Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2008 - 11:58 AM

Цитат

Излишно е да казвам,че купувачите му никога не ходят там и не виждат къде и как са започнали живота си любимците им.Той им носи бебетата.

А по-често зареждат зоомагазините с тези нещастничета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5102 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 February 2008 - 12:19 PM

Няма оправия в нашата държава! Да, има закон влязъл в сила и...какво от това?! Знае ли някой към коя институция трябва да се обърнеш, да отидат, да проверят, да му друснат яка глоба (такава, че да му свирят ушите години наред!), да затворят фермата и да настанят някъде най-невинните в случая същества??? И както казва Ира, хората които си купуват кучета "произведени" от тази ферма и понятие си нямат за условията в които ги размножават, за отношението към тях ( що ще се напикава едно кученце, само като се приближиш към него?). Как ще изтощаваш една женска да ражда докато умре :angry:!?!?  А оня мизерник си пълни гушата за сметка на истинската любов към кучетата на някои като нас??? Незнам! Знам само,че побеснявам от безсилие към подобни "неща от живота". Може би ако се създаде и при нас Зоо полиция ще има надежда, че  безобразията ще се прекратят и виновните ще бъдат наказвани.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5103 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2008 - 01:23 PM

знаеш ли, че си много права за този вид закони!! когато влизаше закона за зашита на животните, крайното изречение на журналиста, който го представяше беше: че би трябвало първо за хората подобни закони да имало, пък после кучетата! и да ти кажа точно като се оплачеш и ще накривиш на не знам кой шапката! те изнасилват малки момиченца на врух Коледа и ги съдят условно какво остава за животинки. и като му друснат глоба или някой ще му я опрости или дори да я плати, тя ще бъде в пъти по-малка от печалбата му със сигурност. и като вземат кутрета къде мислите, че ще отидат??? в изолатора!!!!!никъде другаде. в тая мизерна държава място няма за клетите изоставени деца още, та за какъв хуманизъм към животните да говорим.!!!!!!!!! аз затова когато взимах Максито и като видях как хората хранеха всички кутрета заедно в една чинийка, с мляко, което едвам 3 кученце може да изхрани, а те бяха 7!!!!! и казах на приятеля ми:взимаме го малкия, колко и да е малък с нас има по-голям шанс да оцелее!!!!!!! то ние като сме имали кутре, та се вика веднага лекар да ги види, та се правят легалца, оградки да не паднат, хранят се само под надзор, отделно в панички, докато  не са сити всички, никой не ги оставя. ама какво да ви кажа.....скапана работа!! аз бях в Америка това лято. за една патица с три патета хората викат специални служители да я преместят от пътя, за да не сгазят и без да я стресирали!!!а тук,...абе знаете си всички....хайде спирам, че пак побеснях!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#5104 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 01:46 PM

totschica ,да напиша жалба хубаво ама кой ще и обърне внимание?Кой ще се погрижи за това закона да влезе в сила и да му се наложи глоба -дори и минимална?Полицията ли?Въобще не ми се вярва!И да не мислиш,че е само този човек.Сигурна съм,че като отвориш едно Позвънете ще видиш много обяви Продавам..и изброени пет шест породи.Сигурна съм ,че всичките са такива подобни"развъдници".Аз не знам да има подобна организация в България,която в следствие на жалба да конфискува кучетата и да ги настани на друго място или да им търси дом?За съжаление и шапката няма да мога да му накривя с моята жалба.Затова и правя това,което мога - навсякъде където мога,на всички които се интересуват разказвам за истинските условия в този ферма,т.нар. развъдник"Голдън"-Варна.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#5105 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 February 2008 - 01:55 PM

То е ясно, че няма да накривим ничия капа, но поне да се предизвика някаква проверка. Както в пловдивският изолатор. То че няма да конфискуват кучетата- това също е ясно( а и какво да ги правят) , но поне собственика ще се задължи да подобри макар и малко условията им на съществуване!

#5106 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:20 PM

За това сме на този хал , защото всеки казва " нищо няма да му направят" , но ако в службите се получават редовно жалби от всички , които са били свидетели на такава гадост , рано или късно ще им обьрнат внимание и в  крайна сметка закона ще проработи!
  А сега какво излиза , имаме закон , ама кой се оплаква от тези "псевдо развьдници "-никой ! Така излиза , че всичко е ок в нашата мила родина -кучетата се гледат в прекрасни условия , майките не раждат постоянно , собственика дарява всяко едно с достатъчна любов и грижи...и сьответно никой не се е оплакал , няма и проблем!Защо да не си увеличи и породите и да се разрасне още повече !
User's Signature

Качена снимка

#5107 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:26 PM

Ира , поста ми не е насочен конкретно към теб , да не се обидиш , че като гледам вьв форума редовно някой се сърди ;)
Насочен е към всички нас , които сме загрижени , че все пак може нещо да се направи . Пьк ако даже само и един човек  се откаже да даде и 50 лв за куче от такьв "развьдник" с писането по форумите , това все пак е нещо!
User's Signature

Качена снимка

#5108 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 February 2008 - 02:42 PM

Здравейте,
включвам се по средата на спор /или диалог/, който за съжаление не мога да прочета целия, просто нямам достатъчно време в момента, въпреки, че и на мен ми е болна тема и бих искала да се включа /както винаги в такива теми/.
Не бях влизала около седмица, имам проблеми с нет-а, искаше ми се да прочета всичките изпуснати страници, но след поста за загубата на любимата Айра не можах да продължа. След мъката и болката, които бликнаха в душата ми просто зоомагазините и марките храни, големината на гребените, прическите и продължителността на разходката ми се видяха някак далечно безсмислени. Загледах се в очите на моята кокерка и когато допуснах, че и тя ще си отиде един ден мъката стана още по-голяма.
Вени, плача заедно с теб, мила. Мъката няма да си отиде, знам, защото моята също не си отива.
Хора, просто си обичайте животните, те го заслужават. И се молете един ден съдбата да даде възмездие и на добри и на лошите хора. На тези, които се борят за правдата и доброто на всички животни и на тези, които са останали бездушни и мислят само за пари. Вярвайте, че справедливост ще има, защото иначе сме загубени.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5109 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2008 - 04:19 PM

Капка по капка-море става! Няма да се отказвам да говоря за това и да обяснявам по 1000 пъти, не трябва да се мълчи. Ако закона не върши работа, тогава поне с нашите обяснения, да се опитаме да откажем хората, четящи тук. Но както практика показва, някои не си правят труда да четат!  :( То уж за това са форумите-да научиш нещо ново, да споделиш нещо полезно, да обмениш опит и разбира се, не на последно място да хвалим нашите любимци, да споделяме мъки и загуби.
samotnata, добре ни дошла, да се надявам, че сега по дълго ще останеш тук!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5110 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 06:22 PM

totschica ,познавайки ситуацията съм преценила(мисля правилно),че само това мога да направя в случея и че жалби и други такива ще са само загуба на време без никакъв резултат.Не  ми се искаше да навлизам тук в такива обяснения,но мислите ли ,че с една жалба ще се окаже влияние върху човек,който внася и лъвчета,тигърчета,шимпанзета и т.н.(каквото си плати клиента) на мутрагентите дето се чудят как да си похарчат парите и да изглеждат по-"яки".Това става и с едни по-особени връзки ако ме разбираш правилно.Кучкарника е.. как да ти кажа дребна работа в сравнение с това.
idol ike , го е казала:

Цитат

Ако закона не върши работа, тогава поне с нашите обяснения, да се опитаме да откажем хората, четящи тук.

User's Signature

#5111 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 06:57 PM

Цитат

Ако закона не върши работа, тогава поне с нашите обяснения, да се опитаме да откажем хората, четящи тук.

Целта на всичко написано тук по този повод е такава, стремежът ни е такъв, стига да има хора, които четейки постовете ни, разбират за какво се борим. А пък аз пак си мечтая за Зоо полиция!

Биляна, толкова време те нямаше! Липсваш ми, момиче! Убедена съм, че ти е мъчно за Айра! И аз все още преживявам загубата й и отвреме навреме влизам в галерията й и си поплаквам, прегръщам силно Рудо и го стискам до сърцето си, защото и мен ме терзае мисълта, че някой ден ( надявам се далечен ) ще се наложи да се сбогувам и с него. Целувки на Сара :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5112 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:00 PM

liubka честито бебе :wub:
аз скоро може да се сдобия със пекинез...но ще видим,няма да казвам нищо повече за да не възкликне bushkata: пак ли :huh: или някой друг..."не отново" и тем подобни :)
Много поздрави!

#5113 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2008 - 10:07 PM

Цитат

аз скоро може да се сдобия със пекинез...но ще видим,няма да казвам нищо повече за да не възкликне bushkata: пак ли :huh: или някой друг..."не отново" и тем подобни :)
Много поздрави!

Аз ще поизчакам и ще кажа много по-лоши неща, мога да чакам, аз съм лош, лош човек.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5114 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 February 2008 - 12:50 PM

Днес за пореден път се убеждавам колко големи изроди са малките деца и не само те са виновни,а родителите им .
Отидохме днес на разходка до училището и едно малко детенце(4-5 годишно) като видя Рея,хвана една пръчка и започна да вика 'марш бе,марш бе...' ,а баба му седи до него и го гледа,без даже да му направи забележка... :angry: .
После тъкмо се прибираме и пред блока се събрали майки с деца.Рея естествено отиде при тях,защото много обича децата.И знаете ли какво-майките освен,че не дават на децата да пипнат кучето( "понеже е мръсно"),ми се скараха,че съм си пуснала кучето...
а малките сополанковци само хвърлят боклуци по земята и пипат какви ли не гадости,пък кучето ми било мръсно.
И накрая се чудете защо децата имат такова отношение към животните,защо ги бият и мъчат  :huh: .Тъпите им родители толкова са ги научили.ама дано им се върне някога на всички,ДАНО !!!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5115 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 February 2008 - 01:30 PM

ехе ама това нищо ново не е!!! аз хиляда пъти съм била свидетел на коментари от родители или баби  дядовци: ей сега като не слушаш ще те дам на лошото куче да те изяде! или пък: ела тук, че ще те изяде кучето! или още по-лошо: като видят куче и изпадат в истерия, че ще се развилее и ще разкъса всичко живо около него. една жена в парка веднъж с полиция ме заплаши, защото я нападнало 3 месечното ми кокерче!!! а аз й казах, че ако не внимава, ще го стъпче, защото то се побира в ръката й! ама не!!!! при това не трябвало да си пускам кучето в парка, защото нея я било страх!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#5116 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 02:41 PM

Затова, всички кучета на каишка пред хората, за да няма проблеми ... ;D ;D ;D

#5117 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 02:44 PM

Здравейте приятели и дългоушковци :blink: колко много сте изписали, аз почти немога да се добера до компа, вечно е зает!Можем да ви се похвалим с новата прическа без мустачки ;D и не се ядосвайте има хора разни и на нас са ни правели забележки,аз затова и не го пускам от верижката само почивните дни тича на воля на вилата :blink:    Целувки на сладурковците :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5118 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 02:59 PM

Красив, сладък Томи :wub: :wub: :wub:!
А за отношението на другите,така наречените "нормални" към кучетата - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО :angry:! Ограничеността в мозъците и емоционалността няма край! И най-жалкото е, че в добрите детски души се насаждат отрицателни чувства към животните и после им се чудят, защо като пораснат са груби, безпардонни и жестоки. Аз също държа моя "ЗВЯР" винаги на каишка. Пускам го само, когато се убедя, че сме сами. Имам случка, при която един дангалак изпадна в истерия, а нашия като надуши страха му, започна да го обикаля в кръг, ръмжейки и препускайки бясно и ... беше ужас. После се чудих как и колко да се извинявам :o!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5119 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 03:27 PM

Ee,ама то не се разбира кое е плюшената играчка и кое е Томито!Много сладък! :wub:Откъде си взехте малката играчка кокерче на първата снимка искам и аз едно такова. :P

liubka ,има и хора които не харесват животни.Всеки от нас се е разправял с истерици,които мрънкат и се карат без причина.Аман от такива! :angry:Понякога обаче и другите имат право,че не им е приятно кучето да им се вре в краката.Затова колкото и миличко да изглежда  то трябва да се научи да не се втурва към всички хора и да стои до теб щом му кажеш.Трябва да има компромиси от двете страни няма как.
User's Signature

#5120 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 03:40 PM

Ira за съжаление малката играчка не е от тук ,брат ми я беше донесъл на децата преди има няма 5-6години от Маями за спомен ,а сега идеално пасва на Томито :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема