Кокер спаньол
Публикувано: 02 November 2005 - 12:13 PM
Кокали аз не съм давала НИКОГА, и никога няма да давам на което и да е куче, което живее у нас. Пред очите ми си отиде кучето на най-добрия ми приятел, точно от тръбните пилешки кокали. И ще кажа защо, защото те не могат да се сдъвчат както трябва и си остават на малки "трескички" които след това може да се забият в корема или червата на кучето и ако не се хване веднага да се оперира си отива много бързо.
Консервите просто няма смисъл да се дават, те съдържат общо взето боклуци, главната съставка от които е желатин, който не е изобщо хранителен, т.е. все едно му даваме много малък процент от истинската дажба на кучето.
Домашната храна (човешката) също не е за препоръчване, заради подправките. Те не са никак полезни за техните стомахчета. Но домашно приготвена без подправки за кучето специялно не е никак зле.
Синеоката, Сара скоро трябва да се разгони, но аз лично обмислям вариянта да я кастрирам преди това. Станаха много нещата, които да ме подвеждат на тази мисъл. Изтеченията които направи в начлото, после фалшивата бременност, не вярвам да успее да стане майка, а дори да успее незнам колко това ще е полезно за нея. А като я кастрирам намалявам шанса от появата на тумори или пиометра. Иначе като се разгони, единственото по което се познава че е станало е кръвта и по-честото "препикаване" или маркирането на територията, която обхождаме. Иначе как си го представяш кокер да губи апетит? Това на мен не ми се вижда възможно l) b) Същата си остава, с малката разлика, че като види мъжко куче, след 10-тия ден на разгонването си и търчи към него. Но друга смяна на поведение и каквото и да било не съм забелязала.
За женските мога да кажа че са страшни кучета. Сара е толкова мила, грациозна, умна, нежна, разбира от дума, и е по-спокойна от мъжките кокери, които познавам, но това е и от страха, стрес и ужасите, които е преживяла докато е била на улицата. Иначе се разгонва 2 пъти годишно, разгонването трае нормално по около 2 седмици, може и малко повече. Има един трик, с който успявам да си съхраня всичко чисто у нас, от кръвта която тече, купувам й памперси за бебета и докато спи или е у нас си ходи с него. Малко е сложно навън като излезем, постоянно се намира някой мъжкар, който да ни преследва, един път даже ни напана един доберман, добре, че си го хванаха навреме. Какво друго да кажа за женските кокери, мисля, че се привързват повече от мъжките, или поне имат по-голямо уважение към собственика. Разбира се тук споменатите мъжкари правят изклчючение, защото разбрах Дино колко е бил любвеобилен.
Друго не се сещам, но ако ти се сещащ да питаш, веднага ще споеля опита ми.
Весел ден от мен и Сара.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 November 2005 - 12:47 PM
Публикувано: 02 November 2005 - 01:00 PM
Публикувано: 02 November 2005 - 02:12 PM
А на теб все пак успех в по-нататъшното търсене на бебе, надявам се да намериш някоя госпожица, която да те грабне от първия поглед, така както Сара е грабнала мъжа ми на онази спирка, когато я е намерил. w) super best d)

Публикувано: 03 November 2005 - 02:20 PM

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 04 November 2005 - 02:29 PM
Публикувано: 04 November 2005 - 02:50 PM
Яна !,твоята красавица от бебе ли я имаш?Какъв цвят е била козината и като бебе?
Дино като бебе беше много светличък и ушите му не бяха къдрави,но като порасна,здраво се окосми..Спомням си как веднъж нямах вазможност да отида да го пострижа и тъй като мъжа ми си беше в Щатите,а свекъра ми е много възрастен човек...помолих един приятел да мине да го вземе.Така или иначе щеше да ходи да постригва неговото куче в същия салон...И така...След 2 часа ми се обади че бил готов постриган,аз се учудих естествено защо толкова бързо!?По принцип процедурата траеше към 3 часа(имахме специални изсквания към прическата)Понеже в салона ни познаваха от години:)Мислех че ще го пострижат така както винаги са го постригвали....и...прибирам се аз вечерта,влизам и изпищях...вместо чаровния красавец с къдрави ушички...насреща ми подскачаше гол като мишка!!Нула номер!!!Ужас!Беше много много смешен:)После разнищих случая.Свекъра ми казал на моя познат за предпочитанията на прическата.Било му писнало сутрин да си пие кафето с косъм:)))В началото доста се разсърдих,но после ми мина.Макар и без козина Дино си беше сладък.Сладък и много смешен:))Като го извеждах в морската градина ме питаха каква порода е.Отговарях:Кокер,но с прическа на пинчер.
Публикувано: 05 November 2005 - 11:49 AM
Цитат
Яна !,твоята красавица от бебе ли я имаш?Какъв цвят е била козината и като бебе?
Дино като бебе беше много светличък и ушите му не бяха къдрави,но като порасна,здраво се окосми..Спомням си как веднъж нямах вазможност да отида да го пострижа и тъй като мъжа ми си беше в Щатите,а свекъра ми е много възрастен човек...помолих един приятел да мине да го вземе.Така или иначе щеше да ходи да постригва неговото куче в същия салон...И така...След 2 часа ми се обади че бил готов постриган,аз се учудих естествено защо толкова бързо!?По принцип процедурата траеше към 3 часа(имахме специални изсквания към прическата)Понеже в салона ни познаваха от години:)Мислех че ще го пострижат така както винаги са го постригвали....и...прибирам се аз вечерта,влизам и изпищях...вместо чаровния красавец с къдрави ушички...насреща ми подскачаше гол като мишка!!Нула номер!!!Ужас!Беше много много смешен:)После разнищих случая.Свекъра ми казал на моя познат за предпочитанията на прическата.Било му писнало сутрин да си пие кафето с косъм:)))В началото доста се разсърдих,но после ми мина.Макар и без козина Дино си беше сладък.Сладък и много смешен:))Като го извеждах в морската градина ме питаха каква порода е.Отговарях:Кокер,но с прическа на пинчер.
Много смешна история, не мога да си представя кокер подстриган нула номер! l)
Веднъж ми се случи подобно нещо, но с персийската ми котка(вече не е при мен s) )
Цяла нощ не се вясна и на сутринта се беше оплела ужасно(незнам къде е ходила и кво е правила) и като я заведохме на фризьор каза, че не може да я разплете. Подстрига я нула номр и остави козината на лапите, главата и опашката. Беше много смешна. Козината и бързо порастна отново. b)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 05 November 2005 - 01:59 PM
Публикувано: 05 November 2005 - 11:46 PM
Относно изпражненията Сара не се търка в тях, яде гиии (ужас) и след това по половин час си мием зъбите. А обича да се отърква в умрели котки, на половина разложени. Инстинк, нищо не мога да направя.
Айде ще пиша пак обещавам, но сега съм уморена от работа и ще лягам. Поздрави и целувки на всички без кокери и със кокери и на кокерите :) w)

Публикувано: 06 November 2005 - 01:04 PM
Публикувано: 08 November 2005 - 07:09 PM
В момента търся дом на това коте. То е черно, мъжко, пухкаво и мнооого гальовно.Кръстих го Рио (ако не ви харесва го сменете) Ако имате познати, които го искат или вие го искате, пишете ми на Elion02@abv.bg
Направих му снимки: b)
http://4coolpics.com/show.php?id=23100
http://4coolpics.com/show.php?id=23101

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 10 November 2005 - 12:35 PM
Да се въргаля във всякаква гнус и да я яде е любимо занимание много ясно.Най-гадно е като си овъргаля гушката и няма как да и закача каишката...Всеки път се чуствам измамена...Гадно е...
Веднъж бяхме излезнали на разходка, аз Ринчето, мой приятел и племеника му, който тогава беше на 2 год. Бяхме в градинката до блока ни и по едно време Рина се въртеше около едната люлка и аз отидох да видя какво прави, а тя хапваше от някяква изхвърлена суха паста...почнах да и се карам...След две-три минутки с моя приятел осъзнахме,че на мен ми липсва кучето, на него племеника...изпаднахме в истерия, но ги открихме...в другия край на градинката...деляха си пастата...бяха се омазали като прасета и спазваха стриктно реда- едно за мен, едно за теб::)) Малкият кокер си е точно едно малко детенце::))

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 16 November 2005 - 12:45 PM
Тези дни ще е и после ще разкажа какво е станало.
Вие как сте, какво правят красивите кокери от форума, става студено, ще слагате ли дрешки или козинката е достатъчна? Разказвайте, а и как реагират кафеникавите сладури на белия сняг? Сара много обича да си похапва сняг, после пием чай от лайка двете, за да не ни боли гърлото :) super best и после се отдаваме на oo

Публикувано: 16 November 2005 - 01:44 PM
Иначе и ние мразим водата, но също сме кротички и нямаме особено големи проблеми! Но рядко я къпят! А за зимата никакви дрешки, толкова дълга и топла е козинката, че дрехи само ще й пречат!!! b) А за лятото я стрижем, понеже пък тогава страшно много пречи тая козина! И става като агънце, много е готина с къса прическа l)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 November 2005 - 12:55 PM
А дрешката не мислех да й правя или да й слагам нещо такова, но като се разхожда повече от 20-тина мин и се намокри започва да трепери и затова реших да й слагам дрешка, а пък и козинката й по самото тяло не е никак дълга, само по ушите и крачетата.
Имам снимка с дрешка, ако намеря как ще ви я покажа :)

Публикувано: 22 November 2005 - 03:17 PM
Az se kazvam Boni na 19 god. ot Sofia. Vinegi sum iskala da si imam koker o6te ot dete!Oba4e na6te vse mi kazvaha, 4e e golqma otgovornost i 4e kogato stana po otgovorna 6te mi vzemat...uvi eto ve4e sum na 19 zavur6ih u4ili6te tazi godina kandidatstvah v Sofiiski universitet,no ne me prieha, sega rabotq ot vreme na vreme v edin cvetarski magazin i pak maika mi vse oporstva i ne mi dava da si vzema koker4e. Az ako sabera pari 6te si kupq, oba4e problema e 4e ne moga da sabera tolkova pari. V cvetarskiq hodq mnogo rqdko i mi pla6tat mnogo malko, na sedmica da otida 2-3 puti i da spe4elq nai mnogo 20 lv. koito sled tova gi har4a mnogo burzo...i voob6te neznam...mislq 4e me4tata mi nqma da se sbudne v blizkite meseci.... znam 4e e mnogo golqma otgovornost i iziskva mnogo griji i svobodno vreme. No su6tevremenno znam 4e edno takova jivotin4e moje da vnese tolkova 6tastie v jivota mi!! w) i tolkova obi4.... :) Kogato govorq s maika mi za tova, tq tvurdi, 4e problema ne e tolkova v parite kolkoto v tova 4e tq ne mi vqrva 4e 6te se grija za nego...misli si 4e 6te trqbva tq da go izvejda, 4e tq 6te trqbva da mu 4isti i da go hrani...i az kakvoto i da kaja ne moga da q obedq v protivnoto... не можете да си представите колко много искам да имам кокер и колко е ужасно да не ти вярват......Има моменти в които си мисля че не мога да издържа, а има и моменти в които се успокоявам с мисълта че все пак някои ден ще си имам едно такова ангелче! angelpik

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +