Кокер спаньол
Публикувано: 24 April 2008 - 03:48 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 April 2008 - 04:36 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 05:07 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 April 2008 - 08:00 PM
Поздрави :wub:
Публикувано: 25 April 2008 - 06:06 AM
Публикувано: 25 April 2008 - 06:17 AM
Ние бяхме на разходка до преди 5 минути...нищо не направихме,както винаги :(
Станах в 5:30,за да може да тръгнем колкото се може по-рано,за да има време всичко да си свърши...до 7:05 стояхме и се прибрахме...тя просто неиска да пиша навън :-
Със часове съм седяла навън заради нея,но тя неиска нищо да прави...върти се и души...ма аз като знам че повечето кучета правят така преди да си свършат работата,но с Беба не е така...най-малко 4 часа навън за да може да се изака и изпиша...лошото е,че НЕМОГА да ставам в 3 часа за да разхождам инатестото си куче :angry:
И освен това...много се дразня...казвам и седни-сяда,казвам и място-точно ТРИ секунди стои на място и после хуква на някъде си...
Ние от бебета сме приучавани с повод и нагръдник,затова не ни е страх от него и не се дърпаме...ама много ме ядосва,защото по средата на улицата тя си хапе каишката и се дърпа :angry:
Неможем да се научим да пресичаме...ако имаше само някоя кола,под които гуми да се озове тя ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ...немога да я накарам да стои и да ме изчака пред платното...а не да ме чака по СРЕДАТА на платното :-
Писна ми вече да и повтарям,да и се карам,да викам по улиците-Беба не това,Беба не онова,а тя сякъш на пук да ми прави и да прави точно обратното :rolleyes:
Наистина полудявам...бях се заредила с толкова търпение,че да ми стигне докато умра...ама тя ми го изпари за 2 дена,тука тази седмица...
Излизаме по 4 пъти на ден по 2 часа разходки по някога...иначе се стремим-1 час.
Аз излизам да я разхождам,ама така се обръщат нещата,че тя ме разхожда :huh:
Също така немога да я науча на РЕДОМ...дърпа се като магаре на мост :huh:
Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(
Публикувано: 25 April 2008 - 06:47 AM
А когато пресичаме тя е плътно до крака ми на къс повод.И да се дърпа знае че няма да стане :- ... така че шанса й е единствено да не се дърпа.
Публикувано: 25 April 2008 - 07:31 AM
Публикувано: 25 April 2008 - 08:25 AM
Публикувано: 25 April 2008 - 08:50 AM
А колкото до разходките - разхождаме се 4 (понякога 5) пъти, като следобедната разходка е задължително дълга, а ако е събота или неделя - отиваме до морската :blink: :blink: Все още не сме се научили да акаме и пишкаме навън, ама се надявам и това да стане скоро :- Около 5 пъти акахме навън - иначе вкъщи :( А за пишкането - "само вкъщи и никога навън". Това е мотото му :rolleyes: :rolleyes: Няма изгледи да се научим скоро.. още повече че той в 4 през нощта се събужда и се изпишква на вестника (а понякога и не там :angry: ) и аз като стана в 6 да го разхождам и той вече не иска. А а ко не е ставал в 4 - аз като стана и като вземем да тръгваме и той точно тогава се напишква ;D Ама кво да прайм... така ще е, докато не се научи :-
Целувки и :P от нас :blink:
Публикувано: 25 April 2008 - 09:38 AM
Сега след като вече е научена къде трябва да ходи до тоалетно,свободно си разполага с всички стаи.Дори вечер след като ние си легнем ,тя си отива на нейното легло и чак през нощта по някое време идва и ляга при нас. :blink:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 25 April 2008 - 10:02 AM
Цитат
Хей и товеот кокерче ли се казва Макс??ако е така да адаши с моето дяволче! :)
Публикувано: 25 April 2008 - 01:33 PM
Цитат
Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(
Ами аз нямам проблем, но мога да ти кажа как би трябвало да я научиш. Първо я изморяваш хубаво, да не й се беснее вече толкова. Взимаш някакво лакомство, което тя много обича. Водиш я отляво на каишка и й показваш, че държиш вкусотийка (в дясната ръка). Това ще й привлече вниманието и няма да се дърпа, поне би трябвало. Правите 2-3 крачки, ако не се е дръпнала, даваш наградата и много я хвалиш. Ако все пак се дръпне, покажи й лакомството, и тя ще се върне при теб. При мен действа безотказно, тя Рафи си знаеше "Редом" още като я взехме, но сега го усъвършенствахме. Даже мога да се похваля, че изпълнява и без каишка. :blink: А с Айра ми се беше появил много странен проблем - когато е пусната, слушаше и не бягаше, обаче като я вържа... дотук с послушанието... :- Сега Рафинка ме слуша и на каишка, и пусната. :kuchence:
Успех! Надявам се да съм била полезна. :)

Публикувано: 25 April 2008 - 01:35 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 April 2008 - 03:30 PM