Кучета в риск - Своге
Публикувано: 18 June 2012 - 08:51 AM
Публикувано: 23 June 2012 - 10:15 AM
П.П. Днес Спас ще бъде прибран и настанен в приемен дом.Изгладихме недоразуменията
Публикувано: 24 June 2012 - 12:33 PM
Благодаря. Моля да ме търсите на тел.0889563562 ,Здравка
Публикувано: 25 June 2012 - 10:25 AM
Публикувано: 25 June 2012 - 11:40 AM
Зира,
все си мисля, че в бъдеще ще може да овладеете ситуацията с тримата, които остават? Доколко съм в течение, трите кучета ще са по-трудни за осиновяване, сравнени с Филип, Марти и Спас - не че са лоши животни, просто ще изискват повече работа. Дано се кротнат съседите като видят, че бройката намалява и че ти и други добри хора полагате толкова грижи.
Ще ми се вече само хубави неща да чета тук и ти го пожелавам от все сърце :)

Публикувано: 25 June 2012 - 03:18 PM
Това не искам да се получава,нямам валенции да поема престъпната безотговорност на дивите селяни от дефилето.
От тримата най-социален е Рамзес, но трябва тепърва да го кастрираме,ваксинираме и т.н. всичко по реда...
Публикувано: 01 July 2012 - 07:04 PM
Филип беше вързан на сянка,на верига,не много къса.не изглеждаше зле,само козината му се сменяше(сигурно е нормално).Много ни се зарадва,и ние на него.
Стопаните му казаха,че ще го вържат на тел,за да се движи повече,но като свикне с животните.Важно е да не плаши кравите и да не яде кокошките и патиците. Тенденцията е да до пуснат свободен по-нататък - там имаше още две големи пуснати кучета. Хранят го добре...
Е,няма да го галят - там хората не галят животните,но ще се грижат за него.. Казали сме,че ако има проблеми ,да ни го върнат.
Не се сдържах да ви пусна и снимка на току-що роденото теленце...
Публикувано: 10 July 2012 - 09:06 PM
Отново страхотна помощ за изхранването на много бездомници !!!
И ,разбира се,на Ели,защото ако не я бяха докарали до селото ни с мъжа й,нямаше как да я вземем ..!
..Иначе положението при нас е черно-бяло - кучетата са добре,лаят по всички ,които минават по улицата, ние им викаме,и така до края на света...:)
Рамзес се включи успешно в групичката и надава страховит гърлен вой, излизащ сякаш от хилядолетията...не случайно казвам,че е прероденият фараон,дошъл да изкупи греховете си
Направихме поредния безуспешен опит да упоим Лиско и да го вържем в двора,за да не дразни селяните,но той е много хитър и предпазлив - хапна малко от храната и я остави,усети,че има нещо, и само малко се зашемети. За него само опитен ловец със стрела може да помогне,а и вече се е измъквал от нагръдника...
Спас още не е заминал за Германия,защото са му открили възпаление на пикочния мехур и е останал в клиниката ,за да го излекуват.
Днес го видях,изглежда добре,вече се е изпишкал сам и сме щастливи.
Публикувано: 29 July 2012 - 11:39 AM
Но Спас вече няма да го замерват! Той пътува към дома си в Германия,и чакам с нетърпение да ми кажат,че е стигнал благополучно !
Казах това на Рамзес и Лиско, и те поклатиха глави - "Късметлия е Спас ! "...
Тепърва ще има да благодаря много много на Мая,Ели,Аделина и другите,които го спасиха!
Публикувано: 03 August 2012 - 11:45 AM
Публикувано: 05 August 2012 - 07:59 PM
Публикувано: 14 August 2012 - 08:46 PM
А иначе кучетата на село засега са в същото положение...
Рамзес вече два пъти получава рани по главата - веднъж се сбиха с едно преминаващо куче,а втората подозирам ,че е от хвърлен по него камък. Виждала съм как ги замерят...
А той е много добро куче, предано и умно...Готов е да те спъва докрай,за да не си отидеш...
Тази къщичка ни е дадена временно,а той много си я хареса...тя също е на улицата. Дано си намери и хора ,и къщичка...
Публикувано: 22 August 2012 - 12:28 PM
И още една прекрасна новина,която научих вчера - Марти е осиновен!! Има си семейство,живее на юг в Германия, близо до приемния си дом...
Е,така човек се чувства щастлив и отдъхнал си...
А ето как бяха Марти и Спас при нас - на улицата,когато животът им беше в непрекъсната опасност :
Сега мисля за добрия фараон Рамзес...дано и за него има светлина, нищо че съвсем на вълк прилича...Всъщност е много добро,умно и вярно куче...
Публикувано: 27 September 2012 - 09:24 PM
Нашите кучета пък не пропускат да вдигнат врява до небето при всеки преминаващ по улицата,и всеки път ни изправят на нокти.
Рамзес пак се е бил с някой,това му е третата рана на ухото, но този път изглежда е счупено и сигурно ще остане клепнало. Милият, не знам какво прави,той е толкова добър и жаден за ласки! Все още не сме намерили вариант да се кастрира на място,а превоз до Богров и обратно е сериозно нещо...
Публикувано: 07 October 2012 - 06:24 PM
При нашите бездомници няма нещо ново,освен,че Рамзес вече четвърти път го хапят по лявото ухо в битки с други кучета. Той явно иска да докаже колко печен пазач е , и затова яростно гони преминаващите по улицата други кучета. Забрави,че доскоро и него така го гонеха...
А Лиско, който покровителстваше всички преминали през времето бездомници около него, и който беше водач и на слепия Спас, сега лежеше плътно до Рамзес, за да сподели болката му... чудни неща...

Вход

Горе
Цитиране +