Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1801 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2007 - 08:35 PM

Цитат

Здравей Лора ! Kakто и при gabipap и аз за съжаление преминах през този ужас. Много дълго време ми трябваше за да се посъвзема , а и да се реша отново да си взема куче. Аз лично взех решение да го приспя. Гадно определение , но просто при нас положението бе много тежко. Не знам може би се оправдавам пред себе си , но така или иначе взех това решение. Не знам да ли съм бил прав. Просто за съжаление всеки един от нас рано или късно ще се изправи пред този избор и според ситуацията ще трябва да реши САМ .
Съжалявам знам , че е много тежко.

Здрасти Лора,

За голямо съжаление и аз като моите колеги, които ти писаха, преживях през есента на 2005 (13.09) тази изключително болезнена раздяла. Не бих те занимавал с чуствата си, защото те са много лични, само ще кажа, че загубих много близък приятел, казваше се САРА , който 8 години, ми бе показвал всеки ден любовта си към мен, а и към семейството ми.

Бих искал да ти опиша само "медицинската страна" на това което се случи. Всичко протече за няколко месеца, малко повече от три. Сара не показваше влошено здраве, но симптоми (подути лимфни възли) ме накараха да я заведа на лекар. Лечението протичаше съвместно с изследвания, чрез които да се отхвърли (надявахме се) най-лошото. За съжаление биопсията, която направи лекар (ветеринар) потвърди "лошата" диагноза - рак на лимфните възли. От този момент нататък, всички живеехме с мисълта за раздялата, надявахме се да не е толкова скоро. Някои от лекарите, с които непрекъснато се съветвах, ме съветваха, да "спестя" на кучето болките и мъките, които това заболяване според тях няма как да не причинява. И аз като теб се надявах на чудо и сърцето не ми даваше да я "лиша" от живот. Докато на 13 09 (първи ден от отпуска, която си бях взел за да съм повече време с нея) Сара рязко се влоши, видимо отслабна, не можа да изкачи стълбите в блока (този ден нямаше асансьор), носил съм я на ръце като малко дете. Спря да се храни,пиеше само вода. Заведох я пак на лекар, дадоха и болкоуспокояващо, но ме посъветваха отново да не я "мъча". Аз отново не се реших и чак след като се прибрахме у дома, след няколко часа размисли, легнал до нея, "взех съдбоносното" решение. Не мисля, че сбърках. Другото е може би повече "щадене" на нашите, "човешките" чувства, ние не знаем какво точно изпитва и чуства кучето в този момент в себе си - дори в този момент то показва преди всичко любовта си към нас.
Ако си от София, мога да ти дам телефона на лекарите, които направиха изследванията и след това направиха евтаназията. Не знам как е извън София, но тук лекарите извършват и "приспиването" и осигуряват кремирането, ако пожелаеш.
Не се опитвам да ти давам съвет, само бих ти препоръчал, да направиш изследвания, ако е възможно, и да се консултираш с лекар относно възможността да спестиш на твоя приятел "мъките и страданията", когато те го връхлетят. По човешките разбирания това е хуманно, по "кучешките" никой не може да каже...

Ето една снимка от последния ни ден заедно

Прикачени файлове

#1802 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 08:37 PM

А тази е от Хубавите години

Прикачени файлове

#1803 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 08:38 PM

Тази съм я показвал тук, в памет на моя верен приятел - САРА

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Sara_5.JPG (52.35K)
    Брой сваляния: 72

#1804 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 08:58 PM

Колко тъжно..... cry2
Щях да сложа няколко хубави снмки на моя приятел, но ще го отложа за по нататък.

#1805 Потребителят е офлайн   pe4eniq135 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 March 2007 - 09:18 PM

Да ви кажа аз сум иживял мн. такива раздяли кото първо с моя доберман после мн. ов4арки и тази есен последно с моето наи-вярно ку4е което е пороа Дого аржентино s)

#1806 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 06:45 PM

Аз също като Токчев смятах да къча малко снимки, но сърце не ми дава. Въпреки, че мисля, че не трябва да се натъжаваме, няма как защото затова сме хора за да си помагаме в такива моменти. Тони, твоята история много ме натъжи. Моля се на Бог да пази Фредо по - дълго време до мен!!!

#1807 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 29 March 2007 - 08:47 PM

Много тъжно стана тук последните 2 дни. Но да не забравяме, че утре някои са на състезание и искрено да им пожелаем успех victoryVVV
Ще чакаме новини и снимки!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1808 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 29 March 2007 - 08:54 PM

Лора , никой не може да ви каже как да постъпите , всичко се разбира в момента . Пожелавам ви леко ришение.
Стискам палци на всички , които ще са изложба утре и чакам отличните ви резултати super best Знам , че ще се справите.

#1809 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 06:48 AM

Цитат

Колко тъжно..... cry2
Щях да сложа няколко хубави снмки на моя приятел, но ще го отложа за по нататък.

Съжалявам, че "допринесох" за тъжното настроение!!!

Днес, доколкото знам е националната, а утре международната изложба.

Ще "стоя мирно" и ще "стискам палци" на красавеца Меджик да обере всички топ-призове и награди. Има три гласа от виртуалната публика (от нас) и за приза на публиката!!! 1super 1super 1super bgflag С нетърпение ще чакаме снимки. Съжалявам много, че нямам възможност да присъствам на място.

Ето една снимка от рождения ден.

Прикачени файлове

#1810 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 04:22 PM

Ако знаете колко ме е яд!!! Направо ще се побъракм, защотото днес неможах да отида на изложбата. Един приятел ме помоли да му оправям компа, било му много спешно и нямаше как да отида. Чак сега свърших. Но въпреки всичко стискам палци и чакам снимки.

#1811 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 04:35 PM

Здравейте!
Благодарим за подкрепата!
tonyq58&rex&dark - Дарк изглежда винаги надъхан на снимките. Още малко и ще бие батко си... bash b) Сигурен съм, че като порастне ще стане голям отворко... Да са ти живи и здрави и двамата и коварни болести никога да не ги застигат!!! Само радости да им се случват... и на теб с тях 1super
Пипо международната изложба е утре, а ние на нея се гласим да ходим, така че ако си там се надявам да се видим.
Малко ме притеснява прогнозата за времето за утре - дават го да вали. Сигурно изложбата ще е на сухо място но все пак... за настроението... a) Надявам се, че ще го преодолеем.
Ето няколко наши снимки, преди изложбата... после се надявам да има "след"!
Поздрави на всички!!!

#1812 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 04:37 PM

nok

Прикачени файлове

#1813 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 04:39 PM

angelpik
Това му е любимият пост за наблюдение nok Тук е способен да стои по половин час без да мръдне ако никой не му се меси в гледането.

Прикачени файлове

#1814 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 05:02 PM

tok4ev като гледам снимките ( особенно тази на която е в стойка ) няма начин резултатите да не са положителни.......... Стискам палци - успех super best super best super best super best victoryVVV victoryVVV victoryVVV . Сжалявам че няма да успея да гледам "на живо" и да подкрепям. Надявам се че ще ги " омагьосате " super best super best super best
tonyq58&rex&dark веселбата при вас върви с пълна сила а ? b) Надявам се скоро да се видим. Как върви обучението на Rex и Dark ?
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1815 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 07:07 PM

Благодаря ти tok4ev, за пожеланията, и аз пожелавам и на теб, и на всички пишещи във форума, ДА ВИ СЕ ВРЪЩА ТЪПКАНО cheers

С кои4то се видим, когато се видим, ще пием по едно малко за здраве drink

Струва ми се, че Дарк ще стане водача на нашата глутница, тогава за мен, ще остане само да "папкам и да слушкам" и да правя каквото той каже. dribble l) А до тогава, ще видим.

На снимките Меджик изглежда просто страхотно, Много е горд, като истински господар. Надявам се, че го поощряваш. bravoS

Akela, как е малката Юта? Моля те прати някоя снимка!!! d)

Ние с Рекс, откакто се сдобихме с boy Next Door l) за сега само съсед, а дали ... със Рекс ще се съревновават за "дамите", Та откакто дойде Дарк, с рекс спряхме активните тренировки, чакаме малкия да порасне, и тогава, заедно - напред. За сега вътре в апартамента упражняваме с Дарк апорт.

tok4ev, с нетърпение очакваме снимки от Пловдив. Още веднъж - много много много УСПЕХ!!! bgflag bgflag bgflag victoryVVV victoryVVV victoryVVV

#1816 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 11:07 PM

Ето я владетелката на гората - DayLight Uta - 11 03 2007(или както галено я наричаме ЮТОЗАВЪР b) l) b) l) b) l) b) l) r) ) . To be continue....

Прикачени файлове

User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1817 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 11:08 PM

ето я пак...

Прикачени файлове

User's Signature

#1818 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 11:08 PM

и пак...

Прикачени файлове

User's Signature

#1819 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 11:44 PM

Tok4ev, надявам се да можеш до ми кажеш от колко часа е утре началото на изложбата за да мога да дойда !!!! Дано да пишеш тази вечер !!!

#1820 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 12:20 AM

pippo пгледни си личните съобщения на E-mail ............това от мен ...........Приятно изкарване...........и да даваш морална подкрепа на Magic Master b) b) b)
User's Signature

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни