Кокер спаньол
Публикувано: 09 December 2005 - 09:57 PM
Благодаря ви за тревоженето, вниманието и интереса, хубаво е да знаеш, че някой мисли за теб :) w)
Бълхи махаме по изпитан начин, купуваме Ектомин, концентрат струва 2 лева, правим си в пръскалка разтвор, пръскаме, изчакваме и изплакваме, след като изсъхне слагаме пудра Болфо и няма и следа от бълхите. Знам какво са ви дали, ампула Фронтлайн, аз лично не съм доволна от нея, слагали сме 3 пъти, нищо не направи, но има много хора, които са много доволни, въпрос на куче според мен :)
А за манджите на Херо от човешката маса, мога само лоши неща да кажа, най-малкото не са полезни за организма като цяло и вредят на стомаха. Кучетата нямат нужда от разнообразие, имат нужда от пълноценна храна, това го научих тук, във форума, има много теми за храненето, а и от личен опит, Сара ми показа какво е полезно и какво не.
Успех на всички лаещи и хапещи, до утре ппрдполагам, ще разправям за първата смяна на бинта d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 December 2005 - 02:50 PM
Забравих марката, ще проверя и ще ви кажа.
Публикувано: 14 December 2005 - 12:56 PM

Публикувано: 15 December 2005 - 01:29 AM
Малко кученце в тревичка , скача бяга през горичка!
Срещна какичка, самичка дето носеше торбичка.
"Кво, ли има в таз торбичка." Си помисли малката Карличка..
Мина се не мина Карла се развихри! Скочи с всичка сила към какичката мила.....А, стопанката и млада вика и крещи в гората. "Где си ти ма Карло- лудо дет си цяло диво чудо?" В миг се чуха викове в гората - "Приберете си свинята!! Както си вървях в гората , скочи вашто куче ХОП в торбата!! Всичко, що там бе надуши и цигарите ми май изпуши!! Гладно ли го вий държите, че тъй ходи из тревите и подгонва и мухите!?!?"
Как се чуди и се мае, нашта Карла и не знае как така се с нея случи , че каишката си пак получи....
l) l) l) l) l)
Публикувано: 15 December 2005 - 07:49 PM
Спасява ни от кърлежи и още как, само да се качи някой на козинката й и след 5 минутки вече е изсъхнал като стафида. И Сара я ядат жестоко, случва ни се поне 2 пъти на година да й вадим кърлежи, но не заради пудрата че не е качествена, а защото примерно съм забравила да й сложа.
Опитай, дано помогне d)

Публикувано: 16 December 2005 - 11:50 AM
Сега искам да попитам за друг проблем: отново настъпи момента на бомбичките, пиратките и фойерверките. Моят сладур като чуе гръм, ако не го спра навреме се изстрелва със светлинна скорост в тази посока. Изобщо не се пази от пиратките - даже се опитва да ги ЗАХАПЕ!, защото знае, че те гърмят, а това го привлича страшно! Вчера се случи следното: До нас има широка дюня на която го пускам да тича свободно, защото няма никой. Вчера обаче в другия й край подпийнала компания, снабдена с богат "арсенал" се забавляваше шумно. Естествено като чу гърмежите Хектор драсна на там /беше далеч от мен и май не чу предупреждението ми/. Аз веднага се понесох след него и наближавайки какво да видя: компанията беше разбрала, че Хектор не се страхува и го ЗАМЕРЯШЕ С ПИРАТКИ!!! Развиках се и слава богу Хектор веднага се отзова без да /не дай си боже/ пострада. Разкрещях се и на хората, но май ефект нямаше...
Та, мисълта ми е, и вашите кокерчета ли се привличат от гръм, те нали са ловна порода, но Хектор не е обучаван изобщо - аз съм страстна противничка на лова. На оръжия реагира по същия начин, като види, помирише или чуе прищракване на приклад започва да скача, лае и да върти бясно опашка.
Как да постъпя, аз ли съм объркала нещо при възпитанието? Той е вече на 4 г., тепърва едва ли ще се промени.
Публикувано: 16 December 2005 - 12:35 PM
Повече внимание и ако има такива компанийки, по-далече от тях една две седмици и всичко ще отмине без поражения.
Стискам палци каишката да свърши работа и да сме цели и здрави всички след празниците.
Весели празници w)

Публикувано: 17 December 2005 - 10:18 AM
Иначе към края на януари ще му е първата разходка и ще разказвам как е протекла b)
За очите ни казаха, че е нормално да му текат и ни казаха да му ги чистим с памук с вода.Доста му сълзят де.Ако не намалее ще го водим на преглед.
Прави си обикновенните бели за едно бебе, а в момента спи oo cl) b)
Ако ви се гледат още снимки - тука един приятел е ъплоаднал малко ... http://www.martinowa...m/pics/chochko/
Поздрави на всички кокери и кокерици r) и умната по празниците drink super best
Публикувано: 17 December 2005 - 04:11 PM
И на вас весели празници, надявам се да се виждаме още до тогава а и често след това.
Мерси за поздравите, поздрави и на вас, и да растете бързо w) w) d)

Публикувано: 17 December 2005 - 04:24 PM
И има ли нещо друго, което може да се дава на животното и не е вредно за здравето?

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 December 2005 - 12:58 AM
Публикувано: 18 December 2005 - 01:29 PM
Цитат
С лекар обезателно ще се консултираме и то лично, а не чрез форума, но попитах и вас понеже може някой да е процедирал по този начин и да има полезен съвет!
А с хапчетата са започнали след като Сара е имала една нежелана бременост, тоест станало е случайно с някакво улично другарче. И после за малките трудно са намерили дом, та затова са решили, че това е добър вариант! Но ще си поговоря сериозно с тях по темата! Нека не излагат животното на излишен риск, тя и без друго много, много не излиза навън, понеже са в къща, има голям двор...
Но все пак благодаря, Анита d)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 December 2005 - 07:54 PM
Дано всичко е наред и не се появят усложнения никога, а тези, които четат по някаква причина това, да знаят, че хапчетата са ужасни и много опасни и е по-добре да не се дават а да се води кучето на каишка, две седмици не са чак толкова много.
Успех

Публикувано: 18 December 2005 - 09:28 PM
И аз се ядосах като ми казаха за хапчетата. Още повече, както и горе споменах, че кучето много рядко излиза на разходки. Има голям двор и там тича на воля. Но и преди е била в двора, като е станала "белята" и сега затова са решили хайде хапчета! По Коледа ще сме там и ще говоря с тях, даже може и веднага на лекар да идем. Ще видим как ще стане! Дано няма проблеми!

Публикувано: 19 December 2005 - 02:03 PM
Стискам силно палци и ще чакам да си дойдете и да разкажеш.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +