Dog.bg Форуми : Как се справяте с изгонване на куче без каишка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се справяте с изгонване на куче без каишка какво да правя, когато до нас идва кучето без повод...... Оцени темата: ***** 2 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 16 January 2012 - 07:57 PM

Пускам тази тема, понеже не намерих нещо подобно.
Та по същество. Интересуваме, какви методи ползвате, за да прогоните куче, което се доближава към вас и вашето куче, което не желаете да се приближава и най-вече когато кучето ви не желае контакт с друго куче. Как го прогонвате, когато стопаните му са далеч или пък видимо то не ги слуша.?

Похватите наистина биха ми били от полза, защото ние пробваме с провикване към стопанина да си го хване. В 80% от случките, стопанина няма контрол над кучето от разстояние и се налага единия от нас да държи нашето, а другият да гони или да се опитва да хване другото :(.
Забелязала съм, че когато видя приближаващото се куче и се развикам ( но не да крещя истерично, а просто по-силно, за да ме чуят) и разбира се сложа моето да седне или го бутна зад нас, вече съм привлякла на 100% вниманието на другото куче и то изобщо не слуша стопанина си. Явно не това е решението, но какво би могло да е, когато се стигне до нещо подобно и когато не бива да се случва контакт м/у кучетата?
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   svetlio84 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 08:07 PM

Ами например пробвай с това - прави по резки движения, и то само ще се махне, или се навеждаш все едно взимаш нещо от земята. :flagbg: :flagbg: :ae_085:

#3 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 08:15 PM

мда, обаче това навеждането май не важи мнг за домашни кучета, с които имаме и проблем де. А резки движения, да ще пробвам, но аз искам по възможност въпросното куче да не се приближава мнг близо до нас. Ако се доближи и е постепенно нямаме проблем, обуздан е , лошото е като дойде мнг бързо, изневиделица.......Тогава навлиза в пространствоот на моя и той заема отбранителна позиция, независимо от нагласата на другото :(
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 08:19 PM

Furia_S препоръчваше някъде шише с вода - като тези, с които се пръскат децата. Пръскате по кучето - не им харесвало. Не съм пробвала този вариант, защото съм с две кучета и няма как да нося и шише. Но ми се струва логичен предпазен начин.
Аз нося в джоба си човешки дезодорант - малък флакон. Пръскам срещу натрапника. Явно миризмата е твърде силна за кучешките носове и се махат (няма поражения върху очите на кучето).
Най-радикалният вариант е електрошокер, закачен на кръста. Аз го нося на колана на чантичката (за кръст), в която нося документите и пликчетата. Носех и шокера вътре, но така и не успях да го извадя, когато невъзпитан БОК атакува кучетата ми. А си го купих след атака на глутница, която се "докарваше" на двете стрини, дето ги хранят край улицата. Та - след като отнесох едни яки зъби от БОК-а (който по думите на стопанката много слуша, но не идва като го викнеш и не напада хора, а само кучета - тоест, не бяхме първи и не бяхме склонна да гледам как ми убива кучето) + бонус - инжекция против тетанус, преместих шокера по-близо. Самото пукане от електрическия заряд плаши повечето натрапници. Само се моля да не се налага да го използвам наистина...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#5 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 January 2012 - 08:28 PM

Показване на мнениетоsvetlio84, в 16 January 2012 - 08:07 PM, написа:

Ами например пробвай с това - прави по резки движения, и то само ще се махне, или се навеждаш все едно взимаш нещо от земята. :flagbg: :flagbg: :ae_085:

Голяма глупост! А замисляли ли сте се ако кучето приеме това като заплаха към него или стопанина ? Ами ако реши да защитава себе си и стопанина ? Куче със стопанин има самочувствие и не е като някое бездомно и самотно куче.

Опитвали ли сте когато се приближи някое куче да произнесете твърдо и уверено , но не истерично и крещящо "Неее!" . Ако излезете крачка напред ще покажете , че кучето е длъжно да се срещне първо с вас. Разширете лакти , бъдете със сериозно лице. Дори с пръст да му се заканите не ръкомахайте излишно. Пестеливи движения , но категорични и без паника.
И все пак тази тактика важи в определени ситуации и винаги трябва да сте готови да импровизирате спрямо кучето.

#6 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 09:58 PM

Като за начало работете върху кучето си. Много по-лесно е да контролирате него, а не кучета които не познавате и не знаете как ще реагират. Горният пост може да бъде доста полезен стига да не се сблъскате с прекалено доминантно или агресивно куче. Тогава може да си изпатите. Като цяло в ситуация с непознат пес каквото и да правите то е импровизация, понеже не познавате кучето. Във вашия случай пак съветвам да работите с ващето куче, явно проблемът е в него. Има нужда от социализация вероятно....

#7 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 12:19 AM

Туй за водата и аз го знам, но то е чак, когато се сбият, пък аз искам да избягвам такива срещи, защото освен кучета, може и ние да пострадаме, нали :(
За съжаление това, което наблюдавам е, че за домашните кучета ( с които имаме проблеми) това наше гонене и недопускане до Арчи им се струва явно като игра и им се повишава интереса. Точно тук е проблема. С бездомни нямаме проблеми, дори да лаят и да се спускат след нас, Арчи не им обръща внимание, въпреки моят видим страх, че мога и аз да го отнеса.

Цялото това гонене е заради проблем в нашето куче. Той не понася мъжкари, а запознанството му с женските и малките недорасли мъжки е цял "ритуал". Но няма как, иначе това вълнение прераства в агресия. И понеже съм разбрала, че това е начина да се запознава с някои поне, се опитвам да отдалечавам всяко едно куче от него, ако няма да мине по този "ритуал", за да не дойде прекаленно бързо, изотзад или право очи в очи, защото е мнг вероятно да се стигне до бой.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Venus Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика, фотография.

Публикувано: 17 January 2012 - 01:32 AM

Аз нямам подобен вид проблем,моята кучка просто ги гони с държанието си.
Но може да пробвате с пръчка , при мен имаше ефект преди време,много и от домашните кучета се плашат.

User's Signature

Качена снимка
"Остроумието е нещо което идва с 24 часа закъснение."

#9 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 07:09 PM

Еми да, в неделя се наложи да вземем един кривак за защита и май това подейства повече на стопанина.........чак тогава реши наистина да дойде и да си хване кучето. Обаче после се замислих, че това не би ги изплашило, тъй като повечето играят с пръчки и по този начин може да бъде възприето като покана за игра.

Този електрошекор може ли да навреди на кучета по принцип и как действа? Насочваш с/у кучето или в някакъв радиус?
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 07:54 PM

При такъв проблем според мен водата е най-лесното средство - кучето пристига, а ти запазвайки тишина и спокойствие го опръскваш с шишето, преди да започне въргала и си продължаваш разходката. Всичко друго ми се струва като нож с две остриета.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#11 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 06:33 PM

Намордник!!!

#12 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 07:49 PM

Електрошокерът е средство за самоотбрана. Моят е подобен на този: http://www.maldi.com...a-704-4_enl.jpg
При натискане на бутон удря заряд електрически ток. Зашеметява, без да убива - така ми казаха, когато се консултирах при покупката. Освен това при натискане на бутона се чува пукот. Този пукот плаши натрапниците - поне засега. Ако въпросът стои ребром - дали да допра шокера и да зашеметя с тока куче, което се е вкопчило в моето и го убива, ще го направя. Иначе превантивно натискам бутона (на пресекулки - да не хабя излишно батрията и да не привиква натрапника към пукота), гледам натрапника в очите и с възможно най-нисък глас ръмжа да се маха.
Батерията се зарежда с кабелче.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#13 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоdanny, в 18 January 2012 - 07:49 PM, написа:

Електрошокерът е средство за самоотбрана. Моят е подобен на този: http://www.maldi.com...a-704-4_enl.jpg
При натискане на бутон удря заряд електрически ток. Зашеметява, без да убива - така ми казаха, когато се консултирах при покупката. Освен това при натискане на бутона се чува пукот. Този пукот плаши натрапниците - поне засега. Ако въпросът стои ребром - дали да допра шокера и да зашеметя с тока куче, което се е вкопчило в моето и го убива, ще го направя. Иначе превантивно натискам бутона (на пресекулки - да не хабя излишно батрията и да не привиква натрапника към пукота), гледам натрапника в очите и с възможно най-нисък глас ръмжа да се маха.
Батерията се зарежда с кабелче.

Дани не целя да те убидя, но...
Електрошокерът се нарича електрошок.
Не убива са ти казали, но:
-Предназначен е за хора със тегло, значително по-голямо от това на кучетата.
-Искали са да го купиш. (Аз съм продал доста такива и ако е китайски не се знае дали т'ва, което пише на опаковката или това, което са ти казали съответства на истината)
Като крайна мярка става, но определено не е нещо, с което да си правиш експерименти или с което да плашиш кучетата (щото вместо да се уплащат може да те ухапят и тогава се стига до усложнения)

#14 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 10:56 PM

minch,
не се "у"биждам лесно :)...
Електрошок, или -шокер - всякак го намирам из нет пространството, но го търсех заради функциите, а не заради името му.
Експерименти не си правя. Вече обясних, че го купих след нападение на три средно големи кучета. Моите се усукаха около мен - да ме пазят и да се пазят едно друго. Щракаха зъби, аз ги държах на команда седни, а стрините пищяха, че минавам с кучетата по "чуждия" тротоар. Леко ме блъскаше адреналина, та забравих да ги питам кой е моят тротоар - да знам да въведа винетки и да искам такса преминаване. А такса "манджа от тенджери" няма да има - дейността ще забраня със закон и ще наказвам със затвор - 5 години строг тъмничен режим.
Та отживяваше си устройството в чантичката ми до тази есен, когато не успях да го извадя, въпреки че видях как един БОК в разцвета на силите си се втурна в наша посока. Не му беше сефте да се втурва, но дотогава стопанинът му го улавяше с ловко навременно движение. И се разминавахме що-годе възпитано - онова ръмжи, аз моите ги водя на редом и им говоря глупости да не се разсейват... Моите са на повод, онова - свободен радикал. Та - справяхме се някак. До онази сутрин, когато стопанинът липсваше, беше стопанката с бебе в количка и светлата вяра, че кучето й хора не яде. Викнала го, ма кой да чуе, но не се втурна да го лови. От гърба на лабрадорката ми трябваше да го сваля аз. Захвърлих телефон, електрошок(ер) в калъф, поводи (броя два), ревнах на шелтито команда да седи (седя умницата...) и се вкопчих в нашийника. Строг нашийник - слава Богу! Докато се мъчех да го откопча, се извърна и ме захапа за крака. Че е ръфнал здраво установих по-късно - след като убедих стопанката, че първото и най-неотложно нещо е да си върже кучето, нищо, че не е агресивно... После опипах моята хубостница, после бодряшки ги похвалих и двете, успокоих народа наоколо, че сме ОК (имаше двама-трима души, гледаха стъписани). И после дойде време да се проклинам, че шокерът не е бил на 30 секунди по-близо. Не знам за колко килограма е уредът, но един БОК (дори женски като в нашия случай) си е сериозно тегло. Белезите ще се виждат само на плажа, тетанус ми бодна щерката, а се разминах без бяс - стопанката ми показа паспорт с нужната ваксина. Та малкият дявол - 4-5 дни куцане.
Защо бях така многословна. Нямам идея с какво друго да се отбранявам. Хапаха ме и без шокер. Засега бягат от пукота. Ако не се уплашат - така и така ще хапят - е, аз пък ще трябва да видя колко е силата на ел. заряда. Понеже спасението на давещите се е оставено в сигурни ръце - в техните собствени (на давещите се...)
P.S. При това собственичката на БОК-а се оказа по-скоро незнаеща, околкото безотговорна.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 09:18 PM

Не мисля, че това е оправдание. И все пак доста достолепно и великодушно от твоя страна не само да и простиш, а и да я оправдаеш частично. И въпреки това мисля, че понякога няма по-добро средство за общуване от добият стар бой. Ако си поел отговорност да имаш или разхождаш куче си длъжен да "знаеш" и 2 шамара, последвани от подробно учтиво (искам да кажа наистина внимателно, търпеливо, спокойно) обяснение биха били изключително информативни....

#16 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 09:44 PM

Хммм - нещо не разбрах... Аз лично не се оправдавам. Обяснявам. За боя обаче съвсем не ми е ясно. Кой кого трябваше да набие? Аз БОК-а? Или да набия стопанката? За "длъжен да знаеш" съм съгласна. Затова и доста емоционално обясних тази идея. А казвам, че стопанката беше незнаеща, защото ме ЧУ, РАЗБРА и се СЪГЛАСИ! Виждах ги два-три пъти оттогава - води го на повод. Дано не размисли и не сметне, че времето е решило проблема. (пупупу). Но за пръв път ми се случи подобно чудо - някой пред очите ми да осъзнае, че поведението му е създало проблем, да чуе какъв е проблемът и да вземе решението (и да действа според решението си) да промени собственото си поведение и мнение, приемайки ограничения (извиненията й не ги споменах - за мен много по-ценна беше полезната комуникация). При това кучето имаше редовен ветеринарен паспорт и това ми спести инжекциите срещу бяс. Не знам вие къде си разхождате кучето, но в моя район (Младост, София) такива хора се срещат веднъж на високосна, ако случиш да е вторник... Стрините например са непоклатими - хранят, сеят кокали, създават глутници, убедени са в правотата си и са готови да убиват, но да носят мъченическия си ореол на светици...
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 12:10 PM

Аз мисля, че ти не трябва да правиш нищо! Арчи сам ще даде да се разбере, че не желае да го закачат - поглед, положение на тялото и тн. Оставяш го да седне и примерно му привличаш вниманието с лакомство или казваш остави . . . . Щом това, което правиш до сега не дава резултата - прави обратното!
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 02:07 PM

ами не няма да покаже, че не иска да бъде закачан, а просто заема отбранителна позоция и е готов да се защитава и да напада. Той не седи мирен, защото вероятно се чувства заплашен, с никое лакомство не става....Затова за безопасност най-вече на другите кучета, понеже той е едър и трудно се намира някой от неговия калибър, сме схваналаи тактиката да гоним другите кучета :)

Снощи обаче на разходката дойде агресивно хъски....... с цел да си напада. Това още повече влошава нещатата :(, защото се опитвам да му покажа, че другите не са заплаха и изведнъж нещо подобно и се връщаме в първи клас.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 07:42 PM

а защо не оставиш кучетата да се разберат...аз така бих направил,след като казваш,че кучето ти е едро и може да се защитава.
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#20 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 08:30 PM

няма такъв вариант и никога не съм го обмисляла!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И някак си е странно да се предлагат такива методи. Навсякъде където съм чела и каквото съм гледала, това нещо или не се споменава като разрешение на проблемите или абсолютно зе забранява. Не виждам нищо поучително в такова поведение. Все едно да му кажа "Давай, така се прави".
Освен това туй че кучето ми е голямо, изобщо не ме прави спокойна. Дори ме задължава да пазя другите кучета.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни