Мейн куун
Публикувано: 14 November 2006 - 10:43 PM
Публикувано: 03 January 2007 - 11:44 PM
Относно кастрацията, какво точно представлява тази операция? Има ли опасност? Колко продължава възстановяването? Мисля да кастрирам Джеси. Майка ми окончателно отхвърли идеята за развъдник в София а аз се уморих да тичам навън и да дебна Джеси из храстите всеки път, когато някой дойде на гости и остави външната врата отворена. Всъщност много хора смятат, че съм луда да се занимавам с котки като хоби иле ме смятат за безотговорна. Ще се радвам да ми отговорите.

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 03 January 2007 - 11:55 PM
Тази порода е найстина впечатляваща!
Красото,величие,граци и още мнооого прекрасни неща мога да кажа,но няма време за толкова мнООООООго думи! w)
мога да ги събера обаче в две кратки думички--МЕЙН КУУН!!
Това прекрасно създание живее и в блока зад нашия в своя втори дом!
Един човек от същия блок я изхвърли през терасата преди 1-2години!Тя живя там(на улицата) около една година!За него(мъжкаран е)се грижеше бабата от съседния вход,която храни и всички останали бездомни котки!Така през изминалата година една такава бабаси я хареса и я взе у тях!Сега понякога я пуска навън,но за през ноща вече си у дома!Живее много щастливо и дОООста едричка!
Заслужава го,защото само да знаете що бой е изяла от уличните кучета!козината и саваше на топки сплъстени от кравта от раните!разкъсвали са месото и!Абе да не виразказвам,че не ми се връща в онова жестоко време от живота на писето! w) s)
Важното е че получи втори шанс и сега е добре! w)
Целувки на вашите мацета! w)

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.
Публикувано: 03 January 2007 - 11:56 PM
Кастрацията продължава около 45 мин мо мои спомени. Другите ще кажат по -точно. Конците се махат към 7 ден. След операцията първият ден е кофти , после се нормализират нещата и много бързо се възстановяват. А като се свалят конците и двеженията стават по-свободни.
Публикувано: 04 January 2007 - 10:08 AM
Ако обаче нямаш подкрепата на ваште за изграждането на нещо подобно, може би все пак кастрацията би била решение на проблема. Доколкото я видях, Джеси не е от кротките котки и не би стояла само в къщи, което е нормално за естествена порода като мейн-кун. Ако наистина не си направите такава волиера, до която тя да има достъп от някой прозорец, например, кастрирайте я. НО, много е важно да си наясно, че с кастрацията решаваш само единия проблем - скитането и вече няма да може да доведе до нежелана бременност, НО...това не решава другия проблем - скитането й (което, разбира се ще бъде малко по-малко и по-спокойно, т.е. тя няма да си търси мъж, но пак ще скита поради природното й любопитство към света и територията наоколо) може (не дай Боже) да доведе до някакво произшествие (куче, гуми на кола и т.н - това за съжаление е доказано многократно от практиката). С други думи, ти пак ще трябва да я гониш като хукне на някъде...
Съветът ми е - помисли първо за достатъчно широка волиера или някакви солидни ограждения на по-голяма част от двора... Остави кастрацията само като краен вариант...
Това е от мен и успех във взимането на решение!
И успешна Нова Година!!!

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com
Публикувано: 04 January 2007 - 03:20 PM
За волиерите убеждавам майка, но тя или ме отрязва с "не ме занимавй с котки сега" или се въодушевява за 1 ден и после отхвърля пак идеята...
Имам още един въпрос. Джеси все още е слаба. На изложбата не се спомена, но не е наддала оттогава. Ще я водим днес на вет. Преди беше заради бебчовците, но сега? Когато я водихме на обезпаразитяване, заедно с котенцата за преглед, вет-а не сомена нищо.

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 04 January 2007 - 05:37 PM

Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.
Публикувано: 04 January 2007 - 07:07 PM
Мацарта много добре обмислете кастрацията защото
1. Кастрацията е окончателна и не може да се върне назад.
2. Няма да имате потомство от Джеси, а тя е много красива котка.
3. Един ден вашето любимо животинче ще остарее и ще ви се иска да си имате неен потомък.
4. Кастрацията не е опасна за млади животни и НЯМА вредни здравни последици, нещо повече при хормонални заболявания я препоръчват.
5. Ще престане да иска да тича на котарак, но ще стане амиии дебелана.
6. Това, че е имала котенца не е причина да не се кастрира котката..
Аз имам кастрати и да по-кротки са, АЗ съм центърът на вселената за тях, живеят си безгрижно, не мяукат, не маркират, но правят пакости, нахитряха. И ще бъда искрена, съжалявам за онзи ден в който ще остареят и няма да имам от тях потомство, няма да се радвам на котенца с техния характер, цвят и порода. Имах котка Сузинка, почина на 12 години, нямахме котенца и до ден днешен ми е мъчно, че не се репродуцираха нейната доброта, обичливост /тя обичаше всички мои посетители, караше ги да се чувстват благородници и обичани от едно съвършено същество/, съвършена грация, чудесните нейни сини очи, красивата и окраска сийлпойнт. Мъчно ми е за нея, но синът на сестра и от дворски котарак няма този характер.
Пиши ни какво си решила, знай, че те обичаме тебе и Джеси и мислим за вас.

Публикувано: 04 January 2007 - 07:43 PM
МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ ДО КОЛКО КИЛОГРАМА Е ВЪЗМОЖНО ДА ДОСТИГНЕ ЕДИН МЪЖКАР ОТ ТАЗИ ПОРОДА@ cl) MACCARTA,КАК СА МАЛКИТЕ СЛАДУРИ? ПРИ ВАС ЛИ СА ВСИЧКИ,ИЛИ ДАДОХТЕ НЯКОЕ?
А ЗА КАКВИ ПАРИ СТАВА ДУМА,АКО ИСКАМ ДА СИ КУПЯ ТАКОВА КОТЕ? w)
Публикувано: 16 January 2007 - 02:17 PM
Цитат
По този въпрос се консултирай с ветеринар най-добре. А иначе, просто не я ограничавай в храненето, давай и витаминчета, глези я с разни вкусотийки... А ако често се разгонва, това е сигурна причина да не наедрява, защото при разгонване котките губят интерес към храната и се хранят по-малко...

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com
Публикувано: 06 February 2007 - 08:11 PM
тел: 0885626216
Ако има някой такива малки котки за продан нека се обади искам да си взема 1 :))) Благодаря ви предварително.
Местожителството ми е Пловдивско-Софиииско.
Публикувано: 20 February 2007 - 07:24 PM
преди време имах такава порода котка, донесена ми беше от Щатите с родословие. Три пъти сме се явявали на изложби. По паспорт името му беше Wollferh, но на кратко му викахме просто Уолфи. Беше голям сладуран. Ето негова снимка.

(тук е на 13 год.)
Съжалявам, че снимката не е много добра, но е снимана от албум.
Публикувано: 22 February 2007 - 05:28 PM
trudo -ако разгледаш темата назад ще видиш доста неща за породата.

Публикувано: 22 February 2007 - 07:03 PM
Публикувано: 26 February 2007 - 02:52 PM

Публикувано: 26 February 2007 - 07:24 PM
Цитат
Мерси за отговора, защото наистина се съмнявах въпреки родословието. ouu