здравейте, искам да питам нещо друго.... колко е опасно за женско куче сраснала херния (такава каза, че имаме ветеринара)? ако искам да има кученца за кой е по-опасно - кученцата или майката? може ли операция? колко е опасна? моля, не ми отговаряйте да питам ветеринара. ако ми беше разяснил когато питах нямаше сега да питам тук!
херния :)
Публикувано: 21 January 2012 - 03:17 PM
ми.. как да го обясня - пъпчето й е като мехурче.... доктора каза само, че е сраснала херния и да не се притесняваме, освен ако решим да я заплодим, но нищо повече не каза. Кучето е на 3 години (май месец прави 4) - немски шпиц среден. Опасна ли е операцията от херния? страх ме е да я подлагам на операции, загубихме вече куче, не искаме отново, точно затова питам и тук - който има опит да го сподели...
Публикувано: 23 January 2012 - 12:42 AM
Хернията се дължи на отворче в коремната стена, във вашия случай явно е малко. Когато кучето е бременно,матката оказва натиск върху коремната стена и може хернията да стане по-голяма и в нея да попадне орган ( в момента в нея има тъкан, която нормално покрива органите в корема). Опасно е и за майката и за кученцата.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 23 January 2012 - 02:15 AM
значи без операция, няма да ги събираме с избраника й :) Колкото и да е лесна операцията ме е страх.... Колко време трае тя - горе долу? кога мога да си я прибера? Знаете ли добър доктор, който може да извърши операцията (в плевен? ние сме от там ;) )? Благодаря ви за отговорите и разясняване на проблема g_vasileva!
Публикувано: 23 January 2012 - 06:19 PM
Не е дълга, максимум половин час (казваш.,че е малка херния). Най-вероятно ще можеш да си я вземеш същия ден щом се посъвземе от упойката.
Колега от Плевен не мога да препоръчам, разпитай познати.
Колега от Плевен не мога да препоръчам, разпитай познати.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 26 January 2012 - 11:02 AM
Lii4eTo не се притеснявай за операцията. Моето куче го оперираха от пъпна херния още на 4-5 месечна възраст. Самата операция не трая повече от половин час. След като кучето излезе от упойка си го взимаш в къщи. Слагаш яка и след известно време отиваш да махнат конците. /не помня колко дни точно, беше преди няколко години/. Кучето на 3-тия ден беснееше и скачаше все едно нищо не е било, беше ме страх да не си скъса някой конец. Общо взето, ако няма някакви усложнения е рутинна операция и за 10-тина дни минават всичките драми:) Дано съм била полезна.
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +