Dog.bg Форуми : Кучета в риск - Своге

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучета в риск - Своге

#61 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 June 2012 - 08:51 AM

Много се надявам да е така,но нямам конкретни указания .Вече два пъти ми казва да открия сметка,и аз й казвам коя е ,но нищо повече не се случва. Не мога да го настаня никъде ,без да се плати,без да знам кога и как иска да го пратим ,нито къде. Това,което зависи от мен,го правя - остана да оформя паспорта и е готов.Намерих човек на село да го гледа до заминаването, дори се записах за двата транспорта. Тя първо каза,че поема всичко,да не се притеснявам,после каза,че й е скъпо. Тъй като посланията са твърде противоречиви,засега изчаквам.

#62 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2012 - 10:15 AM

"Несериозната осиновителка " от Германия е намерила приемен дом на Спас в София,където ще го научат на хигиенни навици,да върви на повод и т.н....Усилено се търси и транспорт до Франкфурт,където го чака новото му семейство.Предложението ми за пълно съдействие на Зира все още е валидно,но честно казано търпението ми започна да се изчерпва.Ако някой може да ми обясни защо Спас е все още на улицата при положение,че толкова хора се опитват да му помогнат,моля да ми обясни - явно аз пропускам нещо :ud_009:

П.П. Днес Спас ще бъде прибран и настанен в приемен дом.Изгладихме недоразуменията :ab_041:

#63 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 12:33 PM

В името на Спас преглъщам всичко,извинявам се на всички, и така нататък. Засега нямам вариант за транспорт до Асен,ако някой може,да заповяда на село да го закараме.Имам само една молба - явно аз не разбирам добре осиновителката,и моля да контактува някой друг с нея и да уреди сметките,за да не се окаже,че няма кой да ги поеме и Асен да го изхвърли на улицата.
Благодаря. Моля да ме търсите на тел.0889563562 ,Здравка

#64 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 09:00 PM

Спас вече е прибран в приемен дом.Благодаря на Мая и Ели и разчитам на тях да финализираме делото и да замине успешно.
Стискайте палци.

#65 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2012 - 10:35 PM

Спаси е едно от най-милите,сладки,нежни,гальовни,добродушни,прекрасни кучовци,които някога съм срещала,уникален е.Беше любов от пръв поглед :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#66 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 June 2012 - 07:56 AM

Много се радвам на това развитие, най-накрая на сигурно място без рискове. Стискам палци всичко планувано да мине гладко!
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 10:25 AM

Така беше до скоро. Лиско остана с един подопечен по-малко.Вече са трима - Шаная,Рамзес,Лиско. Развалиха им бараките в съседния двор,където се криеха през зимата.Съседът каза с репетиран тон: 'Ау,колко много кучета!" .... ...
.Дано Спас да има късмет, обичаме го горкия слепун...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 June 2012 - 11:40 AM

Хиляди благодарности на karat и Зира, че с дружни усилия помагат на Спас Качена снимка

Зира,
все си мисля, че в бъдеще ще може да овладеете ситуацията с тримата, които остават? Доколко съм в течение, трите кучета ще са по-трудни за осиновяване, сравнени с Филип, Марти и Спас - не че са лоши животни, просто ще изискват повече работа. Дано се кротнат съседите като видят, че бройката намалява и че ти и други добри хора полагате толкова грижи.

Ще ми се вече само хубави неща да чета тук и ти го пожелавам от все сърце :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#69 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 03:18 PM

Концепцията е точно обратната на вашата логика... - в момента,в който съселяните видят,че ние полагаме усилия за животните,ще започнат масирано да ни ги подхвърлят,като в същото време сипят хули и закани към нас. Това е проверено...с много горчиви съдби на хора,помагащи на животните по селата. Познавам такива,на които през ден подхвърлят нови кучета пред вратата...На Ивана с котките се получи същото - една жена буквално пред нея изсипала 4 новородени котета и избягала.Сега тя има 25 котки,и кастрацията е доникъде. Всичките й съседи са й ги "прехвърлили",като същевременно пишат жалби до общината ,че храни и събира животни...
Това не искам да се получава,нямам валенции да поема престъпната безотговорност на дивите селяни от дефилето.
От тримата най-социален е Рамзес, но трябва тепърва да го кастрираме,ваксинираме и т.н. всичко по реда...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#70 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 07:04 PM

Както бяхме решили,вчера отидохме да видим как е нашият грамадан Филип.Първо с влак,после с рейс,после час и половина пеша из планината над Своге. Стигнахме една ферма,с доста животни, които хората си отглеждат за препитание.Труден живот - хората стават по тъмно ,за да се изведат кравите и конете на паша,и не могат да останат повече от два часа на гости,защото сиренето ще превтаса...Там смъртта на животни ( и хора) е нещо нормално,така нормално,както през лятото е горещо.
Филип беше вързан на сянка,на верига,не много къса.не изглеждаше зле,само козината му се сменяше(сигурно е нормално).Много ни се зарадва,и ние на него.
Стопаните му казаха,че ще го вържат на тел,за да се движи повече,но като свикне с животните.Важно е да не плаши кравите и да не яде кокошките и патиците. Тенденцията е да до пуснат свободен по-нататък - там имаше още две големи пуснати кучета. Хранят го добре...
Е,няма да го галят - там хората не галят животните,но ще се грижат за него.. Казали сме,че ако има проблеми ,да ни го върнат.
Не се сдържах да ви пусна и снимка на току-що роденото теленце...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#71 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 09:06 PM

Огромни ,огромни благодарности на Аnimal Hope - Plovdiv за голямото количество храна,която ни изпрати за кучета и котки !!!
Отново страхотна помощ за изхранването на много бездомници !!!
И ,разбира се,на Ели,защото ако не я бяха докарали до селото ни с мъжа й,нямаше как да я вземем ..!
..Иначе положението при нас е черно-бяло - кучетата са добре,лаят по всички ,които минават по улицата, ние им викаме,и така до края на света...:)
Рамзес се включи успешно в групичката и надава страховит гърлен вой, излизащ сякаш от хилядолетията...не случайно казвам,че е прероденият фараон,дошъл да изкупи греховете си :smile:
Направихме поредния безуспешен опит да упоим Лиско и да го вържем в двора,за да не дразни селяните,но той е много хитър и предпазлив - хапна малко от храната и я остави,усети,че има нещо, и само малко се зашемети. За него само опитен ловец със стрела може да помогне,а и вече се е измъквал от нагръдника...
Спас още не е заминал за Германия,защото са му открили възпаление на пикочния мехур и е останал в клиниката ,за да го излекуват.
Днес го видях,изглежда добре,вече се е изпишкал сам и сме щастливи.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#72 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2012 - 11:39 AM

Вчера Шаная отново са я уцелили с камък и куца с предния крак...Тя е черно- бежовото куче с рошавата опашка.
Но Спас вече няма да го замерват! Той пътува към дома си в Германия,и чакам с нетърпение да ми кажат,че е стигнал благополучно !
Казах това на Рамзес и Лиско, и те поклатиха глави - "Късметлия е Спас ! "...
Тепърва ще има да благодаря много много на Мая,Ели,Аделина и другите,които го спасиха!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#73 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2012 - 11:45 AM

Спас е вече в Германия, надявам се да е добре, още нямам информация къде е, при кого ,и нямам снимки.
Обичам го,сляпото момче , и благодаря на хората,които го спасиха, най-вече на Мая,която пое цялата работа по подготовката и изпращането му.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#74 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2012 - 07:59 PM

Поздрави на всички фенове на Спаси :db_046: Момчето е добре,свикнал е вече с новата обстановка.Единственият проблем,който е имал, е с котката на осиновителката си,въпреки че тук докато беше в приемен дом живееше с котки и се разбираха прекрасно.Но това са бели кахъри :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#75 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 08:46 PM

Много бих се радвала на още снимки със Спас...
А иначе кучетата на село засега са в същото положение...
Рамзес вече два пъти получава рани по главата - веднъж се сбиха с едно преминаващо куче,а втората подозирам ,че е от хвърлен по него камък. Виждала съм как ги замерят...
А той е много добро куче, предано и умно...Готов е да те спъва докрай,за да не си отидеш...
Тази къщичка ни е дадена временно,а той много си я хареса...тя също е на улицата. Дано си намери и хора ,и къщичка...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#76 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 10:39 PM

:af_089: :db_046: :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#77 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2012 - 12:28 PM

Благодаря ти, karat ! Толкова се радвам да видя ,че Спас е добре!!!
И още една прекрасна новина,която научих вчера - Марти е осиновен!! Има си семейство,живее на юг в Германия, близо до приемния си дом...
Е,така човек се чувства щастлив и отдъхнал си... :beer:
А ето как бяха Марти и Спас при нас - на улицата,когато животът им беше в непрекъсната опасност :
Сега мисля за добрия фараон Рамзес...дано и за него има светлина, нищо че съвсем на вълк прилича...Всъщност е много добро,умно и вярно куче...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#78 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 05:50 PM

Трите кучета,останали на улицата да ни чакат в дъжда, вече са без подслон,защото им събориха бараките,където се криеха. Чака ги тежка зима, не знам къде ще се крият от дъжда и снега....
Рамзес също ни чака и посреща ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#79 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2012 - 09:24 PM

Опасност за тримата бездомника - Рамзес,Шаная и Лиско, винаги е имало, от страна на нашите мили съселяни.Но сега, след като пуснаха жалба срещу нашата приятелка по съдба Ивана, и аз ги заплаших, че ще предизвикам проверки доколко са изрядни техните животни и дали са им платили годишните такси, опасността нарастна. Наистина ме е страх за тях, а и за всички бездомници на спирка Желен...
Нашите кучета пък не пропускат да вдигнат врява до небето при всеки преминаващ по улицата,и всеки път ни изправят на нокти.
Рамзес пак се е бил с някой,това му е третата рана на ухото, но този път изглежда е счупено и сигурно ще остане клепнало. Милият, не знам какво прави,той е толкова добър и жаден за ласки! Все още не сме намерили вариант да се кастрира на място,а превоз до Богров и обратно е сериозно нещо...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#80 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2012 - 06:24 PM

Тук наистина получавам голяма подкрепа, отново благодаря на Мартина за храната!!!
При нашите бездомници няма нещо ново,освен,че Рамзес вече четвърти път го хапят по лявото ухо в битки с други кучета. Той явно иска да докаже колко печен пазач е , и затова яростно гони преминаващите по улицата други кучета. Забрави,че доскоро и него така го гонеха...
А Лиско, който покровителстваше всички преминали през времето бездомници около него, и който беше водач и на слепия Спас, сега лежеше плътно до Рамзес, за да сподели болката му... чудни неща...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема