Dog.bg Форуми : Тас - дали ще е късметлия според вас?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тас - дали ще е късметлия според вас? прегазено куче, Варна

#1 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2012 - 02:39 AM

Преди 5 дена видях в далечината куче, което много ми заприлича на нашата Мами.

Поради приликата се загледах повече. Много странно се държеше това куче, а и някак нещо ми липсваше - един, два, три крака, четвърти не виждах. Стоеше на платното, близо до тротоара, но не реагираше на коли, накрая се опита да се дръпне и падна. Като се размърда видях и четвъртия крак - висящ и люлеещ се като махало. Приближих, но не посмях да го докосна - гледаше много страхливо и понеже нямаше как да избяга, със сигурност щеше да ме клъвне.

След час се върнахме със съпругът ми, снабдени с дебели ръкавици. Ръкавиците обаче не помогнаха много да прогоним страха от ухапване. Куч започна да щрака със зъби в момента, в който се опитахме да го вдигнем. Съпругът ми категорично отказа да рискува, тъй като едва бяха заздравели раните по пръстите му от една подобна ситуация преди около месец.

Купихме намордник, но ... как се слага намордник на куче, което все едно куфее на метъл концерт и щрака със зъби? Пък и когато си с дебели работни ръкавици? Върнахме се за одеало. С одеалото стана, сложихме намордника.

Рентгена показа счупен таз. Не запомних точните обяснения. Вчера му беше първата операция, на левия крак, който има големи шансове да се използва нормално. За десния крак предстои втора операция след около седмица, 10 дни. За там шансовете не са големи, но ако съм разбрала правилно, ще отрежат част от кост, която стърчи някак, за да не се получава търкане и съответно болка. Според ветовете колата е минала изцяло върху кучето.

Името е Тас, хем се прави на лош като тасманийски дявол, хем да му е на късмет и да му се оправят травмите по таза. Възраст не мога да кажа - все още не мога да му погледна зъбите, но не е младо куче.

Тас е настанен в плевник в момента. Не е най-удачния вариант за оперирано куче. Ако някой от Варна се смили и има възможност, ще сме благодарни да осигури нормални условия.

Първата операция струваше 170 лв. Втората ще е приблизително на същата цена. Неудобно ми е да моля за финансова помощ, почти всички случаи тук се нуждаят от подкрепа, но можем да напомним за нашите тениски. Така всеки, който има желание да ни подпомогне, ще получи и чудесна тениска. http://straydogshope.com/?page_id=3039

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 01:42 PM

Благодарение на насочени пари от календари - 168 лв. и пари от кликане на реклами - 32,91 лв първата операция е изцяло покрита като сума, имаме и аванс за следващата.

Благодаря на всички съфорумци, които ни подкрепят!

Тас все още предимно лежи и хапва по малко. Вече няма нужда от намордник, за да го галя.
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 01:46 PM

Показване на мнениетоwind, в 19 January 2012 - 01:42 PM, написа:

Вече няма нужда от намордник, за да го галя.

И ние бяхме така с Грета. Яко се зъбеше, едва я прилъгахме да влезе в клетката, за да я откараме в клиника. Виж я сега на последното клипче от снощи. Гали се, бута се..
Пожелавам същото бързо възстановяване на Тас!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 02:03 PM

Не съм сигурна за кои точно тениски се отнася описанието. Според текстовия документ са налични само 3 модела тениски:
"осинови", "котка" и "куче". За кои точно тениски се отнася? или да пиша кои са ми харесали и да ми кажеш дали и какви размери има?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 02:29 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 19 January 2012 - 02:03 PM, написа:

Не съм сигурна за кои точно тениски се отнася описанието. Според текстовия документ са налични само 3 модела тениски:
"осинови", "котка" и "куче". За кои точно тениски се отнася? или да пиша кои са ми харесали и да ми кажеш дали и какви размери има?

Ето тук моцеш да видиш кои са налични и в какви цветове. Ако не го четеш на кирилица, смени кодинга на браузъра си.
http://straydogshope...leT-shirtsA.txt
Моделите са си тези трите, просто са в различни цветове и с различен вид деколте.

#6 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 02:45 PM

Аз текста го видях, но понеже има и други тениски на сайта, не бях сигурна за кои модели точно се отнася. Като че ли обаче се ориентирах. Но не виждам за другите модели какво е положението. Нищо , ще мина на ЛС.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 11:18 PM

Ееех, Грета е късметлийка да попадне на вас, DDG! Ти си добрата фея за толкова много кучета! Хайде сега и семейство да си намери!

Блу, благодаря ти, надявам се да успееш да се ориентираш, сайтът е с такива настройки, че при отварянето на албум на нова страница текстът не съответства на албума, получава се объркване, да.

Тас още предимно лежи, вече слагам намордник единствено когато го премествам, за да сменя пелените. Но и тогава вече не посяга да хапе, само скимти, ако го заболи. Иначе си се галим безпроблемно. Много мъки преживяват животинките заради нас, хората...

На вашето внимание - Тас Плевников!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:03 AM

Може ли само да вметна - Плевников е добре, ама Плевнелиев би било по-актуално :md_064:

#9 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 02:39 PM

Хи хи, аз Плевнелиев исках да напиша, но понеше много мразя политиката, реших да не я забърквам пряко, а само асоциативно :)

Маймуната днес (или снощи) се беше разхождал - намерих материални доказателства в много далечен край, добре, че не ги стъпках :). Също днес започна да ми мята опашка от радост. Като отида там обаче лежи и не мърда - не ще да се хвали как върви. Освен това си е свил гнездо в сламата за през нощта - беше се поразшетал.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 12:59 AM

Маймунякът Тас си разкъса шева, глупачето! Утре (днес) му предстои следващата операция за дясното краче. Не знам доколко ще успее да си го ползва, надявам се поне малко от малко да успява да се подпира все пак. В момента е много зле - стои заметнат навътре, към левия крак.

Смятаме и да го кастрираме, че да мине и тази процедура. Иначе момчето хапва, даже успя вече да ми покаже как ходи. Опашката, за която се притеснявах, че е безчувствена, се вживя в ролята на хеликоптерна перка - в момента, в който вляза и чувам едно "туп-туп, туп-туп, туп-туп", а като се приближа и усещам завихрянето на въздуха :) Галим се без проблем и без намордник, дори му разгледах зъбите. Според мен е на около 2-3 години.

Мисля, че Тас вече ми се е доверил изцяло, аз обаче още не мога - сложих му намордника днес за да му третирам отворения шев.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 03:12 PM

В сряда беше втората операция на Тас. Момчето вече е и кастрирано. Много се притеснявах как ще му понесат толкова много интервенции наведнъж, но за щастие Тас се чувстваше добре, дори се нахвърли на яденето още като си го прибрахме.

На дясното краче не са слагали нито планки, нито пирони, просто са отрязали малко костта, за да не се търка и да причинява болка. Поради което операцията, заедно с кастрирането, възлезе само на 90 лв. Казаха, че вече било започнало капсулиране. Не са успели да проверят реакция на крачето (поради упояването и седирането след операцията), дали има засегнат нерв. Трябваше ние да проверим - като стиснем лапичката, дали има реакция на дърпане, но аз нещо не успях да се справя засега. Иначе момчето се придвижва на три крака, по малко, дясната му лапичка още виси безпомощно, но днес поне видях леко да я поставя на земята, или ми се е сторило. Пробвах да направя клипче, но в плевника е тъмно, свети крушка, но осветлението не е достатъчно. Като изгледах клипчето, виждах точно онова, което се вижда, когато си изгасите монитора - черно.

Затова ще приложа само снимки.

Днес го вдигнах да го преместя на постелките, вече не слагам намордника при тези манипулации и хубавото е, че Тас не скимти от болка като преди.

Прикачвам и сканирани фактури. Само че фактурите ни се издават периодично (преди беше на края на месеца, а сега поради натрупаните суми започнаха да ги разхвърлят по-начесто). Така че не мога да приложа фактура точно за операциите на Тас. Във фактурите се включват основно кастрации и обезпаразитяващи за януари. Касовият бон е за рентгенова снимка, която направихме в друга вет клиника (там, където ходим по принцип, нямат рентген).

Благодарим още веднъж на всички, които ни подкрепят!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 08:28 PM

За щастие вторият шев на Тас си остана непокътнат. Днес свалиха конците. Другият шев, от първата операция, беше разкъсан в единия край, още не е заздравяла раната. Освен това се оказа, че се е намъкнал осил.

Нямаме подходящи условия за Тас в това състояние, в плевника е студено, освен това се оказа, че вътре всичко се посипа със сняг, та се наложи да му сложа кашонче. Ако някой има възможност да предложи приемен дом на куч поне за около месец, ще сме изключително благодарни.

Едното краче за нещастие няма никаква чувствителност. Ако не настъпи промяна с времето вероятно ще е по-добре да се ампутира.

Иначе Тас е добре, днес го изведох за кратко навън да се разнообрази малко. Вече не посяга да хапе, в колата обаче не харесва да се вози.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 03:37 PM

Голям сладурчо!

wind, :rc_036: за това, което сте направили! Дано момчето си намери приемен или истински дом много скоро! Пожелавам ви успех и му стискам силно палци!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#14 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 05 February 2012 - 09:13 PM

Благодаря, Jani4ka! Дано!

Още веднъж да благодаря на всички, които ни подкрепиха финансово за операциите на Тас.

Първата струваше 170, втората - 90, общо - 260 лв.

Насочени пари от календари - 168 лв. Пари от кликане на реклами - 32,91 лв.

Хиляди благодарности на Андриана Георгиева - 30 лв. от тениски и Мартина Мачева, която дари 200 лв. за общо предназначение, но използвахме част от паричките да доплатим втората операция!

Благодаря тук и на Blueocean за закупуването й на тениски на стойност 90 лв! :vb_024:

Останалите пари използваме за храна, кастрации, медикаменти (обезпаразитяващи, ваксини) - подопечните ни към момента са 12 link.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 March 2012 - 09:44 PM

Времето се затопли, дворчето ни за временни гости, нещо като карантина, се освободи и Тас вече може да се любува на слънцето, а и слънцето да се любува на Тас.

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 08:57 PM

Не бях виждала Тас отдавна, как е момчето?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#17 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 02 May 2012 - 02:00 PM

Тас се чувства чудесно. Има свое дворче на разположение, не вдига много шум, което е добре, защото е под прозорците на съседите и не бива да ги притесняваме прекалено.

Задният десен крак няма много шансове да се оправи, но вече поне успява леко да го надигне, за да не го влачи, когато върви или тича. Когато стои се подпира на него, но лапичката му се прегъва, няма чувствителност там.

Търсим му дом, но безуспешно засега.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 22 August 2012 - 04:29 PM

Да ви покажем Тас с нова прическа :)
Момчето се чувства добре, все още няма промяна в задното му краче, очевидно няма и да има, но това не му пречи да тича щастливо.
Има си проблемче на нослето, чудя се дали не се превръща в носорог... че да привлече внимание и да си намери свой дом...

Клипче

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 August 2012 - 08:52 AM

Йееее, в какъв жизнерадостен куч се е превърнал! Браво на вас, браво на него! Ха дано го забележат хората му най-после, пък куцото краче да му е против уроки!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#20 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 23 December 2012 - 01:48 AM

Скоро ще стане година, откакто Тас е при нас. Светът е голям, но осиновители за Тас не дебнат от никъде.

Момчето иначе е добре, не предявява никакви претенции - че варненският вятър навява дъжд и сняг в колибата му и постелките му се мокрят, че водата в купата му замръзва, че единственият му контакт с хора е за около 15 мунути на ден, че компания му правят предимно съседските котки и наш котарак дон Карльо (и то компанията е спорадична, продиктувана най-вече от лични облаги на котангенсите - храна) ...

Вместо да се оплаква и мърмори, Тас подскача игриво и раздава целувки. Лапичката на задното дясно краче така си и остана безчувствена, но поне в самия крак има някакво движение, успява да си вдигне малко крачето. Но това не му пречи да тича като обезумял от радост, когато посреща "гостите" си, които му носят лакомства ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема