Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4431 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 06:13 PM

Цитат

Познавам много хора,които имат стари кучета и въпреки,че през целия си живот са били хранени само с манджи,не са имали никакви здравословни проблеми.На село имах едно куче,което преди 4 години почина от старост.Беше на 17 години и осноната му храна се състоеше от манджи,кокали и хляб.Сегашното ми куче на село също не яде основно гранули,но си е живо и здраво,жизнено и козината му е перфектна.Това,че някои стопани ги мързи или нямат време а готвят на домашните си любимци,в никакъв случай не означава ,че манджите са вредни ли не са хранителни.А и за първи път в този форум чувам такова нещо.
Ето,вижте този линк за кокера и неговото хранене: http://cocker.hit.bg/hranene.html .

Подобно спорене е несериозно. Ако имате и най-малък интерес да научите нещо правилно е едно, ако просто искате да твърдите че хляб и кокали е храната за едно куче е съвсем друго. В кой форум изобщо, където се засяга сериозно темата за здравословно хранене и отглеждане, от хора, които определено се занимават маааалко повече с кинология и развъждане, се хвали този вид хранене. Може да потърсите информация из целият дог.бг, из други български форуми също, из чуджестранни също. Всичко останалои е безсмислено. Мисля че и вие съвсем ясно го разбирате.

#4432 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 06:25 PM

liubka, първо ще кажа, че клипчето е страхотно, а снимките са уникални, постара се! Да ви имам позите, голяма позьорка е малката!
А относно хранене, това което си дала, като пример, говоря за линка който си посочила, та това е гавра за хранене не само на кокер, но най ми е жал, че тази статия е писана от др. Ангелчев.  :huh:  Вече съм коментирала написаното от него и не искам да се повтарям, но искам да обърнете внимание само на това, че на куче се дава бял хляб, картоф и сол към всекидневната дажба, по думите на Ангелчев!  :huh: Това ако не е гениална мисл!  :huh: Искам да кажа следното,ако искате гответе, ако искате суха храна, но  не измисляйте топлата вода!
П.п. Ама сте понаписали за тези два дни, не смогвам да чета!  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4433 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 07:31 PM

Цитат

liubka, първо ще кажа, че клипчето е страхотно, а снимките са уникални, постара се! Да ви имам позите, голяма позьорка е малката!
А относно хранене, това което си дала, като пример, говоря за линка който си посочила, та това е гавра за хранене не само на кокер, но най ми е жал, че тази статия е писана от др. Ангелчев.  :huh:  Вече съм коментирала написаното от него и не искам да се повтарям, но искам да обърнете внимание само на това, че на куче се дава бял хляб, картоф и сол към всекидневната дажба, по думите на Ангелчев!  :huh: Това ако не е гениална мисл!  :huh: Искам да кажа следното,ако искате гответе, ако искате суха храна, но  не измисляйте топлата вода!
П.п. Ама сте понаписали за тези два дни, не смогвам да чета!  ;D

Все едно да ям картофена салата със хляб  :huh: :huh:.... ама че гадост, и във двата продукта си има идентични хранителни съставки ...  ;) хората затова са измислили гранулите, за наше улеснение ...

#4434 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 08 January 2008 - 08:42 PM

Не е все едно. Аз мога да ям картофена салата с хляб. Но за куче картофите никак не се препоръчват. А за хляб се препоръчва по-черен, пълнозърнест или подобно. Но не и бял хляб.
Гранулите не са създадени за улеснение /е поне не само/ а за по-пълноценно хранене на кучетата. Аз не си представям откъде ще намирам омега там каквито бяха, витамини и минерали, че да ги слагам в готвеното на кучето. А хората са ми ги намерили и сами ги сложили в гранулата.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4435 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 09:06 PM

Цитат

Не е все едно. Аз мога да ям картофена салата с хляб. Но за куче картофите никак не се препоръчват. А за хляб се препоръчва по-черен, пълнозърнест или подобно. Но не и бял хляб.
Гранулите не са създадени за улеснение /е поне не само/ а за по-пълноценно хранене на кучетата. Аз не си представям откъде ще намирам омега там каквито бяха, витамини и минерали, че да ги слагам в готвеното на кучето. А хората са ми ги намерили и сами ги сложили в гранулата.

Тцтцтц, не намирараш точния подтекст на думите ми ...."хората затова са измислили гранулите, за наше улеснение ..." имах предвид съставките в самите гранули, а не да заместят картофите и хляба. Колкото до комбинацията всеки както си иска си хапва. Животните (вълците) се хранят със сурово месо ... точно че ние хората сме изнежили кучетатата си ...

#4436 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 09:22 PM

Не знам дали знаете но в сухата храна има индустриално количество сода, оцветители и какви ли още не гадости.  r) -това е написано от marin,тук във форума,в къщата на кучето.
Трябва да използваме сухите храни. Те са създадени, за да защитят организма на животното от мързеливия или прекалено любвеобилен стопанин. Далеч по-добри от произволните кулинарни фантазии на тема кучешко меню. -а това е написано от дара пак в същата тема.
На моя не му понася сухата храна, и така било с повечето кучета свикнали на натурална - като го прехвърлих към сухата външният му вид драстично се влоши: засилен секрет от очите, пърхут, окапване на козината, цагуба на бласък и лъскавина на козината,  отслабване... за това се върнах на натурална храна с определяне на алергии - установих че към пилешкото сме алергични...  -а това е написала furiq за нейното куче
Моля ви всички, забравете консервите! В тях има консерванти, а консервантите причиняват рак. Кучетата са невероятно податливи на онкологични заболявания.-а това е написала mil_
Всеки сам преценява каква храна да дава на своето куче,но според мен,ако кучето е изложбено то трябва да се храни с добре балансирана гранулирана храна.-това е написала sheltie за изложбените кучета.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4437 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 09:41 PM

Цитат

Не знам дали знаете но в сухата храна има индустриално количество сода, оцветители и какви ли още не гадости.  r) -това е написано от marin,тук във форума,в къщата на кучето.
Трябва да използваме сухите храни. Те са създадени, за да защитят организма на животното от мързеливия или прекалено любвеобилен стопанин. Далеч по-добри от произволните кулинарни фантазии на тема кучешко меню. -а това е написано от дара пак в същата тема.
На моя не му понася сухата храна, и така било с повечето кучета свикнали на натурална - като го прехвърлих към сухата външният му вид драстично се влоши: засилен секрет от очите, пърхут, окапване на козината, цагуба на бласък и лъскавина на козината,  отслабване... за това се върнах на натурална храна с определяне на алергии - установих че към пилешкото сме алергични...  -а това е написала furiq за нейното куче
Моля ви всички, забравете консервите! В тях има консерванти, а консервантите причиняват рак. Кучетата са невероятно податливи на онкологични заболявания.-а това е написала mil_
Всеки сам преценява каква храна да дава на своето куче,но според мен,ако кучето е изложбено то трябва да се храни с добре балансирана гранулирана храна.-това е написала sheltie за изложбените кучета.

оф боже ...

#4438 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 09:44 PM

Виж, има огромна разлика от гранула до гранула. АКо си купила на кокерката си Дарлинг или Педигри е абсолютно нормално да се влоши. Както всичко останало по магазините има качествени и некачествени стоки. Да, в ниския клас храни има много химия и прочие. Във високите класове храни химия почти няма, и качеството на използваните суровини е много високо. Както кремвирши от 2 и от 6 лв, например.
На Фурия кучето от мнооого дълго време яде само и единствено качествена гранули и само така се оправят. Всичко останало го води до алергия и страшни състояния.
Аз пак повтарям - гранулите не са единствения правилен начин на хранене. Има и системата БАРФ, която е правилния начин на готвено. Но само с картофи, ориз и парченца месо кучето не се храни балансирано и адекватно.
User's Signature

#4439 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 10:39 PM

Не казвам че хляба и кокалите са най-полезни за кучета.Аз на моето куче му редувам храната.Храня го по 4 пъти на ден от които два пъти с гранули и два пъти с манджа.От това то се чувства добре и козинката му е лъскава и теглото му е нормално.Отначало го хранех само с манджа,но получи разстройство.Опитвах и само с гранули,но отначало ги яде с апетит,после му омръзват.
Така,че всеки сам да си преценява-не може да си налагаме мнението на другите все пак.Нито аз ще проеня режима на Рея,нито вие-на вашите любимци. :stop: .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4440 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 11:02 PM

На колко стана Рея, че 4 пъти на ден яде?
Всъщност затова е форума. Аз от тук научих, че гранулата е по-хубава и си промених начина на хранене на кучето. Защото хората, които го бяха написали бяха по-разбиращи от мен. Те и сега са такива. В началото Сара не искаше хич гранули. Взимаше ги само като награди след команда. Но с търпение и постоянство я научих на гранули. Това не значи, че тя яде 365 дни в годината само гранули, но това е основната й храна, от която живее. Останалото е добавка.
User's Signature

#4441 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 11:16 PM

Разбира се никой няма как да наложи мнение, само собственика ще определи как ще се храни неговото куче, по колко пъти, с какво и колко качествено е това ядене. Все пак joleto попита, а не е редно да я объркваме( визирам линка), от всички дадени до сега съвети, нека тя да избере и да прецени.

Молба ми е към МОДа, да се поправи нелепата грешка в заглавие на нашата тема, че почва леко да ме дразни. Все пак кокер спаньол е правилната дума!

МОД: Недоглеждане. Поправено е.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4442 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 10:49 AM

Рея днес прави 6 месеца. :->).Но все още я извеждам по 4 пъти и я храня след всяка раходка.А от сутринта половината граули си стоят в купичката и-а тя е доста лакома,както всеки кокер.Все пак не мога да я карам на сила да яде.
User's Signature

#4443 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 10:55 AM

Честито ви шестмесечие!  :wub:
А яденето ми се струва, че трябва да понамалиш поне на 3 пъти, щом не изяжда всичко, което останало от храната да прибираш, а не да стои.  ;)

Мерси на МОД за поправка, това е вече друго нещо!!!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#4444 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 11:46 AM

Да,от днес мисля да намаля разходките и храненията на 3 пъти дневно.Въпреки,че досега е яла по 4 пъти на ден,това в никакъв случай не означава,че съм я прехранвала.Когато я взехме беше много дебела-като прасенце и нямаше голям апетит.Сега вече си е с нормално тегло-7,5 килограма и е мнооого лакома.
User's Signature

#4445 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 January 2008 - 12:40 PM

Ако яде, но оставя някаква част изобщо не е проблем. Проблем ще ти е ако стане като мойта Сара, каквото набара да се поглъща. Честита й половон годинка на Рея, да ти е жива и здрава и да те радва много.
User's Signature

#4446 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 01:45 PM

:->) Честита половин годинка. Да е жива, здрава, игрива и красива.

#4447 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 01:51 PM

Благодаря! Това,че понякога остава малко храна в купичката на Рея,изобщо не означава,че не е лакомия.Щом чуе да шуми опаковка от зрънчо или щом седна на масата веднага е застанала пред мен.Сяда,започва да си върти опашката и ме гледа право в очите с най-тъжния възможен поглед,все едно не е яла от седмици.Аз се опитвам да я отуча да стои покрай масата,докато ям,защото направо ми дожалява,особено когато започва да ме драска с лапа и да скимти,за храната,все едно съм и я взела от купичката :( .Някой път ще снимам клипче и ще го пусна,за да видите за какво става въпрос... :huh:
User's Signature

#4448 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 January 2008 - 01:52 PM

Ооо, ама ние знаем много добре за какво става въпрос. И лиги текат, и поглед тип африканче изкарваме, че и сълзички пуска. Ще кажеш, че един месец кучето не е яло, а тя е вечеряла преди броени минути. Никакво ядене от масата, иначе става в пъти по-зле. Научих я докато вечеряме тя да стои наказана на място.
User's Signature

#4449 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 02:20 PM

Чара, да чукам на дърво нямам такива проблеми с нея, дори не ме притеснява докато ям, само ми прави компания, но си лежи. Обаче като дойдат гости, предварително им казвам да не я хранят, защото после няма отърване, засега само се вре в тях да я галят.  ;D

#4450 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 02:32 PM

Щом се звънне на звънеца,Рея първа е стигнала до вратата и върти опашка,а като дойдат гости само при тях седи,а ако си стане някой,Рея веднага отива на неговото място и сяда там,понеже е затоплено вече ;D .Или ако са дошли гости и някой яде нещо,Рея започва да гледа с тъжния поглед и да драска с лапи и хората възкликват 'ау,колко е гладнааа' .Как да обясна,че преди 5 минути е яла... :mazohist:
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни