Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4441 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 11:16 PM

Разбира се никой няма как да наложи мнение, само собственика ще определи как ще се храни неговото куче, по колко пъти, с какво и колко качествено е това ядене. Все пак joleto попита, а не е редно да я объркваме( визирам линка), от всички дадени до сега съвети, нека тя да избере и да прецени.

Молба ми е към МОДа, да се поправи нелепата грешка в заглавие на нашата тема, че почва леко да ме дразни. Все пак кокер спаньол е правилната дума!

МОД: Недоглеждане. Поправено е.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4442 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 10:49 AM

Рея днес прави 6 месеца. :->).Но все още я извеждам по 4 пъти и я храня след всяка раходка.А от сутринта половината граули си стоят в купичката и-а тя е доста лакома,както всеки кокер.Все пак не мога да я карам на сила да яде.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4443 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 10:55 AM

Честито ви шестмесечие!  :wub:
А яденето ми се струва, че трябва да понамалиш поне на 3 пъти, щом не изяжда всичко, което останало от храната да прибираш, а не да стои.  ;)

Мерси на МОД за поправка, това е вече друго нещо!!!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4444 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 11:46 AM

Да,от днес мисля да намаля разходките и храненията на 3 пъти дневно.Въпреки,че досега е яла по 4 пъти на ден,това в никакъв случай не означава,че съм я прехранвала.Когато я взехме беше много дебела-като прасенце и нямаше голям апетит.Сега вече си е с нормално тегло-7,5 килограма и е мнооого лакома.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4445 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 January 2008 - 12:40 PM

Ако яде, но оставя някаква част изобщо не е проблем. Проблем ще ти е ако стане като мойта Сара, каквото набара да се поглъща. Честита й половон годинка на Рея, да ти е жива и здрава и да те радва много.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4446 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 01:45 PM

:->) Честита половин годинка. Да е жива, здрава, игрива и красива.

#4447 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 01:51 PM

Благодаря! Това,че понякога остава малко храна в купичката на Рея,изобщо не означава,че не е лакомия.Щом чуе да шуми опаковка от зрънчо или щом седна на масата веднага е застанала пред мен.Сяда,започва да си върти опашката и ме гледа право в очите с най-тъжния възможен поглед,все едно не е яла от седмици.Аз се опитвам да я отуча да стои покрай масата,докато ям,защото направо ми дожалява,особено когато започва да ме драска с лапа и да скимти,за храната,все едно съм и я взела от купичката :( .Някой път ще снимам клипче и ще го пусна,за да видите за какво става въпрос... :huh:
User's Signature

#4448 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 January 2008 - 01:52 PM

Ооо, ама ние знаем много добре за какво става въпрос. И лиги текат, и поглед тип африканче изкарваме, че и сълзички пуска. Ще кажеш, че един месец кучето не е яло, а тя е вечеряла преди броени минути. Никакво ядене от масата, иначе става в пъти по-зле. Научих я докато вечеряме тя да стои наказана на място.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4449 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 02:20 PM

Чара, да чукам на дърво нямам такива проблеми с нея, дори не ме притеснява докато ям, само ми прави компания, но си лежи. Обаче като дойдат гости, предварително им казвам да не я хранят, защото после няма отърване, засега само се вре в тях да я галят.  ;D

#4450 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 02:32 PM

Щом се звънне на звънеца,Рея първа е стигнала до вратата и върти опашка,а като дойдат гости само при тях седи,а ако си стане някой,Рея веднага отива на неговото място и сяда там,понеже е затоплено вече ;D .Или ако са дошли гости и някой яде нещо,Рея започва да гледа с тъжния поглед и да драска с лапи и хората възкликват 'ау,колко е гладнааа' .Как да обясна,че преди 5 минути е яла... :mazohist:
User's Signature

#4451 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 04:31 PM

Щом се звънне на звънеца,Рея първа е стигнала до вратата и върти опашка,
хихих, Чара също е много гостоприемна, дори понякога се плашат от нейната радост
а като дойдат гости само при тях седи
да-а-а, мен ме забравя ...
,а ако си стане някой,Рея веднага отива на неговото място и сяда там,понеже е затоплено вече ;D
хитруша!! ;D.
Или ако са дошли гости и някой яде нещо,Рея започва да гледа с тъжния поглед и да драска с лапи и хората възкликват 'ау,колко е гладнааа'
единствено от гостите проси Чаричка, някой я примамил, но на мен не ми досажда ... .
Как да обясна,че преди 5 минути е яла... :mazohist:
който не е имал кокер, той не знае за каква лакомия става дума ;D

П.П. Да ти е жива и здрава Рея, честита и половин годишнина, все така да те радва и те обича  ;)

#4452 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 05:07 PM

Продължавайте в същия дух, тази страница ще си я разпечатам и ще я връчвам официално на гостите ни, на които все им е жал, че Айра ги гледала жално и гладно!!! Да видят, че това им е в кръвта на кокерушите  :yahoo:!
При нас положението не е по-различно - като сме сами, спи под масата (уж спи, но ако някой изпусне пуканка или нещо си друго там ... скок, ам, облиз и пак ляга). Обаче ако имаме гости става истинско представление, имате си ги вкъщи, няма да се повтарям и аз. Тежко и горко, ако някой все пак не послуша и й даде тайно нещичко под масата - тогава вече започват тъжните вопли, побутването с лапа и т.н., в стил "Умирам от глад, ти си ми единствената надежда!!!". Най-интересното е, че помни като слон при кого е минал номерът и си остава завинаги "просяче" пред него, не пропуска да се пробва всеки следващ път. Като й се скараме, ляга и се прави на обидена... Иначе , след като огледа присъстващите, си избира или най-малкото дете и ляга покрай неговия стол (логиката й е желязна - там има най-голям шанс да падне нещо от масата), или заема стратегическа позиция в краката на най-новия за нея гост. И така - веселба!!!
Поздрави на Рея за половинката годинка!!! Да е здравичка, игрива и щастлива, за радост на всички!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#4453 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:00 PM

Честита получин годинка...моята Беба стана на месец преди 3 дена...във неделята :yahoo: малката ми сладуранка спинка в момента и имам малко време да пиша...
От милионите постове имам чувството,че не съм писала от години във този форум ;D
Моята беба яде киснати гранулки...хем нужните добавки,хем да е мекичко и по-лесно да го хапва!
Също така от готвеното вече разбрахме,че и е слабо стомахчето и получи разтройство...папка консервичка,но по 2х на ден(а тя си хапва по 6 пъти) НАЙ-МНОГО защото получих някой съвети,че не са много полезни!
В петък сме на първа ваксиинааааа...още немога да повярвам,че малката ми душичка ще бъде ваксинирана съвсем скоро :yahoo: (много странно...като имате в предвид,че още не вярвам,че я имам и че е вкъщи и си спи на възглавничката в легълцето...)

Ето обещаните снимки,сажалявам,че не ги сложих по-рано,но просто времето ми е ограничено...училище,грижи за беба,учене,грижи за беба и чак тогава грижи за мен...вчера влязох да се окъпя чак във 22:30 някъде...малкото чудовище е от лудо по-лудо ;D
Купените играчки,солетки и лентички,както някой хора от тук ми препоръчаха,НЕ свършиха нищо...тя все още иска да си ръба маймуната и едно прасе-Пумба...от Мак Доналдс ми е и тя го съсипа...разръба го цялото ;D никаква гума неиска...освен чехлите ни :huh: трябваше да ги крия от нея ;D

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

На втората снимка ми беше ядосана...по-скоро на фотоапарата...искаше да го ръба,но не и дадох и ме гледа намусено ;D
А на третата снимча я снимах снощи :wub:
Малката ми принцеска :wub: :wub: :wub:

#4454 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:20 PM

Хеей, здравейте, кокери!!! Аз не съм писала много отдавна, но нямам никакво време...
joleto, много, ама много е сладка малката!  :wub: Да ти е жива и здрава и да ти носи много радостни моменти! Да я нацелуваш от мен и Айра!  :wub: :wub:
Честити 6 месеца на Рея! Да расте все така красива!  :wub:
Ето една снежна снимка от нас: Айра забива нос в снега  ;D
Целувки на всички кокери и техните прекрасни стопани!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4455 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:41 PM

Цитат

Хеей, здравейте, кокери!!! Аз не съм писала много отдавна, но нямам никакво време...
joleto, много, ама много е сладка малката!  :wub: Да ти е жива и здрава и да ти носи много радостни моменти! Да я нацелуваш от мен и Айра!  :wub: :wub:
Честити 6 месеца на Рея! Да расте все така красива!  :wub:
Ето една снежна снимка от нас: Айра забива нос в снега  ;D
Целувки на всички кокери и техните прекрасни стопани!  :wub:

Maй всички кокери са такива сладурковци на снега ... тази вечер аудиторията е много замряла, а аз от скука захванах да уча и за другия изпит. Хайде поздрави от мен и Чаричка!

#4456 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:30 PM

Моята беба ми заспа в ръцете и пиша с една ръка ;D
Нправих и малко клипчета...ще кача после във www.zazz.bg да ги видите :wub:

#4457 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:48 PM

Цитат

Моята беба ми заспа в ръцете и пиша с една ръка ;D
Нправих и малко клипчета...ще кача после във www.zazz.bg да ги видите :wub:

Лично аз нямам търпение да видя  :yahoo:

#4458 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 11:12 AM

Абе Хера много хапе.Мислех си 4е хапе защото е бебе ама ве4е взе да пораства а не спира.Захапката и стана по силна и ве4е прави рани!Имн гадно се ану4и като спим да ни събуйда да играем!Ве4е докато спим не и обръ6таме жнимание и тя ни оставя.Как да я оту4а да не хапе така гадно???!?

#4459 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 11:16 AM

Като захапе сграбчвате зад вратлето и разтърсвате с "ФУ" или "НЕ". Бутвате играчка в устата и "Бравоооо".
Ако положението е по-сложно, примерно побеснява като я корегирате, тогава вместо разтърсване зад врата я просвате по гръб и държите зад вратлето до земята докато се умири без да й говорите нито успокоявате. После продължаваате сякаш нищичко не се е случило. ;)

#4460 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 07:08 PM

Искам да задам един въпрос  отново свързанс храненето.Мога ли да смесвам гранулите с бульон или кисело млко освен с вода,защото Рея напоследък не иска да ги яде? Ако някой знае моля да ми даде съвет.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни