Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6039 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2008 - 04:34 PM

http://www.dog-suki........525&dflid=3
миличките животинки,как скимтят...
на никое кученце не пожелавам такава съдба :'(
разплаках се като гледах клипа :'(

#6040 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 05:30 PM

Ми да ви кажа и аз го гледах това....много съм объркана,за да дам мнение - първо кучетата скимтят защото сам малки и като са повече винаги скимтят,особено когато има хора около тях и искат да си изпросят д ги гушкат. иначе ми изглежда много чисто там,знам ли... но пък като ги внасят вапросът остава от къде идват???? защото никъде не видях да пише, че имат родословия или кои са родителите им??...не знам,но поне не са в клетки на улицата или захвърлени в някой аквариум и тврдят,че са под лекарска грижа.... знам ли??всичко е до хорско отношение - предполагам,че и не всички развъдчици са като idol ike да треперят така над кутретата и да следят за бъдещето им, да пишат едно и също нещо по хиляда пъти само и само с надеждата, че някой ще ги послуша и ще гледа кучето си по-правилно. едва ли всички им правят торти и ги водят по купони. тъй,че дано ги обичат или поне да се грижат добре за тях :)
User's Signature

Качена снимка

#6041 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 06:14 PM

Вярно,че е чисто,ма защо толкова малки кученца на възраст са без майки??
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!

Но това си е мое мнение... ;)

#6042 Потребителят е офлайн   tony63 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 07:59 PM

Zdraveite!
Namerila sum bebe koker breton spaniol.Vidjh i maikata,kojto e stra6no dobri4ka i lubveobilna.No iskam saveta vi otnosno gledaneto,vazpitanieto i obu4enieto na tezi sladuri.Pritesnjva me samo dali 6te moga da go razhogdam az,a ne to men,

#6043 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:05 PM

Малко офф.

Този кокер е бил намерен на последната спирка на трамвай 10 на 19.април сутринта.Мъжки на около 5 години. Публикувам снимка може някой от Вас да го познае. Темата е ТУК

Качена снимка

#6044 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:24 PM

Добър вечер и от мас със Ралф, да докладвам, говорихме с доктора и му обяснихме всичко, от снощи Ралф е с голям апетит, но се мръщи на храната е яде я но...та той каза, че може да повръщал стомашни сокове, ако храната му образувала киселини и каза да я сменим, това е  :wub:целувки от нас.
User's Signature

Качена снимка

#6045 Потребителят е офлайн   tony63 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 08:31 PM

Радвам се,че при вас всичко е наред.Моля Ви помогнете ми за избора на тези сладури.И кокер шпаньол бретон много по различен ли е от другите?

#6046 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 10:38 PM

Цитат

Вярно,че е чисто,ма защо толкова малки кученца на възраст са без майки??
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!

Но това си е мое мнение... ;)

аз не казвам,че имат нещо общо, за това няма смисъл да се разсъждава. колко са големи кученцата, аз на клипчетата видях няколко - изглеждаха ми на нормална възраст. пък и кученцата са истински обичани,когато намерят семейства, които да се грижат за тях. това което исках да кажа е, че това да бъдат обичани зависи от хората които ги гледат, а не какъв бизнес имат. вяврно е,че не е правилно да се прави така. че когато има толкова много кучета, те не получават необходимото внимание и грижи. Но това което аз видях на сайта е далеч за предпочитане пред калните дворове за които всички разказват и сочат за пример. а това, че сме се събрали тук хора,които обичат животните си и се грижат за тях, не значи че всички стопани са добри. има и такива "стопани", които е по-добре едно куче никога да не среща...затова казах, че всичко е въпрос на отношение. а докато не видиш на място как са нещата там, не можеш да имаш правилна и обективна оценка. но със сигурност има още много време да си мечтаем, докато всички кученца са родени под лекарски грижи, попаднали на страхотни стопани и всички са щастливи. това не се случва дори на децата ни, да не говорим за кучетата :(
User's Signature

Качена снимка

#6047 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 06:14 AM

Надявам се си права в казаното,като цяло...
Просто имаме различия в мненията си ;)

#6048 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:22 AM

И аз изгледах клипчето.
Изглежда чисто и наистина хубаво, но от друга страна не се знае как ги гледат. Вярно е, че скимтят и лаят, ама това не е ли защото са сами? :huh: Не знам, не знам.
Изглежда хубаво наистина, но все пак ... си прилича на другите борси, макар че не са така натъпкани кученцата.
Дано наистина е такова, каквото изглежда...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6049 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 11:13 AM

Здравейте,иска ми се и аз да изкажа мнение за този "вносител".За мен това е крайно НЕ приемливо колкото и добре да изглежда този "хамбар" (подслон за бебетата) все пак те са на 40 дни(поне така се предполага).Като гледам спят на теракот или "най-добрия" случай на талаш или весници,а не мисля че някои от нас ще остави кучето си да спи там.И също така ми е любопитно какво ли става с кучетата който не се продадат?При такова количество не може всеки път всички да се продадат,за мен поне е така.

П.С. Искрено се извинявам ако съм засегнала някой по някакъв начин.

#6050 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 12:45 PM

Здравейте днес.Искам съветче,защото откакто взехме Кара само това ме яде отвътре.Знаех че рано или късно ще дойде и този момент.След 2 дена заминаваме за празниците при родителите ни,аз при мойте приятелят ми при неговите (в един град са).Кара идва с мен,но.... Майка ми както съм споменавала има 5 годишна булонка.И тук идва проблема-булонката е много страхлива,но със зъби и нокти си пази своето.Като имаме гости докато не си тръгнат не спира да ги лае,а се е случвало да ни идват на гости роднини за няколко дни.Има голям страх от други кучета.Просто незнам как ще реагира на Кара-дали ще й се нахвърли,защото й е в територията или ще бяга от нея.Много се притеснявам.Ще сме там близо 10 дни.Моля дайте съвет  как нещата да минат без пострадали.
И другото -ще пътуваме близо 7 часа с кола.Нещо което трябва да знам....?Четох че нетрябва да я храня за да не повръща... друго незнам.
Моля за съвет  :sos:
User's Signature

Качена снимка

#6051 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 12:56 PM

Хей, Рали не се шашкай толкова, всяко нещо си има решение! за пътя с кола,аз съм свикнала Макси още от съвсем малък да се вози и не повръща. само при нас проблема е,че той свързва качането в кола с ходене на голяма разходка(готиния парк при нас се стига с кола) и всеки път като се качи в кола започва да скимти да се мята по седалката,защото мисли,че отива там и няма търпение да слезе. ако до сега не сте я качвали в кола - пробвайте смо за няколко минути, за да видите реакцията й,може да се окаже роден пътешественик. ако ли не, няма страшно, рано или късно, ще и се налои да свикне.тя е още малка и още се учи-това е нещо ново за научаване. това,което знам аз е,че трябва да имаш вода в себе си, прясна, защото ако е топло,те мн се нуждаят от охлаждане и бурзо ожадняват. спирайте на два часа за кратка почивка - за пишкане, за разтърпчване, за чист въздух. преди да тръгнете направете голяма разходка, за да се поимори малко и да свърши каквото трябва там. за останалите неща в къщата на кучето има специална тема - куче с кола, много добре е написана. за булонката - обикновено гоемите кучета са по-толерантни към бебетата, неи трябвало да има проблем. но все пак крайния метод е едното в едната стая, другото в другата ( един приятел има добермани когато му ходим на гости е така). просто бъди много внимателна в началото,зада видиш как се приемат кучетата и действай според реакциите им. може Кара да плени сърцето и на булонката :) Успех! това е от мен,ако някой има нещо да добави ще е от полза :) :P
User's Signature

Качена снимка

#6052 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:19 PM

Мерси за отговора,дано всичко мине гладко.Кара е возена в кола само до ветеринаря и обратно и .... нестои на едно място.Трябва да я изморя наистина преди преди да тръгнем  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#6053 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 01:44 PM

оле, не искай от кокер да стои мирно!! аз Макс ако го видя да стои мирно и чак се притеснявам,честно :) онзи ден като ходихме до парка и тлкова вече искаше да слезе, че беше стъпил лапите на главата на приятеля ми ( шофьора  случая ) и го шляпаше да го пусне да слезе:) наче съм му направила "колан" за колата, за да не пречи на каращия и да не се мята много много,да не се нарани или да предизвика някоя катастрофа.
User's Signature

Качена снимка

#6054 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:58 PM

Здравейте! Аз ще си позволя да се намеся по повод на страхливата болонка... Едва ли ще нападне Кара, големите кучета наистина усещат бебетата и доста неща им позволяват  ;). Обаче някъде съм чела, че кучетата много лесно си предават фобии - от гърмежи, от непознати и т.н. и това после много трудно се коригира  :( (ставаше въпрос за обучение на кучета-водачи на слепи, но все пак...). Та в тази връзка, ако има опасност Кара да се "научи" да лае от страх (а и да се страхува) покрай болонката, бих се притеснила. ralica, извинявай, ако те притеснявам наново, но това беше първото, което се сетих, като прочетох за пътуването ви.
За самото пътуване - най-вероятно ще заспи след кратко беснеене, возенето ще я унесе. За всеки случай ние като пътуваме, винаги носим кофички от кисело мляко , много бързо и удобно се реагира с тях, ако е невъзможно моментално да се спре при прилошаване  ;). Другото Брани вече го е написала, така че - спокойно, успешно и приятно пътуване!!!
А Блинки и Рафи са на голяяяма разходка в центъра - обучават се как се пресича по кръстовища със светофари и в голямо движение май  :blink: ;)! Тук из квартала Рафи вече сяда и без команда, като се спрат на края на тротоара, преди пресичане, ще видим какво ще разкажат за "шумното" място.
Поздрави на всички кокерчета!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#6055 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:38 PM

Бианка се кефи като се возим в колата,но проблема е,че е много любопитна и все иска да види и бутне...естествено полувината път ще го прекараме с изплезен език на прозореца...нашата ваканция ще е 6 дена,а пътя ни е 4 часа...още по-големия проблем идва сега:
-Леля ми има котки,2,много зли...един тайец,който не е толкова лош,дори е любвеобвилен,но минава време докато те хареса...а дургата и котка е просто невероятно зла...скача на месо и не дава да мръднеш ако тя е в стаята...също така е и бъзлива...дали от страх може да нападне Бинка...незнам,но ме е страх...единственото решение е да я вземем с нас...там където отиваме имаме и вила,в която живее баба ми...която е на 85 години и неможе да се грижи за нея,докато ние сме при леля...решението ни е 5 дена при баба ми и 5 при леля ограничени в 1 стая+терасата :rolleyes:
Но само това е което можем да направим,немога да я оставя у дома сама :(
А брат ми неможе да идва постоянно за да я гледа :(

Относно булонката...мисля,че Брани е права!По-възрастните животни са разбира се по-толерантни с по-младите,но имай на предвид,че може да се уплаши и да я нападне от страх,защото и такъв случай имах...пази Каричка като зеницата на окото си и гледай да нямат много много близки отношения с булонката...незнаеш как ще реагира във всеки момент все пак...бъди предпазлива ;)
Относно ученето за пресичането...айде Блинки идвай да разказваш,че моята лудетина няма спира...едва ли не гони колите...страшно ме е страх защото се дърпа като подивяла...днес ще си поръчаме поводче,че се счупи и каишка,че загубихме нагръдника...някъде изкъщи е,ма все пак да се научи и на каишка да ходи...на сутрешната разходка я изведох за 5минутки някъде,беше страшно студено,много мокро и тя беше без каишка-само тичах след нея и виках като луда-Не това,Не онова ;D
Много ми е чудно как ще се справим с пътуването,щото тя е толкова жизнена,че не би я уморила една 10 часова разходка,пък камо ли стоене на едно място за 4 часа ;D
Стискайте палци :blink:
Мляски от Бебзито

#6056 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:47 PM

Здравейте и от мен! Ние преди малко се прибрахме. Рафи беше много послушна, вървеше си кротко до мен и не се притесняваше от многото хора. Много добре се държа, аз мислех, че ще се дърпа да души, защото й е непознато мястото. Преди пресичане сяда на тротоара и не тръгва, докато не кажа "Go" :blink: За втори път вече ни казаха, че сме й обули много хубави ботушки...  ;D
А за возенето в кола - на дълъг път никога не сме имали проблеми. Нито с Айра, нито с Рафи сега. В началото има едно любопитно гледане през прозореца - какво става навън, после - спане до пристигането или до следващото спиране.  :blink: Веднъж се наложи да използваме кофичките за Айра, но това беше заради шофьора...
И ние ще пътуваме дълъг път по празниците, но мисля, че няма да имаме проблеми. Баба и дядо откога чакат на нагушкат Рафинка...  ;)
Поздрави и целувки на всички дългоушковци и дългоушки!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6057 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:43 PM

Да ви се оплача.Мойта калпазанка получи първата раничка.Както никога днес дивя като лудо  :rolleyes: .Непризнава големина на куче,закача се,гони се и се зблъска с една немска овчарка.Ние попринцип сме отделени малките породи по немската беше и с дакелче.Няма виновен,то от дивеене....голяма ще порасне,малко се притесних,но нищо й няма.За албумчето снимчица й направихме  :blink: Като индийка .
User's Signature

Качена снимка

#6058 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:57 PM

Абе какво стана с идеята да бъдем подфорум? :huh: След като samotnata писа в темата там... оттам не разбрах какво стана :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »