Черна немска овчарка (Канадски Вълк).
Публикувано: 17 June 2012 - 05:55 PM
На този етап, мисля нищо не ме притеснява. Изчетох солидно количество литература и като цяло бях подготвен за евентуалните "проблеми".
За развъдчика, от който ги взех мога да кажа само хубави неща. Много разбран и отзивчив човек с прекрасни кучета :)
Само една нещо се чудя - струва ми се, че гранулите са му малко твърдички (роял канин джуниър), яде ги но му е малко трудно. С какво е удачно да ги поомекотя - топла вода, мляко?
За развъдчика, от който ги взех мога да кажа само хубави неща. Много разбран и отзивчив човек с прекрасни кучета :)
Само една нещо се чудя - струва ми се, че гранулите са му малко твърдички (роял канин джуниър), яде ги но му е малко трудно. С какво е удачно да ги поомекотя - топла вода, мляко?
Публикувано: 17 June 2012 - 06:17 PM
топла вода,кис.мляко или бульон от сварено месо без подправки,сол и др.

Публикувано: 26 June 2012 - 09:33 AM
ShiBumi_GirL, в 25 January 2012 - 11:57 PM, написа:
това куче е с родословие и си търси дом-подарява се,но е родено с дефект-не вижда.
http://forum.dog.bg/..._0&#entry987766
ShiBumi_GirL, бихте ли ми казали това кученце от кой развъдник е, кой е развъдчика и кои са му родителите. В смисъл, че и аз съм се навил да си взема черна немска овчарка и да знам да не взимам от този развъдчик и развъдник.
Благодаря предварително!
Публикувано: 26 June 2012 - 07:48 PM
mutangi, в 26 June 2012 - 05:47 PM, написа:
Кучето е родено с този недъг. Не съм разбирач, но мисля, че при всеки (куче или човек) има шанс да се роди с подобен недъг. :(
mutangi, вие прочетохте ли цялата тема?
Тука един потребител mik виж какво е написал:
" Добре е кученцето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се кастрира преди да се подари,защото се оказа,че от 3 различни кучила от същият баща има родени слепи кученца .
А за останалите кученца от този баща за които не се знае не ми се мисли.
Успех все пак на кутрето,дано има късмет "
Всъщност, ако mik знае нещо по въпроса нека да го сподели, защото още много хора ще са в същото положение както хората закупили кученцето от този развъдник.
Аз се порастърсих в нета и попрочетох туй онуй. Това е генетично заболяване. Не искам кучето, което искам да си взема да го има и затова питам за развъдника и развъдчика, както и за родителите на това кученце.
Публикувано: 26 June 2012 - 08:47 PM
Золи вече е осиновена.Не не зная кой е развъдчика и развъдника.
Публикувано: 26 October 2012 - 09:31 AM
Здравейте отново,
Джаро вече е на 6 месеца и всичко върви добре. Искам мнението ви по следния казус. По принцип няма проблем да му бъркам в купата с храна и да му я взимам. Вчера обаче му взех един огромен телешки кокал, сварих го и му до дадох. Видях че му хареса много и реших да тествам. Като започнах да го галя ръмжеше застрашително, а като се насочих към самия кокал излая, взе го и избяга да си го яде :Д Въпросът ми е следващия път като ми ръмжи да го ударя ли или е нормално и да оставя кучето да си се радва на кокала? Досега ми е ръмжал два пъти - и двата пъти съм го повалял на земята, докато се успокои. Но тогава ситуациите са били различни. Сега реално не ми е зор да му взимам кокала, но идеята ми е да не допуска грешка за в бъдеще.
Джаро вече е на 6 месеца и всичко върви добре. Искам мнението ви по следния казус. По принцип няма проблем да му бъркам в купата с храна и да му я взимам. Вчера обаче му взех един огромен телешки кокал, сварих го и му до дадох. Видях че му хареса много и реших да тествам. Като започнах да го галя ръмжеше застрашително, а като се насочих към самия кокал излая, взе го и избяга да си го яде :Д Въпросът ми е следващия път като ми ръмжи да го ударя ли или е нормално и да оставя кучето да си се радва на кокала? Досега ми е ръмжал два пъти - и двата пъти съм го повалял на земята, докато се успокои. Но тогава ситуациите са били различни. Сега реално не ми е зор да му взимам кокала, но идеята ми е да не допуска грешка за в бъдеще.