Кокер спаньол
Публикувано: 01 September 2006 - 11:45 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 September 2006 - 01:15 PM
Ето историята на Айра: миналата година най- после мама и тати ми разрешиха да си взема кученце, решиха че вече съм достатъчно голяма b) . И започнахме да търсим кокерче. Аз в началото исках голдън и по едно време дори обмисляхме да се включим към програмата на "Очи на 4 лапи", но после се съгласих, че ще ми бъде адски трудно да се разделя с кучето след една година, а и голдън в апартамент... И така - кокер! Пуснахме обява в Нет-а, че търсим малко МЪЖКО кокерче, дори почти се бяхме уговорили с anita ff да вземем едно от бебетата, които Карла тогава очакваше. Обаче в същото време получихме интересен e-mail, в който ни разказаха за кокерка, която по различни причини не могат да отглеждат повече, но много я обичат и искат да й намерят добър дом, по възможност с деца, които да й се радват. Първоначално се стъписахме, защото пишеше, че кучето е почти на 5 години, но като видяхме снимката й, се влюбихме всички, особено аз, от пръв поглед. И така, след няколко дни си я взехме!!!
Имахме притеснения дали ще свикне с нас и с условията, които мама постави - да не се качва по леглата, да се научи да спи в къщичката си в коридора, но Айра разбра всичко от вратата. Сякаш беше израстнала у нас - така добре се адаптира, че ни удиви всички. Само първите две вечери й слагахми бутилки с топла вода като на бебетата под одеалото, след това вече свикна да спи сама и като види, че се оправят леглата вечер, сама си отива в къщичката angelpik .
Дори бившите й стопани, с които поддържаме връзка, бяха изумени от адаптацията й и казваха, че така малко по- леко преживяват раздялата.
В общи линии - това е. Оттогава сме постоянно заедно - разходки, пътувания - тя си е с нас. Дори преди 2 седмици изкачихме заедно вр.Мальовица и героинята малко си подби лапите, но вече минава. Ама като е такава дивачка - мина разстоянието поне 10 пъти напред - назад, всички ги знаете кокерите колко енергия имат! d)
Аз май се поувлякох! Другия път ще ви разкажа какви номера сме научили, защото сега Айра ме чака с нетърпение да излизаме на "тренировка" - Apso ни впечатли страшно много с фристайла !

Публикувано: 01 September 2006 - 01:32 PM
Публикувано: 01 September 2006 - 04:31 PM
Откъде сте, може някой път да си направим среща на сладурите кокери, и Диана ще дойде, нищо че ще е с Кора l)

Ето я и щастливо спящата Сара, на първата снимка е със спасителя си - мъжа ми w)

Публикувано: 04 September 2006 - 05:17 PM
Публикувано: 04 September 2006 - 05:23 PM

Публикувано: 05 September 2006 - 07:06 PM
"Само така стоим мирни за снимка."
Прикачени файлове
-
DSC07894m.JPG (49.27K)
Брой сваляния: 83

Публикувано: 05 September 2006 - 07:12 PM
Прикачени файлове
-
DSC07895m.JPG (76.12K)
Брой сваляния: 90

Публикувано: 06 September 2006 - 01:02 PM
Поздрави на Айра от Сара /Сара не се бие само с женски кокери, всички останали женски ги мразим/ w)

Публикувано: 07 September 2006 - 09:14 AM
Публикувано: 07 September 2006 - 09:45 AM
d) При нас Беки се учи да съжителства с мопс - понякога се изнервя от Макс но иначе е много мила с него - чака първо той да си изяде порцията и си спинкат двамата заедно, но и реднува от него понякога, като го гушкам. s)
Много съжалявам за Чарли... s)
Прикачени файлове
-
IMG_0180_small.jpg (470.3K)
Брой сваляния: 83

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 07 September 2006 - 10:14 AM
Публикувано: 07 September 2006 - 01:10 PM

Публикувано: 07 September 2006 - 02:21 PM
b)
Публикувано: 07 September 2006 - 04:42 PM
Цитат
О, същата работа! И Беки я мислят за бебе навсякъде , ,а тя е а 2 години... Jegr 10 кг. а според породата трябва да е минимум 15. Дребна е и такава е естествената дължина на козината и - не и пораства по-дълга от това на снимката. Има по-дэлга козина по ушите, краката и дупето. А на гърба и и седи на вълнички. От зоомагазин е. Мисля, че има окосмяване и характер на Английски кокер, малко муцунка , къдрава козинка и ръст на Американски кокер и телосложение и малко муцунка на Фиелд спаньол... l) Или просто кучетата ни имат някоя чистокръвна баба кокер и оттам - мешавица l) Няма значение, обичане си кучетата! 1super

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 08 September 2006 - 07:33 AM
Цитат
ouu Сега видях, че е написано РИла, ама кой да чете, аз само поснимката се захласнах oleeee
Публикувано: 08 September 2006 - 01:44 PM
Как се справяте по оживените улици с тези диваци? Моята Айра на две години е преживяла страхотна катастрофа, гонейки един гълъб. Мислели са, че няма да оживее....Направо се е съвзела по чудо! за мое най- голямо щастие! b) Но са останали последици - забранено й е да ражда и от време на време получава нещо като епилептични припадъци, защото при катастрофата й се е разместил прешлен на врата и сега получавала понякога дразнения на нервите, та оттам...
Затова докато стигнем до безопасните поляни, сме задължително на каишка. Толкова много неща научи, но командата "редом" й се вижда гавра с кокерската порода. Сега обаче съм се захванала по- специално с нея и може да успеем 1super . Иначе дава дясна лапа, скача високо с 4-те крака по команда, лази, прави кръг, донякъде сме усвоили 8-ката, моли се, лягайки на земята, учи се да дава лява лапа. Не искаше да гони пръчка, но измислихме с мама един трик - натъркахме пръчката с парченце кашкавал и елате да видите летящ кокер!!! bravoS Много обича да играе и с празна бутилка от мин. вода.

Публикувано: 08 September 2006 - 01:52 PM
Прикачени файлове
-
DSC07913m.JPG (54.31K)
Брой сваляния: 91

Публикувано: 08 September 2006 - 01:54 PM
Прикачени файлове
-
DSC07925m.JPG (51.9K)
Брой сваляния: 86

Вход

Темата е заключена