Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4641 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2008 - 02:47 PM

И една последна  :blink:.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4642 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:49 PM

:blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4643 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 03:24 PM

liubka , браво на вас, и разходката си е струвала, като съдя и по снимките. Супер сте! Рея=красота! ;D

#4644 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 05:32 PM

Ехааааа, красота. ЧУдесно сте изкарали.

Радвам се че с Хера нещата са наред. Какво каза вет-а - нещо е хапнала или вирусче? Повръщала ли е после? Бързичко да се оправя пожелавам и да не се безпокоите около нея, че дас е прави на още по-болна. Весело и непукистично и ще й мине по-скоро от колкото сте очаквали. ;)

#4645 Потребителят е офлайн   vili_top Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 06:08 PM

Благодаря на всички за съветите :blink: Мисля, че малко ме поуспокоиха и ще опитам да се справя!!! Тези дни ще потърся тази гилотина, защото и на мен ми се струва, че това му пречи при ходенето. Що се отнася до играчките, незнам как ще разбере, че някои играчки може да ги яде (кокалите и подобни ядливи обувки), а други - не. Трябва ли да му забранявам да яде всичките играчки?
За пишкането - и аз мисля, че понякога го прави напук, а това на леглото - когато не му обръщам внимание :blink:Дано скоро се оправят нещата, защото ми е мъчно все да му се карам, пък и му нямам доверие, да го оставя да се разхожда из къщата, когато няма никой, което от своя страна допълнително го изнервя - стои доста време в коридора и банята.
Целувки на всички кокерчета, и без болести :blink:
Скоро ще питам пак... :'(

#4646 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 06:54 PM

vili_top, само внимавай като режеш ноктите да не засегнеш живеца,режи по малко.

Цитат

Що се отнася до играчките, незнам как ще разбере, че някои играчки може да ги яде (кокалите и подобни ядливи обувки), а други - не.

Правилно  са те посъветвали за всичко, не се притеснявай че нямало да те разбере ,напротив колкото повече комуникирате и колкото повече пораства ще се изненадаш колко много разбира и как добре се ориентира в ситуацията.Прави забележка за всичко което не искаш да дъвче.Ако това са негови играчки след забележката му показвай как би трябвало да се играе със съответната играчка( ако е топка му я хвърляй,ако е въже се подърпайте и т.н.).Хвали го когато играе с играчките и не ги къса.А колкото до ядливите кожени кокълчета-просто му ги давай и да ги прави каквото си иска.Повярвай ми няма да се обърка и много скоро ще различава ядливите от неядливите играчки.Просто трябва постоянство и търпение.

На Хера стискам палци много бързо да се оправи.Не се тревожи обикновено стомашните неразположения минават бързо.Лекаря какво каза-вирус ли е или е от нещо което е яла?Освен инжекциите каза ли да спазва някаква диета в следващите ден-два?

Много целувки от мен и Голди. :wub: :wub:Междудругото засега съм много доволна от това как тя се възтановява.Само от време на време както си стои скача като ощипана и се кара на конците дето й опъват. ;D Ама дори това става все по-рядко вече.Спокойна е ,хапва,ходи вече и по двете нужди,раната вече не е така червена.Въобще да чукна на дърво всичко засега върви добре.

Много са хубави снимките на Рея.И тоя огнен цвят-красавица!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4647 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 12:31 PM

Вета каза че е вирус!Не предписа никаква диета!Какво и има на Голди?Горката!А сега моето пресенце апк опатка цяла купа гранули и докато пошех по предното неуспях да я заведа в банята и се испика на килима  :huh: .А искам да попитам кога мога да започна да уча Хера на команди ??

#4648 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 03:18 PM

Цитат

Вета каза че е вирус!Не предписа никаква диета!Какво и има на Голди?Горката!А сега моето пресенце апк опатка цяла купа гранули и докато пошех по предното неуспях да я заведа в банята и се испика на килима  :huh: .А искам да попитам кога мога да започна да уча Хера на команди ??

Нищо не ти пречи да я учиш от малка, даже колкото се може по-скоро, толкова по-добре. С гранулки е ефикасно, по една ако си е изпълнила както трябва командата. Чара на 3 месеца се научи да сяда, и да дава лапи, най-елементарните неща. Сега повече знае, дори :"Вземи камъка"  :sarkastichen:

#4649 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 04:50 PM

И Рея се научи да сяда и да дава лапа още на 2 месеца и нещо.После се научи на 'легни' ,'донеси' ,'търси',а като и кажа "хайде на разходка" веднага подивява от радост,отива пред вратата,започва да скимти и да скача ;D .Абе много са си умни кокерчетата
User's Signature

#4650 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 05:11 PM

Здравейте,...  :wub:
Колко много сте изписали  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Радваме се, че Голди вече е добре,... каква ние е нежна душичката...
Относно рязането на нокти, кокерите не са от тежичките кучета (въпреки огромните количества храна които могат да погълнат  ;D ) и затова не винаги е достатъчно да се движат по асфалт. Ние използваме клещи,... не заради нещо друго, ами просто вета ми каза, че за мен няма да изглеждат чак толкова стресиращо в ръцете ми. Първите няколко пъти получавах мини "сърдечни" пристъпи  ;D ;D ;D Но малко по малко се свиква, важно е да ти бъде показано, точно за какво да гледаш и как да различаваш къде точно е края на живеца.  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4651 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 05:23 PM

ето го и Арчи  ;D това е на приятела ми кокера...до колко е чист кокер не знам но е уникален :)
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#4652 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 05:30 PM

Искам да взема на Памела легълце,... но незнам какъв размер трябва да е. Харесала съм си 2 легла на TRIXIE (онези двете които имат и допълнителна възглавничка за гушкане  ;D ), най-големите им размери са 60х45, а на мен ми се изглеждат изключително малки. Та какъв трябва да е размера на леглото за нея?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4653 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 10:48 PM

Цитат

Искам да взема на Памела легълце,... но незнам какъв размер трябва да е. Харесала съм си 2 легла на TRIXIE (онези двете които имат и допълнителна възглавничка за гушкане  ;D ), най-големите им размери са 60х45, а на мен ми се изглеждат изключително малки. Та какъв трябва да е размера на леглото за нея?

Колко ли струват тези легла? Тук при няма такива неща или екстри, но пък ми е интересно. Не знам за размера, бях чувала че трябва да отговаря на дължината на кученцето, посъветвайте се с продавач-консултантите ... не вярвам да те излъжат. Хайде успех с леглото, и да пишеш за него. Цункай Памела от мен.  :wub:

#4654 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 12:11 AM

tigyrcho,тези размери ми се струват малки.Верно ,че твоята кукла е по-дребничка от Голди,но все пак.Когато е на кеф моята кучица се излежава с протегнати крака(предните напред,задните назад).Защо не пробваш да премериш тази дължина,така ще имаш някаква представа колко трябва да е дължината на леглото.Мога да ти предложа и друг вариант за легло-домашно производство.Вземи някакъв плат,за предпочитане по -плътен и мек.Уший  като правоъгълник(като калъвка)в големината която решиш.За пълнеж аз използвах съдържанието на една стара възглавница.Накрая дупката от която се пълни също се зашива,за да не вади кучо ватички от легълцето си .
Аз скалъпих едно такова легло съвсем набързо,с подръчни материали.Идеята ми дойде спонтанно докаго се чудех какво одеалце да оставя с нея във ветеринарния кабинет-да лежи на него докато се съвзема от упойката.Дори не очаквах да се получи толкова добре.На Голди определено й хареса колко е мекичко(още преди да го довърша се опитваше да сложи дупе на него) и сега това й е любимото легълце.Мога да ти го препоръчам  като евтин и добър вариант.Ето го и леглото,което  скалъпих за 20-тина минути.
На каквото и да се спреш да не забравиш да се похвалиш после със снимки от новото легло. :wub: :wub:
User's Signature

#4655 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 08:17 AM

Цитат

tigyrcho,тези размери ми се струват малки.Верно ,че твоята кукла е по-дребничка от Голди,но все пак.Когато е на кеф моята кучица се излежава с протегнати крака(предните напред,задните назад).Защо не пробваш да премериш тази дължина,така ще имаш някаква представа колко трябва да е дължината на леглото.Мога да ти предложа и друг вариант за легло-домашно производство.Вземи някакъв плат,за предпочитане по -плътен и мек.Уший  като правоъгълник(като калъвка)в големината която решиш.За пълнеж аз използвах съдържанието на една стара възглавница.Накрая дупката от която се пълни също се зашива,за да не вади кучо ватички от легълцето си .
Аз скалъпих едно такова легло съвсем набързо,с подръчни материали.Идеята ми дойде спонтанно докаго се чудех какво одеалце да оставя с нея във ветеринарния кабинет-да лежи на него докато се съвзема от упойката.Дори не очаквах да се получи толкова добре.На Голди определено й хареса колко е мекичко(още преди да го довърша се опитваше да сложи дупе на него) и сега това й е любимото легълце.Мога да ти го препоръчам  като евтин и добър вариант.Ето го и леглото,което  скалъпих за 20-тина минути.
На каквото и да се спреш да не забравиш да се похвалиш после със снимки от новото легло. :wub: :wub:

Ира, наистина това е по-лесно като алтернатива, хем си го правиш на желаната ти дължина хем изглежда добре на снимката. Голяма красавица е Голди, надявам се че вече всичко е отминало след операцията.  :yahoo:
Хайде весел уикенд на всички стопани и кокерчетата им ...  ;)

П.П. Видях леглата, красиви и скъпи  :sarkastichen: http://www.drstefano...hp?cPath=167_28

#4656 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 09:06 AM

Я вижте тук-22 страници с модели на легълца-кое от кое по-хубави и луксозни.http://www.pamperedp...gbeds/index.phpОчите ми стават ей така :rolleyes:всеки път като разглеждам.
Преди около две години си взех едно такова(не издържах просто :izcherven:).На Голди й е удобно,но не и на мен.Поддръжката му е адски трудна.Не е предвидено плата да се маха -за да се почисти трябва да се пере цялото легло.Не се побира в пералнята-трябва да го търкам на ръка.Съхне много бавно.Да му шия калъфи не става-то му се губи красотата.Абе хубаво ама хич не е практично.Оставям настрана въпроса,че струваше доста.
Затова и препоръчах  другото легло собствено производство-от собствен горчив опит ;).
tigyrcho ,ако пукуваш легло търси такова,на което е предвидено горния плат да се свалят за пране(има и такива) ще си спестиш много труд и главоболия.
Да си призная тая тема ми е мания-вкъщи прескачам четири легълца .А Голди пак иска да спи на моето. ;D ;D
User's Signature

#4657 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 09:19 AM

Ирка е невероятна на тази снимка,а нашийничето е прекрасно :wub:
Арчи според мен си е кокерче :wub: същия сладур като нашите!
Апък Рея е страхотна позиорка :wub: ...аз моята немога да я накарам да мирува дори за минутк... ;D имам малко бойни снимки,качвам ги :wub:
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4658 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 09:31 AM

Легълцата са невероятни...грациозни,но доста скъпички!
Наистина много трудно ще се поддържа ако не се маха плата отгоре...а те са направени ми се струва за китайски голи качулати кучета ;D за да няма мн косми по тях ;D

#4659 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 01:13 PM

Здравейте приятели, за съжаление искам да съобще една неприятна новина, Рафаела  (Amazon Eyes), дъщерята на Айк и Йоша е при мен, нейни собственици решиха че не могат да се справят с неиното отглеждане и ми я върнаха.
За тези които не знаят за какво става въпрос пускам линк да се види:
http://www.dcforum.i...php?f=17&t=2165
ето тук всеки може да получи информация за нейните родители родители и към последни страници по тази тема може да разгледа и много снимки.
Ще помоля ако някои има познати и приятели които да търсят куче от тази порода, да се свърже с мен, за да и намерим нов дом и нови стопани, които тя заслужава истински.
Това е мой имейл:  plamenbonev@gmail.com
Тя е на осем месеца в момента и смятам че има шанс да свикне с нови хора, стига те да я обичат и да и помогнат да се адаптира.
Относно това обаче искам да подчертая че куче ще дам,  срещу договор с определени клаузи поставени от мен, като развъдчик, затова нека хора да не си правят илюзията че ще могат да експлоатират куче от такава кръв, и ще бъде редовно наблюдавано от БКК.

#4660 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 03:20 PM

Рафаела е прекрасна...внимавайте в избора на стопани...тя е едно малко съкровище  :wub:  :wub:
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни