Кучета в риск - Своге
Публикувано: 30 April 2012 - 11:26 PM

Публикувано: 02 May 2012 - 09:53 AM
Също така, имаме и още една молба за транспорт - София-Пловдив или Своге-Пловдив този петък? Искаме да настаним Марти в кучешко училище за кратко, така е най-коректно към дамата, която ще бъде негов приемен дом.
Дали някой ще има възможност? Съжалявам, че толкова много молби се натрупаха :(

Публикувано: 07 May 2012 - 05:25 PM
Но за щастие се появи в петък следобед и веднага беше 'задържан' :)
Благодарение на 3 прекрасни момичета, които направиха и невъзможното и за пореден път промениха плановете си, за да помогнат, Марти се повози Своге-София (нощува тук при добрите доктори :) и после София-Пловдив. deni_avr, petic и Veronika13,
Резултатът от тестовете за микро и дирофилария е отрицателен!
Настанен е при Galiadogs, на която благодарим изключително много, че отвори дома си и за него. Малко е стресиран от кучетата, но свиква бързо. Леко дърпа на повод, но се возил перфектно в колата и бил все залепен за човека от другата страна на повода.
Малко снимки на Марти и Спас:

Публикувано: 07 May 2012 - 08:53 PM
Междувременно ние си имаме ново попълнение от бездомници - Рамзес Първи,едно сиво,рошаво,никакво куче,но дава да го галим,доверчиво и много гладно.Засега обаче старите кучета го гонят и дори не мога да го снимам.
А това е Спас :)
Публикувано: 15 May 2012 - 01:25 PM
Спас и Лиско обаче изчезнаха,от 2 дни ги няма.Много съм притеснена...
А новото куче Филип (не Рамзес, друго, от онзи ден) е голямо,скелетоподобно, и има погледа на всички бездомни кучета на света,взети заедно...
Така че за мен проблемът е глобален и безнадежден.
Публикувано: 15 May 2012 - 01:51 PM
Зира за огромната й любов, упорство и че въпреки липсата на транспорт, липсата на пари, липсата на надежда, липсата на време, липсата на опит в задомяване и далечното разстояние, тя НЕ се отказва!
tinati, която се трогна от съдбата му
Animal Hope Bulgaria - Plovdiv - за всичко!!! И за спасения Марти, и за даренията за свогевски кучовци, и за подкрепата и дарената НАДЕЖДА за Зира и нас
Надявам се скоро да мога да намеря транспорт (Хладилника-Своге), за да ги закараме на Зира. Ако някой би искал да помогне, ще съм задължена :)
Дано дотогава се завърнат и Спас и Лиско. Особено слепият Спас ми е много на сърце...
Знам, че не бива да се отказваме, независимо колко е трудно. Но понякога всичко изглежда така отчайващо. Добре че има истории като тази на Марти. И дано скоро ни зарадва с новини за осиновяване.

Публикувано: 17 May 2012 - 05:57 AM
Поклон на всички вас !!!
А Спас и Лиско се появиха. В съседния двор,където се подслоняват и не живее никой,са отсекли всички дървета,и това ги е изплашило,затова ги нямаше.
Дано съседите не са решили да продават имота,защото тогава кучетата няма да има къде да се крият, и ще са изложени на още по-голям риск.
Новата ни компания вече е 5 кучета...Последните две трябва да кастрираме, добре ,че са мъжки.Но преди това трябва да ги опитомим.Тази процедура сме я минавали много пъти...
Спас,обаче вече съвсем не вижда, като му хвърля кокал до него,не го намира.Трябва да му се подава храната. Сега почваме да го учим на повод,не че знам как става :)
Обичам ги всичките,моля се да имат късмет, и да живеят в любов. Ще се опитам да снимам новите.
Публикувано: 21 May 2012 - 06:04 PM
Добър,явно е бил домашен,може би съвсем млад,галим го...Ще стане огромен...Блъскаме си главите какво да го правим,къде да го крием ,за да не пострада - и нищо не измисляме. Седи пред вратата, и гледа...Като излезем върви с нас. Другите кучета не смеят да идват,храним ги на други места. Лаят му е страховит. Сигурно е бил бит,че пълзи така пред нас. Да ни е честит, големи кучета как се задомяват, знаем...
Публикувано: 28 May 2012 - 06:46 PM
С новото попълнение - Рамзес и Филип,отборът се увеличи на 5 кучета...Храненето стана сложно - Филип го храним пред вратата,откъдето не мърда,на другите им пускаме в съседния двор по тъмно,за да не ни видят местните,на Рамзес му хвърляме отдалеч,защото другите го гонят,и той не смее да приближи...Като партизани сме, крием се в кръгово хранене по тъмно...
Филип е голямото куче,а Рамзес - по-дребен,сив,хиеноподобен,много грозен,и много добър ...
Публикувано: 29 May 2012 - 11:49 AM
За Филип само суперлативи - толкова е смешен, некоординиран с тез дълги краци :) Много жизнерадостно куче, което животът навън все още не е пречупил. И обича, обича, обича всички! Разбира се с котките по най-добрия начин - подчинява им се веднага :)
Не е толкова едър, просто на фона на Спас и останалите, които са по-дребнички, изглежда магаре :)
Едно негово клипче, надявам се Зира няма против да го споделя:

Публикувано: 30 May 2012 - 09:11 AM
Както и на Ели за клипчето - моля,гледайте само кучето
Грамаданчо е много мил,мисля,че в началото имаше следи от каишка...прясно изхвърлен и бит. Непрекъснато се бута в краката на хората,за да го галиш.Искам да го науча да изпълнява елементарни команди, за да се маха от средата на улицата,например, но не мога.Засега не реагира на никакви думи,дори на "чиба!"
Публикувано: 03 June 2012 - 10:26 PM
Бих искала да кажа,че положението на село стана много сложно, намираме се направо под обсада с тези 5 кучета. Лошото е,че налитат на минувачите по улицада,лаят ги, и аз си прекарах уикенда в опазване на хората, не знам защо,при всеки минувач се спускат да го лаят. Не хапят,но хората се стряскат основателно. Не е от глад,защото ги храним ,галим,обгрижваме. Лошо е,когато налитат на възрастни хора,майки с деца и т.н. ,което за мен е много притеснително. Досега Филип не лаеше по хората,но днес и той се включи,и това преля чашата. Не разбират от никакви викове и команди да спрат...В най-скоро време ще ни замерят и нас с камъни там.
Така че за мен положението е извън контрол, признавам си,че не мога да се справя ,и не знам какво да правя. Мислих да преместя храненето им някъде по-далеч,но не намирам засега такова място. Те просто седят пред вратата ни....
Лошо е и за Спас,когото искаме да задомим,защото ослепява - сега не мога вече да го опитвам на каишка,ще подивее пак.
Знам,че само с хранене не се решава проблема,че в тази община няма нито действаща кастрационна програма,нито приют,нито какъвто и да е контрол върху собствениците на кучета,че ще има още изхвърлени,и че ще ги избиват за хигиена.
Нямам решение, засега само със свито сърце мисля за кучетата там,които не мога да овладея, изхраня и задомя, не ми е по силите.
Публикувано: 03 June 2012 - 11:08 PM
фИЛИП е страхотен
Публикувано: 10 June 2012 - 10:10 AM
Появи се жена,която иска да поеме разходите по Спас,да го настаним в хотел и да го изпратим в Германия,където е тя. Сега започвам проучване къде е най-добре да го настаним , кога ще има транспорт за Германия и дали тя може да поеме всички разходи.
А за Филип реших да пусна обява във вестника и се обадиха един-двама души,че търсят куче-пазач.Разбира се,ще ги подбираме много внимателно, и аз не искам да го дадем на някакви идиоти...лошото е,че в селото ни гледат кръвнишки и ме е страх всеки ден за тези кучета. Така че има някакъв процес на развитие, да видим...
Публикувано: 17 June 2012 - 09:54 PM
Така че сега останаха 4 - Спас,Лиско,Шаная и Рамзес.
Осиновителиката на Спас ,която искаше да го пратим в Германия май ще излезе несериозна. Вече два-три пъти си говорим едно и също, без конкретни действия от нейна страна. А днес чипирах Спас,остава му само паспорт :)
Публикувано: 17 June 2012 - 10:43 PM
Осиновителиката на Спас ,която искаше да го пратим в Германия май ще излезе несериозна. Вече два-три пъти си говорим едно и също, без конкретни действия от нейна страна. А днес чипирах Спас,остава му само паспорт :)
[/quote]
Зира,жената от Германия си е много сериозна,помогнала е на страшно много животинки,просто няма как тя да дойде чак от там,за да прибере кучето и да го подготви за път.Има възможност Спас да бъде настанем в клиника до заминаването си,но трябва да го докарате до София.Не го отлагайте,защото в момента от това губи само той.Пишете конкретно от какво имате нужда,за да може да ви се помогне.

Вход

Горе
Цитиране +