Dog.bg Форуми : Нужда от помощ, Стрелбище

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от помощ, Стрелбище вероятно ударено куче

#61 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 27 January 2012 - 10:16 PM

Децата от квартала ги кръстиха :md_064:
Аз най-много се надявам на това - някой да е прибрал момичето и да се грижи за нея...
Благодаря на всички, които мислят за нея и са съпричастни!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#62 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2012 - 07:56 PM

Меги все още я няма. Въпреки обявата в 24 часа и Труд досега се е обадил само един човек, който е казал, че е забелязал подобно куче в Южния парк. Не е бил сигурен, че е тя. Кой знае къде е момичето и какво се е случило с нея. Надявам се много да е добре и силно вярвам, че ще се появи.
Относно Шелби - за сега решихме да я оставим на местенцето и. Предпочитаме да търсим приемен дом за нея, защото я познаваме добре и сме на мнение, че много ще се стресира в хотела. От както Меги я няма Шелби не напуска градинката изобщо. Единствено идва с мен до зоомагазина, за да я почерпя (този ритуал е всяка сутрин) или ако ме види да излизам от клиниката. Тя иска ласки и внимание...Разбира се, ако се появи желаещ за нея веднага ще я преместим. Днес разнасяше разни храни и ги криеше в снега, много беше смешна. Отделно обожава да си играе с изхвърлени ботуши и якета :ab_041:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 February 2012 - 10:38 AM

Здравейте!
Нямаме новини за Меги...Периодично получаваме сигнали, че е видяно подобно куче в Надежда, Лозенец и къде ли не...
4arka обиколи района в Лозенец , където са видяли куче много приличащо на Меги, но за жалост не е срещнала нищо по пътя си. Разлепила е и обяви.
Шелби преживя големите студове, пак благодарение на 4arka, която я обзаведе с топли якета, палта и пуловери :ab_041: Някой обаче ги махна от там, а днес е изчезнала и къщичката...Предполагам, че това е била страхотна плячка за роми или клошари.
Много бихме искали да настаним Шалби в приемен дом! Тя е много чувствителна и ранима душа , би било чудесно да се отпусне и да види, че нормални неща, като пипане на лапичките и ушичките не са страшни.Иначе може да седи с часове и да се насосва да я чешеш по шкембето :wub:
Аз утре заминавам за дълъг период и не бих могла да я взема, а 4arka има женско куче, което трудно се разбира с други женски. :dh_188: От впечатленията ми, гледайки как се държи на улицата мога да кажа, че Шелби се разбира и играе с мъжки и женски кучета. Облайва си борчето и го пази, но мисля, че това е нормално? Не зная как се държи с котки, може би дори не е виждала такива, защото в тази част на Стрелбище няма котки, които да се движат свободно по улиците.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2012 - 10:56 AM

Само да потвърдя, че Шелбито няма проблеми с котетата. Когато живееха пред къщата миналото лято, под изоставената кола, и аз останах изненадана, че една мацанка е родила в двора на къщата. Тя знаеше графика на папането, чакаше да се отдалеча и малките й котета стояха на ръба на оградата, готови да скочат да доядат храната на Меги и Шелби и да пийнат водичка. Кученцата не им обръщаха внимание, лежаха си на утринното слънце. Сега Шелби не обръща внимание и на птичките, които също чакат с нетърпение около борчето, за да хапнат и те ...

#65 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 February 2012 - 06:50 PM

От този следобяд Шелби е в приемен дом при 4arka.Момичето е настанено в кухнята и за сега не се срещат със стопанката на къщата.Доста е изплашена, седи като залепена на една постелка, но виждам, че на топличко и харесва.
Нека 4arka разкаже подробности, когато има възможност, аз мога само да изразя възхищението си към нея! Това е един от най-добрите и всеотдайни хора на света :rc_036:
Благодаря ти, мила Меги, че приюти малкото съкровище!!!! :wub:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 February 2012 - 08:34 PM

Много се радвам за Шелби,че вече е на топло.Сладуранка е голяма.tey4e сега си спокойна,че няма да и се случи нищо,защото не е на улицата.Дано има късмет по-скоро да живее в свой дом и при добри стопани.

#67 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 12:48 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 07 February 2012 - 06:50 PM, написа:

От този следобяд Шелби е в приемен дом при 4arka.Момичето е настанено в кухнята и за сега не се срещат със стопанката на къщата.Доста е изплашена, седи като залепена на една постелка, но виждам, че на топличко и харесва.
Нека 4arka разкаже подробности, когато има възможност, аз мога само да изразя възхищението си към нея! Това е един от най-добрите и всеотдайни хора на света :rc_036:
Благодаря ти, мила Меги, че приюти малкото съкровище!!!! :wub:

Следя темата и силно се надявам Меги да е добре и на топло.
А за думите на Тейче мога да потвърдя с две ръце. Някои може би не знаят но 4arka е момичето, което осинови първото ми подопечно куче тук в България( и всъщност единственото тук де). Ето я темата, ако на някой му е интересно http://forum.dog.bg/...%8F%D1%80%D0%B0
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#68 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 12:42 PM

За всички следящи темата, Шелби вече е на сигурно място и се соцализира много добре. Седеше като аганце, докато я къпах, чистихме ушите с памуче, мием лапи след разходка, поводът вече никак не е страшен и не се тегли. Само онази принцеса Чара й е дразнител, защото я притисна на няколко пъти първите дни, но пък днес на разходката я пазеше от други "страшни" любопитни кучета, и целувка имаше, като се прибрахме ... Всичко е наред, и с всеки изминат ден има напредък. Прилагам първата фотосесия от апартамента, от който ако зависеше от Шелбито, не би и излизала въобще навън.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#69 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2012 - 12:53 PM

:rc_036: Нямам думи, 4arka страхотна си!
Благодаря ти! :wub:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 03:59 PM

Меги, това мило момиче Шелби е голяма късметлийка да срещне невероятен Човек като теб

#71 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 02:04 PM

Мина доста време, не се намери кандидат за Шелби, но и ние много се привързахме към малкото лъвче. С всеки изминат ден усвоява нови неща и му се радвам като на малко дете за напредаците. За съжаление трябваше да я прехвърлим в дома на моята майка и баба, тъй като на няколко пъти реагира към мажа ми. Примерно: сънена се стряска от рязкото му движение и скача нападателно към него, лаеща, същото пази диванчето, на което седим с нея ... Сега си има свои дом, своя стая, няма кой да я стряска.
Първата вечер след раздялата много е плакала. От тогава сутрин и вечер се разхойдаме заедно с мама и двете принцески. Така вместо да се боричкат у дома, си правят хватките на открито :) Само като се разделяме след разходка отново проплаква малко, иска да дойде у нас. Оооо, забравих, имаше и бягство .. На втория ден след преместването си беше изяла повода и се бе отскубнала от майка ми. Веднага се е скрила от погледа и, мама ме информира по телефона, облякох се и тръгнах и ... се срешнахме на нашата улица, тичаше към нас ... Добре, че нищо не и се е случило като е пресичала булевардите!
И всъщност Шелбито си остава член на нашето семейство. След като изстрадахме с нея преместването, и то при майка ми, която познаваше от престоя си у нас, и на разходки пак ходехме заедно, мога да си преставя какъв шок би бил за нея, да се окаже с непознат човек ...
И сега пролетна фотоцесия със спомен за стопения сняг ...
P.С. Преводът е автоматичен от латиница, извинете за грешките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#72 Потребителят е офлайн   4arka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 02:11 PM

Още малко снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#73 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2012 - 02:15 PM

Толкова съм щастлива от тази развръзка!!! Сега Шелби живее точно срещу нас и ми е съседка, ще мога да я виждам много често.
Нямам думи да изразя благодарността и възхищението си към 4arka за всичко, което направи за Шелби. Страхотна си!!!!! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
Със сигурност зная, че е попаднала на чудесно място, където ще се грижат прекрасно за нея и нищо няма да и липсва!
Жалко само, че не намерихме Меги, но аз вяравм, че тя е някъде и е добре.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2012 - 03:20 PM

Страхотна новина. Много много се радвам:)))
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни