за нея. Аман от подобни ситуации с кученца.... нямам думи просто.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4342 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2008 - 10:27 PM

Определено много ще я пазя...толкова я чаках сладураната и сега да си позволя да я загубя-В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!
Мисля да продължа да и давам мялко...с биберонче,но да и давам :)
И да попитам...кога ще се бие първата ваксина...като направи месец ли??
Вета ни е много добър!Колкото и малка да е...той ще ни даде съвет как да се грижим и кое е най-добре за нея!!
Притеснявам се за храната и ви моля за съвет...понеже е много мъничка :(
Купих и гранулки на Пурина за бебчета...мисля утре да си купя тубичка за бебе и да я напълня с мляко,че да и давам :) Относно консервата...да купя ли консерва или не и ако да каква марка ще е най-добре за нея?
Гранулките и харесват :) след като си хапна пи водичка и си легна да спи с татко ми ;D той много я хареса...майка ми и тя...ТЯ,точно ТЯ мразеше кучета и неискаше куче...но със тато,скришомно си я купихме и днес като я прибрахме,мама като я видя:
-Лелеее,колко е красивичка и как ме гледа...Йоана,веднага и вземи нещо да папка...купичките ги знаеш къде са,бързо,аз ще си я гледкам докато дойдеш ;D
И наистина я заплени ;D Както и мен...много е сладка защото е много бежова...със черни лапки и носле :wub: да я изядеш направо :P

Поздрави и целувки от мен и Биба :wub:

#4343 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2008 - 10:35 PM

Тя ми е почти адашка по галено име, аз съм Биби.

Сега, ваксината ще каже вет-а кога ще се бие. Преди нея има обезпаразитяване. Той си знае, него питайте.
Храната недей да я правиш толкова разнообразна, че ще се раздразни стомахчето и ще стават белички в течен вариант. Мляко не й давай освен ако не е сухо мляко за човешки бебета. Краве мляко само ще навреди. Консерва няма смисъл да купуваш. Гранулите на Пурина ама коя марка на Пурина, щото и боклуците Педигри са на Пурина и хубавата Про план е на пурина, коя си взела ти?
Да я държиш далече от коридор и обувки, да е на чистичко. Сложи й бутилка топла вода там където ще спи, за да не скимти много много през нощта. Моя съвет е да не правите грешката да я взимате в легло ако много се тревожи нощно време, защото после няма отучване от леглото.
User's Signature

#4344 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2008 - 10:40 PM

искаме още снимки малката БИБА е невероятна да я нацелуваш от мен и СЪНКА :wub: :wub: :wub:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4345 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2008 - 11:01 PM

http://cocker.hit.bg/ това може да ти помогне ;)
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4346 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2008 - 11:26 PM

На прима виста първа грешка в този сайт - втората ваксинация да става на 3 месечна възраст. Ако се зачета повече кой знае какво ще открия в този линк. Освен това се препоръчва да не се дава готова храна /гранули/. Няма да продължавам.
User's Signature

#4347 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2008 - 11:51 PM

А какво да и приготвя за през нощта...защото легълце още не съм купила...давам и от Про План...защото накарах продавачката да покаже НАЙ-ХУБАВАТА и взех 300г. :)
Също така-Мерси san4eto1 за сайта :) всъщност...аз намерих доста неща ТУК във този форум и мисля,че мненията на хората със по-дълготраен опит са по-приемливи от тези тук...та нали имаше специална тема във форумчето за храненето...че картофите и животинските мазнини не са полезни за кученцата ни!
Благодаря ти,че си се постарала да ми помогнеш и ми даде сайта,значи наистина много за мен,че някой ми помага :) особено в този момент,в който съм със 28 дневно бебче в краката си(скута)...много ми е трудно,защото никога не съм гледала МАЛКО кученце...нито съм бутала...все ме е страх да не я нараня или да и притисна опашчицата...нейната още не е скупирана :- и това трябва да направя...така че ще отидат 200лв по началните грижи за бебока ми...като сложим 3те ваксини...дори не им знам цените  :huh: предполагам 15-20лв...вътрешното и външното обезпаразитяване ще излезе 20лв някъде(незнам...нека знаещите тук ми кажат плийз,трябва ми груба сметка),още за консерви и гранули през първите най-трудни месеци...и ХОП идва времето за повод и нашийник и тем подобни ;D
Малката е много притеснена...все като отвори очички търси майка си...оглежда се...изскимтява един-два пъти и пак заспива...
Аз си мисля че е много мъничка... :- утре сме на основен преглед при любимия ми чичо доктор ;D
Той ще каже здравословното и състояние,ще си купим паспорт,ваксина ще попитаме кога ще ни сложат :) иии така :)

Това от мен ЗА СЕГА :wub: целувки от мен и малката Биба(и на полу адашката една голяма целувка даваме) :wub: :wub:

#4348 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 12:37 AM

Чудесна храна е наистина Про План. Но това кутренце още трябва да се кърми по принцип. Да не споменавам престъпното поведение на тези, които са го дали толкова мънинко. Питайте докторът за специални млека за сукалчета и кога да започнете и как с каква храна постепенно да захранвате. Не давайте прясно краве мляко.
Да ви е живинко и здравинко. Питайте вета за всичко, кажете, че не сте гледали кученце досега и да е малксимално подробен, записвайте си. Не се свенете да питате каквото ви хрумне, и поискайте телефонът му за спешни нужди. Успех с принцеската. Хубаво име. Да ви е честита :blink:.

ПП Опашките не се купират отдавна. Има закон и световен и приет в България. Официално това се води престъпление. Като ходите на доктор палето само в скута и никой да не се хвърля да го гали и подобни. Докато няма имунитет, а и толкова малко болестите са смъртоносни. И при докторът не го пускайте на земята или слагайте на масата, ако преди това не е дезинфекцирана. Все пка там ходят и болни животинки предимно. Помолете докторът най-добре да ви посети у вас.

Да не се изненадате - заглавието е променено от модератор.

#4349 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 09:20 AM

А какво да и приготвя за през нощта...защото легълце още не съм купила...давам и от Про План...защото накарах продавачката да покаже НАЙ-ХУБАВАТА и взех 300г. :)

За легълцето е достатъчно един матрак от дунапрен и топло одеало и както каза samotnata бутилка с топла вода за да му е топло на бебето. О, боже ама защо толкова малко са ви го дали, и аз съм много възмутена, дори още не е отбило ...
а за храната колкото се може по еднообразна, по малко и по няколко пъти на ден, май беше 5-6 пъти

Също така-Мерси san4eto1 за сайта :) всъщност...аз намерих доста неща ТУК във този форум и мисля,че мненията на хората със по-дълготраен опит са по-приемливи от тези тук...та нали имаше специална тема във форумчето за храненето...че картофите и животинските мазнини не са полезни за кученцата ни!
Благодаря ти,че си се постарала да ми помогнеш и ми даде сайта,значи наистина много за мен,че някой ми помага :) особено в този момент,в който съм със 28 дневно бебче в краката си(скута)...много ми е трудно,защото никога не съм гледала МАЛКО кученце...нито съм бутала...все ме е страх да не я нараня или да и притисна опашчицата...нейната още не е скупирана :- и това трябва да направя...така че ще отидат 200лв по началните грижи за бебока ми...като сложим 3те ваксини...дори не им знам цените  :huh: предполагам 15-20лв...вътрешното и външното обезпаразитяване ще излезе 20лв някъде(незнам...нека знаещите тук ми кажат плийз,трябва ми груба сметка),още за консерви и гранули през първите най-трудни месеци...и ХОП идва времето за повод и нашийник и тем подобни ;D

отначало наистина ще имаш повечко разходи, но няма как като ще е гарга да е рошава, мислила ли си кой ще се грижи целодневно? Малките кученца не обичат да са самички, особено кокерите, иии как ми напомня за детството на Чаричка

Малката е много притеснена...все като отвори очички търси майка си...оглежда се...изскимтява един-два пъти и пак заспива...

Мъничетата имат нужда от ласки, нормално е да поплаква, ще свикне ... гушни го от мен горкичкото

Аз си мисля че е много мъничка... :- утре сме на основен преглед при любимия ми чичо доктор ;D
Той ще каже здравословното и състояние,ще си купим паспорт,ваксина ще попитаме кога ще ни сложат :) иии така :)

Това от мен ЗА СЕГА :wub: целувки от мен и малката Биба(и на полу адашката една голяма целувка даваме) :wub: :wub:

Късмет и пиши повече, и ние се вълнуваме от малката ти радост - Биби, да ти е жива и здрава, недей да си мислиш лошото, ако я гледаш правилно няма да имаш проблеми, ако имаш въпроси питай, ние сме изцяло отворени за теб - ще споделим и нашия опит. Чао и до скоро!!  :kuchence:

#4350 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 11:18 AM

Имаме се ново бебче,да ви е жива и здрава малката Биби и много да ви радва :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4351 Потребителят е офлайн   Icy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2008 - 11:26 AM

Колко  много са  сладки!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#4352 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 12:29 PM

Ето Ви няколко нови снимчоци на малката Бебз,които направихме току що със коледната шапка и розовия плюшен пудел ;D :wub:
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4353 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 12:31 PM

супер са снимките  ;) ти си сигурно си много много щастлива аиде пожелавам ти всичко наи-хубаво :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4354 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 12:41 PM

Забравих да кажа,в 10:30 някъде бяхме на ветеринар!
Прегледа я,каза че е в отлично здраве!Препоръча ми кисело мляко или сухо кучешко мляко,но каза,че няма нужда от него!
Предложи ми гранулки на Роял Канин за бебешори и ми каза по 6-7 пъти,защото е много мъничка!
Каза ми,че за такова бебче,не трябва да си мия ръцете след като го пипам,до колкото трябва да ги измия преди да го помилвам!
Даде му пастичка за вътрешното обезпаразитяване,каза че била много лекичка и хапчетата щели да и дойдат в повече...затова 3 пъти ще и сложи от пастичката!
Ще бие първата ваксина,която е 14лв на 35ия и ден,следващата е 15лв и последната-16.
Капките за външно обезпаразитяване са 9лв и са от най-добрите!
Каза,че не ми препоръчва да кисна каквито и да е храни и хляб...само гранулките във бульонче и то докато стане на 40 дена някъде!
Ще мога да я изкъпя след 3тата ваксина :)

Иииии...също така много хареса моята Биба :wub: такава малка бойна машина...как няма да я хареса...
Каза ми,че киселото мляко също е един вид мляко,което е полезно за закаляването на бебетата...същото ми каза и един познат със пекинезче!!

Благодаря ти estranged за съветите :) както и на Diyana Char и samotnata наистина ще са ми от полза ;D
Харесват ли ви снимките на моята откачалка :P :P

#4355 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 02:44 PM

много е сладка тази биба joleto дай ми пълномошно на skype  ;)
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4356 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 02:54 PM

Хехехехе, joleto,
Няма за какво да благодариш, наистина е голяма сладурана, щом при вет-а е минало както трябва това е хубаво, обещаваш да пращаш редовно снимки нали?! Все пак и ние бихме искали да гледаме как расте кученцето ти. Хайде засега със здраве, пак ще пиша, сега ме чака изпит, стискайте палци за мен!!  ;D

#4357 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 02:57 PM

Честита Нова Година,мили приятели-двукраки и четирикраки!Пожелавам на Вас и всички дългоушковци само хубави моменти,в които да сте заедно и да споделяте взаимната си любов!
От доста време не бях писала тук,и за съжеление не съм си представяла,че първото ми съобщение,ще бъде по такъв тъжен повод...Става въпрос за осиновеното от мен август месец мъжко кокерче-Кокерчо(аз си го кръстих така,защото не знаех истинското му име)Няма да разказвам неговата история,защото е от типичните тъжни разкази за изоставени домашни любимци,а и важното в случая е,че Кокерчо за тези месеци при мен и кавказката ми овчарка,намери свой дом,в който да бъде щастлив и много обичан!Най-тъжното е,че не мога да го задържа при мен завинаги,както се надявах,а се налага да му намеря дом.И честно да си кажа ужасно ме е страх,защото отдавна мина времето,в което Кокерчо беше осиновено кученце-толкова се привързах към него,сякаш цял живот е бил при мен..Ето-в момента пиша това и плача,защото ще ми и невероятно трудно да се разделя с негол
Нуждая се от помощта ви-трябва да намеря истински и сигурен дом за Кокерчо-място където ще го обичат и ще се грижат за него,така както тази прекрасна душичка заслужава.
Моля ви помогнете ми!Всеки съвет или опит ще ми ми бъде полезен,защото  честно казано,макар и приютявала и намирала дом на много кученца,в този случай се чувствам почти безсилна-просто Кокерчо за тези месеци грабна сърцето ми и сега разсъждавам прекалено емоционално,плача и се страхувам да не попадне на неподходящи хора...
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#4358 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 03:03 PM

Цитат

Честита Нова Година,мили приятели-двукраки и четирикраки!Пожелавам на Вас и всички дългоушковци само хубави моменти,в които да сте заедно и да споделяте взаимната си любов!
От доста време не бях писала тук,и за съжеление не съм си представяла,че първото ми съобщение,ще бъде по такъв тъжен повод...Става въпрос за осиновеното от мен август месец мъжко кокерче-Кокерчо(аз си го кръстих така,защото не знаех истинското му име)Няма да разказвам неговата история,защото е от типичните тъжни разкази за изоставени домашни любимци,а и важното в случая е,че Кокерчо за тези месеци при мен и кавказката ми овчарка,намери свой дом,в който да бъде щастлив и много обичан!Най-тъжното е,че не мога да го задържа при мен завинаги,както се надявах,а се налага да му намеря дом.И честно да си кажа ужасно ме е страх,защото отдавна мина времето,в което Кокерчо беше осиновено кученце-толкова се привързах към него,сякаш цял живот е бил при мен..Ето-в момента пиша това и плача,защото ще ми и невероятно трудно да се разделя с негол
Нуждая се от помощта ви-трябва да намеря истински и сигурен дом за Кокерчо-място където ще го обичат и ще се грижат за него,така както тази прекрасна душичка заслужава.
Моля ви помогнете ми!Всеки съвет или опит ще ми ми бъде полезен,защото  честно казано,макар и приютявала и намирала дом на много кученца,в този случай се чувствам почти безсилна-просто Кокерчо за тези месеци грабна сърцето ми и сега разсъждавам прекалено емоционално,плача и се страхувам да не попадне на неподходящи хора...

Ох, божичко, явно наистина е много трудно в този момент, а за подходящи хора винаги имам едно наум. Нямаш ли някои приятели дето могат да се грижат за него, а ако имат къща с двор - още по-добре ... Май е излишно да казвам каквото и да било, все пак желая ти късмет с търсенето на свестни стопани PAtanasova, все пак разучи добре хората. Недей да си мислиш най-лошото, вярвам че ще намериш алтернатива и някой, който да обича Кокерчо колкото теб, чао.  :'(

#4359 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 04:03 PM

Наистина е много тъжно :'( надявам се от все сърце Кокерчо да попадне на добри хора и да го дарят с обичта с която вие го дарихте, защото тези душици го заслужават :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4360 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 04:04 PM

А беборанка е страхотна :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка