Кокер спаньол
Публикувано: 31 March 2006 - 12:19 PM
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)
Публикувано: 31 March 2006 - 03:00 PM
Цитат
http://dogchampions....topic.php?t=596
1super
Публикувано: 31 March 2006 - 03:01 PM
Цитат
b) Ан тъй. И моят Божественотийчо беше именно такъв w)
Публикувано: 31 March 2006 - 09:52 PM
Цитат
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)
така си е... дори 4истикръвен да е кокера също е податлив на болессти,както всяко друго ку4е.
дейв има късмета да познава "баща си"... просто го взехме от 4овек,който познаваме,съсед от блока... не сме търсили родословия, просто ни беше казано че майка му е от париж,но живее в пловдив и моми4ето,на което е кокерката,у4и в варна и я довело тук да се заплоди с бащата на дейв...
та както казах,приехме вси4ко на "доверие"... взехме дейв...
вярно дейв преживя една операция,която бе резултат от незнанието на лекаря,който заместваше лекарката с която поддържаме контакти .... но тя не е резултата от родов дефект...
вярно дейв преживя втора операция,която пък беше резултат от моето неумение да се грижа добре за него или по-скоро 4-те 4аса пшпрез които 4аках майка ми да се поприбере и да извади осила от носа му, се оказаха фатални за него... и се наложи упойка и да му вадят осила от дъноито на носа му...
та,както не е с доказано родословие /за какво ми е,аз не съм приела да отглеждам дейв за да го разхождам по разни конкурси и да се фукам на другите, 4е освен 4е е красив майка му и баща му са от развъдници с родословие.../ ... та,дейв си оплоди една кокерка,която па съвсем не беше 4истокръвна, а смеска от 2 породи... и се родиха 3 прекрасни и здрави кокер4ета...
така 4е с вси4ко това исках да кажа, не е нужмно ку4ето ти да е с родословно дърво... нужни са отговорност към живота на един 4-клапковец, да се фгрижиш за него,, да го приеме6 с недостатъците му ако има такива, а не да го зарежеш на 3-тия месец,щото имал дефект,или щото не можеш да му осигури6 това от което се нуждае...като се знаеш, 4е не можеш да го отгледаш докрай,по-добре не го взимай....
/гояворя относително,не се обръ6там към вас, а към тези които изоставят лапковците си след известно време/
то е равносилно на това, след време да изостави6 детето си ная улицата щото пикаело,нааквало се, пла4ело и правеело поразии...
ох, много се отплеснах в размисли, но мисля ме разбрахте какво искам да кажа ;)

Публикувано: 01 April 2006 - 02:49 PM
Обичайте си ги и си ги гледайте, и те ще ви обичат w)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 April 2006 - 12:35 AM
де го видях па и аз тоя пост oleeee ... oleeee пусто като се ровя назад в темите да 4ета какво съм пропуснала докато не съм била в тоя форум....

Публикувано: 02 April 2006 - 09:15 AM
П.п. Еми да, погледнах за какво става дума, ама то изобщо не става дума за теб, така че се успокой, никой не е казал, че като кучето ти не е взето от развъдник не го обичаш, напротив. Моля те, не съди хората прибързано w)

Публикувано: 03 April 2006 - 12:58 AM
става въпрос за една от важните теми... там където можеш да видиш и сниммки на моя "съквартирант" Марк - който пък е взет от пазара... отговорила съм чрез цитат, тъй че поста се вижда ясно на последнната страница... /TyK
ся като е админ да не вземе да реши да ме банне l)

Публикувано: 03 April 2006 - 11:17 AM
Няма да продължавам, за мен тази тема е "болна" но ако държиш да я разискваме, ще се включа с моето мнение.
Поздрави на Марк от мен и Сара w)

Публикувано: 03 April 2006 - 09:58 PM
Дейв не е взет от прекупвач... а от съсед, мисля съм ти разказвала... не е роден в развъдник, родителите му не са родени в развъдници... но си е едно здраво куче...
и продължавам да твърдя - няма значение от къде е взето кучето, аКО УМЕЕш ДА РАЗЛИчИш ЗДРАВОТО от боланвото кученце в кучилото...
пък катро не умееш, отиди и огледдай кучилото на съседа или това на пазара заедно с познат или приятел,който отглежда куче, който разбира от кучета и заедно изберете мъника...
каква е гаранцията че няма да попаднеш на някой "болник" в развъдника... да ти го пробутат за здраво и после като се върнеш да искаш сметка що има тоя или оня проблем, да ти кажат - аа не знам, при нас си беше здраво... или да се направят на ударени, че не е взето точно от този развъдник?
аз отглеждам ку4е от 7 години... не претендирам 4е разбирам от кинология... изчетох навремето книжки със съвети как да възпитаме кучето си,как да го отглеждаме... но опита е черпен не от книги, а от съвети на други кучкари... няма нищо по-добро от това да има къде да попиташ, да ти се отговори... да го чуеш и разбереш... а не от книги...
не твърдя че аз съм правата, но аз съм си против тия развъдници... може би защото ги асоциирам с кучкарниците ... може би защото не държа кучето ми да има прадядовци и прабаби до 13-то коляно, да е с име дълго километър, а да ми грабне окото от раз и да си го харесам;да не 4акам 5 месеца доде се роди ку4илото то4но от еди си коя ку4ка /ку4е в женски род де ;)/... може би защото кучето от развъдника може да е също толкова здраво като това от пазара....

Публикувано: 03 April 2006 - 10:02 PM
Цитат
1super

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 04 April 2006 - 11:44 AM
Това е мойто мнение, аз не ангажирам никой с него, за себе си съм права. Вие за вас си знаете. Но докато има кой да купува от тези гнусни прекупвачи, ще има и кученца натъпкани по клетките, жадни на 30 градуса жега и мръсни и гладни.

Публикувано: 04 April 2006 - 05:12 PM

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 04 April 2006 - 09:21 PM

Публикувано: 04 April 2006 - 09:58 PM
Цитат
Много си права! 1super НО трябва и останалита животни в момента по пазара да им се намерят стопани. И всичко ще си дойде на мястото r) Дано това стане скоро.

Публикувано: 05 April 2006 - 10:07 AM
Цитат
не ми казвайте че дядо Пенчо от село Трънково примерно, който лгеда кокошчици на двора... и трянбва да си купи 10 кокошки, щото лисицата от планината му ги е изяла. няма да може да си ги купи от пазара? bl)

Публикувано: 05 April 2006 - 12:01 PM

Публикувано: 05 April 2006 - 02:35 PM
споменах кокошчиците... защото нали каза всички животни... сега се сещам че в графата домашни животни спадат и конете,кравите l) те също са и любимци - особено на село където кравата дава мляко,овцата вълна, а коня е превозно средство l)
не ме разбирай погрешно че се заяждам или те иронизирам... просто искам да уточним тоя закон l)