Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6061 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 April 2008 - 03:48 PM

Предполагам, че няма скоро да станем подфорум. Администрацията е доста заета, надали ниесме им най-важните в момента. Важното е, че сме заявили желание, ако трябва да направим още нещо надявам се да ни бъде съобщено. Остава ни да чакаме търпеливо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6062 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2008 - 04:36 PM

Здравейте и от нас с Ралф, след малко се приготвямв, да излизаме навън, първа разходка  :yahoo: ще бъде доста смешно, защото като ми сложа повода и той се заковава на едно място и няма лакомство или лигавене, което да го накара да дойде при мен, е ще видим и ще пиша, трябва да се оправим някак си ;D
User's Signature

Качена снимка

#6063 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 April 2008 - 05:07 PM

Ама вие не сте ли тренирали с повод и нашийник преди да стане време за излизане? Хубаво е от самото начало да си тренирате, защото така има риск да свърже първото излизане с лошо изживяване и тогава ще има да се приучавате на излизане много дълго време.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6064 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 05:10 PM

И ние след малко излизаме към Морската.Много ще се радвам да се заиграем със себеподобни /Кара де  ;D /
User's Signature

Качена снимка

#6065 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:03 PM

Върнахме се, тенирали сме, но сега бях приятно изненадана от това, че най само вкъщи се държи така, навън нямаме никакъв проблем, много съм щастлива  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#6066 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:49 PM

Eeee, браво на Ралфи!  :blink:  :palec: Честита ви първа разходка!  :yahoo:
Мокри близки от Рафинка!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6067 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 08:00 PM

Даааа честита ви първа раходка.Браво на голямото момче  :->) .Спомням си и аз колко бях въодушевена от нашата първа разходка.Аз пък съм разочарована.Днес нямаше кученца за игра само лабродори и голдени,а вече имам фобия от големи кучета и не я пускам при тях.Можеби като поотрасне  :blink:
Поздрави  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6068 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 10:02 PM

Хе честита първа разходка и от нас с Макс,сега колко много приключения ви чакат само!:) а нас снимки разбира се ! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6069 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 06:06 AM

Тази седмица ходихме на разходка в гората и имаше многа кърлежи.Въпреки че преди 15 дни го третирах с Фронтлайн Макс имаше над 30 гадини  ,кажете някакво ефикасно средство.

#6070 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 06:17 AM

Честита първа разходка на момчето,много  :wub: му праща кака му Бианка :yahoo:
Ние бяхме на разходка до преди 5 минути...нищо не направихме,както винаги :(
Станах в 5:30,за да може да тръгнем колкото се може по-рано,за да има време всичко да си свърши...до 7:05 стояхме и се прибрахме...тя просто неиска да пиша навън :-
Със часове съм седяла навън заради нея,но тя неиска нищо да прави...върти се и души...ма аз като знам че повечето кучета правят така преди да си свършат работата,но с Беба не е така...най-малко 4 часа навън за да може да се изака и изпиша...лошото е,че НЕМОГА да ставам в 3 часа за да разхождам инатестото си куче :angry:
И освен това...много се дразня...казвам и седни-сяда,казвам и място-точно ТРИ секунди стои на място и после хуква на някъде си...
Ние от бебета сме приучавани с повод и нагръдник,затова не ни е страх от него и не се дърпаме...ама много ме ядосва,защото по средата на улицата тя си хапе каишката и се дърпа :angry:
Неможем да се научим да пресичаме...ако имаше само някоя кола,под които гуми да се озове тя ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ...немога да я накарам да стои и да ме изчака пред платното...а не да ме чака по СРЕДАТА на платното :-
Писна ми вече да и повтарям,да и се карам,да викам по улиците-Беба не това,Беба не онова,а тя сякъш на пук да ми прави и да прави точно обратното :rolleyes:
Наистина полудявам...бях се заредила с толкова търпение,че да ми стигне докато умра...ама тя ми го изпари за 2 дена,тука тази седмица...
Излизаме по 4 пъти на ден по 2 часа разходки по някога...иначе се стремим-1 час.
Аз излизам да я разхождам,ама така се обръщат нещата,че тя ме разхожда :huh:
Също така немога да я науча на РЕДОМ...дърпа се като магаре на мост :huh:

Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(

#6071 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 06:47 AM

Ние със сутрешните разходки нямаме никакъв проблем,да чукам на дърво че минали път като се похвалих и на следващия ден обратното /на повод да вървим  ;D /.Аз знам че веднага след сън й се пиша.Събуждам я в 6,заиграваме се малко,но на дивана /тя не прави бели по мебелите/и като минат 10-15 мин. знам че вече неможе да стиска и излизаме.Прави 2-3 крачки и сме готови  :blink: ,остава само акито но него не го контролирам-прави си го всяка сутрин навън  :yahoo: .
А когато пресичаме тя е плътно до крака ми на къс повод.И да се дърпа знае че няма да стане  :- ... така че шанса й е единствено да не се дърпа.
User's Signature

Качена снимка

#6072 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 07:31 AM

Здравейте и от нас с Бенджи.Честито на Ралфи за първата разходка и дано всички за напред да се все по-хубави  :blink: Аз имам малък проблем,преди една седмица ви бях казала,че моя хулиган спи нощем-еми това беше само за една нощ.Вече 10 дни е при нас,свикна и с нас и с обстановката и сега е царя у дома.През деня играе,спи и всичко си е ОК,но дойде ли ноща направо пощурява.Заспива вечер,но като стане 2-3-4ч и се буди и започва ужаса.Започва да вие (не да скимти) ставам и чистя акита и пиш,радвам му се малко и лягам.Той обаче започва да драпа по леглото да се качва,съответно не успява нали е малък.Започва се едно виене като за световно,но не може така не сме сами нито в апартамента,нито в блока-неприятно е.Разбирам,че иска да се гушка но като го кача на леглото и той почва да хапе и лае.Аз не искам да го качвам да спи при нас в крайна сметка си има легло,но ако не го направя следва един час виене и скимтене-не се издържа.Моля ви,помогнете ми!

#6073 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:25 AM

Аз с малкия си опит разбирам че грешката ви е била че сте му объщали внимание когато е виел.Сега той знае как става.Моя съвет е да не му обръщате внимание няколко нощи когато вие,предопредете съседите задължително.Аз така направих с Кара и престана.Сега спи по цяла нощ даже аз я будя в 6.Незнам,ако някой по разбираш знае да даде съвет.Аз този метод съм го изпитала и работи само трябва търпение по време на виенето че е наистина много неприятно.Успех!
User's Signature

Качена снимка

#6074 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:50 AM

И Бък много виеше първите 2-3 дни, когато го взехме, обаче една вечер изведнъж спря. Аз също ходих при него, ама не се издържаше и трябваше да спре да скимти и да вие така и отивах да го занимавам. После като си тръгна и пак почва, така че .. не му обръщай внимание! Той това иска. Ще спре сам, спокойно. ;)
А колкото до разходките - разхождаме се 4 (понякога 5) пъти, като следобедната разходка е задължително дълга, а ако е събота или неделя - отиваме до морската :blink: :blink: Все още не сме се научили да акаме и пишкаме навън, ама се надявам и това да стане скоро :- Около 5 пъти акахме навън - иначе вкъщи :( А за пишкането - "само вкъщи и никога навън". Това е мотото му :rolleyes: :rolleyes:  Няма изгледи да се научим скоро.. още повече че той в 4 през нощта се събужда и се изпишква на вестника (а понякога и не там :angry: ) и аз като стана в 6 да го разхождам и той вече не иска. А а ко не е ставал в 4 - аз като стана и като вземем да тръгваме и той точно тогава се напишква  ;D Ама кво да прайм... така ще е, докато не се научи :-
Целувки и  :P от нас :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6075 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:57 AM

Аз Кара я нося до долу за да съм сигурна че няма да се изпишка по стълбите.Е веднаж не я взех и тя оправда метода ми.Миех стълбището в 6 часа сутринта  ;D .Чакам да свикне че вънка се прави и вече няма да я нося.
User's Signature

Качена снимка

#6076 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2008 - 09:38 AM

Рея ми правеше същия номер близо седмица.Ние я оставяхме в коридора,в нейното легло и си лягахме в хола.И тя като се присети,че е сама,започваше да скимти много жално. :-И ние не и обръщахме никакво внимание.Така се научи,че е нормално да си спи там и свикна.
Сега след като вече е научена къде трябва да ходи до тоалетно,свободно си разполага с всички стаи.Дори вечер след като ние си легнем ,тя си отива на нейното легло и чак през нощта по някое време идва и ляга при нас. :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6077 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2008 - 10:02 AM

Цитат

Тази седмица ходихме на разходка в гората и имаше многа кърлежи.Въпреки че преди 15 дни го третирах с Фронтлайн Макс имаше над 30 гадини  ,кажете някакво ефикасно средство.

Хей и товеот кокерче ли се казва Макс??ако е така да адаши с моето дяволче! :)
User's Signature

Качена снимка

#6078 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 01:33 PM

Цитат

Също така немога да я науча на РЕДОМ...дърпа се като магаре на мост :huh:

Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(

Ами аз нямам проблем, но мога да ти кажа как би трябвало да я научиш. Първо я изморяваш хубаво, да не й се беснее вече толкова. Взимаш някакво лакомство, което тя много обича. Водиш я отляво на каишка и й показваш, че държиш вкусотийка (в дясната ръка). Това ще й привлече вниманието и няма да се дърпа, поне би трябвало. Правите 2-3 крачки, ако не се е дръпнала, даваш наградата и много я хвалиш. Ако все пак се дръпне, покажи й лакомството, и тя ще се върне при теб. При мен действа безотказно, тя Рафи си знаеше "Редом" още като я взехме, но сега го усъвършенствахме. Даже мога да се похваля, че изпълнява и без каишка.  :blink: А с Айра ми се беше появил много странен проблем - когато е пусната, слушаше и не бягаше, обаче като я вържа... дотук с послушанието...  :- Сега Рафинка ме слуша и на каишка, и пусната.  :kuchence:
Успех! Надявам се да съм била полезна. :)
User's Signature

Качена снимка

#6079 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 April 2008 - 01:35 PM

http://dog.bg/forum/...opic,667.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6080 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 03:30 PM

ms bushkata,ще опитам :( едва ли ще има резултат,но... :-

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304