Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5281 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2008 - 08:13 PM

Цитат

Нямате представа какъв страх брах преди малко.
Изведох Рея на разходка на една полянка,която много обича,понеже там се събират всички кучета и си играят.И така-тъкмо минаваме през поляната и към нас се приближи едно доста голямо куче (колкото овчарка),с отрязани уши.Аз веднага вдигнах Рея и се запътихме към блоковете,които бяха близо до поляната.а кучето дойде до мен и ходи плътно до нас и иска да подуши Рея.Аз се опитах да го изгоня но то изобщо не беше страхливо.Влязохме в най-близкия вход.След малко се показах,а кучето още стои пред вратата.И реших да оставя Рея да я подуши,защото реших,че е добро.
Подадох си ръката и то ме подуши.И Рея тръгна към него.То я подуши и само видях как настръхна.Веднага дръпнах Рея за каишката и затворих вратата.
Стояхме в този вход повече от 15 минути.Като излязох кучето душеше до едни котейнери,които не бяха много близо до нас.Веднага си тръгнахме с Рея и право в къщи. :( :( :(
А просто незнам какво ще правим,когато се разгони.Пред блока живеят 2 женски помиярчета.Сега едно се е разгонило и е пълно с бездомни кучета.Одеве ги гледах пре терасата-бяха повече от 10.Мен ме е страх сама да минавам покрай тях,а като знам,че Рея излиза по 43-4 пъти на ден... :huh:.

liubka, ако не смяташ да продължаваш поколението по-добре кастрация. По-полезно е за кучето. Ние ще минем под ножа на пролет, т.е. скоро ... но все пак си е твое решение ...

#5282 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2008 - 12:44 PM

Мен лично ме е жал а го кастрирам :( а ще ми кажете ли защо пишете, че е по-полезно за кучето? не съм много наясно по този въпрос, благодаря
User's Signature

Качена снимка

#5283 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 March 2008 - 12:49 PM

Мъжки няма смисъл да кастрирате, ако сте сигурни, че няма да избяга след някоя разгонена кучка /често се случва за съжаление/.
Полезно е за женските кучета, защото при тях доста често се срещат заболявания свързани с половата система, породени от вариращите нива на хормоните и други. Такива болести са пиометра /възпаление на матката/ кисти на яйчниците, рак на млечните жлези, и прочие. За неродословно куче, което няма изгледи да бъде ползвано за разплод няма никакъв смисъл да се разгонва всеки 6 месеца и да не забременява, даже е вредно. Поради това кастрацията е за предпочитане. Така се избягват всички тези изброени болести, плюс некомфорта на кучето за около 20 дена неистово да се дърпа и да търси мъжкар, освен това е проблемно излизането, вкъщи цапа.... и така. Моите са кастрирани и кокерката и двете котки и от собствен опит мога да кажа, че кастрацията засега ми е решила поне 2 здравословни проблема на кучето. А за тези, които биха могли да се появят - няма да говоря, защото съм спокойна, че няма да разбера дали са щели да се появят.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5284 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 01:13 PM

Здравейте на всички, искам да ви кажа, че днес отиваме с мъжа да видим две кокерчета мъжки черни на два месеца, може и да ни грабне някое. Доста изчетох за породата, разбрах, че са доста активни и големи лудачета, но пак ми снесоха инфо, че постоянно търчали и лаели безпричинно, били своенравни и пишкали вкъщи :o имам и друг въпрос те как се разбират с деца? :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5285 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 01:23 PM

Здравей, Kayia. Аз мога да кажа, че кокерите се разбират чудесно с деца - с бебета също. Породата е в списъка на най-подходящите кучета за семейство с деца. А за  лаенето без причина и пишкането - всичко е въпрос на дисциплина. Естествено, че малките бебета ще пишкат вкъщи, докато се научат на хигиенни навици, няма как. Но при по-големи ходенето по нужда вкъщи е сигнал за здравословен или психологически проблем. За лудориите - това им е хубавото, че никога не порастват, винаги си остават игриви и готови да научат нови неща.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5286 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 March 2008 - 01:24 PM

Цитат

Здравейте на всички, искам да ви кажа, че днес отиваме с мъжа да видим две кокерчета мъжки черни на два месеца, може и да ни грабне някое. Доста изчетох за породата, разбрах, че са доста активни и големи лудачета, но пак ми снесоха инфо, че постоянно търчали и лаели безпричинно, били своенравни и пишкали вкъщи :o имам и друг въпрос те как се разбират с деца? :blink:

Лиги, косми, лай, пишкане... Част от нещата които ви притесняват.
Всяко едно куче, което е здраво и щастливо търчи постоянно, поради добрата си кондиция, радва се на живота с лай, но безпричинен лай няма - винаги има повод, за това има и възпитание. Всяко бебе куче пишка навсякъде и то не малко време.
А че са своенравни, поне за мен (не съм собственик на кокер) е 100%, особено за мъжките кокери.
Вашия "проблем" е, че сте имали пудел. А той е нещо  малко по-различно от куче, в добрия смисъл на думата.
Като чета какви са ви притеснененията ми се струва, че пак трябва да си вземете пудел, защото мерите всяко друго куче по неговите мерки. А не го ли приемете такова, каквото е, ще сте неприятно изненадани.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5287 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 01:34 PM

bushkata по повод пудела да харесвам го, но и двете кучета които съм имала, дали защото бяха разлигавени и без възпитание, защото родителите ми му ходят по акъла, да ти кажа и първото и второто не спряха да пишкат вкъщи, някакъв ужас е напук или просто защото си иска навсякъде в цялата къща, така че според мен наистина е въпрос на възпитание, нашите пудели си правят каквото си искат, така че аз няма притеснение относно кучешките работа косми, лай и т.н свикнала съм постоянно да чистя и да ходя след него, но понеже имам представа от пуделите, затова задавам въпроси, да не говорим че първия ми пудел беше агресивен и хапеше всичко :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5288 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 March 2008 - 01:44 PM

Пудел- агресивен? Странно за породата! Аз има три пудела и смея да твърдя, че те са от най- социалните и безпроблемни кучета за дома. При правилна поддръжка не пускат косми, нито един от моите не е пишкал и акал в къщи и са адски послушни на вън! Разбират се с деца, даже ги и харесват :blink:

#5289 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 March 2008 - 01:52 PM

Вземете си кокерче, но започнете с обучението му от малко. Научете го на хигиенни навици, социализирайте го и му покажете, че не трябва да си прави акквото си иска и няма да имате проблеми. Да, всичко идва от дисциплината. АКо първата година не му се покаже как трябв ада се държи и му се разреши да си прави аквкото поиска - ами да, ще лае без причина /по-скоро с неясни причини/ и ще пишка из къщата /за да покаже, че нешо не е наред/. Тук вече в темата колко човека с кокери станахме изгубих им бройката, но няма кокер който да не се е научил да пишка навън и който да лае безпричинно. Само търпение и здрава ръка за обучение, както и много разходки за изразходване на енергията. АКо можете да осигурите всичко това -взимайте си кокерче.
User's Signature

#5290 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 01:58 PM

Така е и аз стигнах до този извод, дисциплина и обучение, в края на краищата искам куче за което да се грижим и да го обичкаме :blink:
Ще пиша какво е станало ;)
User's Signature

Качена снимка

#5291 Потребителят е офлайн   ketinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 02:09 PM

Здравейте всички от форума. Искам да ви представя моята прекрасна Лейди. Тя е само на 7 месеца, но вече е готова за Холивуд  ;)

#5292 Потребителят е офлайн   ketinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 02:19 PM

Имам я само от една седмица, но я обожавам. Тя е прекрасна, гальовна и много умничка.

#5293 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 March 2008 - 02:21 PM

Да ви е жива и здрава, да се грижите добре една за друга и добре дошли. АКо имате въпроси и неясноти относно отглеждането питайте, тук сме за да помагаме колкото можем.
User's Signature

#5294 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2008 - 02:49 PM

хей, добре дошла в глутницата!!! давай снимки да видим малкото диваненце! много весели истории ви желаем  и на двете!
User's Signature

Качена снимка

#5295 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2008 - 02:57 PM

Добре дошли и от нас.Много е красиво кученцето.Разказвай какви бели прави и пращай още снимки да и се порадваме.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5296 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 03:31 PM

ketinka и Лейди, добре дошли в нашата глутница! Много е сладка малката! :wub: 
И чакаме снимкииииииии!!!
User's Signature

Качена снимка

#5297 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2008 - 04:41 PM

Ехааа, колко сме много вече! Добре дошли! Давайте снимки още, повече разкажете за малката!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5298 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2008 - 04:59 PM

Е за това вече думи нямам, добра реклама на порода http://dog.bg/forum/.../topicseen.html
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5299 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 05:23 PM

Добре дошли и от нас! :wub:

Ние сега имаме гости-един малък йоркшир- и не мога да се справя с ревността на Голди.Тя с него играе ,но се сърди на мен.Въпреки всичките ми усилия да не се чувства пренебрегната,тя ми се цупи и сърди.Не ми обръща внимание,на разходка върви далеч от нас с глава в обърната в другата посока-все едно не е с мен.Забелязвам,че се прави на разсеяна и не ме слуша както преди.Не ми позволява да му се радвам-веднага застава между нас,аз и затова гледам да не я дразня и малкия остава също без много глезене.
А той върви след мен като сянка,чак ме е страх да не го настъпя.Ако не е в моите крака ,то е в нейните.Тя си го търпи,но като прекали с досаждането веднага го строява. ;DДайте съвет - малкия явно ще ни посещава често,а не искам всеки път Голди да се депресира от това.
Ето и малко снимки да ги видите какви са скици заедно. ;D
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#5300 Потребителят е офлайн   ketinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 05:27 PM

Eto o6te edna snimka na Laidi ot Veliko Tarnovo  ;)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни