Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4501 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2008 - 10:33 PM

Ти idol ike имаш ли време да прочетеш 300 страници за няколко дена...ще успееш ли да ги прочетеш...или и аз се лъжа??
Да,самотната ми отговори...и ето ме тук...не разяснявам неща...ако на някой му преча-да ми каже...просто ще се махна-махам абонамента и трия регистрацията...
И мисля,че трябваше да се сложи край на глупавите спорове и караници...ако ТИ не си забелязала че ги има...е аз много добре ги виждам и ПОЗНАЙ кой почна първи ;)
Радвам се,че Самотната отговаря на постовете тук,но малко да се има мярка...няма смисъл да се спорят за детски историй и така нататъка!!
Като ти писне да отговаряш на един и същ въпрос просто игрнорирай го,зарежи го,да не ти пука...не да се нервираш и да започваш да изтъкваш СЕБЕ СИ,колко добър и грижовен стопанин си и да натякваш на другите за грешките им...някой тук за пръв път гледат кученце(бебе)...други пък официално не са гледали през живота си куче...правят грешки...но не хората от този форум,и КОГОТО И ДА БИЛО ДРУГИГО,ще ни казват че не сме добри стопани,че неможеме да си гледаме животното...с кой акъл сме го извели ден преди 3тата ваксина...как може да му дадем храна Педигрий и тем подобни...
Ти ако си заможна и се чудиш какво да си правиш парите...има хора които не са...отделям от джобните си за седмицата 75% само и само Бебз да има хубава храна и да и плащам ваксините...тази седмица почти не съм закусвала,защото събирам пари за другата въксина...просто не всеки може да отдели 2.00лв както казах за храна от 1во качество...
А и какво и е лошото на Педигрий немога да разбера...съседите ми си хранят пекинеза с нея...жив и здрав е вече 3 години и полувина...а толкова лоши думи чух за тази храна...

И недейте да си мислите че бъркате за нещо..."Проверката е майка на знанието" ;)

И пак казвам...ако му преча на някой...ще се махна :blink: големи хора,ще се избием тука заради една човешка грешка...г-на ми по математика казва: "Човек,който не греши-не е човек",а и се съмнявам,че ТИ и Самотната не сте грешили никога!!
Да са ви живи и здрави сладурите,пък то другото се оправя!!

Виолета.ди добре дошла отново :yahoo:

Лека нощ и поздрави на всички от мен и моята Бебз :wub:

#4502 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 January 2008 - 10:37 PM

Цитат

Извинявай...но да те попитам...вета ми каза,че всяка година от живота на кучето се бие ваксина против още една болест,от която кучето може да се зарази...
Бяс върлува НАВСЯКЪДЕ...трябва да чакам да стане на 1 година за да е напълно защитена??Така ли??То че кучето ще се стресира-да,а аз...аз също ще се стресирам...ще скача по мен,ще иска да тича...къде да тича??По коридорите вкъщи ли??
И моя ветеринар каза че на 6тия месец се биела ваксината против бяс...значи според ТВОИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ(или по-скоро РАЗСЪЖДЕНИЯ...) кучето си мога да го изведа след полувин година...ЗАЩОТО МНОГО РАНО МУ БИЛО ИНАЧЕ...И НЕ БИЛО ЗАЩИТЕНО!!

Ти кога стана такъв разбирач? Само си питам.... От кога имаш куче, че и започна да отговаряш и километрични постове да пишеш?
Нищо лично, те в твоята възраст са ми ясни разсъжденията, дай да се направим на по-велики, ама да осъзнавате, че тук става дума за ЖИВОТ? Аз дали си ги говоря тия неща щото ми е кеф да ти гледам кучето как ще страда в апартамента цели 20 дена повече?
Я да видим ся кви са тия ваксини, дет се бият на една година, че аз за първи път чувам и къде в Сфия да речем "върлува бяс навсякъде"? Къде казаха з да се изведе кучето след 6 месец? Не казах ли след трета ваксина, КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ КУЧЕТА?
Ама дай да се направим на интересни и да кльофнем едно мненийце и ние, разбирачите. И не казах ли 100 пъти СПОРЕД МЕН? Аман, да знаеш....

Отговарям, защото ми пука за всички кучета и най-вече кокери. И не ми се свидят 3 мин да напиша един пост, с някой и друг съвет. Не го правя нито за пари, нито за чест и слава. А за да са кученцата по-добре. И ти Джоле,а какво? Тук ми теглиш един такъв пост, а в другия форум ще ми се мазниш и ще се кефиш на съветите, които kokerka ти дава?

Тъжно е, че се опитват да ти помогнат, а ти как се отблагодаряваш?

Тъжно ми е.... но аз не съм злопаметна....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4503 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 January 2008 - 10:41 PM

Цитат

А и какво и е лошото на Педигрий немога да разбера...съседите ми си хранят пекинеза с нея...жив и здрав е вече 3 години и полувина...а толкова лоши думи чух за тази храна...

ЕМи то е обяснено хиляда пъти, да не съм го измислила аз това, че нискокачествените храни не са хубави? АМа кой да чете.
Аз също нямам пари, бедна студентка съм, но след няколко различни комбинации стигнах до марка, която струва 3.10 килото, но е в пъти по-добра от педигри. Тъй, че не ми говори за пари, моля.
И ако парите са проблем защо взимаш куче?
Явно нещо не ти харесва тук, но не ми е ясно какво. Хем ти помагат, хем скачаш срещу тези, които ти помагат. Поне обясни защо, баси.
User's Signature

#4504 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 10:56 PM

Хубаво "samotnata" или "kokerka",там каквато си...
Щом не ти е приятно да пиша тук-КАЗАХ НЯМА ДА ПИША,само кажи :blink: и в другия форум няма да пиша,щото ти се изяде от яд,че задавам въпроси и се надявам на отговори и че пиша и че разсъждавам...абе изобщооо...все едно съм ти направила нещо ЛИЧНО НА ТЕБ??!!
Проблема не ми е в парите :) никак даже :) просто съм обещала на родителите ми,че сама ще си се справям...отделям пари и си изхранвам кучето...расте живо и здраво и пу-пу да не му уруки!!
Имам си куче от скоро...но знам толкова много неща от ТОЛКОВА ОТДАВНА...искам да си купя куче още когато загубих моя Рей(почина...да не кажеш нещо:)) Това беше 2000г. но тогава вместо куче майка ми ми взе котка...после пак и исках куче,тя купи още една котка...сега като си взех куче ИЗВЕДНЪЖ без нищо да правя хората започват да водят разгорещени спорове...и когато някой се замеси и се опитва да оправи отчаяната им борба за "правда"(ако мога така да се изразя),бива или обиден СЪЩО или игнориран...аз просто попаднах в групата на обидените :)
Meridit не помня някога да съм се заяждала с теб...от къде ти дойде на ум,че ТОЧНО С МЕН трябва да довършиш...или по-скоро ПРОДЪЛЖИШ спора :blink: Ти понеже си безгрешна...никога нищо лошо не ти се е случвало...не си преживявала подобен стрес сигурно...това което АЗ изживях не го пожелавам на никого...макар да знам,че всички ме плюят тайничко,дори да ми се правят на "божа кравички" :)

О...и още нещо....НЕ СА МИ ПРИТРЯБВАЛИ "ЦЕННИТЕ" СЪВЕТИ,КОЙТО РАЗДАВАТЕ ТУК НА ПОРАЗИЯ(това било правилно,онова НЕ!!)...има си ветеринар...въобще,кво разчитам аз на едни хора,които ми мислят УЖ доброто ;D
Благодаря за съветите и ще се оправям сама,като ви представлява такова дразнение,че ви питам за някои неща и че разсъждавам на глас...май на ум е по-добре,но така никой няма да разбере какво мисля ;D няма кой да ме поправи и после ХОП джолето виновна,тя направила така,аз изрично съм казвала тук във форума във 190999999 страница...ако се върнеш назад може и да я намериш да разбереш какво съм писала...

Има книги,ветеринарни лекари,на които мога да разчитам...на злонамерен човек,майка ми казваше,не се доверявай!!
А доста от вас никак не изглеждат добронамерени ;)

Сбогом,белким ви се оправи "настроението"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#4505 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 January 2008 - 11:09 PM

Днес май не ти е ден, а?
Никой не иска да си ходиш, никой не иска да спираш да искаш съвети, никой нищо не иска от теб, освен да УВАЖВАШ това, което си получила. Никой не се е заяждал с ТЕБ точно. СПора си беше много културен преди да започнеш да се правиш на обидена и засегната, макар, че от твоите постове тук трябва да има засегнати. Явно още растеш /не те знам на колко си, но по държанието ти така съдя/ Но това не те оправдава. Тук никой не те съди, никой не те обижда, никой не казва, че си гледаш кучето грешно, не разбирам за какво е всичката тая врява и с кое и кой те засегна толкова.
Както казах никакъв проблем не ми е да помагам когато мога, но ако ще ме обиждаш за това, че съм си казала исканото мнение и съвет - еми извинявай ама някак си не е честно. Разбираш ли.... Никой не ти е казал нищо, освен, че сме засегнати от начина, по който ни говориш. Веднага станах псевдо не знам си каква..... И съветите ми веднага станаха измислени, щом не ти изнася положението.

Аз лично съм само и единствено обидена от държанието ти и липсата ти на уважение. Нито съм казала как си гледаш кучето, нито, че някъде бъркаш. Тук всичко е съвет и препоръка, сама решаваш какво да правиш с твоето куче. А ти скочи, все едно в малтретиране те обвинихме. Не разбрах КОГА и с КАКВО толкова те засегнахме, че веднага скачаш да обиждаш, да си ходиш....
User's Signature

#4506 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 11:51 PM

Тука ся целият спор стана заради ваксините!Ами аз какво да ви кажа четох в една книга с схеми на ваксини и наи-отдолу със звезди4ка пи6е6е 4е всеки ветиринар може да има своя схема за ваксинация!За храната..Ами майка ми оня ден куила 3 пакет4ета храна все разли4ни об6то кам 1.5-2килограма и излезе 6лв. и тази храна Хера я яде ве4е седмица и има о6те за два дена!Ако комбинира6 от вси4ко става а Хера не яде само гранули тя яде абсолутно вси4ко което ние ядем!Днес си ям киви греифрут и мандаринки и я гледам седи до мене и проси с йалня поглед и си викам" я да и дам".Дадох и първо мандаринка засмука я кат прахусмока4ка  ;D ;D ;D след тожа пак така 1-2 малки пър4енца.След това кивитобе6е малко зелено но викам пак да и дам, дадох и и пак го засмука и пак 2-3 пар4енца накрая доиде реда на греифрута а те са гор4ивии си викам "ако не и хареса 6те го изплуе"Дадох и и го засмука нецвидях кога из4езна от ръката ми  :o :o .Тя си хапва и банан бях и дажал преди  ;D въоб6те е голяма лакомия!Вси4ко яде!Даже един пат истървам на пода кисела крастави4ка и нежидях кога из4езна.Аде аз ся лягам да гледам 10 прости пражила бб от мене лека но6т на си4ко кокер4ета и кокери

#4507 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2008 - 12:03 AM

joleto, не ти се сърдя, говори си сама, пиши си дългите постове и си обяснявай сама на себе си, все едно. А като си решила, че съм заможна, та искам да ти кажа, милото ми дете, не искам да си на моето място. Да не отидеш до вкъщи 10 години, да не видиш близките си, майката си, как ти се вижда?? Но си живея някак си, не се оплаквам. А теб не съм виждала някой да те е гонил, в момента ти самата го правиш. Помисли си малко преди да напишеш следващия си пост.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4508 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 12:05 AM

Цитат

Тука ся целият спор стана заради ваксините!Ами аз какво да ви кажа четох в една книга с схеми на ваксини и наи-отдолу със звезди4ка пи6е6е 4е всеки ветиринар може да има своя схема за ваксинация!За храната..Ами майка ми оня ден куила 3 пакет4ета храна все разли4ни об6то кам 1.5-2килограма и излезе 6лв. и тази храна Хера я яде ве4е седмица и има о6те за два дена!Ако комбинира6 от вси4ко става а Хера не яде само гранули тя яде абсолутно вси4ко което ние ядем!Днес си ям киви греифрут и мандаринки и я гледам седи до мене и проси с йалня поглед и си викам" я да и дам".Дадох и първо мандаринка засмука я кат прахусмока4ка  ;D ;D ;D след тожа пак така 1-2 малки пър4енца.След това кивитобе6е малко зелено но викам пак да и дам, дадох и и пак го засмука и пак 2-3 пар4енца накрая доиде реда на греифрута а те са гор4ивии си викам "ако не и хареса 6те го изплуе"Дадох и и го засмука нецвидях кога из4езна от ръката ми  :o :o .Тя си хапва и банан бях и дажал преди  ;D въоб6те е голяма лакомия!Вси4ко яде!Даже един пат истървам на пода кисела крастави4ка и нежидях кога из4езна.Аде аз ся лягам да гледам 10 прости пражила бб от мене лека но6т на си4ко кокер4ета и кокери

Хайде на следващия постинг да вземеш да се постараеш да пишеш малко по-свястно и четливо, че ми се извадиха очите докато го прочета.  ;) Нека яде животното, то лакомията не прощава. Всичко де що става за ядене се яде ... живи и здрави да са кученцата.  ;D
Кофти стана тука за караниците, надявам се да отмине всичко ... целувки на всички кокери!  :wub:

#4509 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 08:27 AM

Цитат

Цитат

Хайде на следващия постинг да вземеш да се постараеш да пишеш малко по-свястно и четливо, че ми се извадиха очите докато го прочета.  ;) Нека яде животното, то лакомията не прощава. Всичко де що става за ядене се яде ... живи и здрави да са кученцата.  ;D
Кофти стана тука за караниците, надявам се да отмине всичко ... целувки на всички кокери!  :wub:

Съжеляжа за правописа но пиша фонетик!Иначе дето вокаш че всичко дето става за ядене се яде е вярно.То тази животинка несоира да яде!Иначе много хапе по краката гризе буфера на коломите ми  ;D ;D ;D но като доиде време  за хапваме иседнем на масата всички тя сяда мирна и кротка сяка6 нокога не е правила бели ;D ;D .Аиде сега излизаме на разходка "пълна програма" играене,разхождане,изхождане и ядене на клони на дърветата или някои по големи храсти ;D ;D ;D ;D

#4510 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 08:59 AM

idol ike сайта на Айк е страхотен много ми хареса :) :blink:

#4511 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2008 - 09:51 AM

mari_mvj, мерси, сайта отдавна е правен и доста реконструкция го чака.  ;)
Наистина mari_mvj, твоите постове се четат доста трудно, трябва да се препрочита, за да може да се разбере нещо. Вече ти писах, че и аз пиша на фонетик, а и доста други хора в този форум, просто трябва да намериш буквите.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4512 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 January 2008 - 01:18 PM

mari_mvj, проблема с твоето писане не е от това, че пишеш на фонетик, а от това, че просто много бързаш и изобщо не гледаш кои букви натискаш. Пиши малко по-бавно, връщай се да погледнеш какво е написано и си поправяй грешки, че си извадих очите да ти прочета написаното. Което от съображения за сигурност повече няма да коментирам, че излязох тъпа, некомпетентна и измислена.
User's Signature

#4513 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 02:09 PM

Цитат

mari_mvj, проблема с твоето писане не е от това, че пишеш на фонетик, а от това, че просто много бързаш и изобщо не гледаш кои букви натискаш. Пиши малко по-бавно, връщай се да погледнеш какво е написано и си поправяй грешки, че си извадих очите да ти прочета написаното. Което от съображения за сигурност повече няма да коментирам, че излязох тъпа, некомпетентна и измислена.

Ей, недей така. Просто са били недоразумения. Не си нито едно от изброените, големи хора сме, трябва да се уважаваме - дори себе си.  ;)

#4514 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 January 2008 - 02:13 PM

Аз себе си уважавам достатъчно. Но ако се върнеш само на предишната страница ще забележиш какво се изписа по мой и не само мой адрес. Успяха да нагубят и единствения ни развъдник за кокери. За какво повече говорим.
То бива недоразумение, бива ниска възраст и недомислия, ама чак пък толкова да не се гледа какво и на кого се пише.... Извинявай.
3 години пиша тук вече, с единствената цел кокерчетата, които влязат тук да са по-добре гледани и стопаните да нямат проблеми. И аккво излиза, че не съм постъпвала правилно?
User's Signature

#4515 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 03:05 PM

Цитат

Аз себе си уважавам достатъчно. Но ако се върнеш само на предишната страница ще забележиш какво се изписа по мой и не само мой адрес. Успяха да нагубят и единствения ни развъдник за кокери. За какво повече говорим.
То бива недоразумение, бива ниска възраст и недомислия, ама чак пък толкова да не се гледа какво и на кого се пише.... Извинявай.
3 години пиша тук вече, с единствената цел кокерчетата, които влязат тук да са по-добре гледани и стопаните да нямат проблеми. И аккво излиза, че не съм постъпвала правилно?

Подкрепям позицията ти ... ако кажа нещо, това означава да съм пристрастна ... по-добре да не казвам нищо ....

#4516 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 03:52 PM

Който не слуша samotnata и  Idol Ike се подиграва сам на себе си, това мога да кажа. Питате за здравето и живота на кучето си, а после започвате да оборвате съветите - не разбирам явно аз нещо. joleto, ти задаваш постоянно въпроси не от любознателност, а от стремеж някой да ти даде отговорът, който ти е удобен, но определено не се получава нали. Ами не е ли редно мъничко поне да се замислиш? Може би пък хората, които имат толкова дълъг опит, преминали са през какво ли не, учили са се с години, от личен опит, от лекари и специалисти, от книги и кинолози... дали пък случайно не допускаш наистина да са прави и да не е необходимо да се излагаш оборвайки ги, с което и обиждайки ги. Нима всичко това не се изприказва за твое добро? За доброто на твоето кученце? Какво мислиш е друга целта да ти се дават всички тези съвети?

;D Пък аз на всичко отгоре да ви пусна едно клипчо-снимково музикално нещо за моя Чарли.
http://video.google....352046527231400

#4517 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 January 2008 - 04:08 PM

Ох какъв сладур е бил. Страхотен кокеран. Щастливка си била, че си го имала. И да знаеш, че той те гледа от горе и се радва, че си щастлива, и че си спомняш с добро за него. И те чака някой ден да сте пак заедно.
User's Signature

#4518 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2008 - 05:06 PM

Диянче, вече няколко пъти гледам клипче, не мога да му се нарадвам на Чарли, голям сладур!!!
User's Signature

Качена снимка

#4519 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2008 - 05:51 PM

Рея е първото куче,което отглеждам вкъщи,но това изобщо не означава например,че незнам всички общи правила за отглеждане.Смея да твърдя,че познавам много,ама много кучета и винаги съм коментирала със стопаните им с какво хранят любимците си,колко често ги извеждат,как се грижат за тях.Отделно чета много информация в интернет и в различни книги.
Ето напимер по въпроса с храната се допитах до няколко ветеринари и те ми казаха,че мога да давам всичко на Рея,без мазна и студена храна.кокерите съвсем не са рядка порода.Тези кокерчета,които познавам си ядат всичко.Сега едни хора в съседния вход имат кокерче на 2 месеца и половина с наравени 2 ваксини и пак си го ивеждат навън за 5-10 минути през деня.
Всеки човек си преценява кое е най-добре за неговото кученце.Предлагам всеки да казва своето мнение без да спори с другите кое е правилно и кое не е,за да няма излишни спорове.Все пак всеки човек си мисли,че е прав.Нека всеки си изказва веднъж мнението за даден въпрос и край,а не след всеки отговор да се казва 'така не трябва' или 'все пак аз знам повече'  и подобни неща.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4520 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 January 2008 - 06:05 PM

Започвам да ви се ядосвам.
1. Защото един милион пъти казах, че СПОРЕД мен еди какво си..... Просто си казвам мнението, който иска да се съобразява или не с него.
2. Факта, че "хората така си хранят кучетата" изобщо не означава, че това е най-правилния и най-пълноценния начин. Но наистина всеки има право сам да избира.
3. Защо продължавате да ми втълпявате неща, които не съм казала и направила. На никой досега не съм казала, че си гледа зле или неправилно кучето. Всеки се простира според възможностите си и според вижданията си. Тук сме се събрали да коментираме. Аз коментирам. Ако на някой не му харесва как коментирам да каже на лична или нещо такова, да ми направи забележка, да ме изпорти на мод ако ще, но да седим 3 страници да ми се правят забележки, за неща, които не съм направила... ами извинявам се.

И последно - факта, че много хора правят еди какво си, не го прави правилно. Факта, че кучетата са добре след нещо си, не значи, че не могат да бъдат и по-добре. И факта, че не се е случило нещо, не означава, че то никога няма да се случи.

Ей затова се дразня на Българите, чули от някой, видели някъде, някой им казал - и вече всичко е чиста монета. Ами хубаво. Аз повече съвети нямам да давам.... на определени хора.
Не знам не сте ли забелязали, че навсякъде пиша неща от сорта на "това може да се дава, но би било ощше по-добре....." или за мен нещо е по-добре от друго....

Ама трябва интрижки да се създават из форума, темата..... и ...ох.... знаете ли, починете си от мен, 4 седмици няма да ме има, дано ви се отразят добре.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена