Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#641 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2006 - 12:19 PM

няма нищо лошо да се направи такъв клуб, само че трябва да има и "клонове" в другите градове, защото аз например съм от Велико Търново.
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)

#642 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 31 March 2006 - 01:01 PM

И това е така d) А клон не е задължително да има, направо клуба може да се дигне да ти дойде на гости, колко му е, една кола и сме там w)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#643 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 01:37 PM

нямате грижи, само да се решите и заповядайте

#644 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 03:00 PM

Цитат

Извинявам се, ако някъде във форума не съм довидяла нещо или ако ви звуча като лаик-обаче има ли в БГ клуб на кокер шпаньол.

http://dogchampions....topic.php?t=596
1super

#645 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 03:01 PM

Цитат

Ми то принципно в България са ужасно малко "породистите" кокери, а и наще не съм много убедена към кой от двата вида спадат - английски или американски. Доста се разлиават и от двата вида, лично мнение. За стандарта и "родсловието" би трябвало да следи Българското киноложко сдружение, но аз лично съм много скарана с тези неща свързани с родословията и наистина не мога повече да ти помогна.

b) Ан тъй. И моят Божественотийчо беше именно такъв w)

#646 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 09:52 PM

Цитат

няма нищо лошо да се направи такъв клуб, само че трябва да има и "клонове" в другите градове, защото аз например съм от Велико Търново.
а за развъждането-всеки си разсъждава от негова гледна точка. Аз не съм сигурна Тайра дали има родословие, нямала съм здравословни проблеми с нея, освен обичайните уши и очи.Тя веднъж вече е раждала и доколкото знам няма проблеми с мъниците, единият е при таткото и няма здравословни проблеми.
Това също го казвам от моята гледна точка, защото не е гаранция, че и при чистопородните няма да има проблем със здравето.Естествено, че е по-добре да се знае със сигурност, че в рода на родителите няма сериозни проблеми, но мисля че и това не дава 100 % гаранция.
Както и да е, важното е да ги обичаме, а те нас да ни радват по-дълго време.
Поздрави на всички кокери d)

така си е... дори 4истикръвен да е кокера също е податлив на болессти,както всяко друго ку4е.

дейв има късмета да познава "баща си"... просто го взехме от 4овек,който познаваме,съсед от блока... не сме търсили родословия, просто ни беше казано че майка му е от париж,но живее в пловдив и моми4ето,на което е кокерката,у4и в варна и я довело тук да се заплоди с бащата на дейв...
та както казах,приехме вси4ко на "доверие"... взехме дейв...

вярно дейв преживя една операция,която бе резултат от незнанието на лекаря,който заместваше лекарката с която поддържаме контакти .... но тя не е резултата от родов дефект...

вярно дейв преживя втора операция,която пък беше резултат от моето неумение да се грижа добре за него или по-скоро 4-те 4аса пшпрез които 4аках майка ми да се поприбере и да извади осила от носа му, се оказаха фатални за него... и се наложи упойка и да му вадят осила от дъноито на носа му...

та,както не е с доказано родословие /за какво ми е,аз не съм приела да отглеждам дейв за да го разхождам по разни конкурси и да се фукам на другите, 4е освен 4е е красив майка му и баща му са от развъдници с родословие.../ ... та,дейв си оплоди една кокерка,която па съвсем не беше 4истокръвна, а смеска от 2 породи... и се родиха 3 прекрасни и здрави кокер4ета...

така 4е с вси4ко това исках да кажа, не е нужмно ку4ето ти да е с родословно дърво... нужни са отговорност към живота на един 4-клапковец, да се фгрижиш за него,, да го приеме6 с недостатъците му ако има такива, а не да го зарежеш на 3-тия месец,щото имал дефект,или щото не можеш да му осигури6 това от което се нуждае...като се знаеш, 4е не можеш да го отгледаш докрай,по-добре не го взимай....
/гояворя относително,не се обръ6там към вас, а към тези които изоставят лапковците си след известно време/

то е равносилно на това, след време да изостави6 детето си ная улицата щото пикаело,нааквало се, пла4ело и правеело поразии...

ох, много се отплеснах в размисли, но мисля ме разбрахте какво искам да кажа ;)
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 April 2006 - 02:49 PM

Така е! Много хора ме "съдят" защото си гледам кучето като дете bl) даже ми казват "Абе това е само куче, за бога, какво го глезиш толкова" ма на мен не ми пука, защото Сара си ми Е дете, и 5 пари не давам тоя или оня какво мислят. Аз и котката си гледам така, и морските прасета, абе далаверата е да те е грижа за него и да ти е кеф да си го гледаш, тогава и то ще те обича безусловно и няма по-голямо щастие от това, като се прибереш вкъщи да ти се нахвърли да ти се радва. Това е чиста и искренна любов и радост, а много малко хора са способни на нея.

Обичайте си ги и си ги гледайте, и те ще ви обичат w)
User's Signature

#648 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 12:35 AM

ох, 4е ме ядоса днеска тоя дог.б NNN г/ник някав/ bash fow... 4е ми вика oleeee 4е ку4ето ми като не е взето от развъдник,не съм го оби4ала....

де го видях па и аз тоя пост oleeee ... oleeee пусто като се ровя назад в темите да 4ета какво съм пропуснала докато не съм била в тоя форум....
User's Signature

Качена снимка

#649 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 April 2006 - 09:15 AM

Как бе, тва е администратора на форума, аз го познавам лично, не мисля, че би могъл да каже такова нещо, нещо не сте се доразбрали ми се струва. Я потърси пак и прочети наново, ама без предразсъдъци и виж дали всъщност не е казал нещо друго, и покажи ако може 1super

П.п. Еми да, погледнах за какво става дума, ама то изобщо не става дума за теб, така че се успокой, никой не е казал, че като кучето ти не е взето от развъдник не го обичаш, напротив. Моля те, не съди хората прибързано w)
User's Signature

#650 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 12:58 AM

е той го каза в множествено число... и аз като част от, множеството с куче взето "отнякъде", се позасегнах :(

става въпрос за една от важните теми... там където можеш да видиш и сниммки на моя "съквартирант" Марк - който пък е взет от пазара... отговорила съм чрез цитат, тъй че поста се вижда ясно на последнната страница... /TyK

ся като е админ да не вземе да реши да ме банне l)
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 April 2006 - 11:17 AM

Видях я темата още вчера. Да, казал го е в множествено число и е прав. Тук във форума повечето хора се занимават с кучета от години, и то с кинология, развъдна дейсност. Ние сме обсъждали много пъти тук (дори май и оня ден пак) темата, че безродословните кучета са потенциално болни, и какво ли не още. Аз си казах мнението, което всъщност е и мнението на повечето пишещи тук. Темата е дълга, не много приятна и аз мога да говоря по нея много, но в случая дог се е опитал да каже, че ако искаме хубаво и здраво куче трябва да си вземем от развъдник, а не от пазара. Не че тези от пазара могат да обичат по-малко, или ние ще ги обичаме по-малко, но все някой трябва да започне да поставя края на прекупвачите, които само искат да изкарат пари, но не се грижат за кученцата, в следствие на което те в повечето случаи са болни.
Няма да продължавам, за мен тази тема е "болна" но ако държиш да я разискваме, ще се включа с моето мнение.
Поздрави на Марк от мен и Сара w)
User's Signature

#652 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 09:58 PM

Марк е купен от пазара да... ама освен 4е преживя една операция на крака,резултат от счупване... не е боледувал нищо сериозно,не е бил болнав... като го открихме в кашона наред с другите кученца, беше заспал, опикан от тях, но нищо повече - беше си едричък, с едри лапички, с белезите които една овчарка трябвало да има...

Дейв не е взет от прекупвач... а от съсед, мисля съм ти разказвала... не е роден в развъдник, родителите му не са родени в развъдници... но си е едно здраво куче...

и продължавам да твърдя - няма значение от къде е взето кучето, аКО УМЕЕш ДА РАЗЛИчИш ЗДРАВОТО от боланвото кученце в кучилото...
пък катро не умееш, отиди и огледдай кучилото на съседа или това на пазара заедно с познат или приятел,който отглежда куче, който разбира от кучета и заедно изберете мъника...

каква е гаранцията че няма да попаднеш на някой "болник" в развъдника... да ти го пробутат за здраво и после като се върнеш да искаш сметка що има тоя или оня проблем, да ти кажат - аа не знам, при нас си беше здраво... или да се направят на ударени, че не е взето точно от този развъдник?

аз отглеждам ку4е от 7 години... не претендирам 4е разбирам от кинология... изчетох навремето книжки със съвети как да възпитаме кучето си,как да го отглеждаме... но опита е черпен не от книги, а от съвети на други кучкари... няма нищо по-добро от това да има къде да попиташ, да ти се отговори... да го чуеш и разбереш... а не от книги...

не твърдя че аз съм правата, но аз съм си против тия развъдници... може би защото ги асоциирам с кучкарниците ... може би защото не държа кучето ми да има прадядовци и прабаби до 13-то коляно, да е с име дълго километър, а да ми грабне окото от раз и да си го харесам;да не 4акам 5 месеца доде се роди ку4илото то4но от еди си коя ку4ка /ку4е в женски род де ;)/... може би защото кучето от развъдника може да е също толкова здраво като това от пазара....
User's Signature

Качена снимка

#653 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 10:02 PM

Цитат

не твърдя че аз съм правата, но аз съм си против тия развъдници... може би защото ги асоциирам с кучкарниците ... може би защото не държа кучето ми да има прадядовци и прабаби до 13-то коляно, да е с име дълго километър, а да ми грабне окото от раз и да си го харесам;да не 4акам 5 месеца доде се роди ку4илото то4но от еди си коя ку4ка /ку4е в женски род де ;)/... може би защото кучето от развъдника може да е също толкова здраво като това от пазара....

1super
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#654 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 April 2006 - 11:44 AM

Не искам да продължаваме този спор. Мойта Сара е намерена на улицата, тук всички знаят това. Но аз я обичам хиляди пъти повече, отколкото ако я бях чакала да се роди 1 година от еди коя си кучка. Тук въпроса не опира до мойто куче е от пазара и е здраво, мойто куче е от развъдник и е болно. Не говорим за отделните индивиди а за общата картина. Общата картина е следната: в развъдниците (повечето) кучетата се гледат качествено, с хубава храна, и всички необходими медицински и други грижи. Докато на пазара един прекупвач слага кученцето в една клетка, колкото да може да не се свива и така може да го държи с месеци докато не го продаде. Да не говорим, че я им сложи ваксина я не, я ги обезпаразити я не. сичко това съм го виждала, минавала съм хиляди пъти през подуенския пазар за животни, където кученцата квичат от глад и жажда на жегата. Еми не бих си купила кученце от там, защото съм убедена, че ще му има нещо.

Това е мойто мнение, аз не ангажирам никой с него, за себе си съм права. Вие за вас си знаете. Но докато има кой да купува от тези гнусни прекупвачи, ще има и кученца натъпкани по клетките, жадни на 30 градуса жега и мръсни и гладни.
User's Signature

#655 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2006 - 05:12 PM

samotnata виж това... не съм "за" този бизнес, но много хора не виждат нещо лошо, както там съм писала...
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#656 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 April 2006 - 09:21 PM

Всъщност положението ще се реши много лесно когато се приеме закон, в който изрично да се забранява на всякакви магазини, борси, прекупвачи и какви ли не идиоти, нищо неразбиращи от кучета да правят пари от продажбата им. Това важи за всички животни, според мен. Тогава искаш не искаш няма да можеш да си купиш животно от там.
User's Signature

#657 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2006 - 09:58 PM

Цитат

Всъщност положението ще се реши много лесно когато се приеме закон, в който изрично да се забранява на всякакви магазини, борси, прекупвачи и какви ли не идиоти, нищо неразбиращи от кучета да правят пари от продажбата им. Това важи за всички животни, според мен. Тогава искаш не искаш няма да можеш да си купиш животно от там.

Много си права! 1super НО трябва и останалита животни в момента по пазара да им се намерят стопани. И всичко ще си дойде на мястото r) Дано това стане скоро.
User's Signature

#658 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 10:07 AM

Цитат

. Това важи за всички животни, според мен. Тогава искаш не искаш няма да можеш да си купиш животно от там.

не ми казвайте че дядо Пенчо от село Трънково примерно, който лгеда кокошчици на двора... и трянбва да си купи 10 кокошки, щото лисицата от планината му ги е изяла. няма да може да си ги купи от пазара? bl)
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 April 2006 - 12:01 PM

Имах предвид всички домашни любимци. Но по темата за кокошките, аз имам село, там баба ми и дядо ми ходят по пазарите в големите градове, а напролет минават от някоя птицеферма с един голям камион и питат, колкото пиленца искате, и те ми 20, купуват ги и камиона си заминава. Това, защото даде пример с кокошките. Иначе ставаше дума в моя пост за всички домашни любимци по-големи от бели мишки.
User's Signature

#660 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 02:35 PM

ами змиите, рибките... bl) тях откъде ще си ги купуват? bl)

споменах кокошчиците... защото нали каза всички животни... сега се сещам че в графата домашни животни спадат и конете,кравите l) те също са и любимци - особено на село където кравата дава мляко,овцата вълна, а коня е превозно средство l)

не ме разбирай погрешно че се заяждам или те иронизирам... просто искам да уточним тоя закон l)
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена