Доберман
Публикувано: 18 February 2014 - 10:41 AM
Но е малко по тежка и плътна и кучето не може да я спука,а овчарките са ми шампионки в пукането на топки.
Тази я взехме лятото и е още жива.
http://www.youtube.c...h?v=M9FHQy2wDck
Публикувано: 18 February 2014 - 11:10 AM

Публикувано: 04 March 2014 - 11:57 AM

Публикувано: 07 March 2014 - 10:51 PM
AnubisA, в 07 March 2014 - 05:14 PM, написа:
Това е добра идея... не се бях сетила, но трябва да проверя дали продават тази част отделно. Продават се звена, но за закопчалка не съм сигурна...
Публикувано: 11 March 2014 - 04:07 PM
doberr, в 10 March 2014 - 11:00 AM, написа:
Ще Ви помоля да не спамите целия раздел с въпроса си. Писах Ви на лично съобщение преди няколко дни + очакват се малки, живот и здраве, в развъдник Defender of Bulgaria. В раздела Клубни кучила можете да намерите контакти на всички развъдници в България.
Публикувано: 03 January 2015 - 02:47 AM
Пожелавам ви да сте живи,здрави и много щастливи моменти със семейството и домашните любимци

Публикувано: 19 February 2015 - 03:38 PM
Отдавна не съм писал тук по една или друга причина .
Съжалявам , че поста , който след тази голяма пауза ще пусна е по един много тежък за мен повод
На 16.02.2015 год. ме напусна най-близкото същество за мен Daylight Uta iz Ongyl ...или като всички които я познаваха - Юта .....

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 12 November 2016 - 11:10 AM
dog.bg, в 01 March 2005 - 01:25 AM, написа:
Собственичка сам на женски доберман на 9месеца, наистина прекрасна порода, изключително умна, дружелюбна и териториална, още от 2 месечна възраст започнах да я обучавам и вече знае различни команди и ги изпълнява чудесно. Проблемът се поражда от това, че тя е хиперактивна - колкото и дълго да е на разходка или да бяга , винаги ѝ остава излишна енергия.Преди известно време започна да става и малко своенравна ѝ понякога идва доста време след като съм я повикала по име. Въпросът ми е имали начин това поведение да се коригира и ако може - как. Благодаря предварително. :)
Публикувано: 19 November 2016 - 04:08 PM
Akela, в 19 February 2015 - 04:38 PM, написа:
Отдавна не съм писал тук по една или друга причина .
Съжалявам , че поста , който след тази голяма пауза ще пусна е по един много тежък за мен повод
На 16.02.2015 год. ме напусна най-близкото същество за мен Daylight Uta iz Ongyl ...или като всички които я познаваха - Юта .....
Съжалявам приятелю, чак сега виждам поста, съчуствам ти, още повече, че и аз...
Публикувано: 19 November 2016 - 04:29 PM
TheDobermanLady, в 12 November 2016 - 12:10 PM, написа:
dog.bg, в 01 March 2005 - 01:25 AM, написа:
Собственичка сам на женски доберман на 9месеца, наистина прекрасна порода, изключително умна, дружелюбна и териториална, още от 2 месечна възраст започнах да я обучавам и вече знае различни команди и ги изпълнява чудесно. Проблемът се поражда от това, че тя е хиперактивна - колкото и дълго да е на разходка или да бяга , винаги ѝ остава излишна енергия.Преди известно време започна да става и малко своенравна ѝ понякога идва доста време след като съм я повикала по име. Въпросът ми е имали начин това поведение да се коригира и ако може - как. Благодаря предварително. :)
Здравейте, тук има доста хора с опит в обучението и възпитанието на кучета и особено на добермани, тъй, че моето мнение съвсем не претендира за пълнота. Още повече, че има и специализирана литература по въпроса. Аз бих искал да кажа само 1-2 неща:
1. В Теорията преобладава мнението, че позитивната мотивация /лакомства, ласки, похвали, любима игра и т.н. са по ефективни от негативната мотивация /свързана с някакъв неприятен дразнител / . Т.е. ползването на шокови нашийници и други подобни, ако "дресьора" няма опит с тях, по вероятно е да "научи" кучено на "противоположните" команди...
2. Ако нищо друго не даде резултат, ако желаете, пробвайте това за известно време, аз го наричам "повод" за непослушници. А всъщност е 20 м. въже за пране, което се влачи след кучето докато то тича. Ако не дойде когато го викна /това беше преди години/, просто му показвам с дръпване, коя команда следва. Е успех...