Dog.bg Форуми : Мейн куун

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мейн куун

#121 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 14 November 2006 - 10:43 PM

maccarta, всички писита ли са още у вас? Кога ще ги отделяш от мама?

#122 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 07:14 PM

Охооо, значи просо съм объркал саита, в който да търся!

#123 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:44 PM

Имам въпрос.
Относно кастрацията, какво точно представлява тази операция? Има ли опасност? Колко продължава възстановяването? Мисля да кастрирам Джеси. Майка ми окончателно отхвърли идеята за развъдник в София а аз се уморих да тичам навън и да дебна Джеси из храстите всеки път, когато някой дойде на гости и остави външната врата отворена. Всъщност много хора смятат, че съм луда да се занимавам с котки като хоби иле ме смятат за безотговорна. Ще се радвам да ми отговорите.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#124 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:55 PM

Здравейте на всички!
Тази порода е найстина впечатляваща!
Красото,величие,граци и още мнооого прекрасни неща мога да кажа,но няма време за толкова мнООООООго думи! w)
мога да ги събера обаче в две кратки думички--МЕЙН КУУН!!
Това прекрасно създание живее и в блока зад нашия в своя втори дом!
Един човек от същия блок я изхвърли през терасата преди 1-2години!Тя живя там(на улицата) около една година!За него(мъжкаран е)се грижеше бабата от съседния вход,която храни и всички останали бездомни котки!Така през изминалата година една такава бабаси я хареса и я взе у тях!Сега понякога я пуска навън,но за през ноща вече си у дома!Живее много щастливо и дОООста едричка!
Заслужава го,защото само да знаете що бой е изяла от уличните кучета!козината и саваше на топки сплъстени от кравта от раните!разкъсвали са месото и!Абе да не виразказвам,че не ми се връща в онова жестоко време от живота на писето! w) s)
Важното е че получи втори шанс и сега е добре! w)

Целувки на вашите мацета! w)
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#125 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 January 2007 - 11:56 PM

Остави хората да си мислят каквото искат и реши сама за себе си. Съвсем ли няма начин да оградите така,че да не идват други котки? Жалко за Джеси ,но ако нама друг начин кастрацията е все пак изход ,защото иначе постоянно ще си имате котета.
Кастрацията продължава около 45 мин мо мои спомени. Другите ще кажат по -точно. Конците се махат към 7 ден. След операцията първият ден е кофти , после се нормализират нещата и много бързо се възстановяват. А като се свалят конците и двеженията стават по-свободни.

#126 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 10:08 AM

maccarta, нормално е да започна да те убеждавам да не я кастрираш, защото за мен е важно развитието на породата в България, а Джеси все пак е едно начало... За хора, които живеят в къщи, както семейството ти, и отглеждат чистопородни котки си е задължително предпазването им от свободно и безпрепятствено щъкане къде ли не из двора. Най-добрия начин за това е изграждането на волиери - подробности и идеи можеш да видиш тук.
Ако обаче нямаш подкрепата на ваште за изграждането на нещо подобно, може би все пак кастрацията би била решение на проблема. Доколкото я видях, Джеси не е от кротките котки и не би стояла само в къщи, което е нормално за естествена порода като мейн-кун. Ако наистина не си направите такава волиера, до която тя да има достъп от някой прозорец, например, кастрирайте я. НО, много е важно да си наясно, че с кастрацията решаваш само единия проблем - скитането и вече няма да може да доведе до нежелана бременност, НО...това не решава другия проблем - скитането й (което, разбира се ще бъде малко по-малко и по-спокойно, т.е. тя няма да си търси мъж, но пак ще скита поради природното й любопитство към света и територията наоколо) може (не дай Боже) да доведе до някакво произшествие (куче, гуми на кола и т.н - това за съжаление е доказано многократно от практиката). С други думи, ти пак ще трябва да я гониш като хукне на някъде...
Съветът ми е - помисли първо за достатъчно широка волиера или някакви солидни ограждения на по-голяма част от двора... Остави кастрацията само като краен вариант...

Това е от мен и успех във взимането на решение!

И успешна Нова Година!!!
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#127 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 03:20 PM

Когато Джеси е разгонена тя дебне на вратата да излезе. Когато не е - не и е толкова зор да ходи навън. Докато беше разгонена последния път пуснахме Криси(неската овчарка на леля ми , която живее в нашия двор) да скитосва из двора, защото тя седи на вратата , да влезе. Така Джеси не смее да излезе, защото се страхува. Но Криси копаеше дупки из двора и повреди вратата.
За волиерите убеждавам майка, но тя или ме отрязва с "не ме занимавй с котки сега" или се въодушевява за 1 ден и после отхвърля пак идеята...

Имам още един въпрос. Джеси все още е слаба. На изложбата не се спомена, но не е наддала оттогава. Ще я водим днес на вет. Преди беше заради бебчовците, но сега? Когато я водихме на обезпаразитяване, заедно с котенцата за преглед, вет-а не сомена нищо.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#128 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 03:27 PM

мисля че си взела разумно решение. кастрирай я, след което не я пускай по улиците (както разбирам тогава това ще ти е доста по лесно) и дворовете за да не стане някоя злополука и си я гледайте с любов 1super

#129 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 05:37 PM

Въпроса с кастрацията е мноооого сериозно решение и трябва да се обмислят и рисковете от самата операция.Чувала съм ,че понякога при кастарацията на женски котки се получават много сериозни болести.А и трябва да се взме в предвид това ,че е възможно (недай боже) да не се събуди от упокйката.Лично някои приятели на майка ми купува някакви хапчета против разгонване, и аз не знам какви.А иначе лошото е ,че е била уплодена един път преди кстрацията.Защото попринцип не трябва да се прави така,или не се кастрира котката въобще или без да бъде уплодена кастрирана.Щото така просто един два пътиии.......нццц.....просто не е хубаво ,но това което исках да ти кажа ,защото Джеската ми е голяма любимка е да кажа ,че това решение е много сериозно и трябва добре да се помисли за него и последствията от него.
User's Signature

Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.

#130 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 04 January 2007 - 07:07 PM

Голдънче Когато човек не е ветеринар и освен това няма представа лична и отговорна от здравните проблеми е хубаво да не се изказва неподготвен. Неща от рода на някой ми каза, обикновено става така или чувала съм са много вредни при сериозни случаи. Агенция Една Жена Каза или ЕЖК са много вредни за даване на съвет.
Мацарта много добре обмислете кастрацията защото
1. Кастрацията е окончателна и не може да се върне назад.
2. Няма да имате потомство от Джеси, а тя е много красива котка.
3. Един ден вашето любимо животинче ще остарее и ще ви се иска да си имате неен потомък.
4. Кастрацията не е опасна за млади животни и НЯМА вредни здравни последици, нещо повече при хормонални заболявания я препоръчват.
5. Ще престане да иска да тича на котарак, но ще стане амиии дебелана.
6. Това, че е имала котенца не е причина да не се кастрира котката..
Аз имам кастрати и да по-кротки са, АЗ съм центърът на вселената за тях, живеят си безгрижно, не мяукат, не маркират, но правят пакости, нахитряха. И ще бъда искрена, съжалявам за онзи ден в който ще остареят и няма да имам от тях потомство, няма да се радвам на котенца с техния характер, цвят и порода. Имах котка Сузинка, почина на 12 години, нямахме котенца и до ден днешен ми е мъчно, че не се репродуцираха нейната доброта, обичливост /тя обичаше всички мои посетители, караше ги да се чувстват благородници и обичани от едно съвършено същество/, съвършена грация, чудесните нейни сини очи, красивата и окраска сийлпойнт. Мъчно ми е за нея, но синът на сестра и от дворски котарак няма този характер.
Пиши ни какво си решила, знай, че те обичаме тебе и Джеси и мислим за вас.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#131 Потребителят е офлайн   OLIVIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 07:43 PM

Здравейте!ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! drink
МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ ДО КОЛКО КИЛОГРАМА Е ВЪЗМОЖНО ДА ДОСТИГНЕ ЕДИН МЪЖКАР ОТ ТАЗИ ПОРОДА@ cl) MACCARTA,КАК СА МАЛКИТЕ СЛАДУРИ? ПРИ ВАС ЛИ СА ВСИЧКИ,ИЛИ ДАДОХТЕ НЯКОЕ?

А ЗА КАКВИ ПАРИ СТАВА ДУМА,АКО ИСКАМ ДА СИ КУПЯ ТАКОВА КОТЕ? w)

#132 Потребителят е офлайн   altruism Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 09:44 PM

Нееее, Джеси е вълшебна,красива,гальовна,мила....котка-мечта! w) c) w) Моля те,не я кастрирай....Знам,че едва ли ще послушаш точно мен,но аз НАИСТИНА те моля да и го спестиш....

#133 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 02:17 PM

Цитат

...Имам още един въпрос. Джеси все още е слаба. На изложбата не се спомена, но не е наддала оттогава. Ще я водим днес на вет. Преди беше заради бебчовците, но сега? Когато я водихме на обезпаразитяване, заедно с котенцата за преглед, вет-а не сомена нищо.

По този въпрос се консултирай с ветеринар най-добре. А иначе, просто не я ограничавай в храненето, давай и витаминчета, глези я с разни вкусотийки... А ако често се разгонва, това е сигурна причина да не наедрява, защото при разгонване котките губят интерес към храната и се хранят по-малко...
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#134 Потребителят е офлайн   anarki4 Икона

Публикувано: 06 February 2007 - 08:11 PM

Здравейте не чета мн по форумите защото нямам мн време за това , някой ако има малки такива чистокръвни котенца моля да пише Казвам се Валери
тел: 0885626216
Ако има някой такива малки котки за продан нека се обади искам да си взема 1 :))) Благодаря ви предварително.
Местожителството ми е Пловдивско-Софиииско.

#135 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 07:24 PM

Здравейте,
преди време имах такава порода котка, донесена ми беше от Щатите с родословие. Три пъти сме се явявали на изложби. По паспорт името му беше Wollferh, но на кратко му викахме просто Уолфи. Беше голям сладуран. Ето негова снимка.
Качена снимка
(тук е на 13 год.)
Съжалявам, че снимката не е много добра, но е снимана от албум.

#136 Потребителят е офлайн   trudo Икона

Публикувано: 21 February 2007 - 01:10 PM

Здравейте, много са красиви котетата от тази порода, ако някой може да ми разкаже или покаже повече ще съм му благодарна.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  cc132.jpg (48.63K)
    Брой сваляния: 375

#137 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 05:28 PM

Здравейте , проблема е решен -решихме да се преместим в голям апартамент и няма да я кастрираме. b) c)
trudo -ако разгледаш темата назад ще видиш доста неща за породата.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 07:03 PM

Нормално ли е един мейн куун да е черно-бял, не пъстър, защото котето, което ми бяха донесли от щатите по родословие е мейн куун, но по характеристика съответсва много на ангорски, но е с малко по-дълга козина. Предполагам, че докоментите не лъжат, но като разгледат другите снимки, те всички са шарени.(снимка съм пуснала на предната страница).

#139 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2007 - 02:52 PM

Какво разбилаш под "шарени" , на райета ли? Защото не е задължително да е таби може и да е доста разцветки. Цвета е само едно от нещата , които определят една котка дали е определена порода или не. r)
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2007 - 07:24 PM

Цитат

Какво разбилаш под "шарени" , на райета ли? Защото не е задължително да е таби може и да е доста разцветки. Цвета е само едно от нещата , които определят една котка дали е определена порода или не. r)

Мерси за отговора, защото наистина се съмнявах въпреки родословието. ouu

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема