Кокер спаньол
Публикувано: 25 February 2008 - 04:09 PM
Съжалявам за грубия тон, но такива факти ме вбесяват! намирала съм толкова клети души! и по-лошото е,че не само ги изхвърляме, но и се гаврим с тях и ги малтретираме и изтезаваме. :huh: мале спирам, че пак побеснях! :huh:
Публикувано: 25 February 2008 - 06:43 PM
350лв не са ми много,но все пак като преценим че ще ми трябват повече пари за отглеждането :)
Ако наистина знаеш такава "ферма" и това небеше някакъв метафоричен израз,надявам се да споделиш :)
Целувки на сладката Кара,Чаричка и всички останали :wub:
РАЛИ БЪДИ ПО-НАХАЛНА МОЛЯ ТЕ ;D ;D :wub: :wub:
:wub: отново :wub:
Публикувано: 25 February 2008 - 07:27 PM
Целувки на всички бебета и пораснали :wub:
Публикувано: 25 February 2008 - 08:03 PM
Аз лично не ти препоръчвам да вземеш кученце от такива места, но това си е лично твой избор.
ххххххх ферма за кокери и пекинези , град Елена
Публикувано: 25 February 2008 - 08:48 PM
Иринче,благодаря за снимките...време беше някой да качи веселяшки снимки :yahoo: айде дано това е само началотооооо :yahoo:
Целувки на всичкиии :wub:
Публикувано: 25 February 2008 - 09:58 PM
исках да питам някой дали е ходил на море на къмпинг в Китен с пес и да ми каже какви са условията!, че този студ нещо не ми понася и вече плануваме лятната ваканция с Максито :) :P
Публикувано: 25 February 2008 - 10:14 PM
Цитат
350лв не са ми много,но все пак като преценим че ще ми трябват повече пари за отглеждането :)
Ако наистина знаеш такава "ферма" и това небеше някакъв метафоричен израз,надявам се да споделиш :)
Целувки на сладката Кара,Чаричка и всички останали :wub:
РАЛИ БЪДИ ПО-НАХАЛНА МОЛЯ ТЕ ;D ;D :wub: :wub:
:wub: отново :wub:
Цитат
Аз лично не ти препоръчвам да вземеш кученце от такива места, но това си е лично твой избор.
0887 ....... ферма за кокери и пекинези , град .....
Ooooooooooooooooooooo, не отновооооооооооооооооооооооооооо :samoubiec:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 February 2008 - 10:43 PM
Достатъчно неща са изписани по темата за борсите и фермите, достатъчно хора са споделили горчивия си опит с вземане на такова куче, въпроса е че те не се четат и вземат под внимание.
Защо да не отиде и да се убеди сама каква е реалността ?
Публикувано: 25 February 2008 - 10:47 PM
Цитат
Колко пъти?
И на мен като не ми харесва нещо, не раздавам телефони и не упътвам хората към лошото нещо...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 25 February 2008 - 11:47 PM
Докато има хора които считат че за 2оо лв могат да си купят порода, всички тези източници бълващи кучила като мишки ще съществуват, да не говорим за осиновяване колко е трудно, да пречупят хората съзнанието си че тяхното куче няма да бъде породисто......
Аз съм на принципа ,че човек сам трябва да се убеди в нещата и тогава да прецени.
Ако не ти харесва моето мислене, ок.
Относно телефоните, има ги навсякъде във всеки регионален вестник, и във всички страници с обяви в Интернет, достъпни са....
Публикувано: 25 February 2008 - 11:52 PM
Цитат
E, сега ги има и в доста четения форум дог.бг. Аз за пореден път бих дала препратка към темите, в които (както каза и ти) много е писано за фермите и зоомагазините. Така ще се надявам, че някой търсещ (и мислещ!) човек, четейки темата ще се замисли. А не директно да попадне на телефоните, от които може да си купи кученце за 50 лв... :huh:
Да се сблъскаш с покупката на дефектна дреха, която се къса на второто пране е едно. Но да си купиш болно кученце или такова, което не прилича на породата си и да се озове на улицата... Малко по-сложно е тук сблъскването с действителността, защото става дума за животи.

Публикувано: 26 February 2008 - 01:05 AM
Не мисля че посочения тел. от мен ще стимулира хората да купуват такова качество кутрета, търсещия човек влиза директно в тези обяви , които са преобладаващи на пазара на кучета.
Какво мислиш че трябва да направим според теб, да забраним на хората да четат или да ги направим по отговорни и как да ги възпрем от това?
Дефектната дреха е много неуместно и твърде леко сравнение, здравословните дефекти при кучетата водят до истинско страдание на техните собственици, визирам тези които истински обичат своите кучета и тогава настъпва момента в които те си дават истинската равносметка за нащата.
Това е жертвата за съжаление.........и на мен не ми харесва обаче такава е реалността.
МОД: За недопустими се считат:......д) реклами на зооборси и ферми за кученца;
Колкото и да са достъпни тези телефони, не желаем нашите потребители да ги научават от тук.
Публикувано: 26 February 2008 - 10:01 AM
Публикувано: 26 February 2008 - 10:05 AM
Позволете само да споменем, че човек дори и да е наясно с предимствата на чистопородните не винаги може да си позволи такова куче. Нали всяко куче заслужава обич или ....Не обвинявайте хората с различен избор. Най-добре се учим от грешките си, важно е сами да се обедим, което предвижда едно по-добро бъдеще за породите, тъй като кинологията в България е слабо популярна за хората. :huh:
Публикувано: 26 February 2008 - 10:13 AM
страшно много ми хареса девиза на една акция, за която четох преди време - "Приятелството НЯМА порода!"
Публикувано: 26 February 2008 - 10:42 AM
- Харесваш дадена порода и правиш всичко, за да имаш такова куче, чакаш с години, събираш информация и пари...
- Харесваш дадена порода куче, но не чак толкова, че да събираш и чакаш с години. Тогава се обръщаш към приютите, където има безчет подобни кученца, от които никой не печели, никой специално не е развъдил, за да продава, с всичките им обремененосто физически и психически. Даряваш му същата безмерна любов за цял живот и то ще ти отвърне стократно със същото.
Да дадеш пари за подобно кутренце и то развъдено и гледано в мизерия, с изтощена и болна майка, която ражда постоянно, за облагодетелстване на търговеца... Не помагаш на кученцето - помагаш на бизнеса на злия човек, който ти се усмихва мазно и ти показва клетите душички, за да те изкуши да грабнеш поне едно.
Публикувано: 26 February 2008 - 10:44 AM
Заключението е, че който си обича кучето ще си го гледа каквото и да се случи, ще го обича дори и безпородно да е, дори и болно да е, така че породата не е гаранция за хубав живот на кучето, макар че ако то се окаже без дом ще се намерят моментално желаещи, защото народа е комплексиран и жесток. Жесток към различните, жесток към болните.
А този девиз, който цитираш е 100% верен и ние се застъпаме за него с 2 ръце и 4 лапки.
Спирам тук, че разводнихме кокерската тема. Очакваме нови кокерски лудории и снимчици :wub:
Публикувано: 26 February 2008 - 11:04 AM
Brani and Max, а относно фермите и що е то, само едно ще ти кажа-мизерия, болести, женските ги спукват от раждане, докато са живи, те прасетата живеят по-хубаво, това е реалност! :angry:
А относно момиче, заради която започна този спор, само едно искам да и кажа, може да си вземе от където си иска- било магазин, било борса, но после да не се изненадва, че това куче с времето почва да прилича на сетер примерно! Как-то стана с Бебз и тя сама го пише- уж било кокер, уж прилича на лабрадор. :( Защо трябва да си взима още един такъв кокер? Първия не оправда очаквания ли? Нали навсякъде пише, че едвам събира парите да храни това куче, тогава защо трябва да вземе още едно? Нищо лично, но нека се замисли все пак!
Желанията ни не винаги се подкрепят с нашите възможности, така че нека всеки да прецени, дали сега е момента и да си вземе решение!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +