Кокер спаньол
Публикувано: 20 January 2008 - 05:12 PM
Иначе Сара я къпя на около 2 месеца, но всеки път е различно. Случвало се е да я къпя на 2-3 месеца, на 1 месец. Зимата не я къпя, освен ако не е много наложително. Лятото пък няма какво да къпя, защото я бръсна и не остава козината, която да се цапа особено.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 January 2008 - 05:17 PM
Има аромат на краставица и лайка...козината на котките ми е невероятна след като ги изкъпя със този шампоан...много пухкава и мека ;)
Изтрило се е името на шампоана...но като го видя във ветеринарния кабинет ще ви кажа ;)
И самотната,никой не е казал че те мързи да си къпеш кучето...просто дрешките са излишни...хората ги ползват,за да не се цапат толкова бързо,същото е и при кучетата ;)
И немога да видя точните думи на тами,че не си гледате добре кучетата...тя каза това,което мисли...когато и аз казах това,което мисля...бях залята от нападким,историята се повтаря...стига толкова :)
Не се е заяла с никого и много ми хареса нейния пост защото е много верен за повечето неща...ти също четеш избирателно,затова си разбрала думите и така ;)
Поздрави и официално слагам ТОЧКА с главно "Т" на споровете и всички кавги и караници около "съветите" и "мненията"!!!
Публикувано: 20 January 2008 - 05:30 PM
Цитат
Тами, сякаш миризмата на катрана най е подходяща за кучето ми, навик просто, не я намирам за неприятна, приятеля ми каза че мирише на гадно - капризи ... но катранът е лечебен и за човешките гъбички на главата - пърхута ...
Публикувано: 20 January 2008 - 05:37 PM
Моите искрени съчуствия за загубата на вашето куче.
Не мога да разбера защо така сте останали с такива впечатления , че нещата които правим за нашите кучета са в ущърб на тях.Облеклото което сте видяли, е нещо което е много полезно лично за мен, американски кокер спаниел е куче със страшно много косъм, за разлика от английския. през зимния период тази кал и киша която се налепя на козината не е най доброто нещо за козината на кучето.Къпането със обилен душ за да се махне не е желателно , особено по два или три пъти на ден, после следва сушене и така нататък. Тук не се касае за издръжливост а за предпазване навън от мръсотията, има населени места където се слагат и специални химикали навън, което пък е още по вредно.В някои цивилизовани държави , наистина хората не обличат кучетата си поради факата че при тях е чисто и не им се налага, но за съжаление тук не е така. И друго не мисля че любовта към нашите кучета е мания, да се опитваш да правиш най доброто за твоето любимо куче е нещо което е в реда на нещата, не бих казала че може да се квалифицира с мания, и дори така да е формулирана от вас, този вид мания е много по добра от много други, повярвайте,.а за процедурата по рязане на опашки не знам изобщо какъв е смисъл да се дискутира, просто това се практикува единствено от хора които не знаят какво вършат и за какво най вече.
Публикувано: 20 January 2008 - 05:51 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 06:00 PM
Разбирам,че американският кокер е много по-окосмен отколкото английския и не може да се къпе всеки ден,разбираемо е да желаете да го поддържате чист.Но все пак не виждам никъква загиженост в това да облечеш английския си кокер в дъждобран с качулка и да го пуснеш да тича,увит целия в този найлон.
Не казвам,че любовта към кучето е мания.Аз обожавам кучетата,дори мен са ме определяли като маниак на тази тема.Но все пак,когато човек реши да направи нещо за кученцето си първо би трябвало да погледне нещата от негова страна-дали определена дреха му е удобна и нужна.За американския кокер дрешката през есента е необходима и полезна,но през зимата за какво му е след като всичко е покрито със сняг,а американеца с гъста козина.
Публикувано: 20 January 2008 - 06:08 PM
Направете си труда да прочетете и тогава коментирайте. Не си обличам Английския кокер защото на мен така ми изнася. Да не мислите, че ми е много добре да плета по 2 седмици, да пера всяка седмица и да обличам и събличам по 3 пъти на ден пуловер. Не ми е по-лесно, повярвайте. Но ако не го облека амплитудите й се отразяват зле, на и без това болнавото телце. Хич не ми пука кой какво мисли за кокера ми с пуловер, щом става въпрос за нейното ЗДРАВЕ, а не моето удобство.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 January 2008 - 06:28 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 07:07 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 07:54 PM
Раната не е малка и направо настръхвам като видя шевовете.Голди си я ближе често,не я спирам,защото доктора каза,че не е проблем,дори така си я почиствала.
Май пиша много хаотично,ама ще ме извините този път.
Като цяло засега всичко е нормално за ситуацията.Аз съм доволна - очаквах,да не може да стъпва на краката си през първите дни.Отивам пак да си я гушкам.Благодаря ви,че мислехте за нас!
Аа, и май не ми се сърди много - като я приближа и мърда опашка :P :yahoo:
И един въпрос:
Не смятам да я разхождам.Ще излизаме само колкото да си свърши нуждите набързо-пред блока.Проблема е, че улиците около нас са ужасно кални.Ако кални пръски замърсят раната как да я почистя и опасно ли е?Тя сигурно няма да ми даде да пипам там,а и аз не искам-знам,че я боли.Та ако кални пръски попаднат на коремчето какво да правя?
violeta.di ,наистина хубава снимка.Ама че сладко бебе е била адашката.
Публикувано: 20 January 2008 - 08:15 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 08:21 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 08:43 PM
Самотната,кученцето дори да е на топло в апартамента,цял ден да лежи или си хапе някоя играчка.Но като излезе навън то непрекъснато тича и изразходва енергия.Поне моето така правеше-щом излезеше навън не спираше да лудува,гонеше птичките през лятото,тичаше по пръчки,даже по децата.А през зимата скачаше в най-големите преспи,ровеше с лапи в снега и даже се търкаляше,тичаше по снежни топки,просто не се спираше на едно място.Все пак ти ако не пускаш твоето куче от каишката,разбира се,че ще му е студено.
Публикувано: 20 January 2008 - 08:55 PM
Така,че студът не е проблем за нас.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 20 January 2008 - 09:38 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 09:44 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 09:45 PM
По въпроса за къпане, Meridit, беше доста изчерпателна. При повечето дългокосмести породи, това е правило-къпане на една седмица, максимум 10 дена. При по голям интервал козината почва да се спластява, става суха, затова трябва да се овлажнява по-често от късокосмести. На ам. кокер косъма има друга структура, доста по хигроскопичен, попива лесно както вода, така и прах, затова къпането е наложително. Както нееднократно съм писала, с подходящ шампоан и балсам( шампоана винаги се разрежда)! А това,че кожата започва да изсъхва и да се лющи-това е мит! През целия си живот моите кучета никога не са имали кожни проблеми. Единствено, което може да причини вреда на кожата-това е ако шампоана не се отмие напълно или не подхожда на кожата на вашето куче, или доста агресивен.
По въпроса на дрехите пак ще се повторя, при нас това е наложително. Моите кучета не искам да ги ограничавам с разходките и затова съм намерила начин, който и за мен и за моите кучета доста удобен.
Не искам да ми седят цял ден и да треперят мокри. Имам дрехи и за лятото, слагам ги когато сме в гора или когато парка не е окосен. Иначе обираме всички клечки, бодили и всичко което срещнем по пътя си.
Тези дрехи са тънки, кройките са съобразени с породата, не им стесняват движения, а и кучетата нямат потни жлези по тялото си, така че...
А другото което искам да кажа по повод обличане, гледам, че сте нападнали samotnata, разберете, че всичко е до куче, това както и при хората, на едните им е жега, другите пък зиморничави,кучетата- едните джапат по локвите, другите пък не искат да покажат носа на вън докато вали. Не е прищявка на човека, всеки се съобразява и с желанието на кучето му. По добре да сме вманиачени и пристрастни, от колкото да не ни е грижа за тях.
Публикувано: 20 January 2008 - 09:54 PM
Цитат
Цитат
Хаос от хормони, който, мисля аз, никак няма да й се отрази добре за в бъдеще. Поговори с един, два, три вета, ще разбереш (ама ти го знаеш), че това е много, много лошо за кучето. По-добре я "докастрирай". С моите общи познания от четене в нета си мисля, че това е по-малкия дявол, от това, което се случва сега в тялото й, особено с добавка на хормони.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 January 2008 - 02:30 AM
Поплаках си от щастие,цяла вечер си го гушкам този малък разбойник...Ето на тази снимка сме заедно!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +