Кокер спаньол
Публикувано: 21 January 2008 - 07:54 AM
Публикувано: 21 January 2008 - 08:32 AM
П.П. Кой не си е патил от кокерските кражби, и после кучето застава така сякаш казва "Не бях аз ..." ;D
П.П. Оф кви глупости правя, на заспала глава ... извинявам се искрено ...
Публикувано: 21 January 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 21 January 2008 - 10:46 AM
Ние днес имахме проблем с шева на операцията.Сутринта когато се опитах да изведа Голди да се изпишка тя не искаше и една крачка да пристъпи.Веднага я закарах до ветеринаря.Оказа се,че въпреки ,че и правех забележка за постоянното близане по раната,тя е успяла да си развърже и свали конците(слава богу не всички!!) Доктора ни се изуми.Каза,че за цялата му практика за първи път се случва куче да успее да си махне конците още на първия ден и че това обикновено ако въобще се случи след 4-5 дни го правят кучета като питбули например.Наложи се отново да я шият с месна упойка.Тя не гъкна по време на шиенето,надявам се наистина да не я е боляло.Биха и антибиотици и обезболяващо.Притеснявам се защо е тоя силен интерес към раната.Да не би да има някаква вътрешна инфекция,която да я притеснява. Цял ден ще я наблюдавам да не докосва конците и довечера сме пак при доктора.Ако трябва тогава каза,че ще й направи стегната превръзка за през ноща,за да не направи пак някоя беля.
Сега не стига,че се наложи да я подложа на това,а трябва и да й се карам постоянно,защото тя постоянно иска да се ближе.Много ми е криво от това.. :'( :'(
Ох,надявам се по-скоро да започне някакво подобрение и възтановяване.Вчера бях по-обнадеждена,че всичко ще мине бързо,но вчера тя беше по-добре от днес. :(
Публикувано: 21 January 2008 - 12:22 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 01:58 PM
Вижте сега нас, с новата придобивка. ;D
http://www.dcforum.i...p?p=38602#38602
Публикувано: 21 January 2008 - 03:14 PM
Сутринта в кабинета мерихме една яка,но явно беше малка-пак се стигаше, а в момента нямаше по-голяма.И понеже ще имам възможност да бъда постоянно с нея няколко дни решихме засега да й го спестим това.Страх ме е само като заспя да не стане нещо.Ще видя как ще се справя днес и ако се наложи утре отивам да търся яка по мярка.
Имам няколко въпроса,ако някой знае или е минал през това, моля да пише:
Нормално ли е според вас съвсем да не иска да се движи?Тук четох ,истории на други кученца след кастрация,които още на следващие ден са си щуряли както преди.
Трябва ли да е раздвижвам на сила и да не я оставям да се залежава?
Имам Лидокаин спрей,дали да й пръсвам на раната като обезболяващо преди да я изнеса да се изпишква навън?
Аз ще питам и ветеринаря като се видим довечера,но ще ми е полезна всяка информация и споделен опит.
За щастие днес изгря слънце и изсуши улиците,така че проблема с калта отпадна.
idol ike ,ботушките са страхотни.Отдавна си мечтая за такива,но естествено тук не могат да се намерят.Веднъж направих опит да си поръчам по интернет,но пристигна нещо съвсем различно от вашите,много неудобни бяха и никога не съм ги ползвала.Ти как си ги достави и колко струват?
Публикувано: 21 January 2008 - 04:30 PM
Ботушките са ни подарък, има и цени в сайта, разгледайте и галерията, има страшно много и други породи, има всички размери, има топли, дълги, къси. Нашите са само за кал, без подплата.
Ето и адрес, разгледайте го: http://innadesign.si...ru//index.phtml
Публикувано: 21 January 2008 - 05:20 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 05:57 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 06:29 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 07:07 PM
Diqna_Stoicheva, ти можеш другия път да кажеш на фризьорката ви, да му мине с машинка корема, подмишници и отвътре на задните крака, че там са проблемните зони. Айк така съм го направила, когато приключи с изложбите, удобно, практично.
estranged, по моите изчисления ботушки излизат там към 30-35 лв, не е евтино, но е голяма врътня да се направят, то толкова тук гащеризона. На нас ни е подарък, а по натам ще видим. Тази жена, дето шие гащеризони, ако се навие да ги шие, ще е добре.
Публикувано: 21 January 2008 - 07:21 PM
estranged ще стискам палци и на ръце и на крака,да минеш изпита...като знам как никак не е лесно...брат ми премина през същите гадории...PAtanasova щом се е върнал при теб,значи сте един за друг...малко кучета биха обиколили полувината град за да намерят човека,който обичат :yahoo: истината е,че не си го намерила ТИ,той те е намерил :wub: а неможеш ли да му намериш семейство,което да го гледа за определено време и после да си го вземеш обратно :blink:
Публикувано: 21 January 2008 - 07:37 PM
Ира, просто й вземи една яка и ако не седи до теб й я слагай, защото може беля да стане с тези конци. На Сара й бяха сложили едно сиво, лепилоподобно вещество, което 3-4 дни нямаше как да се махне и затова Сара не можа да си свали конците. Но определено имаше желание. Няма инфекция, просто кучето има нещо по тялото, което не е негово и иска да го махне, освен това може да понаболява. Яката хем няма да запарва раната, хем с нея няма да има как да си я стигне. Не боли, пречи само ако имаш много мебели, а тя реши да се разхожда.
PAtanasova, недейте се разделя. Направете всичко необходимо да останете заедно. Вашата история и съдба е уникална.
Тами, аз не си пускам кучето от каишката.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 January 2008 - 10:08 PM
idol ike, страшни сте! :palec: Добра работа ще ви свършат в това кално време. :blink:
ПП. Само аз ли имам проблеми с публикуването на постове? От вчера ми се налага по няколко пъти да се опитвам да публикувам, докато най-накрая успея. :-

Публикувано: 21 January 2008 - 10:12 PM
Цитат
И аз имах, затова 2 пъти ми го изпраща по няколко пъти, но не знам, уж интернетът е добър.
Ира, мерси за споделеното, наистина кучетата ни са големи артисти ... напролет и ние ще бъдем под ножа - нека да събера парите поне, и аз съм студентка хич не е лесно. Джоле мерси за стискането на палци, цункай бебката.
Хайде на всички кучовци и стопани цунки и гушки :wub: :wub:
Публикувано: 21 January 2008 - 10:14 PM
Цитат
И аз имах, затова 2 пъти ми го изпраща по няколко пъти, но не знам, уж интернетът е добър.
idol ike страшни обувчици - честно, те моите струват толкова тцтцтц, ама са 4 броя ;D ;D
Ира, мерси за споделеното, наистина кучетата ни са големи артисти ... напролет и ние ще бъдем под ножа - нека да събера парите поне, и аз съм студентка хич не е лесно. Джоле мерси за стискането на палци, цункай бебката.
Хайде на всички кучовци и стопани цунки и гушки :wub: :wub:
Oффф пак ли :huh: :huh: :huh: :huh: ей, хора студентството не прощава!!!!
Публикувано: 22 January 2008 - 12:21 PM
Кора не можеше да легне първата нощ. Заспиваше права, но не лягаше. Толкова се боях, пишкаше постоянно, но в банята, повръщаше, трепереше.... Умирах от страх, в пет сутринта вече звънях спешно за подкрепа във Ветеринарната. Но - На втория ден, Кора вече не знаеше, че има операция. Дори излязохме на разходка около блока и веднага заклати игриво глава и затропа с предни лапи, като видя, че приближава кученце. Едва я удържах. След няколко дни, вече беше фурия, но я държах на повод, за да съм сигурна, че няма да се сборичка с друго куче. Толкова й се тичаше и играеше. Поведението на Голди е само за да й обръщаш още повече внимание - опасни са.
Хахах, сещам се за едно дакелче, пострадало и куцащо - толкова му треперели стопаните, а то милото - куца и гледа жално. След няколко дни стопанката забелязала, че куца с грешен крак и разгадала уловката на малкия ;D. Кой ми го разкавзва не помня, но и аз с Чарли съм имала подобни ситуации. Вечер мокър, студено, трепери идва при мен, зъзне и скимти. Аз чупя четвъртинка аспиринче, овивам в саламче, повивам го, гушвам го, той едва ли не замърква, мучи си нещо, пуфти, намества се и заспива. Така няколко вечери :o. Майка ми вика - престани - пресрува се. Как викам ще се преструва и така ще трепери. Ама реших - никакво внимание и да видим. ;DМИ трепери, скимтя - после видя, че няма ефект, стана, сякаш си сменил изведнъж канала с дистанционното, отиде и си легна на мястото изпуфтявайки недоволно без никакво треперене. :o :huh: :o. Театър е играл пред мен, защото е видял първата вечер как съм реагирала и му харесало. Хихихи
Публикувано: 22 January 2008 - 12:28 PM